X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella ja myślę, że zazdrość jest normalna. moi już tyle czasu razem, a Maćko dalej jak widzi, że leżę przytulona do Bartka, to podchodzi i bez litości siada mu na głowę ;) serio ;)
    wiem, że Ci ciężko, Kinga jeszcze nie rozumie, ale kiedyś będzie Ci wdzięczna, bo dałaś jej siostrę - kogoś wspaniałego...
    a poza tym Kinga i tak dostała coś, czego Olga nigdy nie dostanie - mamę i tatę na wyłączność przez 3,5 roku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 11:02

estrella, MamaAga85, martusiawp, AniaKJ, mysla.nieskalana, Karmelllka90, Misiabella, india lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam żeby być na bieżąco, choć próbuję :)

Syska, Martusia opisy porodów wspaniałe. Silne jesteście dziewczyny!
    Jak czytam takie skomplikowane porody to sama doceniam że mój był krótki i bez większych powikłań. Tak jak już wiele dziewczyn tu napisało, jesteście bohaterkami a nagrodą za trud są te kochane maluszki <3

Sansi dla mnie też spacery nie są proste.
    Na razie chodzę z mężem, ale jak minie czas połogu to sama będę znosić wózek z 3 piętra.
    Pierwszy spacer skończył się wyjmowaniem małej z wózka 2 razy i dokarmianiem na ławce w parku oraz osłanianiem moją kurtką od wiatru (choć było w miarę ciepło).
    Jak moja mała zaczyna płakać w wózku to trudno ją uspokoić bez wyjmowania więc zła pogoda mnie od razu odstrasza bo muszę być w stanie ją wyciągnąć w każdej chwili.
    Trzeba powoli próbować, u nas już z każdym spacerem coraz lepiej ale nie chodzę na razie codziennie. Spacer zastępuję balkonem, bo mam duży i można się przewietrzyć :) Nie wolno się poddawać, dzieci potem na pewno będą lubić spacery.

Mama36 ja jestem tak samo ciepłolubna jak Ty. Chyba nikt nigdy nie słyszał żebym narzekała że jest mi zbyt gorąco. Za to w zimie marznę (ta zima była wyjątkiem bo w ciąży było mi ciepło). Uwielbiam upały w wakacje :)
    Mieszkałam poprzednio w mieszkaniu z klimatyzacją i wcale jej nie używałam, nawet w lato.

martusiawp, Sansivieria, Mama36 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ululałam Bunia smoczkiem BIBS, że spi i spi a mnie juz z cyca kapie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ten bibs to kauczukowy z kuleczka na koncu? Te sa najlepsze :)

Estrella nie odwiedzila cie czasem moja mama?
    U nas jak byla to tez tylko sprzatala...maz sie wkurzal bo cala kuchnie wypucowala...nawet herbaty nie dopil a ta juz mu kubek zabierala i myla...
    Z dziecmi nawet w chinczyka nie zagrala bo czasu nie miala sprzatac musiala...sie czulam jak najwieksza syfiara na swiecie

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India kupie bocianka jak bede w ojczyznie i zobaczymy...dzieki

india lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    estrella ja myślę, że zazdrość jest normalna. moi już tyle czasu razem, a Maćko dalej jak widzi, że leżę przytulona do Bartka, to podchodzi i bez litości siada mu na głowę ;) serio ;)
    wiem, że Ci ciężko, Kinga jeszcze nie rozumie, ale kiedyś będzie Ci wdzięczna, bo dałaś jej siostrę - kogoś wspaniałego...
    a poza tym Kinga i tak dostała coś, czego Olga nigdy nie dostanie - mamę i tatę na wyłączność przez 3,5 roku...

No i tym tekstem, że dałam jej siostrę - kogoś wspaniałego znów wycisnelas mi łzy z oczu ☹️ masz rację, zazdrość jest normalna ale ciężko mi patrzeć na smutek starszej i te nerwy, które są reakcja na te cała sytuację. Ale wierzę, że wreszcie to minie, że będzie lepiej, szczególnie jak młodsza będzie robić się coraz bardziej kumata.

MamaAga85, Misiabella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

U nas jak byla to tez tylko sprzatala...maz sie wkurzal bo cala kuchnie wypucowala...nawet herbaty nie dopil a ta juz mu kubek zabierala i myla...
    Z dziecmi nawet w chinczyka nie zagrala bo czasu nie miala sprzatac musiala...sie czulam jak najwieksza syfiara na swiecie

tak, dokładnie te smoczki :)
    moze do mnie Twoja mam przyjedzie bo u mnie syf jak ta lala.... ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Haha może my mamy te sama matkę 😃 bo u mnie dokładnie to samo, obiad ciężko zjeść bo już stoi i czeka na talerze... Zmywarka stoi nieużywana bo wszystko trzeba zmywac ręcznie.

A najlepsze, że mówi do mnie "nie noscie małej bo przyzwyczaicie do rąk jak Kinge" po czym sama jak tylko młoda chrzaknie to leci i bierze na ręce... A później powie że sami sobie tak wychowalismy... Za to ze starsza nawet na plac zabaw nie pójdzie, kiedyś przyjeżdżała i się z nią bawiła a teraz... Kinga to widzi i dodatkowo cierpi a ja razem z nią ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten druk o macierzyński żeby przez rok dostawać 80% to ZAM - wniosek o zasiłek macierzyński?

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella jak mnie to wkurza ze moja zmywarki nie uzywa a jak jej zwrocilam uwage to "przeciez ona tylko 1talerz ma to nie bedzie do zmywarki wkladac" po czym po calym obiedzie za nasza piatke pozmywala..wrrr

Mi tez zabraniala dziecko nosic bo go rozpuscimy i bedziemy nosic i usypiac na rekach jak Julie do 2roku zycia...

Jeszcze mi karmic zabraniala bo 2godz. Temu jadl "to daj mu smoczek i powoz we wozku"...a ja o laktacje walcze i cycek bym ciagle mu pchala...ale dla niej to niepojete ze przystawianiem sie mleko tworzy

A dzieci moje to by tylko tresowala nawet ja tyle od nich nie wymagam co ona....tu posprzataj tam odnies no szok...same sie cieszyly ze juz babcia pojechala bo moga syfic u siebie w pokojach ;)

• Bubek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i nie daje jasnego swiatła?
    nie bo mozesz sobie ja regulowac 1 dotknieciem...albo swieci jasno, albo jak wilka oko, albo po srodku jak sobie zazyczysz. Natezenie zmieniasz wedle uznania

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ze u nas jeszcze zadnego szczepienia nie bylo...
    dopiero pierwsze za 2 tygodnie (doustnie)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ciesze sie ze smok zadzialal...u mnie ten rodzaj to nr. Jeden sprawdzil sie u corki i teraz u Frania tez...u starszaka niestety pchalam silikonowego aventa i nie chcial a tego rodzaju jeszcze nie znalam....meczylam sie cale dziecinstwo bez smoka

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek u nas tez nie...pierwsze bedzie w lipcu albo sierpniu

Bubek lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to bardzo dobrze :) ale te czytniki nie są do końca wiarygodne, najlepiej zrobić z krwi.. u nas 11 z czytnika przy wypisie z a krwi 13,48... na szczęście powoli spada :)w poniedziałek kolejna kontrola. Jeśli masz 6,2 to raczej nie jest mozliwe aby z krwi wyszło więcej jak 15 więc możesz być spokojna :)
    On nawet grama żółciutki sie nie zrobil. Jest szansa że ominie go zoltaczka tak jak Julke. Zawsze cos. Ale już wiemy ze ma delikatna i wrazliwa skore podatna na czynniki zewnetrznempo porodzie byl gladki taki a teraz jakies wyprysski ma na buzce.

A i z dobrych wieści zdjeli mi wenflon i juz nie biore nic przeciwbolowo. Zmiana opatrunku byla i rana jest ladna rozowa tylko podobno bardzo dlugie to cięcie mi zrobili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 11:49

Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Daffi Pola.spadla 370g. Ale po niej to bylo bardzo widac z 2400 na 2030g a teraz juz ladna z niej kluseczka <3
    U nas narazie spadek 280g a wychodzi na to ze u Filipa dopuszczalne jest 450g. Cycujemy ile sie da.. Mleko jest widzr jak naciskam nawet jak on skonczy jesc ze leci.. Slysze jak lyka. No glodowac nie moze bo inaczej plakalby a jest grzeczny tylko dzis więcej marudny.

india lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    nie bo mozesz sobie ja regulowac 1 dotknieciem...albo swieci jasno, albo jak wilka oko, albo po srodku jak sobie zazyczysz. Natezenie zmieniasz wedle uznania

Kupiłam :) dziękuje ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyniesli nam juz prezenty. Moze jutro wyjdziemy?? :)
    Byloby super.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2849f29a0fbf.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bca963a4cdd0.jpg

xKlaudiax, Fasolka77, Sansivieria, B_002, martusiawp, Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy istnieje wogole cos takiego jak niepelnowartosciowy pokarm? Moja mama mnie mega wkurza bo za kazdym razem jak Maly jest niespokojny przy karmieniu to ona na to “bo on sie pewnie nie najada twoim mlekiem”, „za mało jesz i masz za chude mleko” itp itd
    No szlak mnie trafia!! Moze nie jem teraz zbyt duzo bo nie mam czasu, ale biore witaminy i Maly duzo sika i robi kupki to sie najada, ale budzi sie co 2 godziny na karmienie. Moja mama to by chciala zebym dawala Malemu mm zeby dluzej spal - no paranoja jakaś

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ten BIBS też się nie sprawdził, jak wszystkie inne. Póki co tylko Lovi robi jakąś robotę ale dupy nie urywa 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3048 3049 3050 3051 3052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ