X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Czytam ile wasze dzieci śpią i zastanawiam się czy moje jest zepsute :) Jasia nie śpi., w ciągu dnia zasypia po karmieniu mi na cycku i śpi ale jak tylko ją odloze to zaraz się budzi. Śpi ładnie na spacerach ale co z tego jak ja nie śpię. W nocy zasypia ok 23 i śpi do 2 potem ja karmie i ok 4 zasypia i śpi do 6.A teraz mamy skok rozwojowy i stała się marudna.Ja jestem tak nerwowa, że czasami krzyczę na nią jakby coś to miało dać. Najgorsze jest to że mój stres zajadam. Siedzę na dupie, mała śpi na mnie a ja wpierdalam. I tak od porodu mam 5 kg na plusie zamiast xhudnac. ZALAMKA

Kasionek nerwy nie pomogą a mała czuje Twój stres.. Wiem łatwo mi powiedzieć, ale może to minie? Może potrzebuje więcej czasu, 4 trymestr? Skok rozwojowy musicie przetrwać, ciekawe jak będzie u nas. Na razie złote dziecko, odpukać.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Karolcia czytałam, że Twoja mała też brała cycka i puszczała, denerwowała się i znów pociumkała. Moja ma tak samo czasami, wiesz co jest przyczyną? Z moich obserwacji chyba gazy..

U mnie jest tak od kilku dni już, masakra 😕 mało mi sutków nie oderwie, później puszcza i płacze i znów szuka ... i tak w kółko.
    Też mi się wydaje, że to gazy. Espumisan jakoś sobie nie radzi, coś podajesz ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ile wam maluchy spadly z wagi? Fifi leci w dol.. Ja sie zmartwilam ale uspokajaja mnie ze jest naprawdę super bo on duży wiec u niego wiecej tej wagi może zleciec a brzuszek ma ladny wypukly.
    No i dzis rano w pampersie była plamka krwi.
    A kupy sa rzadkie.. Na poczatku byly typowo smolki ale teraz to takie luzne.. Zanim ktos przyjdzie i spytam to chetnie sie dowiem jak to u was wyglądało. Kurcze przebralam go 10min temu i znow zrobil. Zeby sie nie okazalo ze ma biegunke..

Urodziła się 3400, spadła do 3120, po kolejnej dobie przybrała do 3220 i z taką wagą wyszliśmy ze szpitala. Wczoraj ważyła 4150, mam fioła na punkcie wagi i ważę co 2 dzień. Jakoś nie ufam temu mojemu mleku do końca :/

Daffi lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie jest tak od kilku dni już, masakra 😕 mało mi sutków nie oderwie, później puszcza i płacze i znów szuka ... i tak w kółko.
    Też mi się wydaje, że to gazy. Espumisan jakoś sobie nie radzi, coś podajesz ?

Ooo właśnie mamy identycznie. Daje Sab Simplex na zmianę z Espumisanem. Czasami to też oznacza, że już nie chce jeść a ja jej na siłe cyca wsadzam i się denerwuje. Jak ją podnoszę i dalej płacze to włączam odkurzacz i jest grobowa cisza, serio. Polecam spróbować :D

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek współczuję ci. Łatwo mówic żebyś się nie stresowała i nie denerwowała skoro tego nie doświadczamy. Ja ci tego nie powiem bo moja je i śpi. A jeśli problemy się pojawiają to przy jedzeniu właśnie co też czasem wprowadza mnie na skraju mojej cierpliwości i nie wiem skąd ja biorę. Ale ja zapytam ciebie czy ty nie myślałaś żeby dokarmić ja jednak na noc modyfikiem? Albo spróbować odciągnąć swoje dać jej na noc z butelki? Może zje szybciej i dłużej będzie spala.
    Moja mała śpi tyle samo w nocy czy zje 80ml mojego czy 80ml modyfika więc spróbuj odciągnąć może? Ja tylko podpowiadam alternatywę bo moje koleżanki, które miały dzieci cyckowe na noc wspomagały się modyfikiem a swoje odciągały do zamrozenia dzięki temu i one i piersi odpoczywaly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir jutro ten dzień??

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kasionek współczuję ci. Łatwo mówic żebyś się nie stresowała i nie denerwowała skoro tego nie doświadczamy. Ja ci tego nie powiem bo moja je i śpi. A jeśli problemy się pojawiają to przy jedzeniu właśnie co też czasem wprowadza mnie na skraju mojej cierpliwości i nie wiem skąd ja biorę. Ale ja zapytam ciebie czy ty nie myślałaś żeby dokarmić ja jednak na noc modyfikiem? Albo spróbować odciągnąć swoje dać jej na noc z butelki? Może zje szybciej i dłużej będzie spala.
    Moja mała śpi tyle samo w nocy czy zje 80ml mojego czy 80ml modyfika więc spróbuj odciągnąć może? Ja tylko podpowiadam alternatywę bo moje koleżanki, które miały dzieci cyckowe na noc wspomagały się modyfikiem a swoje odciągały do zamrozenia dzięki temu i one i piersi odpoczywaly.
    Ja tak robię o23 dostaje butle raz mojego raz mm zależy od dnia. No i dzięki temu śpi 3h.Ale ogólnie ona jest najedzona, mała ma super odruch ssania i ładnie spija. Ale kocha cyca, najchętniej śpi z nim w buzi. I mieliśmy lepsze i gorsze dni ale ona kocha mojego cycka co dla mnie kończy się nie spaniemm.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Tunia, Basia napewno ma dobre tluste mleko ktorym Zosienka sie najada i spi poznej 5 godz. nie to co my chudym mlekiem karmimy i chcemy zeby nam dzieci cala noc spaly ;)

to żeś Sresant dojebała :) 0dance3.gif

stresant, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas karmienie to też kwestia 15 - 20min tylko ze mlody tak z cycem zwiazany ze niby wypluwa a po 5 min budzi się ze on chfe jeszcze i dojada drugie tyle z drugiego cyca. Cos dzis z lewego sie krztusi i ma odruch wymiotny i nie wiem o co mu chodzi. Zasnal znow po dluzszych akrobacjach.

Czy wasze maluchy przez sen tez zrywaja się nagle jakby je ktos przestraszył?

oczywiście Daffi :) to jest odruch Moro :) prawidłowo!

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ooo właśnie mamy identycznie. Daje Sab Simplex na zmianę z Espumisanem. Czasami to też oznacza, że już nie chce jeść a ja jej na siłe cyca wsadzam i się denerwuje. Jak ją podnoszę i dalej płacze to włączam odkurzacz i jest grobowa cisza, serio. Polecam spróbować :D

Spróbuję jutro 😁
    U nas takie jazdy zaczynają się od 15 i trwają do 22, później to już może krzyczy ze zmęczenia.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja tak robię o23 dostaje butle raz mojego raz mm zależy od dnia. No i dzięki temu śpi 3h.Ale ogólnie ona jest najedzona, mała ma super odruch ssania i ładnie spija. Ale kocha cyca, najchętniej śpi z nim w buzi. I mieliśmy lepsze i gorsze dni ale ona kocha mojego cycka co dla mnie kończy się nie spaniemm.

Skąd ja to znam ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek dzieci się zmieniają w ciągu chwili - to nie jest tak, że jak dzisiaj masz wymagające dziecko, to takie zostanie. tak samo jak ktoś ma aniołka ;) jeszcze kiedyś Ty będziesz tu pisać "Mamuśki, nudzę się, bo moje dziecko śpi już 4 godziny" ;)

Paula 90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to żeś Sresant dojebała :) 0dance3.gif
    Do uslug Fasolcia ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Espoir jutro ten dzień??
    tak...

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało się nadrobić 😉
    Rano połozna, potem śniadanie i spacer do szpitala na zdjęcie szwów, potem park i wyszło nam 2 godziny poza domem. Młody się zasikal ale ładnie spał cała drogę. Wczoraj wrócił starszak od mojej siostry i jest tak zakochany w bracie, że szok 😍 koledzy dzwonią żeby pogral z nimi online a ten że nie bo z bratem siedzi. Mało tego, jego tata tez go nie widział tydzień i chciał już wczoraj go odwiedzić lub gdzieś zabrać, ale młody powiedział mu, że potrzebuje się nacieszyć bratem i może. Wpiatek znajdzie dla taty czas 😅
    Tak więc wczoraj pierwsza wspólna noc w pelnym składzie i wiecie co? Spalismy wszyscy w salonie 😂 No ale potrzebowaliśmy się sobą nacieszyć.
    U mnie zmęczenie dzisiaj sięgnęli zenitu, więc po spacerze zasnęłam z synami na sofie a mąż w tym czasie przygotował obiad i wysprzatal kuchnie. Dobrze się nam współpracuje.
    Ja nie mam baby bluesa, ale już pisałam, że wiem co to znaczy, znam ten ból. BARDZO wam współczuję i przypominam po raz kolejny, że jesteśmy wszystkie najlepszymi mamami dla naszych dzieci 😘♥️

Bubek, Fasolka77, Lolka30, Sansivieria, B_002, martusiawp, Kasiulka90, india lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oczywiście Daffi :) to jest odruch Moro :) prawidłowo!

ja u mojej zauwazylam 2 razy ze jak spi to lapki jej drgaja, ale nie jak odruch moro ze cala podskoczy (to tez sie zdarza), tylko jakby skacza same lapki.
    Owczywiscie juz pol internetu przeczytalam i same choroby wynalazlam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 18:41

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    tak...

yuuupi!!!!! czekamy na kolejnego Maluszka!

Kasionek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ja u mojej zauwazylam 2 razy ze jak spi to lapki jej drgaja, ale nie jak odruch moro ze cala podskoczy (to tez sie zdarza), tylko jakby skacza same lapki.
    Owczywiscie juz pol internetu przeczytalam i same choroby wynalazlam....

oj Bubek.. to też jest naturalne.. my tez jak śpimy to mamy drgawki etc :) spokojnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem mam ... chciałam odciągnąć trochę mleka do butli .. wiecie ile wydoiłam ? Nawet nie 10 ml ... nie rozumiem dlaczego, jak naciskam to z cycków tryska fontanna, rano pod prysznicem mi kapało a laktatorem nic nie ściągnęłam.
    Jestem załamana .. czyżby laktacja zanikała ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zadeklarowal w poniedzialek wybor przychodni i lekarza dla Brunka i zapomnial o poloznej, bo ja nie zdazylam przed porodem tego zalatwic. Nie mialam aspiracji by gdzies szukac jakiejs doskonalej, bo nie chodzilam na szkole rodzenia ani nie slyszalam o takiej. Sami z przychodni mi przyslali, babke, ktora przyszla kiedys do Michalka. Ogolnie to takie odbebnienie bylo i nic nie wniosla swoja wizyta, tyle ze sympatyczna i z Michalkiem nawet troche sie pobawila ;) Tyle ze jej wizyta przesunela karmienie i od tamtej pory mam tu amargedon. Zaczelo sie od tego, ze Brunek prawie nic nie wpil swego mleka i zasnal. Nie karmilam go z piersi przed zeby nie przedluzac, a dodam ze wczesniejsze karmienia byly efektywne i o ile waga dobrze wazy zjadl cos ponad 80 ml z piersi. Po tym zasnieciu ocknal sie po niedlugim czasie przerazliwie placzac i wypil tylko 60 ml i zasnal, kolejnym razem nie doktecilam butelki i spora wiekszosc poszla nie do dzióbka a w tetrę. I zasnal, ale tak ze nie byl do wybudzenia i kazda proba napojenia go konczyla sie krzsztuszeniem wiec odpuscialan. Zanim wyparzylam sprzet juz sie obudził i musialam mu mm zrobic, bo nic nie mialam.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 3052 3053 3054 3055 3056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ