X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Leosia w dzień śpi bardzo dużo na brzuszku. W nocy śpi na plecach w dzień czasem ja kładę na boki ale raczej na brzuszku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj znowu małą cały dzień była na piersi tylko ale jej wystarczą jedną piers. Więc druga odciągam ale ja nauczyłam piersi odciągania co 4 h a mała je co 3 godziny więc wychodzi na to że powinnam ja karmić na przemiennie wcześniej karmiłam z obu na raz i nie bałam się że pokarm zaniknie lub że zrobią się zastoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mieliśmy gości od 13 do 18, a Leosia była taka gościnna że spala budzila się na jedzenie i szła dalej spać, bylismy na lodach później goście pojechali a my z mężem zapakowaliśmy mała do fotelika i pojechaliśmy na chińczyka ... Zjedliśmy romantyczna kolację z widokiem na Wawel w samochodzie żeby nie wchodzić do pełnej ludzi restauracji 😂😂😂 no ale randka udana ,😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 22:47

Kasiulka90, B_002, Wiewióreczka, india, Lolka30, Misiabella, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basiula nie pomogę z trądzikiem. Żadne z trojki moich nie miały.
    Na moją intuicje jakby Kryst mial to chyba bym niczym nie smarowala tylko sól fizjologiczna do mycia twarzy i chyba bym spróbowała mojego mleka jak to takie lekarstwo na wszystko. Na wacik i przecierac twarz. Nie zaszkodzi na pewno n.. Najwyżej nie pomoże za bardzo.
    A wiesz co, nawet wypróbowałam przed chwilą. Zobaczę później czy coś to dało. Najwyżej powtórzę jeszcze jutro przemycie buzi mlekiem.
    Zostało mi w butelce dziś wieczorem to wykorzystałam. Znów dziś karmiłam co drugie karmienie z butelki bo mnie prawy sutek bolał przy karmieniu.

Ogólnie to mieliśmy dziś intensywny dzień. A na koniec popołudniu postanowiliśmy że mąż mi pofarbuje włosy, ledwo zaczął a mała w płacz. Brzuch ją tak bolał że się wydzierała głośno. Mąż poszedł ją uspokajać a ja musiałam sobie poradzić sama z nałożeniem farby. Na szczęście wyszło dobrze, udało się nałożyć wszędzie równomiernie :)
    W międzyczasie w ciągu tej godziny kiedy ja się zajmowałam włosami, mąż uspokoił Zosię. Usnęła mu na klatce piersiowej. Potem mi ją przekazał i na mnie troszkę pospała. Jak o 23:00 minęło 5,5h od ostatniego karmienia to postanowiłam ją obudzić bo chciałam się położyć do łóżka.
    Taka zaspana była że wypiła butelkę na śpiocha i śpi dalej. Nie obudziło jej nawet przemywanie buzi tym moim mlekiem. Brzuszek ją dzisiaj trochę wymęczył.
    Ciekawe jak długo pośpi. Idę korzystać i może się wyśpię :)

Ale ogólnie dzień dobry, spacer się udał, kąpiel się udała, włosy udało się pofarbować i dziecko ładnie śpi o tej porze najedzone.
    Dobranoc.

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jeszcze tydzień...i będziesz najszczęśliwsza i wkurzona na wszystko i wszystkich, włącznie z niuniusiem ;) ja czasem mam ochotę szczypnąć małego w dupę, żeby się ocknął z tej kolki...mimo że kocham najmocniej na świecie :)
    U nas jest coś nie tak tez.. Maly wisi na cycu... Takich ilosci ulewan nie widzialam nigdy. Nie można spuscic go z oka zreszts on sam nawet do wc nie da mi isf.. Bedac sama z nim nie jestem w stanie zjesc, posprzatac czy sie umyć nie mowiac o obiedzie.. Placz przerazliwy mnostwo bakow i kup.. Ogolnie jest juz ta godz a ja nawet chwili nie odpoczelam nawet nakarmic ciezko go bo dziwnie nerwowo chce chwytac cyca i rezygnuje z płaczem zaraz ida baki i tak w kółko.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 20:01 nasze maleństwo jest z nami, 10 punktów, 3,490 kg 😊😊

bobas2015, Wiewióreczka, Daffi, india, stresant, Karmelllka90, Karollinax26, Syska2202, Mama36, Kasiulka90, B_002, MamaAga85, Bubek, estrella, Sansivieria, Kiwona, Lolka30, Misiabella, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, gratuluję :)

Daffi, u mnie już na tym etapie zaczynały się kolki....tfu tfu.

xKlaudiax lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:

Gratulacje Klaudia ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Gratulacje!! :) duzo zdrowia i szybkiego powrotu do domu.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Klaudia, gratuluję :)

Daffi, u mnie już na tym etapie zaczynały się kolki....tfu tfu.
    Serio tak szybko to możliwe?? Siedze i placze.. Udalo mi sie go przystawic na 5 min ale na bank nie pojadl ale przysnal z tego płaczu z bezsilnosci dalam smoczka. I nic sie nie dzieje ale czemu piersi nie chce.. M polecial do apteki w razie czego po mleko.. Jak sie obudzi zobacze czy uda sie przystawic czy sie poddac na dzis juz i walczyc od jutra. Ledwo żyje..

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia tradzik latwo rozpoznac...jak dziecko spi je ladne gladkie kropki blade minimalne..jak jest wysilek pije albo jj cieplo robi sie czerwone kropy wychodza zlewaja sie.....niczym nie przyspieszysz gojenie...ale z tym mlekiem to nie wiem czy dobry pomysl czytalam ze tradzik jest tez w okolicach brody gdzie scieka mleczko po karmieniu i zatyka pory...wiec arowac twarz =zatykac pory? Nie wiem ....ja niczym nie smaruje

• india Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia cudowne wiadomosci <3 gratulacje!
    Wszystkiego dobrego dla was

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama super to okreslilas z ta potrzeba :) ja mam to samo zycie kreci sie wokol niego i celebruje kazda sekunde bo ostatni z dzieci jest :)
    Jedyne co mi brakuje to wypad do SH ;) ale bym spiochow nakupila :)

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona nie gadaj z tym orgazmem :( mezowi opowiadalam ten juz sie napalil i gdyby nie to ze zasnelam to bylabym juz po ;) a tak to teraz sie boje i poczekam do wizyty kontrolnej....

Mama36, B_002, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko fotel bezpieczny, ma bardzo delikatny zakres bujania ;) szczerze to spokojnie moglby byc wiekszy :p

Karmie po 5h!!! Szok... tego jeszcze nie było :)

Daffi a może zbyt duzy naplyw mleka zniechęca młodego?

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas jest coś nie tak tez.. Maly wisi na cycu... Takich ilosci ulewan nie widzialam nigdy. Nie można spuscic go z oka zreszts on sam nawet do wc nie da mi isf.. Bedac sama z nim nie jestem w stanie zjesc, posprzatac czy sie umyć nie mowiac o obiedzie.. Placz przerazliwy mnostwo bakow i kup.. Ogolnie jest juz ta godz a ja nawet chwili nie odpoczelam nawet nakarmic ciezko go bo dziwnie nerwowo chce chwytac cyca i rezygnuje z płaczem zaraz ida baki i tak w kółko.
    Dziecko czasami nie jest glodne ale jak bolib go brzuch to chce cyca aby ulzyc w bolu....a wlasciwie go poglebia....daj smoka i poczekaj az troche strawi popierdzi....

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdzial jak smok i kupe walnal.. Dalej to samo.. Przysnal na chwile i po tym dalam mu cyca na jakies 10-15 min postęp.. Narazie spi choc od 21.30 skończył jesc więc na pewno byl glodny. W dyzurujacej aptece wyboru nie było M wzial w razie czego bebilon pepti dha.. Mam nadzieje ze mu tym nie zaszkodze.

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Serio tak szybko to możliwe?? Siedze i placze.. Udalo mi sie go przystawic na 5 min ale na bank nie pojadl ale przysnal z tego płaczu z bezsilnosci dalam smoczka. I nic sie nie dzieje ale czemu piersi nie chce.. M polecial do apteki w razie czego po mleko.. Jak sie obudzi zobacze czy uda sie przystawic czy sie poddac na dzis juz i walczyc od jutra. Ledwo żyje..
    Daffi, u mnie od trzeciego dnia życia. Też myślałam, że to niemożliwe.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona nie gadaj z tym orgazmem :( mezowi opowiadalam ten juz sie napalil i gdyby nie to ze zasnelam to bylabym juz po ;) a tak to teraz sie boje i poczekam do wizyty kontrolnej....
    Macica przy obkurczanie boli, ale tylko jakiś czas później już nie boli.

Ja wczoraj przez dzień mała miałam na piersi to znowu krwawienie na wkładce

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka co ty o tej godz. Robisz? Karmisz czy odciagasz?

‹‹ 3077 3078 3079 3080 3081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ