Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie liczę ile razy dziennie je, w ciągu dnia wiadomo częściej, zasypia mi tak 22 lub przed 23, wtedy zje i w nocy budzi się raz, o 3 lub o 4, później to już tak po 6.
Tylko, że Marcelina nie ssie długo, jakieś 10-15 min, czasem nawet mniej. Chyba, że jak ją boli brzuch to chce wisieć na cycku cały czas a i tak to nic nie daje, bo ssie, wypluwa, płacze i tak ciągle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:21
-
Karmelllka90 wrote:Zaczyna mnie wku**ć to że wtrącają nam się ze swoimi mądrościami jakieś obce laski... Bez jaj ale po jakiego wała siedzi na wątku który w sumie jej nie dotyczy bo już dawno ten etap ma za sobą i ja strasznie interesuje "nasze" życie....
Przez chwilę myślałem, że chodzi o mnie 😂 ale potem mnie olśniło, że kilka stron wcześniej ktoś się wypowiadał 😉
Ja was tak podczytuję i łapie sobie rady dla siebie 😁 np co do tych kropelek z D3 czy rodzaj smoczka, który polecacie. Moja trójka była antysmoczkowa. A ja tak marzyłam, żeby zamiast mnie cyckali smoczka 😂 teraz planuje kupić ten bibs chyba co go któraś tu polecała... Będę madrzejszano wasze rady, bo choć mam już trójkę to teraz jest wiele nowych rzeczy o których nie mam pojęcia.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualnyU nas noc wyglądała tak, że 22 zjadła potem 2 i 7:30 ( i tutaj już przegielam bo cycek chciał mi odpaść z bólu) a teraz mąż mi śpi dziecko śpi ale ja spać nie mogę bo muszę czuwac
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f2f4ee05758.jpg
Znacie to?B_002, Fasolka77, DorotaAnna, Lili90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReniiata wrote:Przez chwilę myślałem, że chodzi o mnie 😂 ale potem mnie olśniło, że kilka stron wcześniej ktoś się wypowiadał 😉
Ja was tak podczytuję i łapie sobie rady dla siebie 😁 np co do tych kropelek z D3 czy rodzaj smoczka, który polecacie. Moja trójka była antysmoczkowa. A ja tak marzyłam, żeby zamiast mnie cyckali smoczka 😂 teraz planuje kupić ten bibs chyba co go któraś tu polecała... Będę madrzejszano wasze rady, bo choć mam już trójkę to teraz jest wiele nowych rzeczy o których nie mam pojęcia.Karmelllka90, B_002, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Ja też nie liczę ile razy dziennie je, w ciągu dnia wiadomo częściej, zasypia mi tak 22 lub przed 23, wtedy zje i w nocy budzi się raz, o 3 lub o 4, później to już tak po 6.
Tylko, że Marcelina nie ssie długo, jakieś 10-15 min, czasem nawet mniej. Chyba, że jak ją boli brzuch to chce wisieć na cycku cały czas a i tak to nic nie daje, bo ssie, wypluwa, płacze i tak ciągle.i ja się martwię że mi nie będzie rosła i wyląduje z nią w szpitalu na sondzie więc wpycham na śpiocha po troszkę... Na razie dzisiaj nie chce zapeszac wczoraj była grzeczna bo goście z tym że jadła mniejsze porcje brzuszek nie bolał a dzisiaj stosuje nowe opcje zobaczymy na razie idzie ku mojemu nie chce zapeszac
-
nick nieaktualnyReniiata wrote:Przez chwilę myślałem, że chodzi o mnie 😂 ale potem mnie olśniło, że kilka stron wcześniej ktoś się wypowiadał 😉
Ja was tak podczytuję i łapie sobie rady dla siebie 😁 np co do tych kropelek z D3 czy rodzaj smoczka, który polecacie. Moja trójka była antysmoczkowa. A ja tak marzyłam, żeby zamiast mnie cyckali smoczka 😂 teraz planuje kupić ten bibs chyba co go któraś tu polecała... Będę madrzejszano wasze rady, bo choć mam już trójkę to teraz jest wiele nowych rzeczy o których nie mam pojęcia.B_002, Kasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Basiula i chwała Tobie za to że pracujesz nad takimi rzeczami.
Jak mówię.. Mój w nocy je 22-3 - 6:30 tylko w ciągu dnia Czesto. Ale podaje smoczek do momentu aż nie jeczy.
Ja nie liczę o której je. Podchodzę do tego że na żądanie i dopóki mi coś tam pediatra nie powie że źle. A tak mi z tym dobrze
A to chyba najważniejsze
Teraz właśnie ją karmię a od poprzedniego jedzonka minęły równe 4h. Obudziła się wyspana i zaczęła się do nas uśmiechać
Rutyna i tego typu kontrola do mnie przemawiają, mam lepszy porządek dnia i więcej czasu dla siebie.DorotaAnna lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyFasolka77 nie wiem co to ci się przydarzyło ale dobrze że idziesz z tym do ginka. Ja już miałam dwie wizyty połogowe , jedna tylko po receptę ale moja ginka musiała sprawdzić bo przestałam całkowicie krwawić, i po to było jakoś po 2 tyg kolejna po 4 tyg i wtedy miałam też USG i mam krwiaczka i kilka skrzepów ale ostatnio więcej krwawię więc mam nadzieję że schodzą. Bo macica już chyba zeszła nisko bo brzuch mi zmalał w sumie dużo skóry zostało i mojego tłuszczyku z zapasów przed ciążą :p
Właśnie muszę się zapisać na kolejną wizytę. A dzisiaj jakiś stan grzybiczny po antybiotykach mnie bierze...I dostałam receptę wczesniej i dzisiaj wykupiłam dwa aplikatory z kremem dopochwowo i 60 zł nie ma
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasiula żebyś mnie dobrze zrozumiala.. Ja naprawdę jestem za! Ale trochę musiałabym mieć dobę dłuższą o 3 godz przy trójce dzieci. Nie raz karmie jednym cycem a druga ręką mieszam w patelni 😘😘
.. I po prostu nie mam czasu mierzyć zapisywac itdWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:34
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Ja sobie zapisuję w notatniku w telefonie o której je i jak długo. Dzięki temu mam kontrolę. Jak przestałam zapisywać i zwracać uwagę jak miała około 1-2tyg to zaczęła jeść zbyt często w końcu były ulewania, bóle brzucha i była ciągle nienajedzona. Jak tego pilnuję to wiem kiedy mogę dać smoczka gdy chce ssać a kiedy już może być rzeczywiście głodna.
Teraz właśnie ją karmię a od poprzedniego jedzonka minęły równe 4h. Obudziła się wyspana i zaczęła się do nas uśmiechać
Rutyna i tego typu kontrola do mnie przemawiają, mam lepszy porządek dnia i więcej czasu dla siebie. -
nick nieaktualnyMama36 wrote:A co do rutyny to już napisałam że jak najbardziej. Dlatego jak zwykle po 12 wybraliśmy się na spacer
-
nick nieaktualnyJa tam nie stosuje rutyny, ale ja widzę tego plusy u siebie. Bo na początku chciałam ją stosować. Ale lepiej funkcjonujemy jednak bez. Chociaż może to jest rutyna ale mojego dziecka. ,😀 Ja jej nie usypiam ona usypia sama, tulimy się kiedy chcemy nie w określonych godzinach jemy kiedy ona chce odciągam tylko cycki pod zegarek i to mnie drażni 🙄 ale o dziwo ja mam dużo czasu na forum, na pranie sprzątanie jedynie nie gotuje. Na nudzenie się spacery randki z mężem w aucie 😀 więc chyba dajemy radę. Byleby brzuszek już tylko nie bolał przy jedzeniu bo w końcu serce mi pęknie. Ale jeśli dzisiejszy dzień to nie przypadek będę wdzięczna temu u góry i valetta94 do końca swojego życia.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Też mnie wkurzają te posty „pozwólcie, że się wtrącę”. Ludzie nie mają co robić i czytają różne wątki szukając okazji do wymądrzenia się? Nie sądzę, że ktoś weźmie do serca radę obcej laski...
Karolka dobrze, że idziesz sprawdzić do gina, będziesz spokojniejsza 😊 lepiej raz za dużo niż raz za małoKarmelllka90, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
A moje dziecko od 9 nie chce spać 😃 zepsuło się chyba. Ja właśnie też tak czytam i mi się nóż w kieszeni otwiera na te złote rady "obcych" pań 😃
Karolinka,lepiej panikowac i sprawdzać niż później obudzić się z ręką w nocniku.
Ja sie uczę ogarniać rzeczywistość bez tatusia. Nie jest łatwo,zwłaszcza że on tyle robił przy Bruniu. No ale trzeba dac radę i odliczać dni. Dobrze,że mam kochanych rodziców, którzy też dużo pomagają.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karmleka,ja też nie mam na co narzekać. Synek jest przekonany,tylko tak samo jak zaczyna go coś boleć to wtedy mnie pęka serce i nie wiem jak mu ulżyć. Dziś o dziwo zrobił już 4 kupy,a od paru dni było tak,że robił codziennie rano ze dwie i później już nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:57
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Jaka pogoda? U nas leje ale zjazdzilismy dzisiaj trochę Krakowa rano a padało mniej więc teraz jak mała wstanje to pójdziemy na spacer mimo deszczu, ja mam super osłonkę na wózek, my z mężem kurtki parasolka a tylko pies nam moknie 😁
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Wisz co zaskoczyłam się bo myślałam że zimno a wyszłam i rozpinalam się.. Czasem słońce czasem chmury.. Jak zawialo to zimno. Bez deszczu. Takie wydaje mi się pożądane 13stopni