Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Femaltiker i przystawiac czesto mlodego. Zeby ciumkal i ciumkal. Pamiętaj ze laktator może ci zadnej kropli nie upuscic a ssace dziecko bedzie wyciagac mleczko.Fasolka77 wrote:
brakło mi mleka w obu cyckach.
Pierwszy raz.... Bunio wydoił oba ... I denerwował się, płakał... K. Podaje mm a ja płaczę... Co mam zrobić?? Jak pobudzić ta cholerna laktacje?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Fasolka bez paniki...dawaj mlodemu a po karmieniu stymuluj laktatorem ....mi tez pomoglo jak maz sie przyssal....sytuacja moze3 dni trwac zanim cyce zaczna wiecej produkowac
Tylko jak po karmieniu mam laktatora używać jak się muszę dzieckiem zająć
a jaka metoda? 7_5_3? Czy po 15 min z każdego? K. Mu dał 30 ml mm ale wypił może z 5 i miał dość... A przy cycach się już denerwował i wściekał....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 17:34
Fasolka77

-
nick nieaktualnyFasolka - podstawa to spokój. Nasza położna zawsze u nas mówi, że mama spokojna to i mleka dużo i młodzież rośnie. Przystawiaj, przystawiaj, przystawiaj. U mnie były dni że mały wisiał na mnie 9-10 godzin. Tylko raz/dwa razy byłam siku w tym czasie i mąż przynosił mi kanapki.
Rozkręci się, tylko nie łam się. Spokojnie, dawaj mu ciumkac, lizać, bawić się cyckiem. I nie myśl o tym że musi się udać. Uda się to się uda. Nie uda to przecież się świat nie kończy. Ja tak właśnie myślę cały czas. Jak mi przestanie lecieć no to się przecież nie pochlastam. MM, chociaż sklady pozostawiają wiele do życzenia, to przecież też pokarm. My jemy gorsze rzeczy na co dzień 😉
Także spokój, spokój, spokój. Nie płacz, nie łam się.
Poza tym wcale nie jest powiedziane że Bunio płacze z braku mleka. Mój też takie ma fochy czasem. Zje z dwóch cycków i zaczyna się krzyk. Zajmuje go wtedy na pół godziny, bawimy się, nosimy, tańczymy. Jak za pół godziny dalej chce to daje znowu cyca, ciumknie kilka razy i zasypia. A jak przestaje płakać to wiem że nie chodziło o jedzenie.
I powtarzam Fasolka - spokój i jeszcze raz spokój. Przecież jesteś wspaniała mamą dla Bunia. Bądź dobrej myśli
mysla.nieskalana, Tysia89, Lolka30, Misiabella, Tunia76, DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie - Fasola - kurde - zjadł 5ml więc nie chodzi o pokarm. Masz pełne cycki mleka. Tylko Bunio ma focha.
Relax, take it easy 😉
Nie kombinuj z laktatorem. Może CDL? Rozwialaby Twoje wątpliwości i utwierdziła może w tym, że nie masz powodów do zmartwień? Albo skorygowała cos, podpowiedziała?. -
nick nieaktualnyZmierzyliśmy Ignacego centymetrem.
Główka 38cm 90centyl (urodzony 35)
Długość 57cm 90centyl (urodzony 55)
Waga 4,5kg 50 centyl (urodzony 3,3)
Ciekawa jestem tylko czy dobrze zmierzyliśmy. Bo wygląda że jest za długi i ma za duża głowę. Albo za mało waży. To powinno być wszystko na jednym centylu?
Jak Wasze pomiary? Mierzycie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 18:07
-
Jezu na tv puls lecą Nietetykalni... No to sobie porycze 😂Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
No co Tu, tak samo jak e ciąży powinno się mieścić w granicach normy. Nie ma chyba idealnych ludzi którzy mieliby wszystko propocjonalne.Paula 90 wrote:Zmierzyliśmy Ignacego centymetrem.
Ciekawa jestem tylko czy dobrze zmierzyliśmy. Bo wygląda że jest za długi i ma za duża głowę. Albo za mało waży. To powinno być wszystko na jednym centylu?
Paula 90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Ja też. Filip przytulony do cyca śpi i oglądamy. 😀Paula 90 wrote:Uwielbiam ten film
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyFasolka jak mój tak się denerwuje na koniec karmienia i łapie i puszcza i prezy się i tak w kółko to zawsze chodzi okazuje się o odbicie.. Biorę go na ramię i po jamis czasie porządny bek i po tym Normalnie albo chce jeszcze cyca albo już nie ale jest spokojny.
W ogóle od kiedy odbijam go parę razy podczas karmienia to się skończyły takie ulewania i kolki.. Nie pamiętam już co to espunisam
Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula z ciekawości potem zmierze centymetrem
Mój ostatnio na wizycie miał główka 39,5cm
Dlugosc 60cm (chodź tu bym się klocila muszę sama zmierzyć bo lekarka tylko jakby naciaga przy miarce)
Waga 5574gr.
Nie wiem jakie to centyle ale sobie oblicz i zobacz czy równo czy nie. Dla lekarki było idealnie.
-
Karollinax26 wrote:Rozmawialiśmy tylko na temat małej, tzn o żadnych konkretnych sprawach nie. Przyjechać ma za tydzień też, więc trzeba będzie cokolwiek ustalić. W nią wpatrzony jak w obrazek, szkoda że raz na jakiś czas. Prosił mnie żebym zrobiła mu zdjęcie z nią i sam też kilka zdjęć jej zrobił. Praktycznie cały spacer nosił ją na rękach i to tyle. Nic się więcej nie wydarzyło.
mowilam ze bedzie zalowal....co za chlop....
Fasolka77 wrote:
brakło mi mleka w obu cyckach.
Pierwszy raz.... Bunio wydoił oba ... I denerwował się, płakał... K. Podaje mm a ja płaczę... Co mam zrobić?? Jak pobudzić ta cholerna laktacje?
laktacyjne herbatki na bank probowalas...laktatorem bym ciagala i malego trzymala przy cycu non stop..
no nie wiem, kiedys slyszlaam nawet o piwie Karmi...
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
W porzadku ma wymiary Ignaś. Jedynie kiedy dziecko dajmy na to cos ma na 10 centylu, dajmy na to wagę a cos na 90 tym dajmy na to wzrost, to moze budzic jakis niepokoj, a i tak moze byc taka uroda. U nas maly ma okolo 60 cm, bo jak sie rozciagnie to siega od poczatku do konca podkladu dlugosci 60 cm. Waga 3,800z waga 12 centyl gdzies tak- czyli tak jak byl w brzuchu, a wzrost 90 lub 97 jesli ma juz rowno 60 cm. Nie mam centymetra wiec glowy nie zmierze, urodzeniowy obwod to 34 cm, teraz na pewno wieksza. Tylko smiac mi sie chce ze cdl powiedziala ze jest przezarty, a jest na 12stym centylu z waga.Paula 90 wrote:Zmierzyliśmy Ignacego centymetrem.
Jak Wasze pomiary? Mierzycie? -
Paula 90 wrote:No właśnie - Fasola - kurde - zjadł 5ml więc nie chodzi o pokarm. Masz pełne cycki mleka. Tylko Bunio ma focha.
Relax, take it easy 😉
Nie kombinuj z laktatorem. Może CDL? Rozwialaby Twoje wątpliwości i utwierdziła może w tym, że nie masz powodów do zmartwień? Albo skorygowała cos, podpowiedziała?.
Dzięki dziewczyny za rady... No ja się popłakałam... Ale będę walczyć... Tylko boli mnie jak Bunio płacze przy cycku.. ja chcę karmić jak najdłużej... Czuję się jakaś taka niepełnowartościowa
Fasolka77

-
jak idziemy przez miasto to ludzie nam machają i krzyczą well done

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3cd27ed5b8b.jpg
Bubek, Lolka30, Kasiulka90, DorotaAnna, india, Mama36, Misiabella, Aga2606, Fasolka77, mysla.nieskalana, Karmelllka90, Daffi, Sansivieria, MamaAga85, martusiawp, Lili90, Syska2202 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Paula 90 wrote:No właśnie - Fasola - kurde - zjadł 5ml więc nie chodzi o pokarm. Masz pełne cycki mleka. Tylko Bunio ma focha.
Relax, take it easy 😉
Nie kombinuj z laktatorem. Może CDL? Rozwialaby Twoje wątpliwości i utwierdziła może w tym, że nie masz powodów do zmartwień? Albo skorygowała cos, podpowiedziała?.
Pisałam do CDL i chciałam w sobotę jechać ale była chora... No ja muszę jechać do łodzi a sama się boję z dzieckiem jechać... K. Musi pracować... Ale może jakoś się wybierzemy jak się sytuacja nie poprawi..Fasolka77

-
Paula 90 wrote:Zmierzyliśmy Ignacego centymetrem.
Jak Wasze pomiary? Mierzycie?
To chyba tak jak w ciąży... Wazne, żeby mieścić się w normach
Ja mierzyłam ale wyszło że jest dłuższy o dwa cm a to chyba niemozliwe w miesiąc.. dziś go ważyliśmy na wadze łazienkowej i wyszło, że w 21 dni przytył 800 gram ... To chyba dobry wynik
kazałam K. Wejść na wagę bo się tym mlekiem zdenerwowałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 18:52
Fasolka77