X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    I tak przy takim maleńkim dziecku nic nie zrobią. Trzeba zacząć się martwić jak dziecko ma pół roczku i dalej zezuje.

Ćwiczcie mięśnie oczu - wodzenie wzrokiem za palcem, zabawką itd. To wzmacnia przyczepy gałek ocznych i powinno przejść.
    Jak w końcu się wyspi ,😉 ona je albo śpi a jak jest aktywna to dosłownie chwilę bo zdarzyła się zmęczyć jedzeniem ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Gęsta krew ;) mi to powiedział lekarz patrząc na wyniki morfologii i wczoraj w laboratorium babka przy pobieraniu krwi...
    No tak, ja zawsze muszę duzo pić przed laboratorium. Raz miałam tak że nic nie poleciało... Nic a nic.. Z łokcia się udało.. Bolało jak sam skurczybyk...i zawsze mówią żeby wody pić dużo bo krew rozrzedza.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Bardzo Wam dziś współczuję.. U mnie chyba cisza przed Burza..dziecko cudowne.. Noc cudowna.. Dzień cudowny.. Głowa umyta wyprostowans włosy nawet, ja pomalowana! Byłam na poczcie, na zakupach.. Ugotiwalam krupnik, kurczak w piekarniku. Posprzatane mam.. Siedzę.. Młody w ciągu dnia popije 10 min i śpi sobie dwie godzinki albo się bawi sam.... O co chodzi... Nie wiem...
    Nie chce już pisać że znalazłam sposób z tym Odciaganiem pokarmu przed i odbijaniem co chwilę bo jak zachwale to znów się popsuje

Dziś strasznie się śmieje do wszystkiego poza tym.

Kurcze muszę się zmobilizować i lecieć do enelmedu na tą rehabilitację zapisać. Wszyscy są najważniejsi a siebie na koniec zostawiam jak zawsze ehhh... Boli ten kręgosłup.. Dziś miałam zakupy w koszu na zakupy w torbie na wózku i jeszcze duża torbę na ramieniu.. Latam robię.. Robię latam.. A tu trzeba jeszcze parę lat mieć siły.
    Mama36 ja już głośno nie mowie i nie pisze...jak utrzymać się tak więcej niż tydz to wtedy powiem haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia sukienka bardzo ładna. My idziemy na wesele 15 czerwca i nie wiem jak z małym. Jak Ty sobie to ogarniasz i planujesz?
    Będę pewnie parę godzin i do domu no bo jak...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie na wyniku norma bilirubiny jest do 1,2 mg, mała ma 1,5 ale napisane, że w normie, więc chyba ok?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię tylko cyckiem. Nawału jeszcze nie miałam, Wiktoria daje rady na bieżąco.
    U mnie poszło to jakoś naturalnie. Byłam nastawiona na laktator, ale obeszło się bez.
    Nic nie odciągam. Na razie nie drażnię cycków. Czekam aż się wszystko unormuje.
    Uważam tylko by mnie nie zawiało, bo pogoda marna.
    Ja to wogole postępuje tak jak przy synu, czyli starymi metodami. Skoro wtedy się sprawdziły, to teraz też nie zaszkodzą.
    Np. ubieram czapeczke po kąpieli; jeszcze nie byłam na spacerze, bo pogoda marna.

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka gratuluje przyrostu :)
    Espior podziwiam
    Karola dobrze ze wszystko dobrze :)
    Mama nie pisz bo zazdraszczam ;)
    Karmelka jednego cycka zasuszaj bedziesz potem miala jak ja..jeden 2rozmiary wiekszy....ale mozna z tym zyc ja juz sie przyzwCzaila

Ale pospalam godzine :) z 3 przerwami ale jednak zawsze cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ten dermedic sunbrella mleczko. Był jeszcze lotion i krem i nie wiem czy dobrze wzięłam.

Zamówiłam też dodatkowy materac do wózka.

I byłam w dziecięcym po ten bibs. Ale były tylko duże. Jutro będą małe to mam jakiś cel spaceru :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i kupiłam femaltiker. Chce spróbować smaku bo podobno pycha. Będę pić zamiast kawy ;-)

Dawajcie jeszcze jakieś inspiracje na zakupy 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrociłam od pediatry. Bole brzuszka, bulgotania w jelitach i ulewania zdaniem pediatry to przez tą przepukline pachwinowaą i nic z tym za bardzo nie zrobię dopóki nie ogarniemy tej przepukliny. Dobrze że dzisiaj jeszcze jedziemy do chirurga na wizyte może coś podpowie. Na tą chwilę moge śmiało wrócić na kp ewentualnie raz piers raz mm. Jutro idziemy na szczepienie to go zważy i jak dobrze przybiera to trzeba będzie raczej przeczekać a jak nie przybiera dobrze to jakiś preparat na pracę jelit przepisze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Aaaa i kupiłam femaltiker. Chce spróbować smaku bo podobno pycha. Będę pić zamiast kawy ;-)

Dawajcie jeszcze jakieś inspiracje na zakupy 😜
    kto by pomyślał że kiedyś szalałysmy na ciuchach i torebkach 🤣

Paula 90, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie biorę ten Vitapil na włosy dla mam karmiących. Jakaś nowość i można brać karmiąc piersią. Zobaczymy

Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Bardzo Wam dziś współczuję.. U mnie chyba cisza przed Burza..dziecko cudowne.. Noc cudowna.. Dzień cudowny.. Głowa umyta wyprostowans włosy nawet, ja pomalowana! Byłam na poczcie, na zakupach.. Ugotiwalam krupnik, kurczak w piekarniku. Posprzatane mam.. Siedzę.. Młody w ciągu dnia popije 10 min i śpi sobie dwie godzinki albo się bawi sam.... O co chodzi... Nie wiem...
    Nie chce już pisać że znalazłam sposób z tym Odciaganiem pokarmu przed i odbijaniem co chwilę bo jak zachwale to znów się popsuje

Dziś strasznie się śmieje do wszystkiego poza tym.

Kurcze muszę się zmobilizować i lecieć do enelmedu na tą rehabilitację zapisać. Wszyscy są najważniejsi a siebie na koniec zostawiam jak zawsze ehhh... Boli ten kręgosłup.. Dziś miałam zakupy w koszu na zakupy w torbie na wózku i jeszcze duża torbę na ramieniu.. Latam robię.. Robię latam.. A tu trzeba jeszcze parę lat mieć siły.
    Mam dzis to samo. noc cudowna a dziecko budzi mi sie na karmienie do rzebrania kupy a jest ich mnostwo.. no i ta polozna go obudzila. wrocilam ze szppitala z wypisami i zdjecia szewka.. jestem przerazona wisanym powodem CC - Zagrazajaca martwica wewnatrzmaciczna płodu.
    zrobilismy sobie z Fifim spacer przenioslam go do domu z wozka na rekach i spi dalej moj bohater.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi nie przejmuj się powodem. Teraz jak każą tak ograniczyć cc widocznie taki maja pewniak że nikt nic się nie przyczepi.tak mi się wydaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj śpi już 2godz 16 min a w ciągu tej doby od 24 w nicy było 5 karmien...

No fajne to że wiadomo co i jak., nie sądziłam. Ze moje dziecko tyle śpi.. Dlatego tak mówiłam że co godzinę je... Hehehe.. Tak mi czas zapiernicza się okazało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle w szoku jestem jak on regularnie je.. 9,10 albo 11 minut.!

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi nie przejmuj się powodem. Teraz jak każą tak ograniczyć cc widocznie taki maja pewniak że nikt nic się nie przyczepi.tak mi się wydaje :)
    dostalyscie zaswiadczenie ze bylyscie pod opieka lekarza przed 10tc?
    teraz tak patrze ze nie mam nic takiego a powinnam.. mam ylko zaswidaczenie lekarskie do ustalenia urlopu macierzynskiego..

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    I w ogóle w szoku jestem jak on regularnie je.. 9,10 albo 11 minut.!
    mi dzis polozna mowila ze 10-15 min w zupelnosci moze wystarczac dziecku.. bo ja to tak ptarzalam ze on 30-40 min wczesniej jadl.. ale wczesniej tez takiej laktacji nie bylo i musial sie troche naprodukowac a teraz ma rzeke mleka to raz dwa i po sprawie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    dostalyscie zaswiadczenie ze bylyscie pod opieka lekarza przed 10tc?
    teraz tak patrze ze nie mam nic takiego a powinnam.. mam ylko zaswidaczenie lekarskie do ustalenia urlopu macierzynskiego..
    Bo to Twój wystwia gin na wizycie.
    Miałam tylko to do urlopu.
    Przypomniało mi się o tym becikowym.. Ale to chyba za dużo załatwiania jak dla mnie :(

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Bo to Twój wystwia gin na wizycie.
    Miałam tylko to do urlopu.
    Przypomniało mi się o tym becikowym.. Ale to chyba za dużo załatwiania jak dla mnie :(
    no wlasnie ale ja nie chce 6 tyg czekac.. bede skladac o 500+ to i o becikowe od razu. u mnie zachodu nie ma duzo dzwonilam pytac to chca akt urodzenia, to zaswiadczenie i moje dochody bo M ma to samo miejsce pracy wiec jego nie potrzebuja.
    za to z aktem leca w kulki.. urzad miasta twierdzi ze szpital im nie potwierdzil urodzenia dziecka a przed chwila sekretarka mowila ze przed majowka otrzymali od nich wszystkie dokumenty.. pani jeszcze w urzedzie oburzona ze dzwonimy w poniedzialek o 9:20 jak ona dopiero od 20min pracuje.. Marek sie wkurwil i powiedzial jej ze on zaczyna prace 20 min przed czasem a jej zle jak dzwoni 20 min trwania pracy....

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 3097 3098 3099 3100 3101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ