Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ja już nie wiem o co chodzi godzinę temu jadł usnal przy cycu jak go odcięłam to się obudził i płacz smoczek nie działa tulenie nie działa chodzenie po domu nie działa znowu cyc co się dzieje z tym dzieckiem????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 16:26
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Moja mama po porodzie oj jak ona mi działała na nerwy... A teraz na majówce chyba zrozumiała że ja nie będę wychowywać dziecka tak jak ona by chciała odpuściła i to rozumiem, było nam bardzo miło jak przed porodem. A ona z moim tatą wyrywali sobie wózek z dzieckiem z rąk a my z mezem mieliśmy kabaret na żywo. Też tak masz?
Fasolka77, Mama36, Karmelllka90, Misiabella lubią tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Ja jak sobie przypomnę pierwsza kąpiel to był hit..wszyscy chcieli kąpać i w sumie nic z tego nie wyszlo😃 woda wystygla,ręcznik założony tym co ba główkę to na nogi..No cyrk😃 ale teraz są nieocenieni,nie wracają się tylko pomagają w tym o co poproszę. Naprawdę są super.
Hahaha to faktycznie cyrkmysla.nieskalana lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelka, czerwona pierś to nie byle zastój tylko zapalenie. Ja próbowałam obejść się bez antybiotyku, ale niestety się nie dało. Zrobiłam podstawowy błąd, masowalam cycka. Tak powinno robić się przy zwykłym zastoju, ale przy zapaleniu, gdy cycek jest czerwony, a więc są bakterie, tylko się je roznosi. I ja właśnie w ten sposób rozprzestrzeniłam sobie zapalenie aż cycek był prawie cały czerwony. Objawy grypy miałam takie, że myślałam, że umieram.
Tak więc laktator, mała, ewentualnie mążibuprom do tego. Może Ci się uda, jeśli jutro nie będzie pogorszenia, to nie bierz antybiotyku i walcz dalej.
Zapalenie może prowadzić do obniżenia laktacji i ropnia, więc trzeba uważać.. -
Fasolka77 wrote:ja już nie wiem o co chodzi godzinę temu jadł usnal przy cycu jak go odcięłam to się obudził i płacz smoczek nie działa tulenie nie działa chodzenie po domu nie działa znowu cyc co się dzieje z tym dzieckiem????
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Lili, przeszłaś na to mm na kilka dni? Na jakie? Chyba też tak zrobię.
Dziewczyny, a czy jest jakieś mm antykolkowe, przynajmniej w teorii?
Dziewczyny.. Kolki to etap niemowlęcy który myślę 80 % jak nie więcej dzieci ma. Tak okropnie niestety dostosowuje się organizm do funkcjonowania na tym swiecie. Mnie aż serduszko boli jak mały płacze.. Wiadomo człowiek szuka wyjścia zapobiega ale po prostu musza z tego wyrosnac.
To tak jak o katarze mówią nieleczony trwa 2 tygodnie a leczony 14 dni.. I trudnoWiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:karmelka a ty masz wage? wazycie mala w domu? bo tak mylse ze wazne ile przybiera a nie ile zje.....nie wiem jak to u dzieci jest
..ale jedne jedza duzo ale tez sa aktywne biegaja spalaja i w efekcie nie przybieraja ...a jedne jedza malo ale sa leniwe i przybieraja az za duzo...wazne chyba ile przybiera dobowo lub tygodniowo a nie ile zjadla...mi mowila lekarka ze nie moze przybrac mniej niz 100g na tydz. moj przybiera 400-500 g...wiec za duzo... -
stresant wrote:tez tak masz? ja az sie dziewie ze jeszcze mu tam cos leci...dzis pierwszy raz tak mam ..je co godz. z zegarkiem w reku potem pol godz. spi ...budzi sie z placzem ...pol godz. go maz nosi ze smokiem po czym ja nie wytrzymuje i daje cyca...i tak od rana
masakra... zasypia przy cycu ale nie można go oderwać bo od razu ryk...Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Karmellka i nie krwawilas przez krwiaczka? Mnie kazała przyjść za 5 tygodni...no ale muszę iść jednak wcześniej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:NIE miałam polubić. Ja znam tylko mm przeciw ulewaniom bo taki miał starszy ale o amtykolkowym nie wiem.
Dziewczyny.. Kolki to etap niemowlęcy który myślę 80 % jak nie więcej dzieci ma. Tak okropnie niestety dostosowuje się organizm do funkcjonowania na tym swiecie. Mnie aż serduszko boli jak mały płacze.. Wiadomo człowiek szuka wyjścia zapobiega ale po prostu musza z tego wyrosnac.
To tak jak o katarze mówią nieleczony trwa 2 tygodnie a leczony 14 dni.. I trudno -
nick nieaktualny