X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Leosia w dzień śpi bardzo dużo na brzuszku. W nocy śpi na plecach w dzień czasem ja kładę na boki ale raczej na brzuszku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj znowu małą cały dzień była na piersi tylko ale jej wystarczą jedną piers. Więc druga odciągam ale ja nauczyłam piersi odciągania co 4 h a mała je co 3 godziny więc wychodzi na to że powinnam ja karmić na przemiennie wcześniej karmiłam z obu na raz i nie bałam się że pokarm zaniknie lub że zrobią się zastoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mieliśmy gości od 13 do 18, a Leosia była taka gościnna że spala budzila się na jedzenie i szła dalej spać, bylismy na lodach później goście pojechali a my z mężem zapakowaliśmy mała do fotelika i pojechaliśmy na chińczyka ... Zjedliśmy romantyczna kolację z widokiem na Wawel w samochodzie żeby nie wchodzić do pełnej ludzi restauracji 😂😂😂 no ale randka udana ,😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 22:47

Kasiulka90, B_002, Wiewióreczka, india, Lolka30, Misiabella, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basiula nie pomogę z trądzikiem. Żadne z trojki moich nie miały.
    Na moją intuicje jakby Kryst mial to chyba bym niczym nie smarowala tylko sól fizjologiczna do mycia twarzy i chyba bym spróbowała mojego mleka jak to takie lekarstwo na wszystko. Na wacik i przecierac twarz. Nie zaszkodzi na pewno n.. Najwyżej nie pomoże za bardzo.
    A wiesz co, nawet wypróbowałam przed chwilą. Zobaczę później czy coś to dało. Najwyżej powtórzę jeszcze jutro przemycie buzi mlekiem.
    Zostało mi w butelce dziś wieczorem to wykorzystałam. Znów dziś karmiłam co drugie karmienie z butelki bo mnie prawy sutek bolał przy karmieniu.

Ogólnie to mieliśmy dziś intensywny dzień. A na koniec popołudniu postanowiliśmy że mąż mi pofarbuje włosy, ledwo zaczął a mała w płacz. Brzuch ją tak bolał że się wydzierała głośno. Mąż poszedł ją uspokajać a ja musiałam sobie poradzić sama z nałożeniem farby. Na szczęście wyszło dobrze, udało się nałożyć wszędzie równomiernie :)
    W międzyczasie w ciągu tej godziny kiedy ja się zajmowałam włosami, mąż uspokoił Zosię. Usnęła mu na klatce piersiowej. Potem mi ją przekazał i na mnie troszkę pospała. Jak o 23:00 minęło 5,5h od ostatniego karmienia to postanowiłam ją obudzić bo chciałam się położyć do łóżka.
    Taka zaspana była że wypiła butelkę na śpiocha i śpi dalej. Nie obudziło jej nawet przemywanie buzi tym moim mlekiem. Brzuszek ją dzisiaj trochę wymęczył.
    Ciekawe jak długo pośpi. Idę korzystać i może się wyśpię :)

Ale ogólnie dzień dobry, spacer się udał, kąpiel się udała, włosy udało się pofarbować i dziecko ładnie śpi o tej porze najedzone.
    Dobranoc.

nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jeszcze tydzień...i będziesz najszczęśliwsza i wkurzona na wszystko i wszystkich, włącznie z niuniusiem ;) ja czasem mam ochotę szczypnąć małego w dupę, żeby się ocknął z tej kolki...mimo że kocham najmocniej na świecie :)
    U nas jest coś nie tak tez.. Maly wisi na cycu... Takich ilosci ulewan nie widzialam nigdy. Nie można spuscic go z oka zreszts on sam nawet do wc nie da mi isf.. Bedac sama z nim nie jestem w stanie zjesc, posprzatac czy sie umyć nie mowiac o obiedzie.. Placz przerazliwy mnostwo bakow i kup.. Ogolnie jest juz ta godz a ja nawet chwili nie odpoczelam nawet nakarmic ciezko go bo dziwnie nerwowo chce chwytac cyca i rezygnuje z płaczem zaraz ida baki i tak w kółko.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 20:01 nasze maleństwo jest z nami, 10 punktów, 3,490 kg 😊😊

bobas2015, Wiewióreczka, Daffi, india, stresant, nick nieaktualny, Karollinax26, Syska2202, nick nieaktualny, Kasiulka90, B_002, MamaAga85, Bubek, nick nieaktualny, Sansivieria, Kiwona, Lolka30, Misiabella, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, gratuluję :)

Daffi, u mnie już na tym etapie zaczynały się kolki....tfu tfu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:

Gratulacje Klaudia ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Gratulacje!! :) duzo zdrowia i szybkiego powrotu do domu.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Klaudia, gratuluję :)

Daffi, u mnie już na tym etapie zaczynały się kolki....tfu tfu.
    Serio tak szybko to możliwe?? Siedze i placze.. Udalo mi sie go przystawic na 5 min ale na bank nie pojadl ale przysnal z tego płaczu z bezsilnosci dalam smoczka. I nic sie nie dzieje ale czemu piersi nie chce.. M polecial do apteki w razie czego po mleko.. Jak sie obudzi zobacze czy uda sie przystawic czy sie poddac na dzis juz i walczyc od jutra. Ledwo żyje..

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia tradzik latwo rozpoznac...jak dziecko spi je ladne gladkie kropki blade minimalne..jak jest wysilek pije albo jj cieplo robi sie czerwone kropy wychodza zlewaja sie.....niczym nie przyspieszysz gojenie...ale z tym mlekiem to nie wiem czy dobry pomysl czytalam ze tradzik jest tez w okolicach brody gdzie scieka mleczko po karmieniu i zatyka pory...wiec arowac twarz =zatykac pory? Nie wiem ....ja niczym nie smaruje

• india Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia cudowne wiadomosci <3 gratulacje!
    Wszystkiego dobrego dla was

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama super to okreslilas z ta potrzeba :) ja mam to samo zycie kreci sie wokol niego i celebruje kazda sekunde bo ostatni z dzieci jest :)
    Jedyne co mi brakuje to wypad do SH ;) ale bym spiochow nakupila :)

nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona nie gadaj z tym orgazmem :( mezowi opowiadalam ten juz sie napalil i gdyby nie to ze zasnelam to bylabym juz po ;) a tak to teraz sie boje i poczekam do wizyty kontrolnej....

nick nieaktualny, B_002, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko fotel bezpieczny, ma bardzo delikatny zakres bujania ;) szczerze to spokojnie moglby byc wiekszy :p

Karmie po 5h!!! Szok... tego jeszcze nie było :)

Daffi a może zbyt duzy naplyw mleka zniechęca młodego?

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas jest coś nie tak tez.. Maly wisi na cycu... Takich ilosci ulewan nie widzialam nigdy. Nie można spuscic go z oka zreszts on sam nawet do wc nie da mi isf.. Bedac sama z nim nie jestem w stanie zjesc, posprzatac czy sie umyć nie mowiac o obiedzie.. Placz przerazliwy mnostwo bakow i kup.. Ogolnie jest juz ta godz a ja nawet chwili nie odpoczelam nawet nakarmic ciezko go bo dziwnie nerwowo chce chwytac cyca i rezygnuje z płaczem zaraz ida baki i tak w kółko.
    Dziecko czasami nie jest glodne ale jak bolib go brzuch to chce cyca aby ulzyc w bolu....a wlasciwie go poglebia....daj smoka i poczekaj az troche strawi popierdzi....

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdzial jak smok i kupe walnal.. Dalej to samo.. Przysnal na chwile i po tym dalam mu cyca na jakies 10-15 min postęp.. Narazie spi choc od 21.30 skończył jesc więc na pewno byl glodny. W dyzurujacej aptece wyboru nie było M wzial w razie czego bebilon pepti dha.. Mam nadzieje ze mu tym nie zaszkodze.

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Serio tak szybko to możliwe?? Siedze i placze.. Udalo mi sie go przystawic na 5 min ale na bank nie pojadl ale przysnal z tego płaczu z bezsilnosci dalam smoczka. I nic sie nie dzieje ale czemu piersi nie chce.. M polecial do apteki w razie czego po mleko.. Jak sie obudzi zobacze czy uda sie przystawic czy sie poddac na dzis juz i walczyc od jutra. Ledwo żyje..
    Daffi, u mnie od trzeciego dnia życia. Też myślałam, że to niemożliwe.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona nie gadaj z tym orgazmem :( mezowi opowiadalam ten juz sie napalil i gdyby nie to ze zasnelam to bylabym juz po ;) a tak to teraz sie boje i poczekam do wizyty kontrolnej....
    Macica przy obkurczanie boli, ale tylko jakiś czas później już nie boli.

Ja wczoraj przez dzień mała miałam na piersi to znowu krwawienie na wkładce

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka co ty o tej godz. Robisz? Karmisz czy odciagasz?

‹‹ 3077 3078 3079 3080 3081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ