Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, a kladziecie dzieci na brzuszku w ramach cwiczen, wzmacniania miesni szyi itd?
    Ja w ramach zmniejszania kolek...ale nie można spuszczać wtedy z oczu

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj lezy na brzuchu caly czas....skonczyly sie bole brzucha od tego czasu :)

Misiabella, Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja w ramach zmniejszania kolek...ale nie można spuszczać wtedy z oczu
    oj racja racja .....wlasnie jem kolacje na stojaco bo maly we wozku na brzuch a jak siedze to nie widze :)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kochana, zmieniaj pozycje, fizjoterapeuta kazał mi i na bokach, i na brzuchu, i na pleckach. Może leżeć na brzuchu większość dnia, a na noc dawaj go na boczki, przynajmniej nie będziesz musiała pilnować ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia powodzenia !!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny przeszukalam internety i wyczytalam ze tradzik niemowlecy moze tez sie pojawiac, rzadko ale pojawiac na pleckach i raczkach......w innych artykulach pisali ze absolutnie nie, ze tylko a buzi....wiec nie wiem......

maly ma typowy tradzik niemowlecy ...cale policzki obsypane z bialymi koncowkami...jak spi to jest sliczniutki i skora blada ale jak pije albo sie zlosci to wyglada okropnie czerwone wielki grudy, tradzikiem sie akurat nie przejmuje starszak tez mial (corka nie miala) samo przeszlo.....wiec taka uroda chlopcow :)

oby ta wysypka to tez byl tradzik........

probowalam te ciemieniuche olejkiem potraktowac ...maly sobie spokojnie pil a ja przylozylam wacik nasaczony olejkiem do glowy na chwile...potem suchym wacikiem wycieralam...pieknie schodzilo :) ale widac ze jeszcze jest duzo takich podskornych grudek ktore chyba dopiero "wyjda" bo nie da sie ich sciagnac.......

ciemieniuchy na brwiach nie dalam rady sciagnac :( balam sie ze mu sie olejek do oka dostanie wiec tylko troche smarlam i to chyba nie wystarczy ......

do ropiejacego oka wlalam reszte mleka co w kapturku zostalo :) ale byl zdziwiony :) oczywisice szybko wytarlam..nie wiem czy to mleko w tym oku ma byc dlugo czy nie?

jeszcze wieczorem ta kapiel w krochmalu i bedzie dziecie jak nowe :)

dzieki za rady jestescie kochane :)

no to faktycznie niezłe SPA zafundowałaś synkowi :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, zmieniaj pozycje, fizjoterapeuta kazał mi i na bokach, i na brzuchu, i na pleckach. Może leżeć na brzuchu większość dnia, a na noc dawaj go na boczki, przynajmniej nie będziesz musiała pilnować ;)
    Boki nie do 6 tyg bo biodra mogą się złe rozwijać.brzuch jest najzdrowszy dla Maluszka i dla brzuszka i dla bioderek ;)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, a kladziecie dzieci na brzuszku w ramach cwiczen, wzmacniania miesni szyi itd?

tak, my kładziemy... Młody czasem śpi w dzień w takiej pozycji i lubi tak leżeć na klacie K. :) dźwiga wtedy główkę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

ooo to może dlatego u nas... tfu tfu tfu!!!!!.... nie ma kolek. Bunio pryka jak szalony :) kupa za kupą :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Boki nie do 6 tyg bo biodra mogą się złe rozwijać.brzuch jest najzdrowszy dla Maluszka i dla brzuszka i dla bioderek ;)

jak to? w szpitalu tak kładli... Bunio śpi na bokach w nocy...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klade na bokach na noc, ale bobas masz racje. Mialam tak z poprzednikiem. Kaldlam go non stop na bokach i mial problem z bioderkami. Tyle ze ja sie boje na noc klasc go na wznak.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    A widzisz, bo zapomniałam dodać, że trzeba zrobić rulon z koca i ułożyć go za pleckami i koniecznie dać między nogi, żeby ta noga, która jest wyżej, nie zwisała.
    Tak mi kazał ten funfel Zawitkowskiego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 18:54

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A widzisz, bo zapomniałam dodać, że trzeba zrobić rulon z koca i ułożyć go za pleckami i koniecznie dać między nogi, żeby ta noga, która jest wyżej, nie zwisała.
    A no to trochę zmienia postać rzeczy;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja klade na bokach na noc, ale bobas masz racje. Mialam tak z poprzednikiem. Kaldlam go non stop na bokach i mial problem z bioderkami. Tyle ze ja sie boje na noc klasc go na wznak.
    Moje dzieci w ogóle nie chciały spać na plecach od urodzenia na brzuchu ;) wiem ze są różne opinie ale ja się nie bałam prawda taka ze z boku może przekręcić się na plecy a na plecach tez nie jest fajnie zwłaszcza gdy dziecku dużo ulewa. Dlatego jak byli bardzo mali to spali cała noc na moim brzuchu klatce piersiowej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:01

Misiabella lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak to? w szpitalu tak kładli... Bunio śpi na bokach w nocy...

U nas też.

Wiewioreczko prosze ;)

https://www.mebel-partner.pl/elegancki-fotel-bujany-sibil-szary-uszak-z-guzikami-na-drewnianych-plozach-detail

Misia ja klade aby mała cwiczyła podnoszenie głowki

Klaudia trzymamy kciuki <3
    I czekamy na info :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:

o matko... też się boję kłaść na plecach.... jaki miałaś problem z bioderkami Misia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiowioreczko ja pamietam o tym ze pisalas o tym rulonie, i daje pieluche tetrowa taka poskladana, ale moze to za malo. Zmieniam tez po kazdym spaniu bok.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała w nocy śpi na bokach, absolutnie nie położyłabym na plecy! Z tym, że ja pod plecy podkładam jej zwinięty koc, za radą Wiewiórki będę wkładać też między nogi.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, dzięki! Powiedz czy jest bezpieczny? W sensie ma jakiś ogranicznik, żeby nie pieprznąć z dzieckiem do tyłu? :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jak śpi tak mniej więcej 3h to w ciągu tej drzemki zmieniam jej boki ze 3 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:07

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3074 3075 3076 3077 3078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ