Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewioreczko, ja uwazam tak jak Ty, w mleku uczulaja alergeny. Dlatego noe zamierzam nie jesc troche salaty, czy warzyw, albo owocow, nie liczac cytrusow, bo tez moga byc alergizujace. Jak sie cos pogorszy to wycofam jajka, nabial mocno ograniczylam, ale jak trzeba bedzie to odstawie. Czekolade i orzechy. I tak jak mowila ta polozna, na jakis czas.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Polecam Wam aplikację Szumiś na telefon, rewelacja! Wczoraj byłam u rodziców, tam mnóstwo gości, więc małego położyłam w innym pokoju, ale i tak nie dało się wygłuszyć hałasu a szumisia zapomniałam. I ściągnąłam aplikację a tam szum odkurzacza, suszarki, deszczu, czego się chce i dużo łatwiej sterować głośnością niż zwykłym szumisiem. I małemu bardziej pasuje.
-
nick nieaktualny
-
MamaAga, ja mam krem z Dermy z polecenia Karmelki, świetny jest. Sama małemu podkradam, bo mam wiecznie suchą i podrażnioną skórę.
Misia, ja warzywka jem wszystkie oprócz typowo wzdymajacych, a z surowych owoców banany. Resztę owoców można jeść gotowane, tak więc zaraz kompot wstawiam. Tylko z cytrusów zrezygnowałam.
Oczywiście jak małemu przejdą kolki, to zamierzam jeść wszystkono chyba że będzie go sypało.
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Wiewioreczko, ja uwazam tak jak Ty, w mleku uczulaja alergeny. Dlatego noe zamierzam nie jesc troche salaty, czy warzyw, albo owocow, nie liczac cytrusow, bo tez moga byc alergizujace. Jak sie cos pogorszy to wycofam jajka, nabial mocno ograniczylam, ale jak trzeba bedzie to odstawie. Czekolade i orzechy. I tak jak mowila ta polozna, na jakis czas.
Orzechy jem i nic się nie dzieje.. Nabiał też mi się wydaje.
I tak jak piszesz.. Nawet jakby to na jakiś czas.. Niech się organizm dziecka przyzwyczai do wszystkiego i będzie super!
A jak tam Wam w domku???
Jak się czujesz Mamuśka?Misiabella lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Wiewioreczka u Nas od tej aplikacji się zaczęło.. A skończyło na Misiu Szumisiu bo nei chciałam żeby miał tel przy głowie non stop. I super działa
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Czego używacie do pielęgnacji buzi Maluszków na codzień?
Na dwór jak jest słońce to ten krem z filtrami mineralnym sunnbrellaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 13:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Kochana, ja włączam tryb samolotowy, żeby małego nie promieniowało. Nie wiedziałam, że takie bajery w necie są
Ja o tych aplikacjach wiem bo ja z moimi szumami usznymi jak je dostałam do najpierw przez jakiś czas wlaczalam odkurzacz w mieszkaniu i chodix non stop a potem lekarz kazał mi właśnie taką aplikację ściągać i na słuchawkach słuchałam tego szumu żeby zasnąć zanim nauczyłam się funkcjonować na codzień że ten szum w uchu moim jest non stop.Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wybaczcie, że bezczelnie wryję się w watek, ale gdzieś mi mignelo, że u kktoregos dziecka jest problen z robiebiem kupki. Czy mogę prosić o kontakt ze strony tej mamy/mam? Bo juz mi brak pomysłów.
Pozdrawiam kwietniowe mamy - sama nią zostalam -
To Karola żeśmy Ci podpowiedziały z ciuchami next...ja że małe, Karmelka, że duże, inne dziewczyny, że normalne
Mama18, ja bez trybu samolotowego ani ruszmuszę mieć Was czyli forum pod ręką, a nie chcę przy małym trzymać włączonego.
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:To Karola żeśmy Ci podpowiedziały z ciuchami next...ja że małe, Karmelka, że duże, inne dziewczyny, że normalne
Mama18, ja bez trybu samolotowego ani ruszmuszę mieć Was czyli forum pod ręką, a nie chcę przy małym trzymać włączonego.
Jesteście nieocenione i tak 😁Wiewióreczka, Mama36, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
Dzieki za rady....musze malemu jakies SPA zrobic bo narazie tylko woda i olejek byly a on bedzie chyba z tych wymagajacych
Teraz olejek i ciemieniucha a wieczorem krochmal
W srode do ojczyzny to kupie to olllium na ciemieniuche.....
A powiedzcie mi jeszcze ta sanbrella od slonca to lepsza niz np.nivea albo mustella ? Bo jeszcze nic nie kupilam a jak widze jego skore to ona byle czego nie zniesie...a za 1,5 miesiaca bedziemy juz na plazy lezec -
nick nieaktualnyDaffi - co do utraty wartości w mleku mrożonym słyszałam coś odwrotnego
Mleko w bankach mleka podawane wcześniaczkom jest właśnie mrożone bo podobno mleko nie traci wartości jeśli jest dobrze przechowywane.
Misia - moja sąsiadka na ciemieniuchę stosowała taki płyn z rossmana Baby Cap. Ponoć próbowała kilka i tylko po tym "ruszyło"
Wiewióreczka - no właśnie wczoraj ściągnełam tego Szumisia i Ignaś spał lepiej niż przy tym szumisiu z aliexpress (ten z Ali ma wyższy dźwięk)
Mama - którego masz szumisia? On tak samo szumi jak ta aplikacja?
Ja jem orzechy i czekoladę, ale dosłownie minimalne ilości (orzechów tyle co w lodzie Karmelove od Wedla i czekolady tyle co w dwóch "pieguskach" od Milki) raz na jakiś czas.
A powiedzcie mi Kochane kiedy i jak planujecie rozszerzać dietę. Wiem, że są dwa zalecenia - jedno mówi o rozszerzaniu w 17-26 tygodniu życia a drugie, że po 6 miesiącu. Jakie macie przemyślenia na ten temat? Jak rozszerzałyście przy poprzednich dzieciach? Czy istotne jest rozróżnienie na KP i MM przy rozszerzaniu? Jedna znajoma mi nabiła do głowy, że przy KP powinno się później. -
Daffi wrote:Karola pewnie masz rację
Dzis zapowiada sie trudny dzien dla niego.. Moja mama przyjezdza a ona dziecko potrafi absolutnie wybic z rytmu.
A tu proszę obrazek z ktorego w ogole nie wynika ze Fifi to lobuziak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3a23c6f3dae.jpg
Też ma stróżaFasolka77
-
Karollinax26 wrote:Tak leżę i myślę, że mam ochotę na coś słodkiego!! Zjadłabym jakieś domowe ciasto ale nie ma czasu go piec!! 🙈
Ja w czwartek piekłam kruche z rabarbarem i pianka z białekjutro zrobię drożdżowe z truskawkami
moja dieta pozostawia wiele do życzenia
a dziś cukier na czczo 91
Fasolka77
-
nick nieaktualnyPaula tak samo jak w aplikacji i można dawac głośniej i ciszej. Mam tego z czterema łapami i czujka sensor cry.. Fajna ta funkcja chodź włącza się też jak się głośniej gada co czasem wkurza.
W ogóle widzę że sama maskotka interesuje małego.. Więc jestem zadowolona
Jak nie mam szumisia pod ręką to z telefonu puszczam ściągnięte muzykę która mu w ciazy puszczalam "Mozart for babies brain"
Mega go uspokaja wycisza i zasypia przy niej ładniePaula 90 lubi tę wiadomość