X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, a kladziecie dzieci na brzuszku w ramach cwiczen, wzmacniania miesni szyi itd?
    Ja w ramach zmniejszania kolek...ale nie można spuszczać wtedy z oczu

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj lezy na brzuchu caly czas....skonczyly sie bole brzucha od tego czasu :)

Misiabella, Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja w ramach zmniejszania kolek...ale nie można spuszczać wtedy z oczu
    oj racja racja .....wlasnie jem kolacje na stojaco bo maly we wozku na brzuch a jak siedze to nie widze :)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kochana, zmieniaj pozycje, fizjoterapeuta kazał mi i na bokach, i na brzuchu, i na pleckach. Może leżeć na brzuchu większość dnia, a na noc dawaj go na boczki, przynajmniej nie będziesz musiała pilnować ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia powodzenia !!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny przeszukalam internety i wyczytalam ze tradzik niemowlecy moze tez sie pojawiac, rzadko ale pojawiac na pleckach i raczkach......w innych artykulach pisali ze absolutnie nie, ze tylko a buzi....wiec nie wiem......

maly ma typowy tradzik niemowlecy ...cale policzki obsypane z bialymi koncowkami...jak spi to jest sliczniutki i skora blada ale jak pije albo sie zlosci to wyglada okropnie czerwone wielki grudy, tradzikiem sie akurat nie przejmuje starszak tez mial (corka nie miala) samo przeszlo.....wiec taka uroda chlopcow :)

oby ta wysypka to tez byl tradzik........

probowalam te ciemieniuche olejkiem potraktowac ...maly sobie spokojnie pil a ja przylozylam wacik nasaczony olejkiem do glowy na chwile...potem suchym wacikiem wycieralam...pieknie schodzilo :) ale widac ze jeszcze jest duzo takich podskornych grudek ktore chyba dopiero "wyjda" bo nie da sie ich sciagnac.......

ciemieniuchy na brwiach nie dalam rady sciagnac :( balam sie ze mu sie olejek do oka dostanie wiec tylko troche smarlam i to chyba nie wystarczy ......

do ropiejacego oka wlalam reszte mleka co w kapturku zostalo :) ale byl zdziwiony :) oczywisice szybko wytarlam..nie wiem czy to mleko w tym oku ma byc dlugo czy nie?

jeszcze wieczorem ta kapiel w krochmalu i bedzie dziecie jak nowe :)

dzieki za rady jestescie kochane :)

no to faktycznie niezłe SPA zafundowałaś synkowi :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, zmieniaj pozycje, fizjoterapeuta kazał mi i na bokach, i na brzuchu, i na pleckach. Może leżeć na brzuchu większość dnia, a na noc dawaj go na boczki, przynajmniej nie będziesz musiała pilnować ;)
    Boki nie do 6 tyg bo biodra mogą się złe rozwijać.brzuch jest najzdrowszy dla Maluszka i dla brzuszka i dla bioderek ;)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, a kladziecie dzieci na brzuszku w ramach cwiczen, wzmacniania miesni szyi itd?

tak, my kładziemy... Młody czasem śpi w dzień w takiej pozycji i lubi tak leżeć na klacie K. :) dźwiga wtedy główkę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

ooo to może dlatego u nas... tfu tfu tfu!!!!!.... nie ma kolek. Bunio pryka jak szalony :) kupa za kupą :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Boki nie do 6 tyg bo biodra mogą się złe rozwijać.brzuch jest najzdrowszy dla Maluszka i dla brzuszka i dla bioderek ;)

jak to? w szpitalu tak kładli... Bunio śpi na bokach w nocy...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klade na bokach na noc, ale bobas masz racje. Mialam tak z poprzednikiem. Kaldlam go non stop na bokach i mial problem z bioderkami. Tyle ze ja sie boje na noc klasc go na wznak.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    A widzisz, bo zapomniałam dodać, że trzeba zrobić rulon z koca i ułożyć go za pleckami i koniecznie dać między nogi, żeby ta noga, która jest wyżej, nie zwisała.
    Tak mi kazał ten funfel Zawitkowskiego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 18:54

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A widzisz, bo zapomniałam dodać, że trzeba zrobić rulon z koca i ułożyć go za pleckami i koniecznie dać między nogi, żeby ta noga, która jest wyżej, nie zwisała.
    A no to trochę zmienia postać rzeczy;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja klade na bokach na noc, ale bobas masz racje. Mialam tak z poprzednikiem. Kaldlam go non stop na bokach i mial problem z bioderkami. Tyle ze ja sie boje na noc klasc go na wznak.
    Moje dzieci w ogóle nie chciały spać na plecach od urodzenia na brzuchu ;) wiem ze są różne opinie ale ja się nie bałam prawda taka ze z boku może przekręcić się na plecy a na plecach tez nie jest fajnie zwłaszcza gdy dziecku dużo ulewa. Dlatego jak byli bardzo mali to spali cała noc na moim brzuchu klatce piersiowej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:01

Misiabella lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak to? w szpitalu tak kładli... Bunio śpi na bokach w nocy...

U nas też.

Wiewioreczko prosze ;)

https://www.mebel-partner.pl/elegancki-fotel-bujany-sibil-szary-uszak-z-guzikami-na-drewnianych-plozach-detail

Misia ja klade aby mała cwiczyła podnoszenie głowki

Klaudia trzymamy kciuki <3
    I czekamy na info :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:

o matko... też się boję kłaść na plecach.... jaki miałaś problem z bioderkami Misia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiowioreczko ja pamietam o tym ze pisalas o tym rulonie, i daje pieluche tetrowa taka poskladana, ale moze to za malo. Zmieniam tez po kazdym spaniu bok.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała w nocy śpi na bokach, absolutnie nie położyłabym na plecy! Z tym, że ja pod plecy podkładam jej zwinięty koc, za radą Wiewiórki będę wkładać też między nogi.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, dzięki! Powiedz czy jest bezpieczny? W sensie ma jakiś ogranicznik, żeby nie pieprznąć z dzieckiem do tyłu? :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jak śpi tak mniej więcej 3h to w ciągu tej drzemki zmieniam jej boki ze 3 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:07

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3074 3075 3076 3077 3078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ