Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama36 wrote:Śnieg!!!??.. Matko.. Co za Maj 😑
Mój śpi, ja muszę wstać naleśniki robić ale nie mam siły jakoś. Chyba bym się zdrzemnela.
Ja dalej muszę nosic wkładkę chociaż. Jeżeli chodzi o te sprawy na dole 😉
U nas w nocy tylko 3 st... Też chyba muszę w dzień spać z Młodym bo jestem po nocy nie do życia.... korzystając wczoraj z obecności K. Ugotowałam rosół, obiad, upiekłam drożdżowe ciasto z truskawkami, chleb..... Dziś laba.... Młody usnął właśnie na cycu to pójdę się umyć i wyszykowac na spacer. Wieczorem jedziemy zbadać bilirubine do szpitalamartusiawp lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyGratuluję nowym mamusiom ❤️
Moja mała mimo tego że ulewa to śpi na plecach tylko pilnuje żeby główkę miała na bok. Jak uleje to wszytko leci na bok.
Moja położna mówiła żeby kłaść na brzuszku przed każdym karmieniem, nóżki maja być pod brzuszkiem a dupka wypieta, taka pozycja sprzyja usuwaniu gazów. W takiej pozycji powinna leżeć aż policzymy do 20 i wtedy karmienie 🙂
U mnie ostatnio już było tylko plamienie aż nagle poczułam że leci ze mnie ciurkiem... Wystraszylam się że to krwotok bo lało się i lało ale na szczęście przeszło... Teraz raz nie mam nic, raz brązowe plamienie, to znów czerwona krew... Pewnie to oczyszczanie jeszcze potrwa.
A ja znów mam doła ☹️ wkurza mnie moja mama, mam nadzieję że jutro już pojedzie... Ciągle obserwuje te moje dzieci i komentuje. Starsza jej nie pasuje bo robi awantury, jest głośna i jej nie słucha, młodsza ciągle ulewa, ma czkawke, zaciska piastki... Normalne zachowanie niemowlaka a ta się oczywiście doszukuje nie wiadomo czego. Juz mi kiedyś o starszej powiedziała że z nią coś nie tak od urodzenia, a teraz się w młodszej doszukuje... A ja siedzę i płacze bo nie mam ochoty słuchać jak ktoś ciągle ma coś do moich dzieci... Poza tym łazi i sprząta, karmie mała to stoi nade mną żeby wziąć butle do mycia... No już nie daje rady... -
espoir wrote:Bartuś super przyjął brata, ciągle się do nas klei i go całuje... ale Maciuś zachowuje się jakby miał na mnie focha przez co od wczoraj ryczę...
Espoir daj dziecku trochę czasu.... Musi się oswoić z nową sytuacjączy dzidziuś przyniósł jakieś prezenty braciszkom?
Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarola daj spokój... Niepokoi Cię i idziesz do lekarza.. Gdyby nie było żadnych możliwych komplikacji to by Ci lekarka napisała żebyś się nie nakrecala i możesz krwawic. Kazała przyjść.. Sprawdzi i będzie dobrze
Po to są lekarze.
Sama się zastanawiam czemu dalej mam wydzieline i boli brzuch jak dotykam ale czekam do wizyty.
Lekarze są po to żeby rozwiewac wątpliwości i tyleKarollinax26, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolinka ja tam wcale nie uwazam, ze trujesz po prostu się msrtwisz i to nic dziwnego, uważam że bardzo doborze, że idziesz to sprawdzić bo w sumie nie wiadomo co tam się dzieje. Ja sama nie moge się doczekać wizyty kontrolnej bo mnie znowu boli w pachwinie że nie da się stanąć na jednej nodze podczas rozbierania i czesto mam wrazenie ze to szycie w środku się rozlazi.
Estrella z tymi mamami to tak jestmoja też jest u nas i ciągle aby sprzata, co do dziecka też wie co mi powiedzieć, nie tak trzymam, za wolno pieluche zmieniam i SIĘ denerwuje on z tego powodu, za mało do niego mówię... no ale mimo wszystko jestem jej wdzięczna, że jest. To nasze pierwsze dziecko nie mielismy wczesniej doczynienia z "obsulga" niemowlaka, ja słabo radziłam sobie po porodzie i naprawdę wtedy jej pomoc była niezastąpiona.
Karollinax26, B_002, estrella, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
estrella wrote:Gratuluję nowym mamusiom ❤️
Moja mała mimo tego że ulewa to śpi na plecach tylko pilnuje żeby główkę miała na bok. Jak uleje to wszytko leci na bok.
Moja położna mówiła żeby kłaść na brzuszku przed każdym karmieniem, nóżki maja być pod brzuszkiem a dupka wypieta, taka pozycja sprzyja usuwaniu gazów. W takiej pozycji powinna leżeć aż policzymy do 20 i wtedy karmienie 🙂
U mnie ostatnio już było tylko plamienie aż nagle poczułam że leci ze mnie ciurkiem... Wystraszylam się że to krwotok bo lało się i lało ale na szczęście przeszło... Teraz raz nie mam nic, raz brązowe plamienie, to znów czerwona krew... Pewnie to oczyszczanie jeszcze potrwa.
A ja znów mam doła ☹️ wkurza mnie moja mama, mam nadzieję że jutro już pojedzie... Ciągle obserwuje te moje dzieci i komentuje. Starsza jej nie pasuje bo robi awantury, jest głośna i jej nie słucha, młodsza ciągle ulewa, ma czkawke, zaciska piastki... Normalne zachowanie niemowlaka a ta się oczywiście doszukuje nie wiadomo czego. Juz mi kiedyś o starszej powiedziała że z nią coś nie tak od urodzenia, a teraz się w młodszej doszukuje... A ja siedzę i płacze bo nie mam ochoty słuchać jak ktoś ciągle ma coś do moich dzieci... Poza tym łazi i sprząta, karmie mała to stoi nade mną żeby wziąć butle do mycia... No już nie daje rady...
estrella lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Daffi - my vigantol kropelki. Od wyjścia ze szpitala podaje czyli od w sumie 5 doby.
Ja też miałam vigantol ale położna stwierdziła że tam jest wyższa dawka niż 400 jm i kazała poczekac z vigantolem aż Młody podrośnie.... Kupiliśmy bioaron 400 aby było zgodne z wypisemFasolka77
-
Daffi ja podaje vigantol (w szpitalu bylo to samo). A na początku podawalam d vitrum ale ale mala mocno po niej ulewała
Estrella toksyczna ta wizyta bardzo współczuję. Może po prostu mamie powiedz tak dosadnie, zw ci nie pomaga tym ględzeniem. Choc z tego co o niej opowiadalas pewnie i tak niewiele da.
Pamiętaj, ze jestes SUPER MAMA, a twoja matka moglaby soe tylko od Ciebie uczyc wlasciwego podejscia do dzieci. Duzo sił :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:59
estrella lubi tę wiadomość
-
estrella wrote:Gratuluję nowym mamusiom ❤️
A ja znów mam doła ☹️ wkurza mnie moja mama, mam nadzieję że jutro już pojedzie... Ciągle obserwuje te moje dzieci i komentuje. Starsza jej nie pasuje bo robi awantury, jest głośna i jej nie słucha, młodsza ciągle ulewa, ma czkawke, zaciska piastki... Normalne zachowanie niemowlaka a ta się oczywiście doszukuje nie wiadomo czego. Juz mi kiedyś o starszej powiedziała że z nią coś nie tak od urodzenia, a teraz się w młodszej doszukuje... A ja siedzę i płacze bo nie mam ochoty słuchać jak ktoś ciągle ma coś do moich dzieci... Poza tym łazi i sprząta, karmie mała to stoi nade mną żeby wziąć butle do mycia... No już nie daje rady...
Twoja mama nie wie,że dzieci takie są??? Powiedz jej że wszystko idzie w genach i mają to też po niejestrella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karolinka ja uważam,że dobrze robisz idąc na kontrolne do gina.Skoro coś Cię niepokoi to sprawdzasz i już.I żadne to trucie😉
Ja od 3 doby przez tydzień nie miałam nic a od kilku dni coś tam się pojawia-raz czerwone,raz brązowe a raz żółte-sory za zobrazowanie.
p.s.niech się kończy to coś bo czekam na sex😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Czy Vigantol w PL jest bez recepty???
Misio śpi na mnie po ostatniej flaszeczce😉
Zaraz wstaję się ogarnąć bo mąż ze śniadaniem czeka🥰 -
Mama36 wrote:
Hmmmmm pyszotka!!!!! Karola zrób sobie jogoletke na poprawę humoruMama36 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
MamaAga85 wrote:Karolinka ja uważam,że dobrze robisz idąc na kontrolne do gina.Skoro coś Cię niepokoi to sprawdzasz i już.I żadne to trucie😉
Ja od 3 doby przez tydzień nie miałam nic a od kilku dni coś tam się pojawia-raz czerwone,raz brązowe a raz żółte-sory za zobrazowanie.
p.s.niech się kończy to coś bo czekam na sex😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Czy Vigantol w PL jest bez recepty???
Misio śpi na mnie po ostatniej flaszeczce😉
Zaraz wstaję się ogarnąć bo mąż ze śniadaniem czeka🥰
Tak, bez recepty
Smacznego! co dobrego macie?Fasolka77
-
nick nieaktualny