Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Gdzie się mama wybieracie na wywczas?
Kasiulka90, Fasolka77, Lolka30, martusiawp, MamaAga85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Ogladalyscie dokument Sekielskiego?
U mnie w bardzo bliskim otoczeniu był przypadek pedofili (nie ksiądz) i to od pieluszki. Nie wiem po co to oglądam...
Jak można? 😶
Mam nadzieję i silna wiarę w to, że Bóg istnieje i to On ich ukarze. Bo za życia są bezkarni. -
nick nieaktualny
-
Też mi się wydaje, że nie dam rady sama urodzić jeśli rzeczywiście waży 4700g ale przynajmniej spróbuję, najwyżej skończy się cc. Ponoć to nie waga jest najważniejsza tylko obwód główki, więc teraz sprawdziłam w karcie ciąży i z ostatniego pomiaru wynosił 36 cm. Nie pamiętam ile miała pierwsza córka..
Dziewczyny, które rodziły sn jak to u Was wyglądało?
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
Menka888 wrote:Też mi się wydaje, że nie dam rady sama urodzić jeśli rzeczywiście waży 4700g ale przynajmniej spróbuję, najwyżej skończy się cc. Ponoć to nie waga jest najważniejsza tylko obwód główki, więc teraz sprawdziłam w karcie ciąży i z ostatniego pomiaru wynosił 36 cm. Nie pamiętam ile miała pierwsza córka..
Dziewczyny, które rodziły sn jak to u Was wyglądało?Menka888 lubi tę wiadomość
-
Menka888 wrote:Też mi się wydaje, że nie dam rady sama urodzić jeśli rzeczywiście waży 4700g ale przynajmniej spróbuję, najwyżej skończy się cc. Ponoć to nie waga jest najważniejsza tylko obwód główki, więc teraz sprawdziłam w karcie ciąży i z ostatniego pomiaru wynosił 36 cm. Nie pamiętam ile miała pierwsza córka..
Dziewczyny, które rodziły sn jak to u Was wyglądało?Menka888, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak widać na to też nie ma reguły ale Tunia dajesz nadzieję 😁
Tunia76, Kasiulka90, Mama36, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Dziewczyny, które rodziły sn jak to u Was wyglądało?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 12:13
Menka888 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka dziękuję kochana 😘 wlaśnie kazdy ma swoja traume. U mnie poród błyskawiczny ale niestety w 33 tyg
rozmawiałam z lekarzem i jestwm w grupoe wysokiego ryzyka, ze bedzie powtorka
i to mnie paraliżuje najbardziej. Bo wcześniak to niestety dluzszy pobyt w szpitalu, juz teraz bylo mi ciezko psych, a jak w domu czekalby drugi maluch to chyva serce by mi pękło
Ale marzy mi soe jeszcze synekchoc druga corcia też bylaby super 😊
Na pewno do konca roku o kolejnych staraniach nie myślę... choc czas ucieka.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPamiętacie jak pisałam że wychodzę na spacer nawet jak pada w ramach hartowania... Dzisiaj to chyba mogłabym od razu połączyć to z nauką pływania dla Krysta.. Albo zamiast wózka płynąć amfibia... Tragedia U Nas!! Leje i leje
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które rodziły sn jak to u Was wyglądało?
U mnie główka 31, wyszedł z rączka przy głowie pękłam tylko trochę w środku nie trzeba było nic nacinaćMenka888 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama36 wrote:Mi w szpitalu kazali na zbicie bilirubiny jak najwięcej karmić piersią.. I spadła.. Ale czy to ma znaczenie czy nie.. Nie mam pojęcia.
ja karmię i nie spada... dzisiaj jedziemy znowu do szpitala skontrolować zobaczymyMenka888 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Nie chcę Cię straszyć Kochana, ale mój był malutki, głowa 32 cm i ja popękałam tak strasznie, że 3 tygodnie po nadal się goję. Tyle że u nas przy główce była rączka (lekarz stwierdził, że wychodził jak superman), więc może w tym był problem.
Ja to samo mówię o swoim, że wychodził jak superman xdKasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Menka, ja to już tutaj pisałam kilka razy i nie jest to w formie przechwalania się, ale dodania siły ciężarnym 😊 Moja ś.p. waleczna babcia urodziła SN 9 dzieci, pierwszą ciocię ułożoną pośladkowo, a 3 innych dzieci 5 kg. Wiadomo, że to były inne czasy, ale jak widać - da się. Trzymam za Ciebie kciuki 😘
india, Menka888, B_002 lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:W tym roku trzeba postawić na Polskę, więc wybraliśmy Kołczewo (jezioro plus morze) u mnie połowa chciała może połowa jezioro a Kryst za mały żeby przeglosowal więc na szczęście jest miejsce gdzie nie trzeba wybierać 😁
oj kawał drogi ode mnie pewnie byśmy jechali z 10 godzin jak to logistycznie ogarniacie taką podróż z maluszkiemFasolka77
-
nick nieaktualnyMama - u nas też. Normalnie jakby ktos kurek odkręcił. O ile się nie poprawi to darujemy sobie wyjście. Zresztą już 13 a my dalej w pidzamach. Poza Ignacym. Bo jego mądra matka zapiela mu pampersa za luźno i obsikał siebie, wkładkę do wózka i materac wózka. A że się wczoraj matce nie chciało iść do paczkomatu po nowy materac to zostaliśmy bez zmiany... Na szczęście jest cienki to szybko schnie na kaloryferze.
Młody już nakarmiony znowu usnął. Zauważyłam że lepiej śpi jak mu nie włączam szumu od dwóch dni.
Działał tylko okap kuchenny wczoraj. Czytałam o tym płaczu. To może być tzw. purple crying a nie kolka u nas. -
nick nieaktualnyU nas dziś też brzydko, zimno i pada... Starsza pojechała z tatą poszaleć na dmuchancach i kuleczkach a my z młodą odpoczywamy. Poprzednia noc super bo spała od 21 do 2.30, zjadła i dalej poszła spać, obudziła się o 5.00. Dzień też całkiem spoko. Za to ta noc masakra, pobudki co 2 h. Starsza też udaje dzidzie więc co chwile się budzi i chce mleka... Młodsza od rana co chwile się budzi, zje że 30 ml i dalej spi, po pół h znów płacz, zje 30 i tak w kółko. W takie dni jak dziś odechciewa mi się kolejnego dziecka 😜 ale tak w głębi duszy marzy mi się jeszcze synek... Najlepiej tak za 2 lata zacząć starania... Ale wiem, że ciężko będzie mojego męża przekonać. Otwarcie mówi, że 3 dziecka nie chce ☹️
Misiabella lubi tę wiadomość