Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:moj lezy na brzuchu caly czas....skonczyly sie bole brzucha od tego czasu
-
stresant wrote:Dziewczyny przeszukalam internety i wyczytalam ze tradzik niemowlecy moze tez sie pojawiac, rzadko ale pojawiac na pleckach i raczkach......w innych artykulach pisali ze absolutnie nie, ze tylko a buzi....wiec nie wiem......
maly ma typowy tradzik niemowlecy ...cale policzki obsypane z bialymi koncowkami...jak spi to jest sliczniutki i skora blada ale jak pije albo sie zlosci to wyglada okropnie czerwone wielki grudy, tradzikiem sie akurat nie przejmuje starszak tez mial (corka nie miala) samo przeszlo.....wiec taka uroda chlopcow
oby ta wysypka to tez byl tradzik........
probowalam te ciemieniuche olejkiem potraktowac ...maly sobie spokojnie pil a ja przylozylam wacik nasaczony olejkiem do glowy na chwile...potem suchym wacikiem wycieralam...pieknie schodziloale widac ze jeszcze jest duzo takich podskornych grudek ktore chyba dopiero "wyjda" bo nie da sie ich sciagnac.......
ciemieniuchy na brwiach nie dalam rady sciagnacbalam sie ze mu sie olejek do oka dostanie wiec tylko troche smarlam i to chyba nie wystarczy ......
do ropiejacego oka wlalam reszte mleka co w kapturku zostaloale byl zdziwiony
oczywisice szybko wytarlam..nie wiem czy to mleko w tym oku ma byc dlugo czy nie?
jeszcze wieczorem ta kapiel w krochmalu i bedzie dziecie jak nowe
dzieki za rady jestescie kochane
no to faktycznie niezłe SPA zafundowałaś synkowistresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Wiewióreczka wrote:Kochana, zmieniaj pozycje, fizjoterapeuta kazał mi i na bokach, i na brzuchu, i na pleckach. Może leżeć na brzuchu większość dnia, a na noc dawaj go na boczki, przynajmniej nie będziesz musiała pilnować
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
bobas2015 wrote:Boki nie do 6 tyg bo biodra mogą się złe rozwijać.brzuch jest najzdrowszy dla Maluszka i dla brzuszka i dla bioderek
Tak mi kazał ten funfel ZawitkowskiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 18:54
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:A widzisz, bo zapomniałam dodać, że trzeba zrobić rulon z koca i ułożyć go za pleckami i koniecznie dać między nogi, żeby ta noga, która jest wyżej, nie zwisała.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Misiabella wrote:Ja klade na bokach na noc, ale bobas masz racje. Mialam tak z poprzednikiem. Kaldlam go non stop na bokach i mial problem z bioderkami. Tyle ze ja sie boje na noc klasc go na wznak.
wiem ze są różne opinie ale ja się nie bałam prawda taka ze z boku może przekręcić się na plecy a na plecach tez nie jest fajnie zwłaszcza gdy dziecku dużo ulewa. Dlatego jak byli bardzo mali to spali cała noc na moim brzuchu klatce piersiowej;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:01
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77 wrote:jak to? w szpitalu tak kładli... Bunio śpi na bokach w nocy...
U nas też.
Wiewioreczko prosze
https://www.mebel-partner.pl/elegancki-fotel-bujany-sibil-szary-uszak-z-guzikami-na-drewnianych-plozach-detail
Misia ja klade aby mała cwiczyła podnoszenie głowki
Klaudia trzymamy kciuki
I czekamy na info
-
Misiabella wrote:Ja klade na bokach na noc, ale bobas masz racje. Mialam tak z poprzednikiem. Kaldlam go non stop na bokach i mial problem z bioderkami. Tyle ze ja sie boje na noc klasc go na wznak.
o matko... też się boję kłaść na plecach.... jaki miałaś problem z bioderkami Misia?Fasolka77