X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india racja ze skojarzone mniej bola...my mielismy nopy u syna on byl szczepiony starym kalendarzem....kazda szczepionka calonocny wrzask wycie poprostu

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Obudził się... 😑😑
    ale pospal 9 minut ;) ekspres znow sie moze 2 godz.bawic ;)

• india Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama podobno mikrodrzemki daja najwiecej energii 😂 trzymaj się

Mama36 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga moja córcia dokladniw tyle samo ważyła w niedziele <3

MamaAga85 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, ja od wczoraj zaczęłam uzyaac muszli laktacyjnych i jestem pod wrażeniem ile mleka nazbieralam. Wczoraj miałam 100 ml dzisiaj już prawie też. Niesamowite, że tyle mleka maronowalam w wkładkach. Nie wiem czy używacie czy tylko ja byłam taka zacofana ale mega polecam.

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fajna sprawa ta karta duzej rodziny 😊

Karmelka ty juz za duzo nie czytaj o NOPach! Obserwuj mała, daj jej cos przeciwbólowego, zobacz czy nie ma na nóżkach obrzekow, jak sa zrob oklad z sody.
    Pola po szczepieniach miala toksyczne kupy, które od razu wywołały silne odparzenia.
    Mi położna ostatnio powiedziała, ze skojarzone sa mniej bolesne dla dziecka.
    Niestety ta na pneumo tez boli, bo jest mocno rozpierajaca :( to było akurat widać po reakcji małej. Dlatego odetchenęlam z ulga, ze nie zgodzilam sie na wszystkie wklucia na jednaj wizycie.
    Podczas szczepienia malutka caly czas trzymalam na rekach aby od razu po wkluciu utulic i uspokoic, polozna nie miala nic przeciwko.
    Na kolejne szczepienie idzie tatuś ja to pierdziele!! Za dwa tygodnie pneumokoki ta 13 kupuje. Jaka miałaś serie? Możesz mi spisać z książeczki zdrowia? A za miesiąc meningokoki. Na te chwilę koniec żadnych rota nie biorę bo sa żywe a odczytałam się muszę się uspokoić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Hey dziewczyny, ja od wczoraj zaczęłam uzyaac muszli laktacyjnych i jestem pod wrażeniem ile mleka nazbieralam. Wczoraj miałam 100 ml dzisiaj już prawie też. Niesamowite, że tyle mleka maronowalam w wkładkach. Nie wiem czy używacie czy tylko ja byłam taka zacofana ale mega polecam.
    Też je właśnie chciałam kupić ale teraz to już nie mam po co. Leci mleko we wkładki są mega mokre ale zanim dojdzie zamówienie może już nie będzie leciec

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ten nie utulony płacz to chyba taki ciągły prawda? To ja chyba przesadzam. Bo ona mi śpi ale jak się obudzi to płacze najbardziej płacze jak chce zmienić pieluszkę więc pamięta, bo jak śpi dotykam nóżek nie reaguje a jakby bolały to by się chyba obudziła prawda?
    Podać jej jeszcze jeden czopek profilaktycznie?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ten nie utulony płacz to chyba taki ciągły prawda? To ja chyba przesadzam. Bo ona mi śpi ale jak się obudzi to płacze najbardziej płacze jak chce zmienić pieluszkę więc pamięta, bo jak śpi dotykam nóżek nie reaguje a jakby bolały to by się chyba obudziła prawda?
    Podać jej jeszcze jeden czopek profilaktycznie?
    Nieutulony placz to jakies 2 godz wrzasku jakby dziecko ze skory obdzierali. Plakalam z Julka razem.. Modlilam sie zeby to sie skończylo.. Strasznie to wspominam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 19:45

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odciagam mleko. Z piersi za nic nie daje sie karmic. Jestem pełna rozpaczy. Tak dobrze nam szlo i cos sie dzieje a ja nie umiem odgadnąć co takiego.

b2ujp2.png

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Też je właśnie chciałam kupić ale teraz to już nie mam po co. Leci mleko we wkładki są mega mokre ale zanim dojdzie zamówienie może już nie będzie leciec
    Jak nie ma po co. Zawsze jak będziesz karmić to będzie naturalny wyciek z drugiej piersi. Bo tak dziala nasze cialo. Tylko że nie myślałam, że aż tyle się marnuje.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dziękuję Ci bardzo za Twoją opinię. Czasem czuję się totalnie nieuświadomiona, mimo uczestniczenia w szkole rodzenia, na tylu spotkaniach... A potem w praktyce rozkładam ręce, bo nic nie pamiętam. Faktycznie powinnam odpuścić zakupy z dzieckiem. Byłam tylko raz, na szybko, i o takiej porze, że było mało ludzi. Na spacery godzinne chodzimy prawie codziennie, od 7 doby po porodzie, wcześniej 2 dni się werandowaliśmy.

Basiu dzięki za opis, jak ograniczyć karmienie. Mojemu Klemkowi dzisiaj się naprawdę sporo ulewało i zaczęłam się martwić, że się solidnie przejada. Smoczka nadal nie lubi, nawet Bibsa 😞 Przytrzymuję mu na siłę, żeby chociaż o kilka minut opóźniać każde kolejne karmienie. Tak samo staram się go odstawiać od piersi po 40 minutach, bo wisiałby w nieskończoność. Dolegliwości brzuszkowe też ma jak Zosia. Minus taki, że ja mam chyba niewyczerpywalną laktację. Karmię zawsze na jedno przystawienie tylko z jednej piersi i choćby Klemek wisiał półtorej godziny, to pokarm się nie kończy... Więc totalnie nie jestem w stanie skontrolować, ile zjadł. Położna powinna być u nas za kilka dni, to się dowiemy, ile przybrał.

B_002 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba kryzys laktacyjny. 35ml odciagniete.. Moze dlatego sie wscieka jak chwyta bo mu nie leci??

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie jestem żadnym antyszczepionkowcem, ale coraz bardziej martwi mnie ten temat. W Internecie są tak sprzeczne opinie, że totalnie nie wiem, kogo słuchać i komu ufać. Moja bliska koleżanka mi natłukła, żebym unikała szczepionek 5w1 i 6w1 jak ognia, bo jej synek miał tak straszne problemy, że ona przez miesiąc non stop płakała i jeździli z mężem po lekarzach, którzy ich wyśmiewali i nic nie pomogli. Ponoć każde dziecko/każdy człowiek ma inną tolerancję na przyjmowaną do ogranizmu ilość rtęci (a rtęć jest w każdej szczepionce, w większej i mniejszej ilości). I tak naprawdę przygodę ze szczepieniami powinno się zaczynać od zbadania właśnie tej tolerancji. Ich synek jest mega wrażliwy pod tym względem. I powiedziała mi, że jej inna koleżanka, mimo że znała jej historię, zaszczepiła córkę 6w1 i teraz córa ma 7 miesięcy, a ledwo się obraca z brzuszka na plecki. Rozwój zbyt powolny, wręcz zacofany i jej zdaniem to wina skojarzonej szczepionki.
    Czy są tu mamy, które nie będą korzystały z tych płatnych szczepionek?

Aha, no i skoro już rozkmina o tym, co może dziecku szkodzić, to ponoć wifi w domu bardzo negatywnie wpływa na maluszki (na nas też). A już w ogóle wykluczone korzystanie z telefonu przez wifi przy maleństwie. My z mężem ponad rok się staraliśmy o ciążę i jakieś 2 miesiące przed tym jak się udało, wyłączyliśmy wifi w domu. Może przypadek, może nie. Teraz też mamy cały czas wyłączone, Internet tylko na kablu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam post i padl mi tel jak byłam na końcówce😂😑😑😑🤬🤬🤬się wściekłam🤬🤬🤬🤬

Mamy po cc...Mam intymne pytanie-czy któraś po cc już zdążyła ogolić się tam na zero czy nadal czekacie?
    czuje się nieswojo i chciałam pozbyć się włosków na zero jak zawsze a położna mówi żeby jeszcze czekać...ale na co?🤔🤔🤔

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

Mamy po cc...Mam intymne pytanie-czy któraś po cc już zdążyła ogolić się tam na zero czy nadal czekacie?
    czuje się nieswojo i chciałam pozbyć się włosków na zero jak zawsze a położna mówi żeby jeszcze czekać...ale na co?🤔🤔🤔

Ja! 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas chyba kryzys laktacyjny. 35ml odciagniete.. Moze dlatego sie wscieka jak chwyta bo mu nie leci??

Daffi ale moja zachowuje się identycznie przy jedzeniu, ja obstawiam brzuch.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Już czytałam i się nakręciłam jak głupia. Siedzę i patrzę czy oddycha i mam zamiar tak robić cała noc a jutro jechać wypożyczyć monitor.

rozumiem Twój strach.. sama się boję.. jutro przychodzi do nas pediatra na wizytę domową to zapytam... sama nie wiem co, kiedy, na co... na co dodatkowo szczepić... czarna magia..

a ja padam na ryjek.. miałam spać ale pranie, ogarnianie.. Bunio śpi ... czeka nas dzisiaj kąpiel jeszcze... przyszły zamówienia... musiałam pomierzyć, przygotować zwroty... jutro pasowałoby mi leżeć z Młodym w łóżku cały dzień ale to awykonalne.. niestety.. kiedy ja to wszystko odeśpię????

Lolka ogródek fajna rzecz :), sami będziecie sadzić warzywniak? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

Ja golilam się już w szpitalu. Przecież nie golisz blizny.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mi koszulka przemokła... kapie mi mleko z tego mniejszego cycka co odciągałam połowe mniej niż z prawego... o co kaman?

zeżarłam własnie jogurt z femaltikerem :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3129 3130 3131 3132 3133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ