X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant kochsna jak to gromkowiec to nie wyciskaj bo rozniesiesz.. Ale też przy okazji sprawdzisz.gronkowiec jak atakuje skórę i już wycisnelas coś niechcący to się nie leczy. Będzie tworzyl się strupek ale nie schodził a pod spodem nie ebdxie się leczyć. Jak zedrzesz to będzie strupek się robił większy i większy. Jak tak się dzieje możesz faktycznie podejrzewać i trzeba zrobić badanie i antybiotyk :) nie paniki tylko 😘

Tunia no pitolenie na potęgę... Jesteś mega matka! Ale jeżeli źle się czujesz to czmychaj do psychologa. Koniecznie! W ogóle rozmowa z obcym jest najlepsza czasem, a jak to do tego lekarz... To hoho!!
    Mój codziennie zasypia wczesniej.. Wczoraj 22..dzis 21:30..spi dalej jeszcze.. Ale dziś nie spał dużo.. Byliśmy też na drugim. Spacerze to się dotlenil fajnie.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka serio .?? Wiesz że ostatnio w Lidlu kupowałam mężowi piwa (bezalkoholowe) i kasjerka kazała wyciągnąć dowód... Byłam w szoku. Ale sąsiadka tez mi powiedziała że zmieniłam się po porodzie .... WTF

Akupunktura nie boli, czułam tylko igłę na środstopiu najbliżej palcy pozostałych w ogóle. Leżałam z nimi 30 min i czułam prądy drgania i jakby wiercenie oraz napływy gorąca. A przy uciskach czułam napływającą krew a różne części ciała ... Byłam w szoku i jadę 7 czerwca na drugi seans

Serio :) rzadko wrzucalas swoje fotki więc nie mam porównania jak bardzo się zmieniłas ale na tym zdjęciu z dziś to normalnie nawet nie jak nastolatka :)

Fajnie, że się zabieg podobał ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie?😱😂

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i się zastanawiam czy budzić Igiego. Jadł o 18:30. Potem mieliśmy płacz i płacz i płacz. Usnął tuz przed 21. W międzyczasie nie jadł. I śpi dalej. To już 6,5h.
    Tak się wymęczył biedny tym płaczem że śpi. Ale czy to nie za długo? No patrzę na Niego jak słodko śpi wtulony we mnie i szkoda budzić. Z drugiej strony powinien zjeść.

• india Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jadla 5 min i spi 🤔 ciekawe czy jej wystarczy do rana

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, współczuję bardzo tych zapowietrzań. Osiwieć można jak dziecko długo nie oddycha 😢 My gościliśmy parę z półtorarocznym synkiem i wszystko szło świetnie, do czasu kiedy spadł z krzesła czołem wprost na drewniany stolik. Widziałam ten moment, ale to były milisekundy. Młody się tak zawiesił w płaczu, że mama spanikowała. Jej krzyk mi rozdarł serce. Ponoć często mają takie akcje i 2 razy dzieciak aż się siny zrobił 😰

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Stresant kochsna jak to gromkowiec to nie wyciskaj bo rozniesiesz.. Ale też przy okazji sprawdzisz.gronkowiec jak atakuje skórę i już wycisnelas coś niechcący to się nie leczy. Będzie tworzyl się strupek ale nie schodził a pod spodem nie ebdxie się leczyć. Jak zedrzesz to będzie strupek się robił większy i większy. Jak tak się dzieje możesz faktycznie podejrzewać i trzeba zrobić badanie i antybiotyk :) nie paniki tylko 😘

Tunia no pitolenie na potęgę... Jesteś mega matka! Ale jeżeli źle się czujesz to czmychaj do psychologa. Koniecznie! W ogóle rozmowa z obcym jest najlepsza czasem, a jak to do tego lekarz... To hoho!!
    Mój codziennie zasypia wczesniej.. Wczoraj 22..dzis 21:30..spi dalej jeszcze.. Ale dziś nie spał dużo.. Byliśmy też na drugim. Spacerze to się dotlenil fajnie.
    Mama dzieki za opis....u mnie codziennie pojawiaja sie 2-3nowe syfy....stare jak rozdrapie albo wycisne to wyjdzie ropa robi sie strupek i sa wklesle...a jak nie wycisne to po tygodniu same robia sie wklesle...chetnie bym tu foto wstawila ....
    Tunia co ty gadasz....zaraz przestan tak myslec nie wolno dziecko to czuje....ja jestem bezsilna jak patrze na kropkowata skore Franka...martwie sie 100 x wiecej niz przy starszakach trzese sie nad nim i co 5min. Sprawdzam czy zeszlo....tez to moze moja wina bo jem te czekolade a moze to alergia...

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ale akcja...
    Biedny maly a.to.nas dopiero czeka.....

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu - przemyślenia nocne Kasi 😁
    Część z Was jest już po połogu i po wizytach lekarskich. U mnie zleciała połowa szybciej niż myślałam. W ogóle przecież przed chwilą jarałam się z pierwszego widoku serduszka na usg ❤
    Ciekawa jestem, która pierwsza da nam znać, że jest w kolejnej ciąży 😍😍😍 Pierwsza chętna Karmelka zapewne 😄 A może Espoir? 😁😁

Karmelllka90, Fasolka77, Lili90 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kasiulka ale akcja...
    Biedny maly a.to.nas dopiero czeka.....
    No dokładnie, też o tym myślałam.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, do uzupełnienia na 1 stronie ☺
    xKlaudiax 04.05.2019 <3 3490 g
    Ago91 06.05.2019 <3 Szymek, 3300 g, 54 cm, SN

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek wiesz ze ja tez ostatnio myslalam o ciazy :) wystarczylo pare tygodni zebym zapomniala o tym ze o maly wlos bylabym na drugim swiecie....a ten bol i strach...nie pamietam ;) znow chcialabym czuc kopniaczki to jest jak narkotyk :)

Sasiadka ma 3 dzieci teraz w ciazy jest i beda blizniaki :) taka niespodziewajka :)

Daffi, Kasiulka90, Fasolka77, estrella, Misiabella lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly spi na mnie 2proby odlozenia konczyla sie placzem nie wiem czy ryzykowac trzecia :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka a Ty w ogóle 4700 naturalnie chcesz rodzic??
    Ja bym się nie zdecydowala.. Jesli u Ciebie waga tyle wskazuje to masz lepiej u mnie ciagle byla zanizona. I o ile core 4150 urodzilam bez problemow tak z Fifim byla masakra a tylko 350g wiecej wazyl.

U nas karmienie o 1 i 5. Cud dziecko mialam wczoraj w dzien w nocy i dzis w nocy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant wiesz co mnie tam zdjęcia takich rzeczy nie ruszają ale nawet jak ja ktira zna gronkowca jak własną kieszeń nie powiem ci ze to to na 100% to trzeba do ok ekarza wymaz zrobić. Zasada jest taka że na skórze gronkowiec się nie leczy. Więc jak one robią się wklesle i dalej babraja to jest szansa że to to. Gronkowca ma się w sobie i atakuje hak jest osłabiony organizm więc po porodzie jak najbardziej m mnie np po 2 porodzie zaatakował łupież jakistam. Na całym ciele miałam placki. I sama wtedy lekarka mi powiedziała że po porodzie organizm to łatwy cel. Umów się do lekarza :)

stresant lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Menka a Ty w ogóle 4700 naturalnie chcesz rodzic??
    Ja bym się nie zdecydowala.. Jesli u Ciebie waga tyle wskazuje to masz lepiej u mnie ciagle byla zanizona. I o ile core 4150 urodzilam bez problemow tak z Fifim byla masakra a tylko 350g wiecej wazyl.

U nas karmienie o 1 i 5. Cud dziecko mialam wczoraj w dzien w nocy i dzis w nocy.
    Noooo... Tak właśnie mysle czy da radę bo u mnie z 2 synem przecież też jak u ciebie. 4500 i koniec. Nie poszło.. Chodź moja tesciowa urodziła 4800 i chodzi normalnie 😜😅😑

stresant, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki mama w poniedzialek dzwonie do dermatologa mam nadzieje ze nie trzebs miesisc czekac.

wczoraj bylam u szwagierki kwietniowki chlopaki waza tyle samo chociaz jej 3 tyg. mlodszy....moj bardziej kumaty byl wiecej sie patrzyl..ogolnie wizyta go rozwalila 3godz.tam nie spal...a w do 22 nie potrafil zaslac

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dzieki mama w poniedzialek dzwonie do dermatologa mam nadzieje ze nie trzebs miesisc czekac.

wczoraj bylam u szwagierki kwietniowki chlopaki waza tyle samo chociaz jej 3 tyg. mlodszy....moj bardziej kumaty byl wiecej sie patrzyl..ogolnie wizyta go rozwalila 3godz.tam nie spal...a w do 22 nie potrafil zaslac
    Coś w tym jest. Mój jak gdzieś jesteśmy w odsiwdzinach i tam nie śpi bo inne hałasy zapachy co chwila ktoś na rączki to ank się wydaje.. Ooo fajnie.. Niech nie śpi to wieczorem szybciej padnie ale wieczorem bardziej marudny. Chodź wczorajszy dodatkowy spacer i nowe emocje zrobiły dobrze. Od 21:30 śpi do teraz z przerwami na jedzenie. :)

• espoir Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 nie, nie, u nas już raczej fabryka zamknięta :)

Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Kasiulka90 nie, nie, u nas już raczej fabryka zamknięta :)
    Może jakby Nam te córy ktoś zagwarantował... Co??

Kasiulka90, espoir, Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 3163 3164 3165 3166 3167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ