X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka mój mąż od tygodnia chodzi i mówi „to kiedy robimy Alicje?”.... fakt że wszystko co złe szybko się zapomina ale bez przesady xD poza tym nie wyobrażam sobie dwójki małych dzieci serio. Dla mnie mamy z mała różnica wieku u dzieci są po prostu bohaterkami dnia codziennego

Kasiulka90, Fasolka77, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Chodzi o to że on przelyka tylko przez kilka pierwszych minut później ssie i nic. A to jego przelykanie przez pierwsze minuty też nie jest szalowe bo powinno być przełknięcie po każdym zassaniu dopiero później ten rytm zwalnia na przełknięcie po 2-3 zassaniach, u nas tak nie jest. Mleko jest ale Filip słabo ciągnie i nie ma co przelykac. A jak mu naciskam na cycka żeby więcej leciało to się krztusi.
    Aha, to moja przełyka ale po jakimś czasie się jej ssać nie chce tylko memla sobie. Aale i tak fizjo muszę zaliczyc bo oszaleje. Ale nie odbierała wczoraj tel

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kasiulka mój mąż od tygodnia chodzi i mówi „to kiedy robimy Alicje?”.... fakt że wszystko co złe szybko się zapomina ale bez przesady xD poza tym nie wyobrażam sobie dwójki małych dzieci serio. Dla mnie mamy z mała różnica wieku u dzieci są po prostu bohaterkami dnia codziennego
    Absolutnie się zgadzam!! Przezylam to mają 25 lat.. I się cholera zastanawiam jak.. Teraz mając prawie 40.... Matko w życiu!! Espoir powinna dostać pomnik Matki Polki!!

Kasiulka90, DorotaAnna, Karmelllka90, espoir, Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co o tym pisałam, a przed chwilą moje dziecko się dusiło... Musiał ulać niewielką ilość, ale wszystko w nos poszło i nie potrafił tego przepchnąć. Dobrze, że usłyszałam jakieś dziwne dźwięki i udało mi się odpowiednio zareagować. Ale dziwna pora - 2,5 h od ostatniego karmienia i tuż przed następnym.
    Dzięki Mama19 za polecenie wody do noska w atomizerze. Mamy go dosłownie 2 dni i teraz mu nosek spsikałam, starałam się wyssać kozy fridą i mam nadzieję, że będzie ok.
    Aż się sama sobie dziwię, że podeszłam tak zadaniowo i zachowałam spokój. Teraz maluszek je i się relaksuje 🙂

Fasolka77, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka 30 jak pisalas o ssaniu i przelykaniu to u nas wlasnie tak jest ze na poczatku polyka co zassie a potem musi 2-3 razy pociagnac zeby polknac.....nie wiedzialam ze to prawidlowo myslalam ze juz tam mleka brakuje i dlatego mu nie leci :) jeju czlowiek sie caly czas uczyc....dzieki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski który namiot plażowy kupić. Oba są duże 1,90m. Oba mają filtr UV.. I cena ta sama nie ma znaczenia. Chodzi mi o to że ten gdzie ma więcej przeswitow wydaje mi się że będzie się lepiej oddychało ale czy nie przepuszczac będzie za dużo słońca? Może któras ma doświadczenie i mi pomoże w wyborze? :)
    9d28bd3c64497b43med.jpg

5a7c1a3356cc35f2med.jpg

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18,jak nad nasze morze to proponuję ten bez przeswitow, bo jak piachem zawieje to może nawpadac do środka.

Mama36, Misiabella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • india Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ja bardzo bym chciala 2 dziecko. A wiem, ze najwieksza szanse (o ile wogole) mam przy jak najszybszych staraniach.
    Ale chyba jednak nie mam odwagi jak widze ile czasu i pracy wymaga taki maluch. Podziwiam nasze mamuski z kilkima maluchami. Normalnie medal dla Was <3
    No i wczesnaictwo mnie paralizuje

Czekam az mala siw obudzi, nakarmie i chce jechać do szkoly na fakultety bo juz trwaja od 8 ;)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Mama18,jak nad nasze morze to proponuję ten bez przeswitow, bo jak piachem zawieje to może nawpadac do środka.
    O tym nie pomyślałam w ogóle.. O słońce się martwiłam.. Co parę głów to nie jedna!

mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama A te przeswity nie są przypadkiem zamykane? Tak wygląda to na zdjęciu. Ale jak nie są to wzielabym bez.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Kasiulka ja bardzo bym chciala 2 dziecko. A wiem, ze najwieksza szanse (o ile wogole) mam przy jak najszybszych staraniach.
    Ale chyba jednak nie mam odwagi jak widze ile czasu i pracy wymaga taki maluch.
    U nas tak samo. Starania trwały tak długo, że ustaliliśmy, że o kolejne będziemy się starali od razu, bo znowu może to potrwać, o ile się w ogóle uda. Mój mąż miał może kilka dni przerwy i znowu wałkuje temat imion 😂
    Spytałam go ostatnio, czy przeżyje drugi poród, a on ochoczo, że pewnie! Ale zobaczył moją minę i się zmartwił. Ja mam jego wielką pomoc w domu, opieką się nie martwię aż tak bardzo, ale przeraża mnie kolejny poród po tym co przeszłam.

Chyba każda z nas ma jakąś traumę w głowie, która nas niepokoi i powstrzymuje przed kolejnym razem.

Dziewczyny po połogu - jak seks? 😁😁😁 Ja jeszcze wyczuwam nitki tam na dole i mimo że ochota jest, to absolutnie nie wyobrażam sobie współżycia, chyba bym popękała na nowo 😔

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - każdy materiał ma filtr UV. To taki chwyt w sumie marketingowy.
    Tak jak teraz piszą na mięsie że bez glutenu.
    Każdy ciuch jaki masz na sobie ma "filtr UV" bo blokuje dopływ promieni słonecznych - im gęstszy splot tym więcej blokuje.

U nas Młody obudził się po 7 godzinach, nakarmiliśmy się, zrobił dwie kupy i dalej w kimono. Wstał przed 6 po 4 godzinach, cycki i lulu. I teraz śpi nadal przytulony.
    Zauważyłam że śpi dużo lepiej (i ja też) kiedy leży przytulony do mnie jak przy karmieniu. Brzuszkiem do brzuszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć Paula. Mi chodzilo głównie o te prześwity, ale poczytałam w rankingach i poradach jaki kupić i wybrałam ten bez. Chciałam Teraz to zrobić przed wzrostem cen.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 ooj tak ja bym chciała druga córcie Matyldę lub Michalinę❤️ Leosia miałaby siostrzyczkę ale ja rozpoczną starania jakoś jak mała sonczy 1,5 lub 2 latka. Ja zaszlam w ciąży w 3 cyklu (biochemiczna) i w 2 cyklu po biochemicznej. A na akupunkturze dowiedziałam się że ta ciemna linia w chińskiej medycynie ma swoją nazwę i jeśli kobieta nie może zająć w ciążę nakuwa się ją podobno efekt jest dość szybki i że im wyraźniejsza w ciąży tym kobieta bardziej płodna zależy to też od tego jak długo schodzi.no ale wiadomo jeszcze jest czynni k mąż. 😉 Mój na razie jak słyszy o drugim dziecku drugiej ciąży bardziej to mówi że w pierwszej osiwiał w drugiej ołysieje a jak powiedziała 3 synku ,😉 na starsze lata to powiedział że jego gwóźdź do trumny. Niech ochlonie chłopak haha.

espoir, Kasiulka90, Fasolka77, estrella, india, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, a tak w ogóle to jesteś cudowną mamą, wspaniale sobie radzisz i jestem pewna, że bez problemu ogarnęłabyś dwójkę! Nie wątp w siebie nigdy 😘

espoir, Fasolka77, Mama36, india, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też byłaby Matylda❤

Kasiulka90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy trójkę do naszych 30stych urodzin i potem daliśmy sobie 5 lat, albo na to, żeby przeżyć i zapomnieć :D albo zaszaleć z wisienką na torcie :D ale ja przyznam szczerze chyba już jestem spełniona i mi starczy. zresztą ja od ponad 4 lat albo jestem w ciąży, albo karmię piersią (no nie licząc tego roku po urodzeniu Bartusia, ale on za to był kolkowy i HNB, więc luzu nie zaznałam), a jeszcze z rok lub 1,5 roku chciałabym pokarmić Wojtusia, więc to daje 5-6 lat. wątpię, że po tym czasie będzie mi jeszcze "mało" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 09:40

Kasiulka90, mysla.nieskalana, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja miałam w nocy kryzys, bo młody nie chciał odbijać a ja mam stres że go położę i uleje i się zakrztusi. Byłam już wściekła dosłownie, mąż rano zabrał młodego do salonu a ja spałam o płakałam w międzyczasie że jestem zła matką. I byłam niemiła dla męża bardzo a on taki kochany, śniadanie zrobił i młodym się zajmował... W końcu się ogarnęłam i daliśmy się mężowi zabrać na wycieczkę. Pojechaliśmy nad zaporę, gdzie wchodzi się lasem pod górkę jakieś pół godziny drogi, potem lody na zaporze, młody zjadł butle w plenerze, obsikal wózek 😅 ale było super, starszak na rolkach pojeździl. Potem domek obiad z wczoraj,ale młody marudny i wiecznie głodny. Dałam mu wodę, wypił 80 ml a za 20 minut wciągnął 120 ml mleka. Gdzie on to mieści?! No ale znów nie odbił i jka ja poszłam myć łazienkę to ulał dość mocno. Jesteśmy wykończeni a jutro mamy gości. Czekamy z kąpielą bo książę sobie zasnął w koncu. Zaraz go obudze i mycie. Oby ta noc była lepsza.
    Byłam też na zakupach, wpadłam do pepco bo nie mam bluz żadnych na wierzch dla Kazika, ale kurde dla dziewczynek cała ściana ciuszków a dla chłopców lipa. Najmniejsze bluzy na 68. No ale coś tam kupiłam, bo coś ubrać mu musimy jak jest ciepło, nie będę go pakowala w kombinezon pluszowy przecież. W przyszłym tyg wybiorę się może do hm.
    Tunia, jesteś cudowna mama! Mamy prawo mieć gorsze dni, ja mam często jakieś dołki i też mi się marzy mieć wolny wieczór z mężem... Ale to normalne! 😘

Kiwona ja nie odbijam w nocy.. ale nie karmię butelką.. kładę Młodego jak na lewym, raz na prawym boczku i śpi :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja jak mam kryzysowe dni z malym to mam mysli by wrocil do brzucha.. Ale ide spac.. Wstaje i kocham najmocniej w swiecie i sie zastanawiam jak w ogóle moglam tak pomyslec. Dla nas po 10 latach jest to ogólnie przewrocenie wszystkiego do gory nogami ale okres niemowlecy jest najkrótszy a później nie będzie lzej bo sie nalatamy za brzdacem i pojawia sie inne problemy.

dokładnie! potem będzie coraz gorzej :) Małe dziecko - mały kłopot etc... :)
    ja uwielbiam czas spędzany z Buniem! Nie lubię jak płacze i nie wiem czemu no ale w końcu ten płacz też się kończy i znowu wychodzi słoneczko!

Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    No chyba już tylko ja zostałam.
    Jeszcze się turlam w dwupaku. Strasznie boli mnie spojenie i pachwiny.
    Dziś wyszedł ze mnie kolejny kawałek czopu dużo większy niż ostatnio więc może coś się zacznie rozkręcac

Przedwczoraj na wizycie mała 4709g, głowa jeszcze nie w kanale niestety, skurcze co wizyta słabsze, ja już nie wiem co się dzieje. Jak do środy nie urodze to w czwartek mam konsultacje z lekarzem że szpitala i mamy się umówić na wywołanie porodu chyba, że mnie zbada i zdecyduje o cesarce... 🤔

ooo Menka.. to niezła kluseczka! przy takiej wadze nie ma wskazania do cc z automatu???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3164 3165 3166 3167 3168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ