X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Może dziecku za zimno albo za ciepło? Albo na głodnego idziecie na spacerki? No nie wiem...nie poddawaj się Lolka ;) Bunio lubi jak go telepie po kocich łbach i zasypia.
    Hihi nie zamierzam się poddawać, po prostu ostatnio non stop wisiał na cycku i nawet nie miałam jak wyjść z nim, tylko na taras to wywalalam żeby móc zrobić coś w domu. Ale dziś już jesteśmy po spacerze i siedzimy na tarasie jeszcze.

Fasolka77, Mama36 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    o tak... też słyszałam dobre rady od siostry i mamy... "nie można dziecka nosić cały czas na rękach!!" :) łatwo powiedzieć :)

No dokładnie, łatwo powiedzieć... Gorzej jak dziecko domaga się tej bliskości i co... Mam zostawić, niech płacze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja miałam wnioski od pracodawcy..

U mnie niestety powiedzieli żeby ściągnąć ze strony zusu a tam różne wnioski i nie wiem który pobrać ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że u mnie z tą laktacja dokładnie to co przy pierwszej córce... Mimo picia herbaty bocianek, femaltikera, przystawiania małej i odciagania to ściągam tylko 20 ml... Ani kropli więcej, to samo było wtedy, nic się nie zwiększało. Tak więc moja mała jest na mm a dokarmiam moim ale już się z tym pogodzilam... Widać, nie jestem do tego stworzona i trudno.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pępek odpadł wczoraj.
    Tunia,rozumiem Cię,ja się martwię bo malutki ciągle coś steka i płacze po jedzeniu. A ja nie wiem jak mu pomóc. Dodatkowo tatus w sobotę jedzie i wróci pewnie za miesiąc ,a bez niego to już całkiem nie wiem jak sobie poradzę.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A powiem Wam, że u mnie z tą laktacja dokładnie to co przy pierwszej córce... Mimo picia herbaty bocianek, femaltikera, przystawiania małej i odciagania to ściągam tylko 20 ml... Ani kropli więcej, to samo było wtedy, nic się nie zwiększało. Tak więc moja mała jest na mm a dokarmiam moim ale już się z tym pogodzilam... Widać, nie jestem do tego stworzona i trudno.
    Ja przy dobrych wiatrach sciagam z chorego 5-10ml a jak jestesm po karmieniu to ani kropli nie wycisne..
    Ze zdrowego nie wiem bo nie odciagalam...i tez zadne cuda herbatki nie pomagaja

Najwazniejsze ze coreczka sie najada i zdrowo rosnie nie miej wyrzutow

estrella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja od wczoraj mam mega doła. Ciągle płaczę.
    Najgorsze jest to, że tęsknię za moim życiem sprzed roku. To nie tak, że nie kocham Wiktorii. Tylko minął dopiero tydzień a ja jestem wykończona. Co będzie dalej?
    Nikomu nie mogę tego powiedzieć, tylko Wam.
    Mam nadzieję, że chociaż trochę mnie rozumiecie.

Ja doskonale rozumiem. Do domu wróciliśmy w sb i jak zaczęłam płakać to skończyłam w niedzielę wieczorem... Miałam tak zapuchniete oczy ze ledwo na nie patrzyłam. Zaczęłam się zastanawiać jak sobie dam radę z dwójką, po co tak szybko decydowałam się na kolejne dziecko... Wylam a łzy kapaly na malutka. Na szczęście przeszło wreszcie.

Tunia76, Tysia89 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, czy istnieje wogole cos takiego jak niepelnowartosciowy pokarm? Moja mama mnie mega wkurza bo za kazdym razem jak Maly jest niespokojny przy karmieniu to ona na to “bo on sie pewnie nie najada twoim mlekiem”, „za mało jesz i masz za chude mleko” itp itd
    No szlak mnie trafia!! Moze nie jem teraz zbyt duzo bo nie mam czasu, ale biore witaminy i Maly duzo sika i robi kupki to sie najada, ale budzi sie co 2 godziny na karmienie. Moja mama to by chciala zebym dawala Malemu mm zeby dluzej spal - no paranoja jakaś
    Nie słyszałam żeby pokarm mógł być niepełnowartościowy.
    Jeśli już dziecko się nie najada to może je zbyt krótko. Pierwsze mleko przez około 10min jest bardziej wodniste, zawiera więcej laktozy i zaspokaja pragnienie, a potem dopiero leci mleko bardziej tłuste. Jeśli dziecko je krótko za każdym razem to na długo się nie naje zapewne.
    Ale Twoje mleko na pewno jest dobre. Jak nie możesz dużo zjeść to chociaż staraj się dużo pić. Przy karmieniu zalecają 3l dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 14:13

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie że przez moja laktacje i ten spadek wagi mam kuku na punkcie głodzenia Filipa, ale od tego spadku młody przybiera dziennie od 30 do 80g, przeważnie min. 40, a co drugi dzień 80... To znowu trochę dużo. Chyba przestanę to wybudzac na karmienia i zacznę karmić na żądanie jak myślicie? Chodzi głównie o noc, bo w dzień to raczej nie ma dłuższych przerw, ale w nocy potrafi spać bez budzenia 5-6h.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Dziewczyny wiecie że przez moja laktacje i ten spadek wagi mam kuku na punkcie głodzenia Filipa, ale od tego spadku młody przybiera dziennie od 30 do 80g, przeważnie min. 40, a co drugi dzień 80... To znowu trochę dużo. Chyba przestanę to wybudzac na karmienia i zacznę karmić na żądanie jak myślicie? Chodzi głównie o noc, bo w dzień to raczej nie ma dłuższych przerw, ale w nocy potrafi spać bez budzenia 5-6h.
    a jak u was z zoltaczka? Bo ponoc przy przedluzajacej sie zoltaczce dzieci malo przybieraja i spia duuuzo. Ale Twoj maly chyba dobrze przybiera...

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    teraz dalej należy traktować pępuszek ocetniseptem? dalej na sucho w kąpieli aż się całkiem ranka zagoi? :)
    Jeśli jest w nim coś jeszcze co sprawia ze jest wilgotny to tak. Pepek ma byc suchy. Powachaj go tez czasem lubi się coś zbierać.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No kto jak kto ale Ty się chyba Karmellka teściową nie przejmujesz ;)
    U nas wyliczyłam 45 osób z czego 25 trza upchnąć w hotelu jeszcze
    No cóż ty ja to mam gdzieś jej zdanie 😂 ona jesz że nie wie że chrzestne to moja siostra i moja przyjaciółka... A nie jej córki :p

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja od wczoraj mam mega doła. Ciągle płaczę.
    Najgorsze jest to, że tęsknię za moim życiem sprzed roku. To nie tak, że nie kocham Wiktorii. Tylko minął dopiero tydzień a ja jestem wykończona. Co będzie dalej?
    Nikomu nie mogę tego powiedzieć, tylko Wam.
    Mam nadzieję, że chociaż trochę mnie rozumiecie.
    Kochana myślę że to przez hormony, większość z nas zalicza taki zjazd jakiś czas po porodzie. Sama kilka dni po powrocie do domu płakałam w nocy z bezsilności. Jakiś czas później gdy bardziej opanowałam sytuację i przywykłam do wstawania w nocy już nie płaczę ze zmęczenia. Trzeba przeżyć ten ciężki czas. Potem będziesz miała dużo więcej radości niż zmartwień. Trzymaj się, będzie dobrze! Jesteśmy wszystkie razem w podobnej sytuacji, nie jesteś sama :)

Sansivieria, Tunia76, Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka ja bym chciala wyruszyc gdzies ale we wrzesniu. Chyba bardziej samochodem z przystankami, bo do samolotu to ja sie chyba z dzieckiem nie spakuje :p
    Wyspy Kanaryjskie to super opcja, ale jednsk lot dlugi. Ja na Teneryfe leciałam 5,5 h :/
    Mi została tylko Teneryfa do zaliczenia na pozostałych już byliśmy ale zawsze leciało z nami jakieś maleństwo więc chyba zaryzykuję. Chcę wcześniej kupić żeby ceny były spoko

india lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    a jak u was z zoltaczka? Bo ponoc przy przedluzajacej sie zoltaczce dzieci malo przybieraja i spia duuuzo. Ale Twoj maly chyba dobrze przybiera...
    Filip wogole nie miał zoltaczki. Max poziom bilirubiny u niego był 5.6 chyba.

B_002, Daffi lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Filip wogole nie miał zoltaczki. Max poziom bilirubiny u niego był 5.6 chyba.
    Silne chłopaki te Filipy. U nas kolejny pampers mial troche krwi w srodku. Niby to normalne ale jednak sie czlowiek stresuje. Imalutkiemu wychodzą tskie krostki z biala koncowka tam gdzie pampers i na jajkach.. Czyżby uczulenie na pampersy?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Moja jak śpi 5h w nocy to się bardzo cieszę. Ładnie przybiera na wadze więc nie wybudzam w nocy.
    W sumie to już wieczorem ma takie spanie. Najczęściej jak zaśnie około 19-20 tp budzi się o 00-1 w nocy. Potem kolejne pobudki ma już albo co 3h albo czasem zdarzy się drugi raz z rzędu przerwa 4-5h.
    Wtedy noc nawet do 5-6 rano przespana :)

Lolka30, Tunia76, DorotaAnna lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No cóż ty ja to mam gdzieś jej zdanie 😂 ona jesz że nie wie że chrzestne to moja siostra i moja przyjaciółka... A nie jej córki :p

Mój tata też dziś był zdziwiony, że nie biorę brata tylko kuzyna.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Moja jak śpi 5h w nocy to się bardzo cieszę. Ładnie przybiera na wadze więc nie wybudzam w nocy.
    W sumie to już wieczorem ma takie spanie. Najczęściej jak zaśnie około 19-20 tp budzi się o 00-1 w nocy. Potem kolejne pobudki ma już albo co 3h albo czasem zdarzy się drugi raz z rzędu przerwa 4-5h.
    Wtedy noc nawet do 5-6 rano przespana :)
    No a ja do wybudzam mąż co 3h, ale jak on jest śpiący i nie głodny to tak naprawdę tylko trochę pociumka cycka więc to bez sensu.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia kochana, my to się musimy z Basia we trzy gdzieś na lody umówić !!!
    Dziewczyny ja już nie płakałam dawno a 3 dni temu karmiłam Leonie ona plakala a ja razem z nią. Moje dziecko jest na prawde bezproblemowe akceptuję wszystko dosłownie wszystko można z nią robić jak z lalka ona się tylko uśmiecha albo śpi i sądzi te swoje minki, ale uwierzcie jak ona zje 40 i zaczyna ją boleć brzuszek i jest głodna płacze a jeść nie może bo ja tak boli to co mi po tym że ona mi uwielbia spacery czy kąpiele. Oddałbym wszystko by ten ból zabrać i mogła spokojnie zjeść. Na szczęście to nie jest codziennie i tylko trzy/cztery dni temu jak się zaczęło to praktycznie przy każdym jedzeniu wczoraj czy dzień i noc relaks nawet nie steknela a dzisiaj już dwa karmienia się trafiły z bólem brzuszka. I wiem ze to minie na.szczescie. ale jak już skończymy się karmić to znowu jestem w niebowzieta że mam bezproblemowe dziecko haha 😂

B_002 lubi tę wiadomość

‹‹ 3050 3051 3052 3053 3054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ