X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propo ciążowych zachcianek! My sobie pojechaliśmy dzisiaj na Mc Driva na lodowe marzenie i oczywiście cheeseburger 😂, no na bank schudne na wakacje ,😉 oczywiście te pod koniec roku haha

B_002 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie liczę ile razy dziennie je, w ciągu dnia wiadomo częściej, zasypia mi tak 22 lub przed 23, wtedy zje i w nocy budzi się raz, o 3 lub o 4, później to już tak po 6.

Tylko, że Marcelina nie ssie długo, jakieś 10-15 min, czasem nawet mniej. Chyba, że jak ją boli brzuch to chce wisieć na cycku cały czas a i tak to nic nie daje, bo ssie, wypluwa, płacze i tak ciągle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:21

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zaczyna mnie wku**ć to że wtrącają nam się ze swoimi mądrościami jakieś obce laski... Bez jaj ale po jakiego wała siedzi na wątku który w sumie jej nie dotyczy bo już dawno ten etap ma za sobą i ja strasznie interesuje "nasze" życie....

Przez chwilę myślałem, że chodzi o mnie 😂 ale potem mnie olśniło, że kilka stron wcześniej ktoś się wypowiadał 😉
    Ja was tak podczytuję i łapie sobie rady dla siebie 😁 np co do tych kropelek z D3 czy rodzaj smoczka, który polecacie. Moja trójka była antysmoczkowa. A ja tak marzyłam, żeby zamiast mnie cyckali smoczka 😂 teraz planuje kupić ten bibs chyba co go któraś tu polecała... Będę madrzejszano wasze rady, bo choć mam już trójkę to teraz jest wiele nowych rzeczy o których nie mam pojęcia.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc wyglądała tak, że 22 zjadła potem 2 i 7:30 ( i tutaj już przegielam bo cycek chciał mi odpaść z bólu) a teraz mąż mi śpi dziecko śpi ale ja spać nie mogę bo muszę czuwac

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f2f4ee05758.jpg

Znacie to?

B_002, Fasolka77, DorotaAnna, Lili90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Przez chwilę myślałem, że chodzi o mnie 😂 ale potem mnie olśniło, że kilka stron wcześniej ktoś się wypowiadał 😉
    Ja was tak podczytuję i łapie sobie rady dla siebie 😁 np co do tych kropelek z D3 czy rodzaj smoczka, który polecacie. Moja trójka była antysmoczkowa. A ja tak marzyłam, żeby zamiast mnie cyckali smoczka 😂 teraz planuje kupić ten bibs chyba co go któraś tu polecała... Będę madrzejszano wasze rady, bo choć mam już trójkę to teraz jest wiele nowych rzeczy o których nie mam pojęcia.
    Oszalalas.! Niebo Ciebie chodix. Ty Nasza jesteś! ❤️

Karmelllka90, B_002, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też nie liczę ile razy dziennie je, w ciągu dnia wiadomo częściej, zasypia mi tak 22 lub przed 23, wtedy zje i w nocy budzi się raz, o 3 lub o 4, później to już tak po 6.

Tylko, że Marcelina nie ssie długo, jakieś 10-15 min, czasem nawet mniej. Chyba, że jak ją boli brzuch to chce wisieć na cycku cały czas a i tak to nic nie daje, bo ssie, wypluwa, płacze i tak ciągle.
    A u mnie niestety jest tak że jak boli brzuch to nie zje koniec :( i ja się martwię że mi nie będzie rosła i wyląduje z nią w szpitalu na sondzie więc wpycham na śpiocha po troszkę... Na razie dzisiaj nie chce zapeszac wczoraj była grzeczna bo goście z tym że jadła mniejsze porcje brzuszek nie bolał a dzisiaj stosuje nowe opcje zobaczymy na razie idzie ku mojemu nie chce zapeszac

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Oszalałaś !!!! Tys nasza od samego początku! Ja tu już wyłapałam dwie czy trzy mamy dobrą rada.... 😉

B_002, Kasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basiula i chwała Tobie za to że pracujesz nad takimi rzeczami. :)
    Jak mówię.. Mój w nocy je 22-3 - 6:30 tylko w ciągu dnia Czesto. Ale podaje smoczek do momentu aż nie jeczy.
    Ja nie liczę o której je. Podchodzę do tego że na żądanie i dopóki mi coś tam pediatra nie powie że źle. A tak mi z tym dobrze :)
    A to chyba najważniejsze :)
    Ja sobie zapisuję w notatniku w telefonie o której je i jak długo. Dzięki temu mam kontrolę. Jak przestałam zapisywać i zwracać uwagę jak miała około 1-2tyg to zaczęła jeść zbyt często w końcu były ulewania, bóle brzucha i była ciągle nienajedzona. Jak tego pilnuję to wiem kiedy mogę dać smoczka gdy chce ssać a kiedy już może być rzeczywiście głodna.
    Teraz właśnie ją karmię a od poprzedniego jedzonka minęły równe 4h. Obudziła się wyspana i zaczęła się do nas uśmiechać :)
    Rutyna i tego typu kontrola do mnie przemawiają, mam lepszy porządek dnia i więcej czasu dla siebie.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 nie wiem co to ci się przydarzyło ale dobrze że idziesz z tym do ginka. Ja już miałam dwie wizyty połogowe , jedna tylko po receptę ale moja ginka musiała sprawdzić bo przestałam całkowicie krwawić, i po to było jakoś po 2 tyg kolejna po 4 tyg i wtedy miałam też USG i mam krwiaczka i kilka skrzepów ale ostatnio więcej krwawię więc mam nadzieję że schodzą. Bo macica już chyba zeszła nisko bo brzuch mi zmalał w sumie dużo skóry zostało i mojego tłuszczyku z zapasów przed ciążą :p
    Właśnie muszę się zapisać na kolejną wizytę. A dzisiaj jakiś stan grzybiczny po antybiotykach mnie bierze... :/ I dostałam receptę wczesniej i dzisiaj wykupiłam dwa aplikatory z kremem dopochwowo i 60 zł nie ma :/

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula żebyś mnie dobrze zrozumiala.. Ja naprawdę jestem za! Ale trochę musiałabym mieć dobę dłuższą o 3 godz przy trójce dzieci. Nie raz karmie jednym cycem a druga ręką mieszam w patelni 😘😘
    .. I po prostu nie mam czasu mierzyć zapisywac itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:34

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rutyny to już napisałam że jak najbardziej. Dlatego jak zwykle po 12 wybraliśmy się na spacer :)

B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja sobie zapisuję w notatniku w telefonie o której je i jak długo. Dzięki temu mam kontrolę. Jak przestałam zapisywać i zwracać uwagę jak miała około 1-2tyg to zaczęła jeść zbyt często w końcu były ulewania, bóle brzucha i była ciągle nienajedzona. Jak tego pilnuję to wiem kiedy mogę dać smoczka gdy chce ssać a kiedy już może być rzeczywiście głodna.
    Teraz właśnie ją karmię a od poprzedniego jedzonka minęły równe 4h. Obudziła się wyspana i zaczęła się do nas uśmiechać :)
    Rutyna i tego typu kontrola do mnie przemawiają, mam lepszy porządek dnia i więcej czasu dla siebie.
    Basiu miałaś na Ujastku takie karty karmien? Mąż zrobił nam takie w domu i ja cały czas na nich wszystko notuje. Bo ja jeśli karmię nie sama piersią to zaliczam ml i sprawdzam czy mała zjada minimum zapotrzebowania swojego. W te dwa dni kiedy ten brzuszek nam tak doskwierał zjadła po 50 ml mniej na dobę niż minimum i potem kolejne dwa dni zaczęłam dokarmiać na spaniu. Czy dobrze nie wiem. Dzisiaj już odpuściłam bo 12 karmień to trochę za duzo. Ja jestem z tych co nie lubią być uwiązane ... My dużo wychodzimy jeździmy to takie częste karmienia byłyby dla nas udreka. Bo ja po dwóch dniach mam dość a dziewczyny podziwiam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A co do rutyny to już napisałam że jak najbardziej. Dlatego jak zwykle po 12 wybraliśmy się na spacer :)
    Jaka pogoda? U nas leje ale zjazdzilismy dzisiaj trochę Krakowa rano a padało mniej więc teraz jak mała wstanje to pójdziemy na spacer mimo deszczu, ja mam super osłonkę na wózek, my z mężem kurtki parasolka a tylko pies nam moknie 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie stosuje rutyny, ale ja widzę tego plusy u siebie. Bo na początku chciałam ją stosować. Ale lepiej funkcjonujemy jednak bez. Chociaż może to jest rutyna ale mojego dziecka. ,😀 Ja jej nie usypiam ona usypia sama, tulimy się kiedy chcemy nie w określonych godzinach jemy kiedy ona chce odciągam tylko cycki pod zegarek i to mnie drażni 🙄 ale o dziwo ja mam dużo czasu na forum, na pranie sprzątanie jedynie nie gotuje. Na nudzenie się spacery randki z mężem w aucie 😀 więc chyba dajemy radę. Byleby brzuszek już tylko nie bolał przy jedzeniu bo w końcu serce mi pęknie. Ale jeśli dzisiejszy dzień to nie przypadek będę wdzięczna temu u góry i valetta94 do końca swojego życia.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie wkurzają te posty „pozwólcie, że się wtrącę”. Ludzie nie mają co robić i czytają różne wątki szukając okazji do wymądrzenia się? Nie sądzę, że ktoś weźmie do serca radę obcej laski...

Karolka dobrze, że idziesz sprawdzić do gina, będziesz spokojniejsza 😊 lepiej raz za dużo niż raz za mało

Karmelllka90, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko od 9 nie chce spać 😃 zepsuło się chyba. Ja właśnie też tak czytam i mi się nóż w kieszeni otwiera na te złote rady "obcych" pań 😃
    Karolinka,lepiej panikowac i sprawdzać niż później obudzić się z ręką w nocniku.
    Ja sie uczę ogarniać rzeczywistość bez tatusia. Nie jest łatwo,zwłaszcza że on tyle robił przy Bruniu. No ale trzeba dac radę i odliczać dni. Dobrze,że mam kochanych rodziców, którzy też dużo pomagają.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmleka,ja też nie mam na co narzekać. Synek jest przekonany,tylko tak samo jak zaczyna go coś boleć to wtedy mnie pęka serce i nie wiem jak mu ulżyć. Dziś o dziwo zrobił już 4 kupy,a od paru dni było tak,że robił codziennie rano ze dwie i później już nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:57

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jaka pogoda? U nas leje ale zjazdzilismy dzisiaj trochę Krakowa rano a padało mniej więc teraz jak mała wstanje to pójdziemy na spacer mimo deszczu, ja mam super osłonkę na wózek, my z mężem kurtki parasolka a tylko pies nam moknie 😁
    Wisz co zaskoczyłam się bo myślałam że zimno a wyszłam i rozpinalam się.. Czasem słońce czasem chmury.. Jak zawialo to zimno. Bez deszczu. Takie wydaje mi się pożądane 13stopni

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wisz co zaskoczyłam się bo myślałam że zimno a wyszłam i rozpinalam się.. Czasem słońce czasem chmury.. Jak zawialo to zimno. Bez deszczu. Takie wydaje mi się pożądane 13stopni
    To i tak można powiedziec Luxus. Ja chcialam z mężem dzisiaj jechać do ogrodu botanicznego z małą pospacerować ale z pod parasolki to nie ma sensu pójdziemy do parku.

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bibs jest the best :) maly ma miesiac a ja mam juz 4 smoczki ;) calokauczowY, 2 niebieskie i 1 bialy ;) ale ja mam fiola na punkie smoczkow

do celu tys nasza jest :)

Fasolka77, Reniiata lubią tę wiadomość

‹‹ 3084 3085 3086 3087 3088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ