X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci zezuja tak do środka na oba oczka ??

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jadę do mojej Ginekolog Monety 😉 trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok!

Wszystko będzie ok Karola!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nam pediatra kazał przepajać Bunia woda 5-10 ml 2-3x dziennie bo mówił, ze jest "za gęsty"...
    Fasolka - wg wszystkich doradców laktacyjnych z którymi miałam do czynienia (i hafiji;) ) przepajanie wodą może zepsuć laktację. Uważaj z tym. Pediatrzy często nie znają się na KP niestety.

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    czytam Was, ale pisać nie ma już jak...

u nas lepiej, hormony mi się uspokajają, dzisiaj jeszcze nie ryczałam :D

śpimy w 5 :D ale powiem Wam, że jakkolwiek ciężko nie będzie, to jestem taka szczęśliwa!! i w końcu spełniona :) mam już wszystkie swoje skarby przy sobie :)

Espoir jestem MISZCZEM !!!! ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak, położna mówiła, że to jak najbardziej normalne;) Zaczyna widzieć lepiej i "łapie ostrość". Powinno minąć tak do końca 2-3 miesiąca.

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    3530 g ;) w 16 dni pół kg to chyba dobry wynik? :)
    31 gram na dobę idealnie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jadę do mojej Ginekolog Monety 😉 trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok!
    Przeczytałam Minety...
    Głodnemu chleb na myśli :D

Fasolka77, Syska2202, martusiawp, Karollinax26, india, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak, położna mówiła, że to jak najbardziej normalne;) Zaczyna widzieć lepiej i "łapie ostrość". Powinno minąć tak do końca 2-3 miesiąca.
    To moja położna jest idiotka. Na szczęście dzisiaj była ostatni raz, stwierdziła że powinnam się umówić do okulisty z nia bo zezuje na oba oczka do środka... Moja siostrzenica tak robiła i było ok, i mnie dzisiaj wystraszyła. I głupia szukam okulisty a nie ma takiego dla 6 tyg dziecka....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wiem duzo o mega zatkanych kanalikach i jak narobić sobie biedy laktatorem ale tylko w przypadku dużych gruczolowatych piersi. Bo ten typ tak ma 😉

Ale dziękuje kochana ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 13:50

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    jak odbijasz?
    moja tez sporo ulewa

W czwartek będzie u nas pediatra na pogadance szczepionkowej to zapytam ;)
    Czekam na dostawę zamówionych rzeczy ale teraz głównie zamawiałam kombinezony... Sukienkowa mało jestem i mam fałdkę nad blizna....okropnie to wygląda....ciężko będzie mi coś upolować.... Chyba,że majtasy obciskające założę ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Tak :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - wg wszystkich doradców laktacyjnych z którymi miałam do czynienia (i hafiji;) ) przepajanie wodą może zepsuć laktację. Uważaj z tym. Pediatrzy często nie znają się na KP niestety.

No masz Ci los.... Wasze Maluchy też są "gęste"?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To moja położna jest idiotka. Na szczęście dzisiaj była ostatni raz, stwierdziła że powinnam się umówić do okulisty z nia bo zezuje na oba oczka do środka... Moja siostrzenica tak robiła i było ok, i mnie dzisiaj wystraszyła. I głupia szukam okulisty a nie ma takiego dla 6 tyg dziecka....

I tak przy takim maleńkim dziecku nic nie zrobią. Trzeba zacząć się martwić jak dziecko ma pół roczku i dalej zezuje.

Ćwiczcie mięśnie oczu - wodzenie wzrokiem za palcem, zabawką itd. To wzmacnia przyczepy gałek ocznych i powinno przejść.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    czytam Was, ale pisać nie ma już jak...

u nas lepiej, hormony mi się uspokajają, dzisiaj jeszcze nie ryczałam :D

śpimy w 5 :D ale powiem Wam, że jakkolwiek ciężko nie będzie, to jestem taka szczęśliwa!! i w końcu spełniona :) mam już wszystkie swoje skarby przy sobie :)
    Jesteś niesamowita!!! ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No masz Ci los.... Wasze Maluchy też są "gęste"?
    Nie hahaha... Ale że o co chodzi?? O wagę?? Grubość skóry?? 🤣🤣

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Przeczytałam Minety...
    Głodnemu chleb na myśli :D

:)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde!! Juz wiem co jest nie tak z moja lewa piersią... Znalazłam informacje w necie ten sam przypadek! Miałam wycięcie guzka i stąd nawracające zapalenia. Dziewczyna wyciszyła jedną piers i karmiła tylko z drugiej.... Kusi mnie bardzo ale chyba muszę dac spokoj skoro decyzję już podjęłam ...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Nie hahaha... Ale że o co chodzi?? O wagę?? Grubość skóry?? 🤣🤣

Gęsta krew ;) mi to powiedział lekarz patrząc na wyniki morfologii i wczoraj w laboratorium babka przy pobieraniu krwi...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziś współczuję.. U mnie chyba cisza przed Burza..dziecko cudowne.. Noc cudowna.. Dzień cudowny.. Głowa umyta wyprostowans włosy nawet, ja pomalowana! Byłam na poczcie, na zakupach.. Ugotiwalam krupnik, kurczak w piekarniku. Posprzatane mam.. Siedzę.. Młody w ciągu dnia popije 10 min i śpi sobie dwie godzinki albo się bawi sam.... O co chodzi... Nie wiem...
    Nie chce już pisać że znalazłam sposób z tym Odciaganiem pokarmu przed i odbijaniem co chwilę bo jak zachwale to znów się popsuje

Dziś strasznie się śmieje do wszystkiego poza tym.

Kurcze muszę się zmobilizować i lecieć do enelmedu na tą rehabilitację zapisać. Wszyscy są najważniejsi a siebie na koniec zostawiam jak zawsze ehhh... Boli ten kręgosłup.. Dziś miałam zakupy w koszu na zakupy w torbie na wózku i jeszcze duża torbę na ramieniu.. Latam robię.. Robię latam.. A tu trzeba jeszcze parę lat mieć siły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia powodzenia!!
    Mój ma Za rok egzaminy 8 klasisty. Też bed się stresować.

‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ