X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cud. Glodomorro sam wstal na karmienie... Obudzilam sie z 1 cycem na wierzchu a on sie probowal dossac :D

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Lolka dzięki za informacje 😀

Daffi ja miałam L4 do 14, 14 zgłosiłam się do szpitala, urodziłam dopiero 16. Więc ten 15 był luką. Pisząc wniosek o macierzyński musiałam wpisać że od 15, żeby nie było dziury. W szpitalu nie chcieli wypisać L4 na ten jeden dzień, ale pytaj może u Ciebie wypiszą.
    Kiedy wychodzicie do domu?

Espoir trzymam za Was kciuki 😘 powodzenia.
    Jeszcze nie wiem czy dzis czy jutro. Rano na wizycie mam pytac pediatry a moj gin mowil ze go nie ma i mam pytac drugiego który bedzie na dyzurze. Wiem ze rana pięknie się goi. Jeszcze z pediatra musze rozmawiac o mlodym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 01:44

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś się karmi ?? My po karmieniu a ja jeszcze na laktatorze

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jemy.
    Pytałaś o spacer...Kasia była po zmianie pieluszki i po karmieniu, ubrana była w body długi rękaw i polspiochy a do wózka nałożyła na to pajaca z weluru i bawełnianą czapeczke. Włożyłam Ją do wózka w domu, przykrylam kocykiem i znioslam te 5 schodów na podwórko. Chwilę postałam pod drzwiami i już wtedy płakała, a kręciła się jeszcze w domu podczas ubierania.. przyjechałam kilka rundę po podwórku, ale płacz nie ustawal, w dodatku przestraszył mnie wiatr, więc szybko wróciłam do domu, rozebralam i wyciszylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 02:29

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy po 4 godzinach. Odespalam trochę ::)

B_002 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju ale jakas rodzi.. Drze sie biedna ile sil az sie obudzilam.

Fifi nie chce wstac do jedzenia czort maly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 04:06

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, no właśnie u nas od kilku dni codziennie ale wczoraj to było apogeum ..

My się karmimy jak zwykle, po 4 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my do tej pory tylko godzinkę pospaliśy. Bezsenna noc przez problemy brzuszkowe, może to przez nietolerancje laktozy...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Lili, tulę! A jak u Was w ciągu dnia ze spaniem?

Ile godzin może stać w lodówce odciągnięte mleko ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    A my do tej pory tylko godzinkę pospaliśy. Bezsenna noc przez problemy brzuszkowe, może to przez nietolerancje laktozy...
    Próbowałaś delicol?

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi sie tak obsikal przy przebieraniu pierwszy raz a nie chciało mi się wstawac i na lozku dobrze ze na moim podkladzie to robilam ale calusi do przebrania. Wzielam juz swoje ubranka bo mam 3 zestawy przygotowane a nie chcialam truc nikomu jak ten porod sie odbywal.

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    My się karmimy po 4 godzinach. Odespalam trochę ::)
    A my się karmimy po 6,5h !!! 😱
    Aż się przestraszyłam jak spojrzałam na zegarek!
    Mała jadła po 22, potem przed północą się obudziła, kolejny raz tego dnia po około 1,5-2h po jedzeniu. Uznaliśmy z mężem że nie może spać bo jest za gorąco (teściowa sobie wzięła do serca że jest w domu za zimno dla dziecka i tak nagrzała że się nam w pokoju zrobiło 24 stopnie i trudno wywietrzyć). Mąż zabrał małą na dół żeby ją uspokoić a nie zbudzić domowników a ja w tym czasie miałam na chwilę otorzyć okno. Tak wyszło że wszyscy zasnęliśmy, mąż z małą na kanapie. 2h się wietrzyło, temperatura spadła, zamknęłam okno, sprawdziłam co u nich i poszłam spać dalej.
    Jak się obudziłam niedawno i spojrzałam na zegarek to się zerwałam i pobiegłam na dół po dziecko. Spało sobie smacznie z tatą dalej na tej kanapie.
    Niby nie wybudzam ale to już było bardzo długo, 6,5h od karmienia, wzięłam ją na przewijak, obudziła się, zjadła i teraz zasnęła na mnie. Wyspałam się już! Mogę teraz leżeć i się w nią wpatrywać <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    A po czym w wnioskujesz że to przez laktoze?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia jak byłam u ortopedy i oczywiście dał mi skierowanie na rehabilitację kręgosłupa, z tym że ja mam problemy od dawna to powiedział że ze względow ortopedyczbych ta pozycja o której mówisz jest najlepsza
    Dobrze wiedzieć że to najlepsza pozycja. Z tym że mi dobrze robi na plecy to przypadkiem odkryłam i tak się z tego cieszę że teraz tylko w tej pozycji się karmimy. Oczywiście poza domem nie wchodzi w grę, ale jak jestem w domu to trzeba się wygodnie rozłożyć zawsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 05:17

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    My właśnie jemy.
    Pytałaś o spacer...Kasia była po zmianie pieluszki i po karmieniu, ubrana była w body długi rękaw i polspiochy a do wózka nałożyła na to pajaca z weluru i bawełnianą czapeczke. Włożyłam Ją do wózka w domu, przykrylam kocykiem i znioslam te 5 schodów na podwórko. Chwilę postałam pod drzwiami i już wtedy płakała, a kręciła się jeszcze w domu podczas ubierania.. przyjechałam kilka rundę po podwórku, ale płacz nie ustawal, w dodatku przestraszył mnie wiatr, więc szybko wróciłam do domu, rozebralam i wyciszylam.
    A w domu jeździ w wozku lubi,? Możliwe żeby było jej zimno ? Sprawdzałaś karczek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Matko Lili, tulę! A jak u Was w ciągu dnia ze spaniem?

Ile godzin może stać w lodówce odciągnięte mleko ?
    96 h najlepiej środkowa półka przy ścianie lodówki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dalej śpi a ja muszę siedzieć na laktatorze ... 😡
    Gdybym nie odciągnęła pewnie znowu źle by się to dla mnie skończylo.
    Dziewczyny a.w.ktorym tygodniu tak nam się unormuje ta laktacja że np jak nie odciagne w nocy to nic się nie stanie?
    Moje dziecko pięknie śpi a ja nie mogę tego wykorzystac

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka chciałabym Ci pomóc ale nigdy nie robiłam jak Ty i nie rozmminialalam kiedy się unormuje.. Z drugiej strony też nie pamiętam. Może mamy maluszków - starszak ów pamietaja?

Mi się wydaje że piersi się robią miękkie a jest mleko wtedy. O ile mi coś świta we łbie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia mega!! 6,5 Godz... Moje Marzenie.
    Mój to po prostu zarlok.. Czas się z tym faktem pogodzić... 😪😪

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dobrze wiedzieć że to najlepsza pozycja. Z tym że mi dobrze robi na plecy to przypadkiem odkryłam i tak się z tego cieszę że teraz tylko w tej pozycji się karmimy. Oczywiście poza domem nie wchodzi w grę, ale jak jestem w domu to trzeba się wygodnie rozłożyć zawsze :)
    Rozmawiałam z Nim dosyć długo. Kazał pokazywać jak karmie.. Ponieważ nie ma bata i w pozycji klasycznej się garnie.. I spod pachy też.. To wlqnsie mówił że ortopedzi cierpią jak widzą tak matki karmiące.. Jedyna pozycja N jaka się godzą to wlasnis ta.... Albo w łóżku albo wlqnsie jak fotel do kTkienia to z takich odchylajacym się oparciem.. My taki mamy na szczęście rozkładany ale i tak się dalej Garbie, wiem. Ze terapia mi mega pomoże. Przechodzilam To.moze ta wiedza ktira przekazuje od niego komuś tu pomoże jak kręgosłup boli.

B_002 lubi tę wiadomość

‹‹ 3056 3057 3058 3059 3060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ