Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaIzabela wrote:Jeszcze sie troszkę wtrącę
nie nakręcajcie się tak z tym krwawieniem po porodzie. Połóg trwa 6 tygodni i tyle czasu ma prawo z was lecieć krew, macica rozciągała się 9 miesięcy i co? W tydzień ma wrócić do normy, no nie ma szans
dajcie czasowi czas! Ja krwawilam 9 tygodni po porodzie! Zaczęłam się martwić po 8 tygodniach, byłam u ginekologa, wszystko ok, po prostu macica jeszcze się oczyszczała. Oczywiście nie namawiam, żeby nie sprawdzać, idźcie do lekarza jeżeli coś was martwi, ale nie panikujcie, stres dużo bardziej szkodzi niż wasze problemy
Lepiej sprawdzić jak coś martwi - u mnie się okazało ze jest skrzep w macicy i musiałam dostać kroplówkę i mam kontrolować wiec nie u każdego późne krwawienie będzie ok.
Karola oby u ciebie ok!
-
Mama36 wrote:Młody spał 5 godz!! Yupiii... Tylko że on wypija po kąpieli 2 cyce zanim zaśnie.. Bo nie zasypia od razu, trochę marudzi z nudów i go dopajam.. I mam to co Basia napisała kiedyś.. Chętnie bym przestawila ta przerwę na potem bo ja o 22 też nie zasypiam i wychodzi ze te 3 godz śpię tylko... A 5 to by było cudeńko!!! 😍😍
Mój zaczął od wczoraj mega mocno chwytać.. Np mnie jak karmiony się za ubranie, malza za brodę itd.. Ale pisze dla ostrzeżenia. Jak odkładam małego do łóżeczka to kładę obok pieluche tetrowa co go odbijam. Wydawało mi się że w bezpiecznej odległości a obudził się teraz z nią na twarzy... To jest pielucha tylko więc przez nią idze oddychać... Ale właśnie pozabieralam z łóżeczka wszystkie inne rzeczy na wszelki wypadek.. Bo też mi się wydawały bezpieczne..
Ja nie wiem jak Wy to robicie, że Wam dzieci śpią 5h... Mój max 3 h... Dziś od 4 lambada... K.przejal opiekę a ja próbowałam spać... Do 9.30.... ale i tak wyglądam jak zombie...i tak się czuje...Fasolka77
-
Aga2606 wrote:Lepiej sprawdzić jak coś martwi - u mnie się okazało ze jest skrzep w macicy i musiałam dostać kroplówkę i mam kontrolować wiec nie u każdego późne krwawienie będzie ok.
Karola oby u ciebie ok!
Moja gin przez telefon mówiła, że właśnie w macicy czasem tworzy się skrzep. No nic, jutro pojadę i zobaczymy. Nie chce na IP, bo mnie na oddziale zostawią ... -
nick nieaktualnystresant wrote:Karmelka co ty o tej godz. Robisz? Karmisz czy odciagasz?
Mała zasnęła na 5,5 godz wstałam z bólem lewej piersi i czerwona połowa cycka. Ogarniam sytuację ale jadę już do lekarza po antybiotyk w razie czego żeby mieć chociaż to będzie mój 3 antybiotyk w ciągu 6 tygodni .... A wszystko przez to że mała nie oproznila.calej piersi i nie wstałam po 4 godzinach. Szczerze mam już dość przygód z cyckami -
Karmelllka90 wrote:Karmiłam.
Mała zasnęła na 5,5 godz wstałam z bólem lewej piersi i czerwona połowa cycka. Ogarniam sytuację ale jadę już do lekarza po antybiotyk w razie czego żeby mieć chociaż to będzie mój 3 antybiotyk w ciągu 6 tygodni .... A wszystko przez to że mała nie oproznila.calej piersi i nie wstałam po 4 godzinach. Szczerze mam już dość przygód z cyckami -
nick nieaktualnyMama36 wrote:I stąd się biorą te legendy na mieście że są dzieci które tylko śpią i śpią.. Bo potem Ci znajomi mówią jak ktoś inny się żali "a wiesz.. Moja koleżanka to ma takie grzeczne dziecko, zero kolek.. Tylko śpi i śpi" 🤣😍🤣
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnaIzabela wrote:Jeszcze sie troszkę wtrącę
nie nakręcajcie się tak z tym krwawieniem po porodzie. Połóg trwa 6 tygodni i tyle czasu ma prawo z was lecieć krew, macica rozciągała się 9 miesięcy i co? W tydzień ma wrócić do normy, no nie ma szans
dajcie czasowi czas! Ja krwawilam 9 tygodni po porodzie! Zaczęłam się martwić po 8 tygodniach, byłam u ginekologa, wszystko ok, po prostu macica jeszcze się oczyszczała. Oczywiście nie namawiam, żeby nie sprawdzać, idźcie do lekarza jeżeli coś was martwi, ale nie panikujcie, stres dużo bardziej szkodzi niż wasze problemy
Karola się martwi i idzie sprawdzić u lekarza i tyle..
Chyba że będąc tu cały czas ja nie ogarnęłam czyis postów???Fasolka77, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jeszcze w łóżku. Ogarnełam małemu poranna toaletę i zabrałam do łóżka na wspolne odsypianie. Taka super zorganizowana matka ze mnie, że dziecko ładnie spało w nocy, a ja tylko godzinę podpałam. Jak się wybidził na karmienie to mało zjadał, pozniej odbijanie, przewijanie i id razu zasypiał, ja brałam.się za ściąganie pokarmu i mycie butelek jak się polozyłam to jeszcze go obserwowałam czy nie ulewa, żeby się nie zakrztusił, zanim ja trochę przysnełam to on się wybudzac zaczynał wiec ja znowu na dół mleko szykować i tak cala noc 🙈🙈🙈 Ale najważniejsze, że brzuszek nie bolał😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:16
B_002 lubi tę wiadomość
-
Bubek wrote:hej dziewczyny...
pierwszy raz moja tyle spala - od ok 21 do 3 w nocy !!! ja pitole, a 2 pobudka juz po 6
wiec w zasadzie raz wstalam w nocy..ach jak dobrze
a teraz juz starsza po sniadanku, ja po kawie, mlodsza spi na macie i tak :
Klaudia - gratulacje !
moja miala tradzik niemowlecy, od hormonow jak najbardziej. Ponoc moze sie utrzymywac dlugo, ale nam zszedl w zasadzie po ok 2 tygodniach
Zazdradzczam....Fasolka77
-
xKlaudiax gratulacje ❤️ to chyba poród ekspres był. Ok 15.00 odeszły wody a po 20.00 już po wszystkim 😁Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:A kto się nakręca bo nie zauważyłam??
Karola się martwi i idzie sprawdzić u lekarza i tyle..
Chyba że będąc tu cały czas ja nie ogarnęłam czyis postów???
Może i za bardzo Wam truję, przepraszam .. wiecie, że ja taka panikująca jestem a wiadomo, że żadna z nas nie jest lekarzem. Po prostu chciałam wiedzieć jak to u Was wyglądało 😘
No nic, jutro pojadę i zobaczymy. Mam nadzieję, że po prostu taka moja „uroda”.