X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko, ja uwazam tak jak Ty, w mleku uczulaja alergeny. Dlatego noe zamierzam nie jesc troche salaty, czy warzyw, albo owocow, nie liczac cytrusow, bo tez moga byc alergizujace. Jak sie cos pogorszy to wycofam jajka, nabial mocno ograniczylam, ale jak trzeba bedzie to odstawie. Czekolade i orzechy. I tak jak mowila ta polozna, na jakis czas.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego używacie do pielęgnacji buzi Maluszków na codzień?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Wam aplikację Szumiś na telefon, rewelacja! Wczoraj byłam u rodziców, tam mnóstwo gości, więc małego położyłam w innym pokoju, ale i tak nie dało się wygłuszyć hałasu a szumisia zapomniałam. I ściągnąłam aplikację a tam szum odkurzacza, suszarki, deszczu, czego się chce i dużo łatwiej sterować głośnością niż zwykłym szumisiem. I małemu bardziej pasuje.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka u Nas od tej aplikacji się zaczęło.. A skończyło na Misiu Szumisiu bo nei chciałam żeby miał tel przy głowie non stop. I super działa :)

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga, ja mam krem z Dermy z polecenia Karmelki, świetny jest. Sama małemu podkradam, bo mam wiecznie suchą i podrażnioną skórę.

Misia, ja warzywka jem wszystkie oprócz typowo wzdymajacych, a z surowych owoców banany. Resztę owoców można jeść gotowane, tak więc zaraz kompot wstawiam. Tylko z cytrusów zrezygnowałam.

Oczywiście jak małemu przejdą kolki, to zamierzam jeść wszystko :D no chyba że będzie go sypało.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wiewioreczko, ja uwazam tak jak Ty, w mleku uczulaja alergeny. Dlatego noe zamierzam nie jesc troche salaty, czy warzyw, albo owocow, nie liczac cytrusow, bo tez moga byc alergizujace. Jak sie cos pogorszy to wycofam jajka, nabial mocno ograniczylam, ale jak trzeba bedzie to odstawie. Czekolade i orzechy. I tak jak mowila ta polozna, na jakis czas.
    Dokładnie, alergeny to co innego. U mnie chyba nie przechodzi tylko ta czekolada ale też muszę spróbować Jeszcze raz.
    Orzechy jem i nic się nie dzieje.. Nabiał też mi się wydaje.
    I tak jak piszesz.. Nawet jakby to na jakiś czas.. Niech się organizm dziecka przyzwyczai do wszystkiego i będzie super! :)

A jak tam Wam w domku??? :)
    Jak się czujesz Mamuśka?

Misiabella lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wiewioreczka u Nas od tej aplikacji się zaczęło.. A skończyło na Misiu Szumisiu bo nei chciałam żeby miał tel przy głowie non stop. I super działa :)
    Kochana, ja włączam tryb samolotowy, żeby małego nie promieniowało. Nie wiedziałam, że takie bajery w necie są :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Czego używacie do pielęgnacji buzi Maluszków na codzień?
    Kochana moja niczego. Tylko myje buzię codziennie rano i wieczorem sola fizjologiczna i tyle. I buzia piękna. Żadnej krostki.
    Na dwór jak jest słońce to ten krem z filtrami mineralnym sunnbrella

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy któraś z mamusiek zamawiała ubranka z nexta ? Jak to jest z ich rozmiarówką ? Ja mam tylko legginsy więc ciężko mi powiedzieć.
    Ja zamawiałam mam ich rozmiar 56 właśnie Leosia leży sobie w body to jest takie 62 moim zdaniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, ja włączam tryb samolotowy, żeby małego nie promieniowało. Nie wiedziałam, że takie bajery w necie są :)
    NIE wpadłam nigdy na tryb samolotowy hahahaha

Ja o tych aplikacjach wiem bo ja z moimi szumami usznymi jak je dostałam do najpierw przez jakiś czas wlaczalam odkurzacz w mieszkaniu i chodix non stop a potem lekarz kazał mi właśnie taką aplikację ściągać i na słuchawkach słuchałam tego szumu żeby zasnąć zanim nauczyłam się funkcjonować na codzień że ten szum w uchu moim jest non stop.

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie, że bezczelnie wryję się w watek, ale gdzieś mi mignelo, że u kktoregos dziecka jest problen z robiebiem kupki. Czy mogę prosić o kontakt ze strony tej mamy/mam? Bo juz mi brak pomysłów.
    Pozdrawiam kwietniowe mamy - sama nią zostalam :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Karola żeśmy Ci podpowiedziały z ciuchami next...ja że małe, Karmelka, że duże, inne dziewczyny, że normalne :P

Mama18, ja bez trybu samolotowego ani rusz :D muszę mieć Was czyli forum pod ręką, a nie chcę przy małym trzymać włączonego.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    To Karola żeśmy Ci podpowiedziały z ciuchami next...ja że małe, Karmelka, że duże, inne dziewczyny, że normalne :P

Mama18, ja bez trybu samolotowego ani rusz :D muszę mieć Was czyli forum pod ręką, a nie chcę przy małym trzymać włączonego.

Jesteście nieocenione i tak 😁

Wiewióreczka, Mama36, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady....musze malemu jakies SPA zrobic bo narazie tylko woda i olejek byly a on bedzie chyba z tych wymagajacych ;)

Teraz olejek i ciemieniucha a wieczorem krochmal ;)
    W srode do ojczyzny to kupie to olllium na ciemieniuche.....

A powiedzcie mi jeszcze ta sanbrella od slonca to lepsza niz np.nivea albo mustella ? Bo jeszcze nic nie kupilam a jak widze jego skore to ona byle czego nie zniesie...a za 1,5 miesiaca bedziemy juz na plazy lezec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - co do utraty wartości w mleku mrożonym słyszałam coś odwrotnego ;) Mleko w bankach mleka podawane wcześniaczkom jest właśnie mrożone bo podobno mleko nie traci wartości jeśli jest dobrze przechowywane.

Misia - moja sąsiadka na ciemieniuchę stosowała taki płyn z rossmana Baby Cap. Ponoć próbowała kilka i tylko po tym "ruszyło"

Wiewióreczka - no właśnie wczoraj ściągnełam tego Szumisia i Ignaś spał lepiej niż przy tym szumisiu z aliexpress (ten z Ali ma wyższy dźwięk)

Mama - którego masz szumisia? On tak samo szumi jak ta aplikacja?

Ja jem orzechy i czekoladę, ale dosłownie minimalne ilości (orzechów tyle co w lodzie Karmelove od Wedla i czekolady tyle co w dwóch "pieguskach" od Milki :D) raz na jakiś czas.

A powiedzcie mi Kochane kiedy i jak planujecie rozszerzać dietę. Wiem, że są dwa zalecenia - jedno mówi o rozszerzaniu w 17-26 tygodniu życia a drugie, że po 6 miesiącu. Jakie macie przemyślenia na ten temat? Jak rozszerzałyście przy poprzednich dzieciach? Czy istotne jest rozróżnienie na KP i MM przy rozszerzaniu? Jedna znajoma mi nabiła do głowy, że przy KP powinno się później.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Karola pewnie masz rację :)
    Dzis zapowiada sie trudny dzien dla niego.. Moja mama przyjezdza a ona dziecko potrafi absolutnie wybic z rytmu.

A tu proszę obrazek z ktorego w ogole nie wynika ze Fifi to lobuziak

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3a23c6f3dae.jpg

Też ma stróża :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Tak leżę i myślę, że mam ochotę na coś słodkiego!! Zjadłabym jakieś domowe ciasto ale nie ma czasu go piec!! 🙈

Ja w czwartek piekłam kruche z rabarbarem i pianka z białek ;) jutro zrobię drożdżowe z truskawkami ;) moja dieta pozostawia wiele do życzenia ;) a dziś cukier na czczo 91 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, patrzę na to słodkie zdjęcie - ściągaj niedrapki i obetnij pazurki, dziecko musi mieć wolne rączki.

Paula, dobrze to ujęłaś, mój szumiś z Whishbera ma wyższy dźwięk, wolę tego z aplikacji.

Paula 90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    siemano

mamy mate na podloge od babuni :)
    bedzie testowane pewnie dzis

Od kiedy jest czas na matę? Od 1. Miesiąca?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak samo jak w aplikacji i można dawac głośniej i ciszej. Mam tego z czterema łapami i czujka sensor cry.. Fajna ta funkcja chodź włącza się też jak się głośniej gada co czasem wkurza.
    W ogóle widzę że sama maskotka interesuje małego.. Więc jestem zadowolona :)
    Jak nie mam szumisia pod ręką to z telefonu puszczam ściągnięte muzykę która mu w ciazy puszczalam "Mozart for babies brain"
    Mega go uspokaja wycisza i zasypia przy niej ładnie

Paula 90 lubi tę wiadomość

‹‹ 3070 3071 3072 3073 3074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ