Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolka30 wrote:Stresant mi się wydaje że Franus nie ma kataru tylko jak ulewa to mu pokarm idzie do nosa i tam zalega.
-
Daffi wrote:U nas dokladnie tak bylo. Ale zdarzaja sie wlasnie male kozy ktore denerwuja.. Ale już widziałam jak mu mleczny serek noskiem wylatuje.
no wlasnie dziewczyny sama nie wiem....wczoraj to mu wlasnie nosem poszlo jak ulal....
ewidentnie przyczyna niepokoju byla to koza
dobrze ze sie juz uspokoil.....
-
Karmelka ja też uważam,że podjęłas dobrą decyzję❤walczyłaś jak lwica przez 6 tygodni o każdą kroplę mleka dla swojego największego Skarbeńka na świecie❤bądź z siebie dumna!
Ja na szybkości kawa i Knopers(ciekawe kto zjadł resztę skoro został jeden z całego opanowania?)
Daffi co to za śliczny różek?kocyk?no wymarzony do mojego wózka❤a synuś jal słodko śpi...u mnie też śpi Królewicz aktualnie w moim łóżku a obok strażniczka -psinka Go pilnuje❤
Mamy dziś 3 tygodnie❤❤❤❤❤Daffi, Fasolka77, B_002, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Fasolka a może on nie dojada że Ci tak długo nie śpi? Włączałaś mi szumisia albo coś co szumi? Mój mały np na rękach rzadko zasypia, jemu się najlepiej zasypia jak się go położy i zostawi w spokoju. Raz miałam tylko taka sytuacje ze był tak zmęczony i tak mu się chciało spać ze z tego wszystkiego nie mógł zasnąć... może Bunio tez już po prostu jest tak rozstrojony ze nie może zasnac?
Nie wiem... Je ile chce aż nie usnie...próba odłożenia go rozbudza...nie mam siły....nie mam sumienia zostawić go płaczącego w koszu....Fasolka77
-
MamaAga85 wrote:Karmelka ja też uważam,że podjęłas dobrą decyzję❤walczyłaś jak lwica przez 6 tygodni o każdą kroplę mleka dla swojego największego Skarbeńka na świecie❤bądź z siebie dumna!
Ja na szybkości kawa i Knopers(ciekawe kto zjadł resztę skoro został jeden z całego opanowania?)
Daffi co to za śliczny różek?kocyk?no wymarzony do mojego wózka❤a synuś jal słodko śpi...u mnie też śpi Królewicz aktualnie w moim łóżku a obok strażniczka -psinka Go pilnuje❤
Mamy dziś 3 tygodnie❤❤❤❤❤MamaAga85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:U nas było 13, potem 12 i wczoraj znowu 13....
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Syska2202 wrote:Kochane jaka witaminę D poddajecie dzieciom? Ja szukałam tego vigantolu ale nigdzie go nie ma ☹️ i niewirm co dawać żeby mała nie miała problemów z brzuszkiem
ja podaję bioaron... bo ma 400j, vigantol ma 500 i połozna kazała się wstrzymać z tą dawką na razieSyska2202 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:Czekam na położna i sie spoznia. Jestem ciekawa ile maly waży.
Nasza noc super. Jak zasnal od 21 tak karmienie o 2 i 7 pozniej po 8 dojadl i spi caly czas w swoim lozeczku.
Znalazlam sposob na odbijanie go i skonczylo sie ulewanie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da5ba949ccdd.jpg
jaki masz Daffi sposób na odbijanie? bo ja chyba nadal nie potrafię....Tysia89 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Moja jak zasnela o 3 to wstała o 9. Niestety ja musiałam wstać wcześniej skopac syna po tyłku.
Od dzisiaj matury. Bardzo się denerwuję.B_002, Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp, MamaAga85, Karmelllka90, Bubek, Kiwona, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny ❤️❤️❤️ niestety do mojej mamy ciężko trafić... Ona się uważa za nieomylna... Najlepiej wszystko wie a ja się na życiu nie znam. Z Kinia jest coś nie tak bo dostała po urodzeniu 9 pkt. A ona w te pkt tylko wierzy... Mówię jej co myśle ale nic nie trafia a nie mam odwagi tak porostu jej stąd wygonic... Dziś już troche lepiej więc jakoś wytrzymam.
Najgorsze ze młoda miała zauważalny rytm a po wizytach gości i przez ciągle trzymanie na rękach przez moją mamę zaczęło się wszystko pierdzielic... Zasypia i co chwila się budzi, trzeba głaskać, nosić i trzymać na rękach... I raczej brzuch jej nie boli bo baczki ładnie puszcza i jak na razie to przy nich nie płacze. Zastanawiam się czy dawać jej jakiś probiotyk tak zapobiegawczo? Co byście poradziły?
U nas dziś też wizyta położnej... Ciekawa jestem ile mała przybrała. Ja jej w nocy nie budzę, nawet jak spi 5 czy 5,5 h... Bo ona widać tego potrzebuje. W dzień co 2 h by jadła a w nocy ma dłuższe przerwy i mi to w sumie pasuje 🙂
Karmelka podziwiam Cię za te walkę o KP... Ale nic na siłę. Myślę, że dla Leosi będzie bez różnicy czym była karmiona. Najważniejsze żeby mama była spokojna i uśmiechnięta.
Dorota mój mąż też mi każe rzucić w kąt laktatory i się nimi nie katowac. A ja walczę o każdą krople mimo braku czasu... Przez ten pierwszy miesiąc chce walczyć a później zobaczymy... Starsza była głównie na mm a związana ze mną bardziej niż niektóre dzieci na cycku. I tak sobie myślę, że nie o sposob karmienia chodzi tylko o ilość miłości, bliskości i wsparcia jakie dziecko od nas otrzymuje 🙂Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp, MamaAga85, Karmelllka90, Lolka30, Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:A moja Buba też była na pobraniu krwi, taką gęstą ma krew, że nie mogła zlecieć z tej biednej rączki a ona tak płakała ... aż mi zasnęła.
nam pediatra kazał przepajać Bunia woda 5-10 ml 2-3x dziennie bo mówił, ze jest "za gęsty"...
alleluja!! Bunio o 11 zasnął.... ale tak się prężył i prykał, ze az sie boję sprawdzac pieluche po przebudzeniu...
dziewczyny czy powinnam zaczac dawac mu delicol? to jest na recepte? ile i jak czesto sie podaje? i jaka jest różnica między delicolem a biogaia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:57
Fasolka77
-
Mama36 wrote:Tylko Ciiiii!! Ja musze czekać na malza żebyśmy obejrzeli więc bez spojlerow mi tu
My będziemy oglądać wieczorem, pod warunkiem że nam Zosia pozwoli 😂
Mama36 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja dziś od rana mam nieodkładalne dziecko.
Od 6-9 nie spała, marudziła. Potem zasnęła na mnie. O 9:40 chciałam zjeść śniadanie, odłożyłam ją i zdążyłam się tylko ubrać... Chleb dziś kroiłam jedną ręką (nawet równo), trzeba będzie kupować krojony. A tak w ogóle to postanowiłam robić sobie śniadania wieczorem na następny dzień, zaczynam od dziś. Rano często nie jestem w stanie sobie zrobić a jedną ręką można jeść karmiąc w tym samym czasie
Dzisiaj mam plan pojechać na zakupy, muszę zabrać małą i ma z nami pojechać bratowa bo jakoś sama się trochę boję. A już nie mogę zwlekać bo mam niedługo wesele a nie mam sukienki. Już jakaś upatrzona tylko muszę zmierzyć i kupić. Mam nadzieję że pójdzie szybko i że w ogóle uda się pojechać. Na zakupy przez internet mam dość mało czasu żeby zamawiać, odsyłać i znowu zamawiać w razie czego.Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Nam lekarz mówił że wahania do 2 jednostek przyjmuje się że stoi poziom. U nas pierwszy pomiar był 12,7 a za dwa dni 14 i neonatolog powiedział że to tak jakby wynik był ten sam. To chodzi o jakieś tolerancję zakresów itd. więc raczej Wam nie rośnie.oze nawet spada. Ale nie martwilabym się tym zbytnio
dzięki Paula :*
po 3 dniach spadło do 12 a po tygodniu znowu 13... lekarz mówi, że jest ok i obserwujemy nadal... byłam pewna, że spada bo skóra ładniejsza... pediatra będzie u nas na wizycie domowej w czwartek o 11Fasolka77
-
Tunia76 wrote:Moja jak zasnela o 3 to wstała o 9. Niestety ja musiałam wstać wcześniej skopac syna po tyłku.
Od dzisiaj matury. Bardzo się denerwuję.
Fajnie że zaczynają się takie noce kiedy mała śpi dłużej, może będą się zdarzać częściej.
Tunia zmień sobie suwaczek bo Ci nadal zlicza tygodnie ciąży.