X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Śpicie?😱😂

Kochana.. Bunio po masakrycznym popołudniu zasnął o 20... pobudka o 1 dopiero a potem o 5 i 7:30 :) ... więc i ja pospałam! Położyłam się już o 21 :) i z przerwami spałam 9h!!!!!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Z cyklu - przemyślenia nocne Kasi 😁
    Część z Was jest już po połogu i po wizytach lekarskich. U mnie zleciała połowa szybciej niż myślałam. W ogóle przecież przed chwilą jarałam się z pierwszego widoku serduszka na usg ❤
    Ciekawa jestem, która pierwsza da nam znać, że jest w kolejnej ciąży 😍😍😍 Pierwsza chętna Karmelka zapewne 😄 A może Espoir? 😁😁

ja już zamknęłam produkcję...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja napewno wiecej dzieci nie będę miała.

Dzięki dziewczyny za wsparcie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolko, na wlasnie nie moge znalezc jednoznacznie ze tylko wrodzona cytomegalia jest niebezpieczna. Ale w kontekscie nieodleglych szczepien, to mam dylemat co zrobic. Chcialam skonsultowac to w naszej przychodni z nasza pani dr ale dowiedzialam sie ze wolaja ja do telefonu jedynie w przypadku zagrozenia zycia a w gabinecie nie ma telefonu.
    a o czym mowicie?
    moja malutka urodzila sie z cytomegalia... nie mozna szczepic? dobrze zrozumialam?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole to caly dzien przegapilam i teraz ledwo nadrabiam.

Bylismy wczoraj rano na zakupach po kurtke dla starszej a potem caly dzien w Bratyslawie.
    mamy jakies 100km od Wiednia wiec postanowlismy sie wybrac. Mala przegrzeczna, przekochana. Tylko jezdzic i zwiedzac - jak z pierwsza :)

Fasolka77, Kasiulka90, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co zrobilam....
    naczytalam sie internetow i odciafgnelam mleko i przegotowalam zeby pozbyc sie bilirubiny....moze ciut jej zbije

zabobony ? zwariowalam czy nie?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dopiero co o tym pisałam, a przed chwilą moje dziecko się dusiło... Musiał ulać niewielką ilość, ale wszystko w nos poszło i nie potrafił tego przepchnąć. Dobrze, że usłyszałam jakieś dziwne dźwięki i udało mi się odpowiednio zareagować. Ale dziwna pora - 2,5 h od ostatniego karmienia i tuż przed następnym.
    Dzięki Mama19 za polecenie wody do noska w atomizerze. Mamy go dosłownie 2 dni i teraz mu nosek spsikałam, starałam się wyssać kozy fridą i mam nadzieję, że będzie ok.
    Aż się sama sobie dziwię, że podeszłam tak zadaniowo i zachowałam spokój. Teraz maluszek je i się relaksuje 🙂

Polubiłam za tą zadaniowość! Bardzie dobrze jak coś się dzieje to trzeba po prostu działać nie panikować. Dlatego tak ważne jest żeby znać pierwsza pomoc maluszka!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    U nas tak samo. Starania trwały tak długo, że ustaliliśmy, że o kolejne będziemy się starali od razu, bo znowu może to potrwać, o ile się w ogóle uda. Mój mąż miał może kilka dni przerwy i znowu wałkuje temat imion 😂
    Spytałam go ostatnio, czy przeżyje drugi poród, a on ochoczo, że pewnie! Ale zobaczył moją minę i się zmartwił. Ja mam jego wielką pomoc w domu, opieką się nie martwię aż tak bardzo, ale przeraża mnie kolejny poród po tym co przeszłam.

Chyba każda z nas ma jakąś traumę w głowie, która nas niepokoi i powstrzymuje przed kolejnym razem.

Dziewczyny po połogu - jak seks? 😁😁😁 Ja jeszcze wyczuwam nitki tam na dole i mimo że ochota jest, to absolutnie nie wyobrażam sobie współżycia, chyba bym popękała na nowo 😔

Boże ja jeszcze 2 tyg połogu mam przed sobą a mam taka ochotę na seks... mój mąż oczywiście nie pomaga, ciagle mnie „namawia” xd

Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Laski który namiot plażowy kupić. Oba są duże 1,90m. Oba mają filtr UV.. I cena ta sama nie ma znaczenia. Chodzi mi o to że ten gdzie ma więcej przeswitow wydaje mi się że będzie się lepiej oddychało ale czy nie przepuszczac będzie za dużo słońca? Może któras ma doświadczenie i mi pomoże w wyborze? :)
    9d28bd3c64497b43med.jpg

5a7c1a3356cc35f2med.jpg

Gdzie się mama wybieracie na wywczas? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela
    Fasolka

odpiszcie mi co z ta cytomegalia bo nie moge znalezc waszych wiadomosci

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Boże ja jeszcze 2 tyg połogu mam przed sobą a mam taka ochotę na seks... mój mąż oczywiście nie pomaga, ciagle mnie „namawia” xd
    ja co prawda po cc wiec inaczej, no i my juz pare dni temu celibat przerwalismy

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    a o czym mowicie?
    moja malutka urodzila sie z cytomegalia... nie mozna szczepic? dobrze zrozumialam?

misia się zastanawia czy posłać starszaka do przedszkola bo tam panuje cytomegalia i mononukleoza i czy może w jakiś sposób wpłynąć na noworodka

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    wiecie co zrobilam....
    naczytalam sie internetow i odciafgnelam mleko i przegotowalam zeby pozbyc sie bilirubiny....moze ciut jej zbije

ja nie wiem nie słyszałam nic o tym żeby przegotować mleko w celu pozbycia się bilirubiny i położna mówiła że żeby szybciej zbić żółtaczkę można odstawić na dzień dziecko od cyca i podawać mleko modyfikowane ale wtedy jest ryzyko że potem już dziecko nie będzie chciało piersi ssać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    a o czym mowicie?

Bubek a teraz robiliście jakieś badania czy cytomegalię miała wpływ na dzidziusia jakie są procedury w takich przypadkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 11:22

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bubek a teraz robiliście jakieś badania czy cytomegalię miała wpływ na dzidziusia jakie są procedury w takich przypadkach
    ona ma wrodzona, wiec nam zostaje tylko obserwacja i kontrola co kilka miesiecy.... miala mase badan po porodzie, wszystkie wyszly dobrze dzieki Bogu. Nastepne w czerwcu, potem co 3 miesiace czy pol roku.
    Do 10 r.z. moga wystapic problemy ze sluchem itp...oby nie.

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Laski który namiot plażowy kupić. Oba są duże 1,90m. Oba mają filtr UV.. I cena ta sama nie ma znaczenia. Chodzi mi o to że ten gdzie ma więcej przeswitow wydaje mi się że będzie się lepiej oddychało ale czy nie przepuszczac będzie za dużo słońca? Może któras ma doświadczenie i mi pomoże w wyborze? :)
    9d28bd3c64497b43med.jpg

5a7c1a3356cc35f2med.jpg

a co do namiotu to bralabym taki zeby byl zamkniety bo prze te siateczki slonce bedzie wpadac wprost na buzie maluszka jesli by tam akurat lezal

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ona ma wrodzona, wiec nam zostaje tylko obserwacja i kontrola co kilka miesiecy.... miala mase badan po porodzie, wszystkie wyszly dobrze dzieki Bogu. Nastepne w czerwcu, potem co 3 miesiace czy pol roku.
    Do 10 r.z. moga wystapic problemy ze sluchem itp...oby nie.

Na pewno wszystko będzie dobrze :)

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalyscie dokument Sekielskiego?
    U mnie w bardzo bliskim otoczeniu był przypadek pedofili (nie ksiądz) i to od pieluszki. Nie wiem po co to oglądam...
    Jak można? 😶

Mam nadzieję i silna wiarę w to, że Bóg istnieje i to On ich ukarze. Bo za życia są bezkarni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 11:33

Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - tez tak mysle :) Musi byc dobrze!

Paula90 - wlasnie mielismy obejrzec, ale jak mowisz ze patrzec sie nie da to i ja zrezygnuje chyba...

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    wiecie co zrobilam....

Mi w szpitalu kazali na zbicie bilirubiny jak najwięcej karmić piersią.. I spadła.. Ale czy to ma znaczenie czy nie.. Nie mam pojęcia.

‹‹ 3165 3166 3167 3168 3169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ