Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Ja dziś od rana mam nieodkładalne dziecko.
Od 6-9 nie spała, marudziła. Potem zasnęła na mnie. O 9:40 chciałam zjeść śniadanie, odłożyłam ją i zdążyłam się tylko ubrać... Chleb dziś kroiłam jedną ręką (nawet równo), trzeba będzie kupować krojony. A tak w ogóle to postanowiłam robić sobie śniadania wieczorem na następny dzień, zaczynam od dziś. Rano często nie jestem w stanie sobie zrobić a jedną ręką można jeść karmiąc w tym samym czasie
Dzisiaj mam plan pojechać na zakupy, muszę zabrać małą i ma z nami pojechać bratowa bo jakoś sama się trochę boję. A już nie mogę zwlekać bo mam niedługo wesele a nie mam sukienki. Już jakaś upatrzona tylko muszę zmierzyć i kupić. Mam nadzieję że pójdzie szybko i że w ogóle uda się pojechać. Na zakupy przez internet mam dość mało czasu żeby zamawiać, odsyłać i znowu zamawiać w razie czego.
Witaj w klubie
ja mam 20.06 wesele i juz uruchomiłam procedure zakupów on line kreacjija mam czas na mierzenie i odsyłanie
pokaz jaka kiecke sobie upatrzyłas?
udanych łowów!!!!martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Witaj w klubie
ja mam 20.06 wesele i juz uruchomiłam procedure zakupów on line kreacjija mam czas na mierzenie i odsyłanie
udanych łowów!!!!
Ta sukienka mi się spodobała. Pasuje i na wesele i na chrzciny w razie czego. Ale muszę przymierzyć bo we wszystkich sukienkach jakie mam w szafie nie mieszczę się w cyckach
https://vissavi.pl/sukienki/11554-sukienka-sarita-5900210116759.html#/31-rozmiary_-38
Dziś mam taki sposób na dziecko że zasypia i śpi na mnie. Nie mam siły się już bawić w odkładanie, wolę spędzić pół dnia na sofie z nią
Obiad został z wczoraj, trzeba tylko zagrzać.
Niedługo przyjedzie bratowa to pojedziemy do galerii. Blisko mam i jedziemy samochodem.
Dziewczyny jak ubrać dziecko?
Jest zimno 7 stopni, jedziemy samochodem, z fotelika jej nie będę wyciągać bo szybko sprawę załatwimy. Fotelik na stelaż od wózka i do galerii.
Czy wystarczy body+spodenki+skarpetki na to pajac i przez drogę z klatki fo samochodu dodatkowe nakrycie ciepłym kocykiem? Czy to za mało? Nie chce żeby się zgrzała w galerii.
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Fasolka77 wrote:jaki masz Daffi sposób na odbijanie? bo ja chyba nadal nie potrafię....
Po wizycie poloznej jestem mega zadowolona super babka. A Fifi wazy 4520. Od piatku przybral 200gidzie nam to cycowanie. A wstal dopiero jak go polozna wziela do rozbierania. Ogolnie w dzien pilnowac karmienia max co 3h a w nocy mozna dac pospac sobie i dziecku.
Takze wage odrobil w 3 dni a mial na to 2 tyg.
Fasolka77, martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Ja idę na wesele 25.05, to już niecałe 3 tyg.
Ta sukienka mi się spodobała. Pasuje i na wesele i na chrzciny w razie czego. Ale muszę przymierzyć bo we wszystkich sukienkach jakie mam w szafie nie mieszczę się w cyckach
https://vissavi.pl/sukienki/11554-sukienka-sarita-5900210116759.html#/31-rozmiary_-38
Dziś mam taki sposób na dziecko że zasypia i śpi na mnie. Nie mam siły się już bawić w odkładanie, wolę spędzić pół dnia na sofie z nią
Obiad został z wczoraj, trzeba tylko zagrzać.
Niedługo przyjedzie bratowa to pojedziemy do galerii. Blisko mam i jedziemy samochodem.
Dziewczyny jak ubrać dziecko?
Jest zimno 7 stopni, jedziemy samochodem, z fotelika jej nie będę wyciągać bo szybko sprawę załatwimy. Fotelik na stelaż od wózka i do galerii.
Czy wystarczy body+spodenki+skarpetki na to pajac i przez drogę z klatki fo samochodu dodatkowe nakrycie ciepłym kocykiem? Czy to za mało? Nie chce żeby się zgrzała w galerii.
Takie ubranko wystarczy
Sukienka ładna ale nie do karmienia chyba?Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPierwsza dawka szałwi u mnie wypita zaparzania sobie podwójną porcję na pół kubka... Nie jakiś specjalnie pyszny to trunek ale idzie wypić.
Piersi nie wiem czy dobrze robię lewa chora wyciskam dosłownie troszkę dalej gule zostają ale tak mi napisała CDL ze tylko do momentu aż pierś przestanie boleć tyle że mnie boli jej naciskaniea prawa... Tutaj leci mleko jak z kranu a odciągam w 3 minuty tylko i razem z mlekiem lecą łzy. Ale dam radę, bo pierw odciągam zdrowa gdzie żal ogromny a jak dojdę do chorej ulga że już się bać nie będę musiała że to się powtórzy. I mam więcej czasu. Nie robię tego już regularnie tylko jak zaczną mrowic piersi. Czy któraś z was może kiedyś wytracala pokarm? Wiecie czy dobrze ? Myślę żeby mocno je owinąć jeszcze bandażami da to coś??
-
nick nieaktualny
-
czytam Was, ale pisać nie ma już jak...
u nas lepiej, hormony mi się uspokajają, dzisiaj jeszcze nie ryczałam
śpimy w 5ale powiem Wam, że jakkolwiek ciężko nie będzie, to jestem taka szczęśliwa!! i w końcu spełniona
mam już wszystkie swoje skarby przy sobie
Karmelllka90, Bubek, MamaAga85, Fasolka77, Paula 90, Mama36, martusiawp, estrella, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:czytam Was, ale pisać nie ma już jak...
u nas lepiej, hormony mi się uspokajają, dzisiaj jeszcze nie ryczałam
śpimy w 5ale powiem Wam, że jakkolwiek ciężko nie będzie, to jestem taka szczęśliwa!! i w końcu spełniona
mam już wszystkie swoje skarby przy sobie
-
nick nieaktualnyAaaa Basiu nie masz obaw zabierać ja do galerii? Ja do galerii jeżdżę jak mąż wraca w ogóle na zakupy jeżdżę popołudniami lub wieczorami muszę się wyrobić przed big Brother haha, często też jedziemy razem a tatuś idzie na spacer z małą a ja do sklepu czy lekarza
-
nick nieaktualnyCo do ubrania ja bym założył body z krótkim rękawem na to cienki sweterek czy bluzeczka jakieś dresiki i kurteczka na auta przykryć ja ciepłym kocykiem w galerii jest ciepło zdjąć czapeczkę i kurteczkę. - ale wiesz jak jest ja ogólnie mam problem z ubieraniem chociaż już jest lepiej. Poczytałam artykuł i raczej wybieram lżejsza wersja niż cieplejsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 13:26
-
Moneta powiedziała, że macica ładnie obkurczona i nic w macicy nie zalega, nie ma żadnego krwiaka itp, badała mnie na fotelu i zrobiła usg dowcipne. Powiedziała, że jest tylko kilka malutkich skrzepów i że się to oczyści, mówiła że do 6 tyg mogę podkrwawiać, no i pobrała wymaz i jakieś tam drożdże mam przez to krwawienie 😂 także globulki dopochwowe i krem do smarowania.
Jestem spokojniejsza! Warto było zapłacić 160 zł 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 13:28
Lolka30, Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp, Daffi, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:U nas było 13, potem 12 i wczoraj znowu 13....
dzwonilam dzis do pediatry zeby zapytac czy zoltaczka nie jest przeciwskazaniem, odp ze jak nie ma 20 czy wiecej to nie.
zapytam za tydz jak pojde jeszcze raz bo to pielegniarka odebrala tel...
Fasolka77 wrote:Witaj w klubie
udanych łowów!!!!
ja mam nasze chrzciny w weekend za tydzien ale wleze w swoja kiecke, jakos sie scisne
a 20.6. mam urodziny i nasza rocznica slubu
Daffi wrote:Czekam na położna i sie spoznia. Jestem ciekawa ile maly waży.
Nasza noc super. Jak zasnal od 21 tak karmienie o 2 i 7 pozniej po 8 dojadl i spi caly czas w swoim lozeczku.
Znalazlam sposob na odbijanie go i skonczylo sie ulewanie.
moja tez sporo ulewa
-
Karmelllka90 wrote:Pierwsza dawka szałwi u mnie wypita zaparzania sobie podwójną porcję na pół kubka... Nie jakiś specjalnie pyszny to trunek ale idzie wypić.
Piersi nie wiem czy dobrze robię lewa chora wyciskam dosłownie troszkę dalej gule zostają ale tak mi napisała CDL ze tylko do momentu aż pierś przestanie boleć tyle że mnie boli jej naciskaniea prawa... Tutaj leci mleko jak z kranu a odciągam w 3 minuty tylko i razem z mlekiem lecą łzy. Ale dam radę, bo pierw odciągam zdrowa gdzie żal ogromny a jak dojdę do chorej ulga że już się bać nie będę musiała że to się powtórzy. I mam więcej czasu. Nie robię tego już regularnie tylko jak zaczną mrowic piersi. Czy któraś z was może kiedyś wytracala pokarm? Wiecie czy dobrze ? Myślę żeby mocno je owinąć jeszcze bandażami da to coś??
Karmellka Ty jesteś guru od laktacji!!! Ja nie pomoge niestety w temacie zamykania mleczarni ale podziwiam cię za walkę!!!Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77