Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Super sie odwodzily na poczatku, a po tym ze go ukladalam ciagle na bokach przestaly sie tak odwodzic jak na poczatku i ortopeda mnie uswiadomil ze to od tego. Na szczescie bylo to jeszcze na granicy, ale nosilismy jakas frejke przez jakis czas, dopoki nie zmienilismy ortopedy.
-
Misiabella wrote:Wiowioreczko ja pamietam o tym ze pisalas o tym rulonie, i daje pieluche tetrowa taka poskladana, ale moze to za malo. Zmieniam tez po kazdym spaniu bok.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka - obcinaczkami obcięłam przedwczoraj Ignacemu kawałek skórki na kciuku. Lała się krew i troszkę krzyczał. Oczywiście octeniseptem zlalam.
Mamy też nożyczki i następnym razem ich uzyje. Nożyczkami większą kontrolą.
A przy obcinaczkach omsknie się paluszek tak jak u nas i niepotrzebny bólFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Tylko tu noe chodzi tylko o zmianę boków . Ogólnie ta pozycja jest niezdrowa dla bioder. Jeden znajlepszych ortopedów z poznania mówił mi ze absolutnie nie wolno kłaść dzieci na bok dopóki same się tak nie ułożą . Co prawda czasami kładłam ale generalnie bo wgłębienie się w temat unikałam boków . Oczywiście każdy powie coś innego wiec chyba trzeba po prostu zdać się siebie
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Wiewióreczka wrote:A widzisz, bo zapomniałam dodać, że trzeba zrobić rulon z koca i ułożyć go za pleckami i koniecznie dać między nogi, żeby ta noga, która jest wyżej, nie zwisała.
Tak mi kazał ten funfel Zawitkowskiego
Wiewiórka masz może jakiś filmik instruktażowy? jak układać ten rulon z koca między nóżkami?
Fasolka77
-
Otóż to Bobas, każdy co innego gada...najpierw byłam w kontakcie z fizjoterapeutką, która powiedziała, że na brzuchu można po kilka minut tylko.... Neurolog kazała na brzuch, boki z rulonem i na plecy, ale pod nogi też kocyk.
A ten fizjoterapeuta - jemu ufam, bo jest na liście niewielu w Polsce szkoleniowców Bobathów, czyli tej podstawowej rehabilitacji niemowlęcej - że można na plecach bez koca, można na boku ale koniecznie z rulonem, można a wręcz trzeba na brzuszku, ale pilnować. Aha i jeszcze pokazał do noszenia, karmienia pozycję krzesełkową. -
Wiewióreczka wrote:Otóż to Bobas, każdy co innego gada...najpierw byłam w kontakcie z fizjoterapeutką, która powiedziała, że na brzuchu można po kilka minut tylko.... Neurolog kazała na brzuch, boki z rulonem i na plecy, ale pod nogi też kocyk.
A ten fizjoterapeuta - jemu ufam, bo jest na liście niewielu w Polsce szkoleniowców Bobathów, czyli tej podstawowej rehabilitacji niemowlęcej - że można na plecach bez koca, można na boku ale koniecznie z rulonem, można a wręcz trzeba na brzuszku, ale pilnować. Aha i jeszcze pokazał do noszenia, karmienia pozycję krzesełkową.
Co to jest ta pozycja krzesełkowa do karmienia?
Ja w nocy układam Małego na boki co karmienie na inny i rulon za pleckami. Muszę podkładać też ten rulon między nóżki.
Czy Wasze dzieci jak leżą na brzuszku podkurczają nóżki pod brzuszek tak, że pupa jest w górze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:47
-
Filip śpi tylko na plecach na płasko i tak zawsze ma główkę przekrecona na bok noi on nie ulewa.
Bubek lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Anete wrote:Co to jest ta pozycja krzesełkowa do karmienia?
Ja w nocy układam Małego na boki co karmienie na inny i rulon za pleckami. Muszę podkładać też ten rulon między nóżki.
Czy Wasze dzieci jak leżą na brzuszku podkurczają nóżki pod brzuszek tak, że pupa jest w górze?
TAkrobią taka żabkę
Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Filip śpi tylko na plecach na płasko i tak zawsze ma główkę przekrecona na bok noi on nie ulewa.
Raz spektakularnie mi zwymiotował, to pięknie na bok poleciało na podłogę
Anete, mój podwija nóżki pod siebie, albo ma wyprostowane, różnie.
Wpisz Kochana w neta "pozycja krzesłkowa niemowlę", bo kurczę nie potrafię tego opisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 20:28
-
Nie miałam czasu dziś was czytać, teraz chwilę nadrobiłam.
Mamy dzisiaj "awarię", boli brzuszek przez cały dzień co jakiś czas, a z jakiego powodu to nie mamy pojęcia.
Teraz Zosia śpi na moim brzuchu, nie odkładam jej nawet, bo jej tak dobrze, niech się dziecko wreszcie wyśpi.
Spacerek godzinny nam się dzisiaj chociaż udał, musiałam coś załatwić i poszliśmy wszyscy razem. Mała spała, świeciło słoneczko, zjedliśmy lody, ogólnie fajnie spędzony czas. Ale ranek i popołudnie to już inna bajka.
Co do pozycji do spania to moja nie śpi na brzuchu. Jak ją tak odłożę to w momencie gdy ma lekki sen i chce się wiercić to zaczyna się denerwować że na brzuszku ma ograniczone możliwości. Jeśli nie śpi to w tej pozycji zaśnie tylko na mnie lub na tacie, sama na płaskim nie zaśnie bo się denerwuje tą pozycją.
W nocy śpi zawsze na plecach. Głowę ma na bok i przekręca w czasie snu raz w jedną raz w drugą stronę. Obie ręce lubi mieć wyciągnięte do góry. Odbija jej się po jedzeniu więc leżąc nie ulewa.
Na boku śpi rzadko ale wtedy musi coś być podłożone za plecami i pod górną nogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 20:39
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Kurde, a ja kładę na plecach też...tylko że Szymon nie ulewa.
Ja obcinam nozyczkami. Jeszcze mi łatwiej niż obcinaczkami i też muszę co parę dni
Co do huśtawki hybrydowej odpowiadam na pytanie :on ja kocha! Bujanie wibracje i zabawki już teraz. Zasypia w niej bardzo często.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny