X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cud. Glodomorro sam wstal na karmienie... Obudzilam sie z 1 cycem na wierzchu a on sie probowal dossac :D

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Lolka dzięki za informacje 😀

Daffi ja miałam L4 do 14, 14 zgłosiłam się do szpitala, urodziłam dopiero 16. Więc ten 15 był luką. Pisząc wniosek o macierzyński musiałam wpisać że od 15, żeby nie było dziury. W szpitalu nie chcieli wypisać L4 na ten jeden dzień, ale pytaj może u Ciebie wypiszą.
    Kiedy wychodzicie do domu?

Espoir trzymam za Was kciuki 😘 powodzenia.
    Jeszcze nie wiem czy dzis czy jutro. Rano na wizycie mam pytac pediatry a moj gin mowil ze go nie ma i mam pytac drugiego który bedzie na dyzurze. Wiem ze rana pięknie się goi. Jeszcze z pediatra musze rozmawiac o mlodym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 01:44

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś się karmi ?? My po karmieniu a ja jeszcze na laktatorze

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jemy.
    Pytałaś o spacer...Kasia była po zmianie pieluszki i po karmieniu, ubrana była w body długi rękaw i polspiochy a do wózka nałożyła na to pajaca z weluru i bawełnianą czapeczke. Włożyłam Ją do wózka w domu, przykrylam kocykiem i znioslam te 5 schodów na podwórko. Chwilę postałam pod drzwiami i już wtedy płakała, a kręciła się jeszcze w domu podczas ubierania.. przyjechałam kilka rundę po podwórku, ale płacz nie ustawal, w dodatku przestraszył mnie wiatr, więc szybko wróciłam do domu, rozebralam i wyciszylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 02:29

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy po 4 godzinach. Odespalam trochę ::)

B_002 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju ale jakas rodzi.. Drze sie biedna ile sil az sie obudzilam.

Fifi nie chce wstac do jedzenia czort maly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 04:06

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, no właśnie u nas od kilku dni codziennie ale wczoraj to było apogeum ..

My się karmimy jak zwykle, po 4 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my do tej pory tylko godzinkę pospaliśy. Bezsenna noc przez problemy brzuszkowe, może to przez nietolerancje laktozy...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Lili, tulę! A jak u Was w ciągu dnia ze spaniem?

Ile godzin może stać w lodówce odciągnięte mleko ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    A my do tej pory tylko godzinkę pospaliśy. Bezsenna noc przez problemy brzuszkowe, może to przez nietolerancje laktozy...
    Próbowałaś delicol?

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi sie tak obsikal przy przebieraniu pierwszy raz a nie chciało mi się wstawac i na lozku dobrze ze na moim podkladzie to robilam ale calusi do przebrania. Wzielam juz swoje ubranka bo mam 3 zestawy przygotowane a nie chcialam truc nikomu jak ten porod sie odbywal.

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    My się karmimy po 4 godzinach. Odespalam trochę ::)
    A my się karmimy po 6,5h !!! 😱
    Aż się przestraszyłam jak spojrzałam na zegarek!
    Mała jadła po 22, potem przed północą się obudziła, kolejny raz tego dnia po około 1,5-2h po jedzeniu. Uznaliśmy z mężem że nie może spać bo jest za gorąco (teściowa sobie wzięła do serca że jest w domu za zimno dla dziecka i tak nagrzała że się nam w pokoju zrobiło 24 stopnie i trudno wywietrzyć). Mąż zabrał małą na dół żeby ją uspokoić a nie zbudzić domowników a ja w tym czasie miałam na chwilę otorzyć okno. Tak wyszło że wszyscy zasnęliśmy, mąż z małą na kanapie. 2h się wietrzyło, temperatura spadła, zamknęłam okno, sprawdziłam co u nich i poszłam spać dalej.
    Jak się obudziłam niedawno i spojrzałam na zegarek to się zerwałam i pobiegłam na dół po dziecko. Spało sobie smacznie z tatą dalej na tej kanapie.
    Niby nie wybudzam ale to już było bardzo długo, 6,5h od karmienia, wzięłam ją na przewijak, obudziła się, zjadła i teraz zasnęła na mnie. Wyspałam się już! Mogę teraz leżeć i się w nią wpatrywać <3

Mama36 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    A po czym w wnioskujesz że to przez laktoze?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia jak byłam u ortopedy i oczywiście dał mi skierowanie na rehabilitację kręgosłupa, z tym że ja mam problemy od dawna to powiedział że ze względow ortopedyczbych ta pozycja o której mówisz jest najlepsza
    Dobrze wiedzieć że to najlepsza pozycja. Z tym że mi dobrze robi na plecy to przypadkiem odkryłam i tak się z tego cieszę że teraz tylko w tej pozycji się karmimy. Oczywiście poza domem nie wchodzi w grę, ale jak jestem w domu to trzeba się wygodnie rozłożyć zawsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 05:17

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    My właśnie jemy.
    Pytałaś o spacer...Kasia była po zmianie pieluszki i po karmieniu, ubrana była w body długi rękaw i polspiochy a do wózka nałożyła na to pajaca z weluru i bawełnianą czapeczke. Włożyłam Ją do wózka w domu, przykrylam kocykiem i znioslam te 5 schodów na podwórko. Chwilę postałam pod drzwiami i już wtedy płakała, a kręciła się jeszcze w domu podczas ubierania.. przyjechałam kilka rundę po podwórku, ale płacz nie ustawal, w dodatku przestraszył mnie wiatr, więc szybko wróciłam do domu, rozebralam i wyciszylam.
    A w domu jeździ w wozku lubi,? Możliwe żeby było jej zimno ? Sprawdzałaś karczek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Matko Lili, tulę! A jak u Was w ciągu dnia ze spaniem?

Ile godzin może stać w lodówce odciągnięte mleko ?
    96 h najlepiej środkowa półka przy ścianie lodówki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dalej śpi a ja muszę siedzieć na laktatorze ... 😡
    Gdybym nie odciągnęła pewnie znowu źle by się to dla mnie skończylo.
    Dziewczyny a.w.ktorym tygodniu tak nam się unormuje ta laktacja że np jak nie odciagne w nocy to nic się nie stanie?
    Moje dziecko pięknie śpi a ja nie mogę tego wykorzystac

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka chciałabym Ci pomóc ale nigdy nie robiłam jak Ty i nie rozmminialalam kiedy się unormuje.. Z drugiej strony też nie pamiętam. Może mamy maluszków - starszak ów pamietaja?

Mi się wydaje że piersi się robią miękkie a jest mleko wtedy. O ile mi coś świta we łbie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia mega!! 6,5 Godz... Moje Marzenie.
    Mój to po prostu zarlok.. Czas się z tym faktem pogodzić... 😪😪

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dobrze wiedzieć że to najlepsza pozycja. Z tym że mi dobrze robi na plecy to przypadkiem odkryłam i tak się z tego cieszę że teraz tylko w tej pozycji się karmimy. Oczywiście poza domem nie wchodzi w grę, ale jak jestem w domu to trzeba się wygodnie rozłożyć zawsze :)
    Rozmawiałam z Nim dosyć długo. Kazał pokazywać jak karmie.. Ponieważ nie ma bata i w pozycji klasycznej się garnie.. I spod pachy też.. To wlqnsie mówił że ortopedzi cierpią jak widzą tak matki karmiące.. Jedyna pozycja N jaka się godzą to wlasnis ta.... Albo w łóżku albo wlqnsie jak fotel do kTkienia to z takich odchylajacym się oparciem.. My taki mamy na szczęście rozkładany ale i tak się dalej Garbie, wiem. Ze terapia mi mega pomoże. Przechodzilam To.moze ta wiedza ktira przekazuje od niego komuś tu pomoże jak kręgosłup boli.

B_002 lubi tę wiadomość

‹‹ 3056 3057 3058 3059 3060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ