X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy śpicie na brzuchu??
    To było moje Marzenie w ciazy! Pewnie jak wiejszosci ale i tak dupa.. (a nie brzuch haha).. Nie mogę przez cycki.. A nawet jak jeden miękki po karmieniu i mogłabym bo nie boli to drugi pełny i twardawy przed następnym karmieniem ehhh.. Czasem poleze z 5 minut i muszę na bok albo na plecy znów

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To było moje Marzenie w ciazy! Pewnie jak wiejszosci ale i tak dupa.. (a nie brzuch haha).. Nie mogę przez cycki.. A nawet jak jeden miękki po karmieniu i mogłabym bo nie boli to drugi pełny i twardawy przed następnym karmieniem ehhh.. Czasem poleze z 5 minut i muszę na bok albo na plecy znów
    Mam tak samo, a to moja ukochana pozycja...cykli bolą, gniotą i przeszkadzają na tyle, że po chwili jestem na boku.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kurcze, też o tym marzę 😁
    Obyśmy szybko mogły

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później wrzucę wam opis porodu :)

B_002, Fasolka77, Kasiulka90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małemu coś z brzuszkiem nie grało. Nie popil w nocy za wiele 2 razy go jeszcze dostawilam na takie popicie chwilowe i wstał o 6. I tu znow cyrk ale mniejszy.. Lapal piers pociągnął 2 razy i nerw wypluwal i szukal nerwowo potem bak i znow ssal chwile, wkurzal sie wypluwal i bak. Az przeszło mu calkiem i dojadl cyca ktory juz prosił sie o oproznienie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam dokładnie tak samo. Też uwielbiam spać na brzuchu, ale teraz cycki przeszkadzają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 06:59

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi najważniejsze że przeszło! :*

• Bubek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny...
    pierwszy raz moja tyle spala - od ok 21 do 3 w nocy !!! ja pitole, a 2 pobudka juz po 6
    wiec w zasadzie raz wstalam w nocy..ach jak dobrze :)

a teraz juz starsza po sniadanku, ja po kawie, mlodsza spi na macie i tak ::)

Klaudia - gratulacje !
    Fasolka77 wrote:
    Od kiedy jest czas na matę? Od 1. Miesiąca?
    ja nie wiem czy w ogole jest czas... lezy na twardym wiec rownie dobrze od 1 dnia moze byc czas :D
    chyba chodzi o to kiedy mata sie przyda i kiedy dziecko sie zainteresuje, a moja sie baaardzo nudzi jak nic ciekawego nie widzi.
    od wczoraj lezy na macie i nie jest zle :)
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, a kladziecie dzieci na brzuszku w ramach cwiczen, wzmacniania miesni szyi itd?

ja klade ale lubi lezec tylko na mnie na brzuszku, ogolnie lubi byc w pionie
    B_002 wrote:
    Przeczytałam gdzieś że trądzik niemowlęcy może się pojawić nie tylko przez hormony ale również jakoś reakcja na zbyt wysoką temperaturę otoczenia.
    Byłam przez 3 dni u teściowej i zawsze u niej jest strasznie zimno, wzięła sobie kobieta do serca że dziecko może marznąć i tak paliła w piecu że nam się zrobiło 24 stopnie i nie dało rady wywietrzyć bo ciągle się nagrzewało powietrze.
    Po tym wyjeździe Zosia ma pobojowisko na twarzy. Wygląda to na trądzik niemowlęcy, wszystkie opisy i zdjęcia jakie znalazłam na to wskazują. Jest tylko na twarzy.

I teraz mam pytanie, czy myślicie że przemycie nadmanganianem potasu będzie dobre?
    Słyszałam że najlepiej niczym nie smarować, a tylko przemywać przegotowaną wodą.
    Wcześniej miała pojedyncze krostki ale same znikały. Teraz ma tego dużo i chciałabym jakoś przyspieszyć gojenie.

moja miala tradzik niemowlecy, od hormonow jak najbardziej. Ponoc moze sie utrzymywac dlugo, ale nam zszedl w zasadzie po ok 2 tygodniach

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia Gratulacje!!!🥰🥰🥰🥰

Ja co noc Was czytam jak się karmimy ale jak tylko kończymy to na szybkości odbicie,ponoszenie,mycie butelek itd.i jak tylko mogę bo Maly zaśnie to zasypiam i ja na szybkości więc wtedy nic nie piszę coby się nie rozbudzić jesscze bardziej😂

Zarzekałam się,że dziecko.nie będzie z Nami spało i co??? teraz narzekam na ból pleców bo wzięliśmy węższe łóżko(miało stać inaczej i wieksze by sie nie zmiescilo)i jak Mały z Nami śpi to rzecz jasna Nasz Celebryta zajmuje najwięcej miejsca😂a my całą noc na jednym boku wtedy...

Cały czas Młody robi mega zielkne kupy...Plus placze wnieboglosy przy robieniu kupy...Winowajaca to mleko albo wit.D a jak rozpoznać które????

Liczyłam na to,że jeszcze pośpię ale Mały ma oczy jak 5zl i czkawkę standardowo😂

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brzuchu jakoś jeszcze calkowicie się nie położyłam mimo czekania na to całą ciążę.W sumie nie wiem czy brak mi odwagi czy jak...
    Na codzień zapominam o tym,że było cc ale zdarza się np. że przy podnoszeniu się z łóżka brzuch pobolewa nadal w miejscu cięcia...

Co do trądziku od wczoraj buzię myjemy solą fizjol.Czytalam, że chłopcy mają znacznie częściej niż dziewczynki...U mnie córka na bank nie miała...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zapisuję się do gin, może uda mi się wepchnąć jeszcze jutro. Boję się szpitala, przecież mam małe dziecko ... 😞

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czemubsie boisz na zapas przeciez jeszcze nawet nikt cie nie zbadal....wszystko bedzie dobrze...ludzi nie zamykaja od razu w szpitalach... poprostu duzo sie ruszasz jestes szczupla i moze dlatego dluzej krwawisz....ja nie krwawie czasami brudze czasami jak cos podniose to pojawia sie krew....a ten srod co sie wydobywa okropny :(
    Maly spi z prawej maz chrapie z lewej a ja zamiast spac to ide sniadanie zjesc...u nas sypie snieg

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieg!!!??.. Matko.. Co za Maj 😑
    Mój śpi, ja muszę wstać naleśniki robić ale nie mam siły jakoś. Chyba bym się zdrzemnela.
    Ja dalej muszę nosic wkładkę chociaż. Jeżeli chodzi o te sprawy na dole 😉

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej gin, mam przyjechać jutro, kazała nie dzwonić do rejestracji bo mówiła, że nie ma miejsc. Powiedziała, że o której przyjadę to o tej godzinie mnie przyjmie. W razie gdyby wystąpiła gorączka to kazała jechać do szpitala ...

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś super przyjął brata, ciągle się do nas klei i go całuje... ale Maciuś zachowuje się jakby miał na mnie focha przez co od wczoraj ryczę...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka spoko. Ja w nocy nie wchodzę na forum, bo u nas wybudzenia na szybkości w sumie.

Ściągnęłam sobie jakąś aplikacje żeby zapisywać jak często i jak długo karmie. Wygląda na to, że przez noc moje dziecko bardzo regularnie jadło co 3,5-4h i z każdego cyca ciągnął dokładnie 6,5 minuty.

Mama - na ile wystarczają Ci baterie w szumisiu? Włączasz go na całą noc na przykład?
    U nas sobie chodzi całą noc w kąciku i tydzień mam po bateriach (a wchodzą 4 AA). Nie wiem, czy ten chiński szumiś mnie nie zrujnuje na baterie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Bartuś super przyjął brata, ciągle się do nas klei i go całuje... ale Maciuś zachowuje się jakby miał na mnie focha przez co od wczoraj ryczę...

Przejdzie Maciusiowi. Mój brat był straszny cycek mamy i jak miał 14 lat urodziła się siostra. Już jak mama o ciąży powiedziała to głośno wyraził swoje niezadowolenie (w słowach mniej więcej: "na cholere Wam to dziecko").
    Mama wróciła ze szpitala i parę dni był foch. Potem się przekonał a teraz Młoda ma prawie 12 lat i są z bratem dla siebie bardzo ważni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Nasz szumis się po 40 minutach wycisza i wyłącza sam.. A jak dziecko za płacze to dzieki cry sensor się uruchamia więc my dalej na tych samych bateriach

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sie troszkę wtrącę ;) nie nakręcajcie się tak z tym krwawieniem po porodzie. Połóg trwa 6 tygodni i tyle czasu ma prawo z was lecieć krew, macica rozciągała się 9 miesięcy i co? W tydzień ma wrócić do normy, no nie ma szans :) dajcie czasowi czas! Ja krwawilam 9 tygodni po porodzie! Zaczęłam się martwić po 8 tygodniach, byłam u ginekologa, wszystko ok, po prostu macica jeszcze się oczyszczała. Oczywiście nie namawiam, żeby nie sprawdzać, idźcie do lekarza jeżeli coś was martwi, ale nie panikujcie, stres dużo bardziej szkodzi niż wasze problemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:01

Karollinax26, Fasolka77, Kasiulka90, B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi najważniejsze że przeszło! :*
    Polowicznie. Niedawno wstal i wzielam go na pozadne karmienie.. Wyplul.. Odbil i juz nie mógł przyjac tej samej piersi choc ciumkal ja z 10min tylko.. Ale dalam druga.. Na poczatku znow nerwowe szukanie ale dopil i te druga z 15min.lepiej jest niz w nocy ale co temu mojemu niuniusiowi sie przedstawiło..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3079 3080 3081 3082 3083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ