Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propo ciążowych zachcianek! My sobie pojechaliśmy dzisiaj na Mc Driva na lodowe marzenie i oczywiście cheeseburger 😂, no na bank schudne na wakacje ,😉 oczywiście te pod koniec roku haha

B_002 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie liczę ile razy dziennie je, w ciągu dnia wiadomo częściej, zasypia mi tak 22 lub przed 23, wtedy zje i w nocy budzi się raz, o 3 lub o 4, później to już tak po 6.

Tylko, że Marcelina nie ssie długo, jakieś 10-15 min, czasem nawet mniej. Chyba, że jak ją boli brzuch to chce wisieć na cycku cały czas a i tak to nic nie daje, bo ssie, wypluwa, płacze i tak ciągle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:21

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zaczyna mnie wku**ć to że wtrącają nam się ze swoimi mądrościami jakieś obce laski... Bez jaj ale po jakiego wała siedzi na wątku który w sumie jej nie dotyczy bo już dawno ten etap ma za sobą i ja strasznie interesuje "nasze" życie....

Przez chwilę myślałem, że chodzi o mnie 😂 ale potem mnie olśniło, że kilka stron wcześniej ktoś się wypowiadał 😉
    Ja was tak podczytuję i łapie sobie rady dla siebie 😁 np co do tych kropelek z D3 czy rodzaj smoczka, który polecacie. Moja trójka była antysmoczkowa. A ja tak marzyłam, żeby zamiast mnie cyckali smoczka 😂 teraz planuje kupić ten bibs chyba co go któraś tu polecała... Będę madrzejszano wasze rady, bo choć mam już trójkę to teraz jest wiele nowych rzeczy o których nie mam pojęcia.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc wyglądała tak, że 22 zjadła potem 2 i 7:30 ( i tutaj już przegielam bo cycek chciał mi odpaść z bólu) a teraz mąż mi śpi dziecko śpi ale ja spać nie mogę bo muszę czuwac

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f2f4ee05758.jpg

Znacie to?

B_002, Fasolka77, DorotaAnna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Przez chwilę myślałem, że chodzi o mnie 😂 ale potem mnie olśniło, że kilka stron wcześniej ktoś się wypowiadał 😉
    Ja was tak podczytuję i łapie sobie rady dla siebie 😁 np co do tych kropelek z D3 czy rodzaj smoczka, który polecacie. Moja trójka była antysmoczkowa. A ja tak marzyłam, żeby zamiast mnie cyckali smoczka 😂 teraz planuje kupić ten bibs chyba co go któraś tu polecała... Będę madrzejszano wasze rady, bo choć mam już trójkę to teraz jest wiele nowych rzeczy o których nie mam pojęcia.
    Oszalalas.! Niebo Ciebie chodix. Ty Nasza jesteś! ❤️

nick nieaktualny, B_002, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też nie liczę ile razy dziennie je, w ciągu dnia wiadomo częściej, zasypia mi tak 22 lub przed 23, wtedy zje i w nocy budzi się raz, o 3 lub o 4, później to już tak po 6.

Tylko, że Marcelina nie ssie długo, jakieś 10-15 min, czasem nawet mniej. Chyba, że jak ją boli brzuch to chce wisieć na cycku cały czas a i tak to nic nie daje, bo ssie, wypluwa, płacze i tak ciągle.
    A u mnie niestety jest tak że jak boli brzuch to nie zje koniec :( i ja się martwię że mi nie będzie rosła i wyląduje z nią w szpitalu na sondzie więc wpycham na śpiocha po troszkę... Na razie dzisiaj nie chce zapeszac wczoraj była grzeczna bo goście z tym że jadła mniejsze porcje brzuszek nie bolał a dzisiaj stosuje nowe opcje zobaczymy na razie idzie ku mojemu nie chce zapeszac

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Oszalałaś !!!! Tys nasza od samego początku! Ja tu już wyłapałam dwie czy trzy mamy dobrą rada.... 😉

B_002, Kasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basiula i chwała Tobie za to że pracujesz nad takimi rzeczami. :)
    Jak mówię.. Mój w nocy je 22-3 - 6:30 tylko w ciągu dnia Czesto. Ale podaje smoczek do momentu aż nie jeczy.
    Ja nie liczę o której je. Podchodzę do tego że na żądanie i dopóki mi coś tam pediatra nie powie że źle. A tak mi z tym dobrze :)
    A to chyba najważniejsze :)
    Ja sobie zapisuję w notatniku w telefonie o której je i jak długo. Dzięki temu mam kontrolę. Jak przestałam zapisywać i zwracać uwagę jak miała około 1-2tyg to zaczęła jeść zbyt często w końcu były ulewania, bóle brzucha i była ciągle nienajedzona. Jak tego pilnuję to wiem kiedy mogę dać smoczka gdy chce ssać a kiedy już może być rzeczywiście głodna.
    Teraz właśnie ją karmię a od poprzedniego jedzonka minęły równe 4h. Obudziła się wyspana i zaczęła się do nas uśmiechać :)
    Rutyna i tego typu kontrola do mnie przemawiają, mam lepszy porządek dnia i więcej czasu dla siebie.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 nie wiem co to ci się przydarzyło ale dobrze że idziesz z tym do ginka. Ja już miałam dwie wizyty połogowe , jedna tylko po receptę ale moja ginka musiała sprawdzić bo przestałam całkowicie krwawić, i po to było jakoś po 2 tyg kolejna po 4 tyg i wtedy miałam też USG i mam krwiaczka i kilka skrzepów ale ostatnio więcej krwawię więc mam nadzieję że schodzą. Bo macica już chyba zeszła nisko bo brzuch mi zmalał w sumie dużo skóry zostało i mojego tłuszczyku z zapasów przed ciążą :p
    Właśnie muszę się zapisać na kolejną wizytę. A dzisiaj jakiś stan grzybiczny po antybiotykach mnie bierze... :/ I dostałam receptę wczesniej i dzisiaj wykupiłam dwa aplikatory z kremem dopochwowo i 60 zł nie ma :/

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula żebyś mnie dobrze zrozumiala.. Ja naprawdę jestem za! Ale trochę musiałabym mieć dobę dłuższą o 3 godz przy trójce dzieci. Nie raz karmie jednym cycem a druga ręką mieszam w patelni 😘😘
    .. I po prostu nie mam czasu mierzyć zapisywac itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:34

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rutyny to już napisałam że jak najbardziej. Dlatego jak zwykle po 12 wybraliśmy się na spacer :)

B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja sobie zapisuję w notatniku w telefonie o której je i jak długo. Dzięki temu mam kontrolę. Jak przestałam zapisywać i zwracać uwagę jak miała około 1-2tyg to zaczęła jeść zbyt często w końcu były ulewania, bóle brzucha i była ciągle nienajedzona. Jak tego pilnuję to wiem kiedy mogę dać smoczka gdy chce ssać a kiedy już może być rzeczywiście głodna.
    Teraz właśnie ją karmię a od poprzedniego jedzonka minęły równe 4h. Obudziła się wyspana i zaczęła się do nas uśmiechać :)
    Rutyna i tego typu kontrola do mnie przemawiają, mam lepszy porządek dnia i więcej czasu dla siebie.
    Basiu miałaś na Ujastku takie karty karmien? Mąż zrobił nam takie w domu i ja cały czas na nich wszystko notuje. Bo ja jeśli karmię nie sama piersią to zaliczam ml i sprawdzam czy mała zjada minimum zapotrzebowania swojego. W te dwa dni kiedy ten brzuszek nam tak doskwierał zjadła po 50 ml mniej na dobę niż minimum i potem kolejne dwa dni zaczęłam dokarmiać na spaniu. Czy dobrze nie wiem. Dzisiaj już odpuściłam bo 12 karmień to trochę za duzo. Ja jestem z tych co nie lubią być uwiązane ... My dużo wychodzimy jeździmy to takie częste karmienia byłyby dla nas udreka. Bo ja po dwóch dniach mam dość a dziewczyny podziwiam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A co do rutyny to już napisałam że jak najbardziej. Dlatego jak zwykle po 12 wybraliśmy się na spacer :)
    Jaka pogoda? U nas leje ale zjazdzilismy dzisiaj trochę Krakowa rano a padało mniej więc teraz jak mała wstanje to pójdziemy na spacer mimo deszczu, ja mam super osłonkę na wózek, my z mężem kurtki parasolka a tylko pies nam moknie 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie stosuje rutyny, ale ja widzę tego plusy u siebie. Bo na początku chciałam ją stosować. Ale lepiej funkcjonujemy jednak bez. Chociaż może to jest rutyna ale mojego dziecka. ,😀 Ja jej nie usypiam ona usypia sama, tulimy się kiedy chcemy nie w określonych godzinach jemy kiedy ona chce odciągam tylko cycki pod zegarek i to mnie drażni 🙄 ale o dziwo ja mam dużo czasu na forum, na pranie sprzątanie jedynie nie gotuje. Na nudzenie się spacery randki z mężem w aucie 😀 więc chyba dajemy radę. Byleby brzuszek już tylko nie bolał przy jedzeniu bo w końcu serce mi pęknie. Ale jeśli dzisiejszy dzień to nie przypadek będę wdzięczna temu u góry i valetta94 do końca swojego życia.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie wkurzają te posty „pozwólcie, że się wtrącę”. Ludzie nie mają co robić i czytają różne wątki szukając okazji do wymądrzenia się? Nie sądzę, że ktoś weźmie do serca radę obcej laski...

Karolka dobrze, że idziesz sprawdzić do gina, będziesz spokojniejsza 😊 lepiej raz za dużo niż raz za mało

nick nieaktualny, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko od 9 nie chce spać 😃 zepsuło się chyba. Ja właśnie też tak czytam i mi się nóż w kieszeni otwiera na te złote rady "obcych" pań 😃
    Karolinka,lepiej panikowac i sprawdzać niż później obudzić się z ręką w nocniku.
    Ja sie uczę ogarniać rzeczywistość bez tatusia. Nie jest łatwo,zwłaszcza że on tyle robił przy Bruniu. No ale trzeba dac radę i odliczać dni. Dobrze,że mam kochanych rodziców, którzy też dużo pomagają.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmleka,ja też nie mam na co narzekać. Synek jest przekonany,tylko tak samo jak zaczyna go coś boleć to wtedy mnie pęka serce i nie wiem jak mu ulżyć. Dziś o dziwo zrobił już 4 kupy,a od paru dni było tak,że robił codziennie rano ze dwie i później już nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:57

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jaka pogoda? U nas leje ale zjazdzilismy dzisiaj trochę Krakowa rano a padało mniej więc teraz jak mała wstanje to pójdziemy na spacer mimo deszczu, ja mam super osłonkę na wózek, my z mężem kurtki parasolka a tylko pies nam moknie 😁
    Wisz co zaskoczyłam się bo myślałam że zimno a wyszłam i rozpinalam się.. Czasem słońce czasem chmury.. Jak zawialo to zimno. Bez deszczu. Takie wydaje mi się pożądane 13stopni

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wisz co zaskoczyłam się bo myślałam że zimno a wyszłam i rozpinalam się.. Czasem słońce czasem chmury.. Jak zawialo to zimno. Bez deszczu. Takie wydaje mi się pożądane 13stopni
    To i tak można powiedziec Luxus. Ja chcialam z mężem dzisiaj jechać do ogrodu botanicznego z małą pospacerować ale z pod parasolki to nie ma sensu pójdziemy do parku.

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bibs jest the best :) maly ma miesiac a ja mam juz 4 smoczki ;) calokauczowY, 2 niebieskie i 1 bialy ;) ale ja mam fiola na punkie smoczkow

do celu tys nasza jest :)

Fasolka77, Reniiata lubią tę wiadomość

‹‹ 3084 3085 3086 3087 3088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ