Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chcialam Fasolka polubic ja tez nie potrzebuje wkladek :( a tak bardzo bym chciala...nawet jak karmie z jednego to z drugiego ani kropla nie kapnie....

u nas od rana 9 stopni mzawka i mgla okropnie... lezymy na kanapie maly w wozeczku obok

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    My też po 2 godzinnym spacerze, było bardzo ciepło a teraz pogoda zaczyna się już psuć. Marcelinę nakarmiłam na ławce i się tak posrała, że wyszło bokiem. Już jesteśmy w domu, Marcelina czyściutka, przebrana. Spacer się jej chyba podobał, prawie cały czas spała na rączkach.
    no a co M przyjechal?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas Kryst w ogóle nie śpi.. Ale już się przyzwyczaiłam. Śpi na spacerze a na razie nici z tego. Jesteśmy w domu więc nie śpi nic.. I żyć nie daje :D
    To zemsta mojej Mamy za mnie... Ja taka byłam.

Carbonare bym zjadła!!! Mój natsepny obiad

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no a co M przyjechal?

Przyjechał i pojechał ... ciężko mu było się z nią pożegnać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś bliska pierdolniecia tym kp. Mały się coraz bardziej denerwuje przy cycku, całe karmienie zajmuje nam z 1,5h bo jeszcze MM i odciaganie. Odciagam po 10ml, a Filip i tak zjada coraz więcej MM. I kombinacje z dorabianiem MM bo porcja za mała. Dostałby butle od razu tyle ile trzeba i mielibyśmy czas na ćwiczenia i rozwój A nie tylko walka z cyckiem i nerwy.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    nie chcialam Fasolka polubic ja tez nie potrzebuje wkladek :( a tak bardzo bym chciala...nawet jak karmie z jednego to z drugiego ani kropla nie kapnie....

u nas od rana 9 stopni mzawka i mgla okropnie... lezymy na kanapie maly w wozeczku obok
    U mnie też wkładki niepotrzebne. A przy synu miałam dużo więcej pokarmu.
    Czyżby wiek na to wpływał?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana tylko go nie zaluj mogl was miec na zawsze tylko dla siebie ale nie chcial....

Fasolka77, DorotaAnna, Bubek, espoir lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też się dziś udało zaliczyć ładny spacerek 2 godz, zanim przyszła burza.
    Wyliczam Wasze godziny snu i karmien - czy to jest tak, że po tych 3 tyg już nie wybudzacie na karmienia czy to w dzień czy to w nocy?? Tylko jak samo się dziecko budzi?? Bo ja pilnuje tych max 3 godz i trochę tracę snu przez to...

age.png
    age.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Jestem dziś bliska pierdolniecia tym kp. Mały się coraz bardziej denerwuje przy cycku, całe karmienie zajmuje nam z 1,5h bo jeszcze MM i odciaganie. Odciagam po 10ml, a Filip i tak zjada coraz więcej MM. I kombinacje z dorabianiem MM bo porcja za mała. Dostałby butle od razu tyle ile trzeba i mielibyśmy czas na ćwiczenia i rozwój A nie tylko walka z cyckiem i nerwy.
    Lolka, wiem o czym mowisz. U mnie tez narasta flustracja, ale jedno lepsze karmienie i nie ciagne to dalej. Dzis jest kiepsko.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Tunia tez sie czasem nad tym zastanawiam...najgorsze jest to ze nie da sie tej laktacji bardziej rozkrecic ...juz na uszach staje pijac rozne specyfiki i nic....tzn. mleka jest chyba tyle co potrzeba bo maly nie gloduje pije co 2 godz. i 400g na tydzien przybiera wiec ok....ale nadwyzki ani ml u mnie nie ma....Kasionkowi bodajze 100ml za dzien do muszli nakapie ( nie mowie juz o odciaganiu)

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju pospalam 10 min. i placz..teraz znowu spi ale ja juz nie...

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przynajmniej mm nie dorabiam. A na poczatku po powrocie ze szpitala to robilam co ktores karmienie i zabawa sie wydluzala, karmienie, moje mleko, mm i cala reszta, mi przynajmniej mm odeszlo.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Nam też się dziś udało zaliczyć ładny spacerek 2 godz, zanim przyszła burza.
    Wyliczam Wasze godziny snu i karmien - czy to jest tak, że po tych 3 tyg już nie wybudzacie na karmienia czy to w dzień czy to w nocy?? Tylko jak samo się dziecko budzi?? Bo ja pilnuje tych max 3 godz i trochę tracę snu przez to...
    Ja nie budziłam i nie budzę do karmienia. W ciągu dnia Wiki je bardzo często, a w nocy najdłuższa przerwa to 5h.
    Przybiera prawidłowo i położna powiedziała, że nie trzeba wybudzać.

Sansivieria lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no Tunia tez sie czasem nad tym zastanawiam...najgorsze jest to ze nie da sie tej laktacji bardziej rozkrecic ...juz na uszach staje pijac rozne specyfiki i nic....tzn. mleka jest chyba tyle co potrzeba bo maly nie gloduje pije co 2 godz. i 400g na tydzien przybiera wiec ok....ale nadwyzki ani ml u mnie nie ma....Kasionkowi bodajze 100ml za dzien do muszli nakapie ( nie mowie juz o odciaganiu)
    Moja w tydzień przybyła 210g, ale to chyba książkowo.
    Ja też nie odciągam, nawet nie próbowałam.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    My też po 2 godzinnym spacerze, było bardzo ciepło a teraz pogoda zaczyna się już psuć. Marcelinę nakarmiłam na ławce i się tak posrała, że wyszło bokiem. Już jesteśmy w domu, Marcelina czyściutka, przebrana. Spacer się jej chyba podobał, prawie cały czas spała na rączkach.

A jak wizyta M?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - nam położna powiedziała żeby nie wybudzać już, bo Ignacy dobrze przybiera i nie potrzebuje widocznie tak dużo jeść. Przerwy między karmieniami mamy coraz dłuższe w sumie. Z 8-10 karmien na dobę teraz jesteśmy przy 6-7 karmieniach.
    Ale to indywidualne. To że na przykład u mnie tak długie przerwy są ok to nie znaczy że tak będzie u Ciebie. Spytaj położnej może przy następnej wizycie.

Sansivieria lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja w tydzień przybyła 210g, ale to chyba książkowo.
    Ja też nie odciągam, nawet nie próbowałam.
    ksiazkowo Tunia ksiazkowo moj 2 razy za duzo....najpierw kazala budzic zeby jadl a jak mu rozciagnela zeladek to mowi ze za duzo przybiera ;)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A ja nie potrzebuje wkładek :(
    No ja zazwyczaj wkladam po 2 bo przez noc mlody dluzej spi i bok na ktorym leze czesto uciska cyca i dzis mialam zalana pizame a juz dawno sie to nie zdarzylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 17:02

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A jak wizyta M?

Rozmawialiśmy tylko na temat małej, tzn o żadnych konkretnych sprawach nie. Przyjechać ma za tydzień też, więc trzeba będzie cokolwiek ustalić. W nią wpatrzony jak w obrazek, szkoda że raz na jakiś czas. Prosił mnie żebym zrobiła mu zdjęcie z nią i sam też kilka zdjęć jej zrobił. Praktycznie cały spacer nosił ją na rękach i to tyle. Nic się więcej nie wydarzyło.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po spacerku-korzystamy bo słonko świeci mimo tego, że nie ma jakiegoś upału.
    Ja kisić się w domu nie lubię 😉
    Postoje były kilka razy bo smok wypadał i nie wiedziałam czemu ale się kręcił i popłakiwał aż ulał trochę mleka i był spokój...Odbity przed wyjściem i noszony dobre 20min a i tak ulał-już nie wiem czemu🙄

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3168 3169 3170 3171 3172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ