X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    tez macie tyle prania? czy tylko ja tak mam

U mnie w sumie normalnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie wiem o co chodzi godzinę temu jadł usnal przy cycu jak go odcięłam to się obudził i płacz smoczek nie działa tulenie nie działa chodzenie po domu nie działa znowu cyc co się dzieje z tym dzieckiem????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 16:26

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja mama po porodzie oj jak ona mi działała na nerwy... A teraz na majówce chyba zrozumiała że ja nie będę wychowywać dziecka tak jak ona by chciała odpuściła i to rozumiem, było nam bardzo miło jak przed porodem. A ona z moim tatą wyrywali sobie wózek z dzieckiem z rąk a my z mezem mieliśmy kabaret na żywo. Też tak masz?
    Ja jak sobie przypomnę pierwsza kąpiel to był hit..wszyscy chcieli kąpać i w sumie nic z tego nie wyszlo😃 woda wystygla,ręcznik założony tym co ba główkę to na nogi..No cyrk😃 ale teraz są nieocenieni,nie wracają się tylko pomagają w tym o co poproszę. Naprawdę są super.

Fasolka77, Mama36, Karmelllka90, Misiabella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja jak sobie przypomnę pierwsza kąpiel to był hit..wszyscy chcieli kąpać i w sumie nic z tego nie wyszlo😃 woda wystygla,ręcznik założony tym co ba główkę to na nogi..No cyrk😃 ale teraz są nieocenieni,nie wracają się tylko pomagają w tym o co poproszę. Naprawdę są super.

Hahaha to faktycznie cyrk ;)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia a co u Was?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, czerwona pierś to nie byle zastój tylko zapalenie. Ja próbowałam obejść się bez antybiotyku, ale niestety się nie dało. Zrobiłam podstawowy błąd, masowalam cycka. Tak powinno robić się przy zwykłym zastoju, ale przy zapaleniu, gdy cycek jest czerwony, a więc są bakterie, tylko się je roznosi. I ja właśnie w ten sposób rozprzestrzeniłam sobie zapalenie aż cycek był prawie cały czerwony. Objawy grypy miałam takie, że myślałam, że umieram.
    Tak więc laktator, mała, ewentualnie mąż ;) ibuprom do tego. Może Ci się uda, jeśli jutro nie będzie pogorszenia, to nie bierz antybiotyku i walcz dalej.

Zapalenie może prowadzić do obniżenia laktacji i ropnia, więc trzeba uważać..

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, przeszłaś na to mm na kilka dni? Na jakie? Chyba też tak zrobię.

Dziewczyny, a czy jest jakieś mm antykolkowe, przynajmniej w teorii?;)

Mama36 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja już nie wiem o co chodzi godzinę temu jadł usnal przy cycu jak go odcięłam to się obudził i płacz smoczek nie działa tulenie nie działa chodzenie po domu nie działa znowu cyc co się dzieje z tym dzieckiem????
    tez tak masz? ja az sie dziewie ze jeszcze mu tam cos leci...dzis pierwszy raz tak mam ..je co godz. z zegarkiem w reku potem pol godz. spi ...budzi sie z placzem ...pol godz. go maz nosi ze smokiem po czym ja nie wytrzymuje i daje cyca...i tak od rana

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mnie ucieszył spadek wagi...poluzowalam cugle i waga stanęła więc muszę się mieć na baczności ;)
    Karmellka gdzie w końcu lecicie na ten wywczas?
    Chyba Teneryfa.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

NIE miałam polubić. Ja znam tylko mm przeciw ulewaniom bo taki miał starszy ale o amtykolkowym nie wiem.
    Dziewczyny.. Kolki to etap niemowlęcy który myślę 80 % jak nie więcej dzieci ma. Tak okropnie niestety dostosowuje się organizm do funkcjonowania na tym swiecie. Mnie aż serduszko boli jak mały płacze.. Wiadomo człowiek szuka wyjścia zapobiega ale po prostu musza z tego wyrosnac.
    To tak jak o katarze mówią nieleczony trwa 2 tygodnie a leczony 14 dni.. I trudno

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Chyba Teneryfa.
    kiedyy?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    karmelka a ty masz wage? wazycie mala w domu? bo tak mylse ze wazne ile przybiera a nie ile zje.....nie wiem jak to u dzieci jest
    ..ale jedne jedza duzo ale tez sa aktywne biegaja spalaja i w efekcie nie przybieraja ...a jedne jedza malo ale sa leniwe i przybieraja az za duzo...wazne chyba ile przybiera dobowo lub tygodniowo a nie ile zjadla...mi mowila lekarka ze nie moze przybrac mniej niz 100g na tydz. moj przybiera 400-500 g...wiec za duzo...
    Mam wagę jak na te chwilę w ostatni tydzień przybrała 250 g więc idealnie ale, nie wiesz jak to jest jak widzisz że dziecko je mniej niż jadło bo go brzuch boli. Dzisiaj zjadla 60-90-110 wiec serce mi sie raduje. Teraz opedzlowala butle 110 i śpi na brzuszku dalej. Ja odciągam już mleko na kolejne karmienie.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    tez tak masz? ja az sie dziewie ze jeszcze mu tam cos leci...dzis pierwszy raz tak mam ..je co godz. z zegarkiem w reku potem pol godz. spi ...budzi sie z placzem ...pol godz. go maz nosi ze smokiem po czym ja nie wytrzymuje i daje cyca...i tak od rana

masakra... zasypia przy cycu ale nie można go oderwać bo od razu ryk... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka i nie krwawilas przez krwiaczka? Mnie kazała przyjść za 5 tygodni...no ale muszę iść jednak wcześniej
    Nie no krwawilam na początku potem coraz mniej bo zaczęłam odciągać a nie dostawiać do piersi. Teraz jak dostawiam to krwawię dalej wczoraj jak okres dzisiaj już brudze. I po orgazmie krwawię ale tak nie że ciurkiem tylko świeża krew, ale na USG były jeszcze jakieś skrzepy więc mam z czego się oczyścić no i ten krwiak fajnie jakby sam zszedł

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Wszystkie mleka "comfort" Bebilon comfort HiPP comfort itd

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    kiedyy?
    Koniec grudnia początek stycznia

Bubek lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    NIE miałam polubić. Ja znam tylko mm przeciw ulewaniom bo taki miał starszy ale o amtykolkowym nie wiem.
    Dziewczyny.. Kolki to etap niemowlęcy który myślę 80 % jak nie więcej dzieci ma. Tak okropnie niestety dostosowuje się organizm do funkcjonowania na tym swiecie. Mnie aż serduszko boli jak mały płacze.. Wiadomo człowiek szuka wyjścia zapobiega ale po prostu musza z tego wyrosnac.
    To tak jak o katarze mówią nieleczony trwa 2 tygodnie a leczony 14 dni.. I trudno
    Wiem Kochana...już się zdążyłam przekonać, że na kolki nie działa NIC. A mimo wszystko dalej bezsensownie szukam, bo serce pęka jak ma atak...To nawet płacz nie jest...to są jakieś ultradźwięki ze strun głosowych, mały bordo, aż się pot z niego leje...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • india Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas corcia urzadziła na spacerze... zaczęła tak płakać, że całe osiedle ja słyszało. Pierwszy raz taka akcja. Tylko na raczkach mamusi było dobrze. U taty tez źle. Więc taki spacer, ze mi prawie rece odpadly :p czyzby era wozka sie konczyla??

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmią butelka i narzekają na brak czasu!!!
    Proszę bardzo!!
    🤣🤣🤣
    5563ea44b054132bmed.jpg

mysla.nieskalana, Fasolka77, DorotaAnna, Misiabella, B_002, estrella lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama😂😂😂 aliexpres to jest stan umysłu

Mama36, Misiabella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 3086 3087 3088 3089 3090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: