X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    U nas jest 18 st.
    Mały był w skarpetkach, spodenki dresowe. Body z krótkim rękawem na to bluza rozpiera i miałam kocyk zarzucony na niego. To wszystko

też tak ubieram :) STRESANT przesadzasz z tym ubiorem ;) co będzie jak będzie w zimie minus 5 stopni nie wyjdziecie z domu.?

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    jeju nie ma to jak mieszkac w PL...Ameryka normalnie, kraj miodem plynacy :)
    u nas zadna karta duzej rodziny :( duzo tam jest bonusow...bo nie wiem czy smucic ze jest czego zalowac :)
    Wiesz co no fajna sprawa nie powiem.. Myslalam że byle co ale 10% zniżki w Lidlu Carrefour Piotr i Paweł. Shell i Orlen 8gr na litrze mniej benzyny.. Helios kina 20 proc taniej 30 % na popcorn. Zoo teatry baseny bilety PKP taniej... U nas w samym Wrocławiu jest 394 punkty gdzie korzysta się z karty więc ciężko mi wyliczać

Fasolka77, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka jak Leosie dzis ubralas?

ja bylam 15 min. na dworzu....pajacyk... na to spodnie ogrodniczki (podwojny material) i gruba watowana bluza.....bawelniana czapeczka.....we wozku zimowy spiwoz zapiety az pod szyje..... maly lodowaty.....broda mu sie trzesla jeszcze przez 5 minut po powrocie....puscilam farelke i grzalam go.......

teraz spi we wozku w domu pod oknem balkonowym sloneczko przez szybe grzeje na niego...

ja juz nie wiem jak go ubierac....normalnie bym tylko kocykiem przykryla we wozku a ja do zimowego spiwora a temu jeszcze bylo zimno...u nas dzis ladna pogoda 16 stopni bez chmurne niebo.......
    U nas też 16 stopni ale rano jak wyszkysny to około 6 ale słonko miała body i cienkie polspiochy z hm na to welurowe dresiki i taka bluzo kurteczka czapeczka dresową na stopki szmaciane papucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka jak Leosie dzis ubralas?

ja bylam 15 min. na dworzu....pajacyk... na to spodnie ogrodniczki (podwojny material) i gruba watowana bluza.....bawelniana czapeczka.....we wozku zimowy spiwoz zapiety az pod szyje..... maly lodowaty.....broda mu sie trzesla jeszcze przez 5 minut po powrocie....puscilam farelke i grzalam go.......

teraz spi we wozku w domu pod oknem balkonowym sloneczko przez szybe grzeje na niego...

ja juz nie wiem jak go ubierac....normalnie bym tylko kocykiem przykryla we wozku a ja do zimowego spiwora a temu jeszcze bylo zimno...u nas dzis ladna pogoda 16 stopni bez chmurne niebo.......
    Zes poleciała z tym ubiorem. Kark miał lodowaty? Tylko to oddaje faktycznie czy zimno czy ciepło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmleka oby Was ominal nieutulony placz...ja za kazdym szczepieniem przerabialam ..syn wyl cala noc nie pozwolil sie wogole dotknac nosilismy go na puchowej poduszcze bo tak go wszystko bolalo....zadne leki nie dzialaly....biedne te dzieciaczki nasze
    Tego się boje.

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    U nas jest 18 st.
    Mały był w skarpetkach, spodenki dresowe. Body z krótkim rękawem na to bluza rozpiera i miałam kocyk zarzucony na niego. To wszystko

no to ja juz nie wiem ...moze z przegrzania mu bylo zimno :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zes poleciała z tym ubiorem. Kark miał lodowaty? Tylko to oddaje faktycznie czy zimno czy ciepło.

no niby kark cieply, ale broda latala, ze jakby mial zeby to by szczyrkalo :)

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podalam jej czopek o 10:30 nie ma.goraczki ale myślicie że mogę jej podać jeszcze ? Nie chcę żeby ją to bolało a boli na pewno bo nóżki jak dotykam to płacze.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka super,że tak szybko poszło.Czyli to jednak nie to zapalenie gruczołu Bartholina?

Karmelka współczuję bólu poszczepiennego u córeczki i u Ciebie(serduszka)...😢tulcie się ile się da❤

Stresant u mnie synuś też ciepłolubny ale to tak bardzo ciepłolubny...Na spacerze (u nas 11 stopni)ma ciepły kombinezon plus dwie wartwy ciuchów pod spodem i na to kocyk i okrycie od wózka i jest ok-nie jest zgrzany ani spocony...
    W sypialni gdzie śpimy mam tak nagrzane,że szok ale Jemu w końcu jest dobrze bo jak było chłodniej to trząsł się przy przewijaniu w nocy...

My po spacerku.Na koniec mżawka już zaczęła padać a i tak konczyliśmy wyprawę to poszliśmy do domku😉
    Była dziś położna i mamy 4830g (3 maja było 4610g)czyli pomalutku do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 17:15

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ta będą się tak nie przejmuj. Bo mojej czasem lata po kąpieli a w pokoju jest że 28 st bo grzejemy suszarka. A skóra nie jest marmurkowa. Jak widzisz rozebranego malca i ma skórę marmurkowa to znaczy że zmarzł tak nam powiedziała pani doktor

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wiesz co no fajna sprawa nie powiem.. Myslalam że byle co ale 10% zniżki w Lidlu Carrefour Piotr i Paweł. Shell i Orlen 8gr na litrze mniej benzyny.. Helios kina 20 proc taniej 30 % na popcorn. Zoo teatry baseny bilety PKP taniej... U nas w samym Wrocławiu jest 394 punkty gdzie korzysta się z karty więc ciężko mi wyliczać

ej no super, ja to bym korzystala ile wlezie...szkoda ze u nas ani grosza nie daawaja na wielodzietne rodziny...bo wszystko by cyganie zabrali...tych to jak mlodych myszy jest.....

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ta będą się tak nie przejmuj. Bo mojej czasem lata po kąpieli a w pokoju jest że 28 st bo grzejemy suszarka. A skóra nie jest marmurkowa. Jak widzisz rozebranego malca i ma skórę marmurkowa to znaczy że zmarzł tak nam powiedziała pani doktor

no wlasnie raczki to mial "sine".....takie biale i bylo mu widac kazda fioletowa zylke...az sie corka przestraszyla jak zobaczyla i pytala co to jest..........czy jednak mu bylo zimno...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej też chcę taką kartę!.czy my dwoje dziecko pies i królik to już będzie wielodzietna? Mama36 zazdroszczę serio

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no wlasnie raczki to mial "sine".....takie biale i bylo mu widac kazda fioletowa zylke...az sie corka przestraszyla jak zobaczyla i pytala co to jest..........czy jednak mu bylo zimno...
    Hmmm, moja mała ma.czesto zimne raczki stopki czy buziunie ale karczekmzawsze cieplutki. Ja ją na początku przegrzewalam teraz wygląda to tak że układam wizję dwóch zestawów do pogody przed jakimi mam dylemat...i zawsze wybieram ten lżejszy idę za zasada lepiej chłodniej niż cieplej po tym artykule na blogu MG pisała go pediatra

Mama36 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasolka super,że tak szybko poszło.Czyli to jednak nie to zapalenie gruczołu Bartholina?

Karmelka współczuję bólu poszczepiennego u córeczki i u Ciebie(serduszka)...😢tulcie się ile się da❤

Stresant u mnie synuś też ciepłolubny ale to tak bardzo ciepłolubny...Na spacerze (u nas 11 stopni)ma ciepły kombinezon plus dwie wartwy ciuchów pod spodem i na to kocyk i okrycie od wózka i jest ok-nie jest zgrzany ani spocony...
    W sypialni gdzie śpimy mam tak nagrzane,że szok ale Jemu w końcu jest dobrze bo jak było chłodniej to trząsł się przy przewijaniu w nocy...

My po spacerku.Na koniec mżawka już zaczęła padać a i tak konczyliśmy wyprawę to poszliśmy do domku😉
    no w koncu ktos mnie rozmie :) a u Was 830 g tluszczyku wiecej niz u nas to ma go co grzac :)
    my w sypialni tez nagrzane ja tylko w staniku i majtkach spie a maly ma body dlu. rekaw i pajaca ubranego......pod pierzyna przykryty po szyje

MamaAga85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://stopnop.com.pl/maja/

Masakra jakaś ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kochanie broda lata bo się układ dziecka nerwowy kształtuje. Nam się to zdarza że 2,3 razy dziennie szczególnie jak mały ma. Jakieś emocje :)

stresant lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    U nas jest 18 st.
    Mój był też tak ubrany dziś, nawet powiedziałabym że lżej bo nie bluza A bluzka, tylko miał jeszcze zarzucony otulacz muslinowy oprócz kocyka.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka i jak spacerki już lepsze?
    Fasolka juz w domku?
    Karmelka tule mocno.. O byście szybko zapomniały o szczepieniach.. Jutro będę się łączyć w bólu
    Karmelka dla mnie taka kartę powinien mieć każdy rodzic który ma dziecko.. Nie tylko ten z trzema
    Stresant kochana to nic nic na dziecko? Żadnego becikowego.. Jakieś jednorazowego czegoś??

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

No ponoć nie... Po zabiegu caly podkład we krwi... Lekarz mówił że nie było ropy... W sumie może jakieś poczatkowe stadium bo w porę wykryłam...nie wiem... Ważne, że już po...boli jak siedzę ale dam radę... Spać mi się strasznie chce....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3127 3128 3129 3130 3131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ