X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamina D od 8 doby?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 6 u nas

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziady nie mowili nic a ja nie dopytalam wierzac ze na wypisie jest a tam tylko info ze witamina i mysle czy juz podawac..

b2ujp2.png

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Jeszcze sie troszkę wtrącę ;) nie nakręcajcie się tak z tym krwawieniem po porodzie. Połóg trwa 6 tygodni i tyle czasu ma prawo z was lecieć krew, macica rozciągała się 9 miesięcy i co? W tydzień ma wrócić do normy, no nie ma szans :) dajcie czasowi czas! Ja krwawilam 9 tygodni po porodzie! Zaczęłam się martwić po 8 tygodniach, byłam u ginekologa, wszystko ok, po prostu macica jeszcze się oczyszczała. Oczywiście nie namawiam, żeby nie sprawdzać, idźcie do lekarza jeżeli coś was martwi, ale nie panikujcie, stres dużo bardziej szkodzi niż wasze problemy :)

Lepiej sprawdzić jak coś martwi - u mnie się okazało ze jest skrzep w macicy i musiałam dostać kroplówkę i mam kontrolować wiec nie u każdego późne krwawienie będzie ok.
    Karola oby u ciebie ok!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Młody spał 5 godz!! Yupiii... Tylko że on wypija po kąpieli 2 cyce zanim zaśnie.. Bo nie zasypia od razu, trochę marudzi z nudów i go dopajam.. I mam to co Basia napisała kiedyś.. Chętnie bym przestawila ta przerwę na potem bo ja o 22 też nie zasypiam i wychodzi ze te 3 godz śpię tylko... A 5 to by było cudeńko!!! 😍😍

Mój zaczął od wczoraj mega mocno chwytać.. Np mnie jak karmiony się za ubranie, malza za brodę itd.. Ale pisze dla ostrzeżenia. Jak odkładam małego do łóżeczka to kładę obok pieluche tetrowa co go odbijam. Wydawało mi się że w bezpiecznej odległości a obudził się teraz z nią na twarzy... To jest pielucha tylko więc przez nią idze oddychać... Ale właśnie pozabieralam z łóżeczka wszystkie inne rzeczy na wszelki wypadek.. Bo też mi się wydawały bezpieczne..

Ja nie wiem jak Wy to robicie, że Wam dzieci śpią 5h... Mój max 3 h... Dziś od 4 lambada... K.przejal opiekę a ja próbowałam spać... Do 9.30.... ale i tak wyglądam jak zombie...i tak się czuje...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Lepiej sprawdzić jak coś martwi - u mnie się okazało ze jest skrzep w macicy i musiałam dostać kroplówkę i mam kontrolować wiec nie u każdego późne krwawienie będzie ok.
    Karola oby u ciebie ok!

Moja gin przez telefon mówiła, że właśnie w macicy czasem tworzy się skrzep. No nic, jutro pojadę i zobaczymy. Nie chce na IP, bo mnie na oddziale zostawią ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka co ty o tej godz. Robisz? Karmisz czy odciagasz?
    Karmiłam.
    Mała zasnęła na 5,5 godz wstałam z bólem lewej piersi i czerwona połowa cycka. Ogarniam sytuację ale jadę już do lekarza po antybiotyk w razie czego żeby mieć chociaż to będzie mój 3 antybiotyk w ciągu 6 tygodni .... A wszystko przez to że mała nie oproznila.calej piersi i nie wstałam po 4 godzinach. Szczerze mam już dość przygód z cyckami

• Szonka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U mnie dziady nie mowili nic a ja nie dopytalam wierzac ze na wypisie jest a tam tylko info ze witamina i mysle czy juz podawac..
    ja dawalam od razu, nie bylo info od kiedy...

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karmiłam.
    Mała zasnęła na 5,5 godz wstałam z bólem lewej piersi i czerwona połowa cycka. Ogarniam sytuację ale jadę już do lekarza po antybiotyk w razie czego żeby mieć chociaż to będzie mój 3 antybiotyk w ciągu 6 tygodni .... A wszystko przez to że mała nie oproznila.calej piersi i nie wstałam po 4 godzinach. Szczerze mam już dość przygód z cyckami
    nie rozumiem po co od razu bierzesz a antybiotyk. Ja juz mam 3 bolesmy zastoj, z którym walczę i wiem ze w koncu maly go wyssie. Po co od razu antybiotyk? Miakac gorączkę? czy bierzesz od razu jak piers boli i twarda?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    I stąd się biorą te legendy na mieście że są dzieci które tylko śpią i śpią.. Bo potem Ci znajomi mówią jak ktoś inny się żali "a wiesz.. Moja koleżanka to ma takie grzeczne dziecko, zero kolek.. Tylko śpi i śpi" 🤣😍🤣
    Ja z mężem postanowiłam że zapraszamy codziennie gości. Bez jaj ale czy to rodzina czy znajomi zawsze ona śpi i tylko słyszę a ty to masz luksus. Ja nie narzekam bo mam ale jak złapie ja ból brzuszka i staram się by zjadła to nikt nie wie co ja przeżywam. Obecnie mam.12 karmień na dobę a i tak mała minimum nie zjada od dwóch dni. Kupy nie ma 5 dzień no ale sika fest boli brzuszka jest coraz mniej to nie wiem co mam robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas Wit D już dawali w szpitalu i zalecenia dostałam codziennie od wyjścia tak samo

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jaka podajecie? W próbkach ze szpitala dostalam D- vitum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:12

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Jeszcze sie troszkę wtrącę ;) nie nakręcajcie się tak z tym krwawieniem po porodzie. Połóg trwa 6 tygodni i tyle czasu ma prawo z was lecieć krew, macica rozciągała się 9 miesięcy i co? W tydzień ma wrócić do normy, no nie ma szans :) dajcie czasowi czas! Ja krwawilam 9 tygodni po porodzie! Zaczęłam się martwić po 8 tygodniach, byłam u ginekologa, wszystko ok, po prostu macica jeszcze się oczyszczała. Oczywiście nie namawiam, żeby nie sprawdzać, idźcie do lekarza jeżeli coś was martwi, ale nie panikujcie, stres dużo bardziej szkodzi niż wasze problemy :)
    A kto się nakręca bo nie zauważyłam??
    Karola się martwi i idzie sprawdzić u lekarza i tyle..
    Chyba że będąc tu cały czas ja nie ogarnęłam czyis postów???

Fasolka77, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w łóżku. Ogarnełam małemu poranna toaletę i zabrałam do łóżka na wspolne odsypianie. Taka super zorganizowana matka ze mnie, że dziecko ładnie spało w nocy, a ja tylko godzinę podpałam. Jak się wybidził na karmienie to mało zjadał, pozniej odbijanie, przewijanie i id razu zasypiał, ja brałam.się za ściąganie pokarmu i mycie butelek jak się polozyłam to jeszcze go obserwowałam czy nie ulewa, żeby się nie zakrztusił, zanim ja trochę przysnełam to on się wybudzac zaczynał wiec ja znowu na dół mleko szykować i tak cala noc 🙈🙈🙈 Ale najważniejsze, że brzuszek nie bolał😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:16

B_002 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    hej dziewczyny...
    pierwszy raz moja tyle spala - od ok 21 do 3 w nocy !!! ja pitole, a 2 pobudka juz po 6
    wiec w zasadzie raz wstalam w nocy..ach jak dobrze :)

a teraz juz starsza po sniadanku, ja po kawie, mlodsza spi na macie i tak ::)

Klaudia - gratulacje !

moja miala tradzik niemowlecy, od hormonow jak najbardziej. Ponoc moze sie utrzymywac dlugo, ale nam zszedl w zasadzie po ok 2 tygodniach

Zazdradzczam....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    U Nas Wit D już dawali w szpitalu i zalecenia dostałam codziennie od wyjścia tak samo

I ja tak samo.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax gratulacje ❤️ to chyba poród ekspres był. Ok 15.00 odeszły wody a po 20.00 już po wszystkim 😁

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - my vigantol kropelki. Od wyjścia ze szpitala podaje czyli od w sumie 5 doby.

Daffi lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jutro zapisuję się do gin, może uda mi się wepchnąć jeszcze jutro. Boję się szpitala, przecież mam małe dziecko ... 😞

Karola a czemu miałabyś iść do szpitala??

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A kto się nakręca bo nie zauważyłam??
    Karola się martwi i idzie sprawdzić u lekarza i tyle..
    Chyba że będąc tu cały czas ja nie ogarnęłam czyis postów???

Może i za bardzo Wam truję, przepraszam .. wiecie, że ja taka panikująca jestem a wiadomo, że żadna z nas nie jest lekarzem. Po prostu chciałam wiedzieć jak to u Was wyglądało 😘

No nic, jutro pojadę i zobaczymy. Mam nadzieję, że po prostu taka moja „uroda”.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3080 3081 3082 3083 3084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ