Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:I tak przy takim maleńkim dziecku nic nie zrobią. Trzeba zacząć się martwić jak dziecko ma pół roczku i dalej zezuje.
Ćwiczcie mięśnie oczu - wodzenie wzrokiem za palcem, zabawką itd. To wzmacnia przyczepy gałek ocznych i powinno przejść. -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Gęsta krew
mi to powiedział lekarz patrząc na wyniki morfologii i wczoraj w laboratorium babka przy pobieraniu krwi...
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Bardzo Wam dziś współczuję.. U mnie chyba cisza przed Burza..dziecko cudowne.. Noc cudowna.. Dzień cudowny.. Głowa umyta wyprostowans włosy nawet, ja pomalowana! Byłam na poczcie, na zakupach.. Ugotiwalam krupnik, kurczak w piekarniku. Posprzatane mam.. Siedzę.. Młody w ciągu dnia popije 10 min i śpi sobie dwie godzinki albo się bawi sam.... O co chodzi... Nie wiem...
Nie chce już pisać że znalazłam sposób z tym Odciaganiem pokarmu przed i odbijaniem co chwilę bo jak zachwale to znów się popsuje
Dziś strasznie się śmieje do wszystkiego poza tym.
Kurcze muszę się zmobilizować i lecieć do enelmedu na tą rehabilitację zapisać. Wszyscy są najważniejsi a siebie na koniec zostawiam jak zawsze ehhh... Boli ten kręgosłup.. Dziś miałam zakupy w koszu na zakupy w torbie na wózku i jeszcze duża torbę na ramieniu.. Latam robię.. Robię latam.. A tu trzeba jeszcze parę lat mieć siły. -
nick nieaktualny
-
Ja karmię tylko cyckiem. Nawału jeszcze nie miałam, Wiktoria daje rady na bieżąco.
U mnie poszło to jakoś naturalnie. Byłam nastawiona na laktator, ale obeszło się bez.
Nic nie odciągam. Na razie nie drażnię cycków. Czekam aż się wszystko unormuje.
Uważam tylko by mnie nie zawiało, bo pogoda marna.
Ja to wogole postępuje tak jak przy synu, czyli starymi metodami. Skoro wtedy się sprawdziły, to teraz też nie zaszkodzą.
Np. ubieram czapeczke po kąpieli; jeszcze nie byłam na spacerze, bo pogoda marna.DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość
-
Fasolka gratuluje przyrostu
Espior podziwiam
Karola dobrze ze wszystko dobrze
Mama nie pisz bo zazdraszczam
Karmelka jednego cycka zasuszaj bedziesz potem miala jak ja..jeden 2rozmiary wiekszy....ale mozna z tym zyc ja juz sie przyzwCzaila
Ale pospalam godzinez 3 przerwami ale jednak zawsze cos
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKupiłam ten dermedic sunbrella mleczko. Był jeszcze lotion i krem i nie wiem czy dobrze wzięłam.
Zamówiłam też dodatkowy materac do wózka.
I byłam w dziecięcym po ten bibs. Ale były tylko duże. Jutro będą małe to mam jakiś cel spaceruFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWrociłam od pediatry. Bole brzuszka, bulgotania w jelitach i ulewania zdaniem pediatry to przez tą przepukline pachwinowaą i nic z tym za bardzo nie zrobię dopóki nie ogarniemy tej przepukliny. Dobrze że dzisiaj jeszcze jedziemy do chirurga na wizyte może coś podpowie. Na tą chwilę moge śmiało wrócić na kp ewentualnie raz piers raz mm. Jutro idziemy na szczepienie to go zważy i jak dobrze przybiera to trzeba będzie raczej przeczekać a jak nie przybiera dobrze to jakiś preparat na pracę jelit przepisze.
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Aaaa i kupiłam femaltiker. Chce spróbować smaku bo podobno pycha. Będę pić zamiast kawy
Dawajcie jeszcze jakieś inspiracje na zakupy 😜Paula 90, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Bardzo Wam dziś współczuję.. U mnie chyba cisza przed Burza..dziecko cudowne.. Noc cudowna.. Dzień cudowny.. Głowa umyta wyprostowans włosy nawet, ja pomalowana! Byłam na poczcie, na zakupach.. Ugotiwalam krupnik, kurczak w piekarniku. Posprzatane mam.. Siedzę.. Młody w ciągu dnia popije 10 min i śpi sobie dwie godzinki albo się bawi sam.... O co chodzi... Nie wiem...
Nie chce już pisać że znalazłam sposób z tym Odciaganiem pokarmu przed i odbijaniem co chwilę bo jak zachwale to znów się popsuje
Dziś strasznie się śmieje do wszystkiego poza tym.
Kurcze muszę się zmobilizować i lecieć do enelmedu na tą rehabilitację zapisać. Wszyscy są najważniejsi a siebie na koniec zostawiam jak zawsze ehhh... Boli ten kręgosłup.. Dziś miałam zakupy w koszu na zakupy w torbie na wózku i jeszcze duża torbę na ramieniu.. Latam robię.. Robię latam.. A tu trzeba jeszcze parę lat mieć siły.
zrobilismy sobie z Fifim spacer przenioslam go do domu z wozka na rekach i spi dalej moj bohater. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Daffi nie przejmuj się powodem. Teraz jak każą tak ograniczyć cc widocznie taki maja pewniak że nikt nic się nie przyczepi.tak mi się wydaje
teraz tak patrze ze nie mam nic takiego a powinnam.. mam ylko zaswidaczenie lekarskie do ustalenia urlopu macierzynskiego.. -
Mama36 wrote:I w ogóle w szoku jestem jak on regularnie je.. 9,10 albo 11 minut.!
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:dostalyscie zaswiadczenie ze bylyscie pod opieka lekarza przed 10tc?
teraz tak patrze ze nie mam nic takiego a powinnam.. mam ylko zaswidaczenie lekarskie do ustalenia urlopu macierzynskiego..
Miałam tylko to do urlopu.
Przypomniało mi się o tym becikowym.. Ale to chyba za dużo załatwiania jak dla mnie -
Mama36 wrote:Bo to Twój wystwia gin na wizycie.
Miałam tylko to do urlopu.
Przypomniało mi się o tym becikowym.. Ale to chyba za dużo załatwiania jak dla mnie
za to z aktem leca w kulki.. urzad miasta twierdzi ze szpital im nie potwierdzil urodzenia dziecka a przed chwila sekretarka mowila ze przed majowka otrzymali od nich wszystkie dokumenty.. pani jeszcze w urzedzie oburzona ze dzwonimy w poniedzialek o 9:20 jak ona dopiero od 20min pracuje.. Marek sie wkurwil i powiedzial jej ze on zaczyna prace 20 min przed czasem a jej zle jak dzwoni 20 min trwania pracy....Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość