X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka mój mąż od tygodnia chodzi i mówi „to kiedy robimy Alicje?”.... fakt że wszystko co złe szybko się zapomina ale bez przesady xD poza tym nie wyobrażam sobie dwójki małych dzieci serio. Dla mnie mamy z mała różnica wieku u dzieci są po prostu bohaterkami dnia codziennego

Kasiulka90, Fasolka77, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Chodzi o to że on przelyka tylko przez kilka pierwszych minut później ssie i nic. A to jego przelykanie przez pierwsze minuty też nie jest szalowe bo powinno być przełknięcie po każdym zassaniu dopiero później ten rytm zwalnia na przełknięcie po 2-3 zassaniach, u nas tak nie jest. Mleko jest ale Filip słabo ciągnie i nie ma co przelykac. A jak mu naciskam na cycka żeby więcej leciało to się krztusi.
    Aha, to moja przełyka ale po jakimś czasie się jej ssać nie chce tylko memla sobie. Aale i tak fizjo muszę zaliczyc bo oszaleje. Ale nie odbierała wczoraj tel

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kasiulka mój mąż od tygodnia chodzi i mówi „to kiedy robimy Alicje?”.... fakt że wszystko co złe szybko się zapomina ale bez przesady xD poza tym nie wyobrażam sobie dwójki małych dzieci serio. Dla mnie mamy z mała różnica wieku u dzieci są po prostu bohaterkami dnia codziennego
    Absolutnie się zgadzam!! Przezylam to mają 25 lat.. I się cholera zastanawiam jak.. Teraz mając prawie 40.... Matko w życiu!! Espoir powinna dostać pomnik Matki Polki!!

Kasiulka90, DorotaAnna, Karmelllka90, espoir, Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co o tym pisałam, a przed chwilą moje dziecko się dusiło... Musiał ulać niewielką ilość, ale wszystko w nos poszło i nie potrafił tego przepchnąć. Dobrze, że usłyszałam jakieś dziwne dźwięki i udało mi się odpowiednio zareagować. Ale dziwna pora - 2,5 h od ostatniego karmienia i tuż przed następnym.
    Dzięki Mama19 za polecenie wody do noska w atomizerze. Mamy go dosłownie 2 dni i teraz mu nosek spsikałam, starałam się wyssać kozy fridą i mam nadzieję, że będzie ok.
    Aż się sama sobie dziwię, że podeszłam tak zadaniowo i zachowałam spokój. Teraz maluszek je i się relaksuje 🙂

Fasolka77, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka 30 jak pisalas o ssaniu i przelykaniu to u nas wlasnie tak jest ze na poczatku polyka co zassie a potem musi 2-3 razy pociagnac zeby polknac.....nie wiedzialam ze to prawidlowo myslalam ze juz tam mleka brakuje i dlatego mu nie leci :) jeju czlowiek sie caly czas uczyc....dzieki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski który namiot plażowy kupić. Oba są duże 1,90m. Oba mają filtr UV.. I cena ta sama nie ma znaczenia. Chodzi mi o to że ten gdzie ma więcej przeswitow wydaje mi się że będzie się lepiej oddychało ale czy nie przepuszczac będzie za dużo słońca? Może któras ma doświadczenie i mi pomoże w wyborze? :)
    9d28bd3c64497b43med.jpg

5a7c1a3356cc35f2med.jpg

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18,jak nad nasze morze to proponuję ten bez przeswitow, bo jak piachem zawieje to może nawpadac do środka.

Mama36, Misiabella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • india Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ja bardzo bym chciala 2 dziecko. A wiem, ze najwieksza szanse (o ile wogole) mam przy jak najszybszych staraniach.
    Ale chyba jednak nie mam odwagi jak widze ile czasu i pracy wymaga taki maluch. Podziwiam nasze mamuski z kilkima maluchami. Normalnie medal dla Was <3
    No i wczesnaictwo mnie paralizuje

Czekam az mala siw obudzi, nakarmie i chce jechać do szkoly na fakultety bo juz trwaja od 8 ;)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Mama18,jak nad nasze morze to proponuję ten bez przeswitow, bo jak piachem zawieje to może nawpadac do środka.
    O tym nie pomyślałam w ogóle.. O słońce się martwiłam.. Co parę głów to nie jedna!

mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama A te przeswity nie są przypadkiem zamykane? Tak wygląda to na zdjęciu. Ale jak nie są to wzielabym bez.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Kasiulka ja bardzo bym chciala 2 dziecko. A wiem, ze najwieksza szanse (o ile wogole) mam przy jak najszybszych staraniach.
    Ale chyba jednak nie mam odwagi jak widze ile czasu i pracy wymaga taki maluch.
    U nas tak samo. Starania trwały tak długo, że ustaliliśmy, że o kolejne będziemy się starali od razu, bo znowu może to potrwać, o ile się w ogóle uda. Mój mąż miał może kilka dni przerwy i znowu wałkuje temat imion 😂
    Spytałam go ostatnio, czy przeżyje drugi poród, a on ochoczo, że pewnie! Ale zobaczył moją minę i się zmartwił. Ja mam jego wielką pomoc w domu, opieką się nie martwię aż tak bardzo, ale przeraża mnie kolejny poród po tym co przeszłam.

Chyba każda z nas ma jakąś traumę w głowie, która nas niepokoi i powstrzymuje przed kolejnym razem.

Dziewczyny po połogu - jak seks? 😁😁😁 Ja jeszcze wyczuwam nitki tam na dole i mimo że ochota jest, to absolutnie nie wyobrażam sobie współżycia, chyba bym popękała na nowo 😔

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - każdy materiał ma filtr UV. To taki chwyt w sumie marketingowy.
    Tak jak teraz piszą na mięsie że bez glutenu.
    Każdy ciuch jaki masz na sobie ma "filtr UV" bo blokuje dopływ promieni słonecznych - im gęstszy splot tym więcej blokuje.

U nas Młody obudził się po 7 godzinach, nakarmiliśmy się, zrobił dwie kupy i dalej w kimono. Wstał przed 6 po 4 godzinach, cycki i lulu. I teraz śpi nadal przytulony.
    Zauważyłam że śpi dużo lepiej (i ja też) kiedy leży przytulony do mnie jak przy karmieniu. Brzuszkiem do brzuszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć Paula. Mi chodzilo głównie o te prześwity, ale poczytałam w rankingach i poradach jaki kupić i wybrałam ten bez. Chciałam Teraz to zrobić przed wzrostem cen.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 ooj tak ja bym chciała druga córcie Matyldę lub Michalinę❤️ Leosia miałaby siostrzyczkę ale ja rozpoczną starania jakoś jak mała sonczy 1,5 lub 2 latka. Ja zaszlam w ciąży w 3 cyklu (biochemiczna) i w 2 cyklu po biochemicznej. A na akupunkturze dowiedziałam się że ta ciemna linia w chińskiej medycynie ma swoją nazwę i jeśli kobieta nie może zająć w ciążę nakuwa się ją podobno efekt jest dość szybki i że im wyraźniejsza w ciąży tym kobieta bardziej płodna zależy to też od tego jak długo schodzi.no ale wiadomo jeszcze jest czynni k mąż. 😉 Mój na razie jak słyszy o drugim dziecku drugiej ciąży bardziej to mówi że w pierwszej osiwiał w drugiej ołysieje a jak powiedziała 3 synku ,😉 na starsze lata to powiedział że jego gwóźdź do trumny. Niech ochlonie chłopak haha.

espoir, Kasiulka90, Fasolka77, estrella, india, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, a tak w ogóle to jesteś cudowną mamą, wspaniale sobie radzisz i jestem pewna, że bez problemu ogarnęłabyś dwójkę! Nie wątp w siebie nigdy 😘

espoir, Fasolka77, Mama36, india, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też byłaby Matylda❤

Kasiulka90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy trójkę do naszych 30stych urodzin i potem daliśmy sobie 5 lat, albo na to, żeby przeżyć i zapomnieć :D albo zaszaleć z wisienką na torcie :D ale ja przyznam szczerze chyba już jestem spełniona i mi starczy. zresztą ja od ponad 4 lat albo jestem w ciąży, albo karmię piersią (no nie licząc tego roku po urodzeniu Bartusia, ale on za to był kolkowy i HNB, więc luzu nie zaznałam), a jeszcze z rok lub 1,5 roku chciałabym pokarmić Wojtusia, więc to daje 5-6 lat. wątpię, że po tym czasie będzie mi jeszcze "mało" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 09:40

Kasiulka90, mysla.nieskalana, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja miałam w nocy kryzys, bo młody nie chciał odbijać a ja mam stres że go położę i uleje i się zakrztusi. Byłam już wściekła dosłownie, mąż rano zabrał młodego do salonu a ja spałam o płakałam w międzyczasie że jestem zła matką. I byłam niemiła dla męża bardzo a on taki kochany, śniadanie zrobił i młodym się zajmował... W końcu się ogarnęłam i daliśmy się mężowi zabrać na wycieczkę. Pojechaliśmy nad zaporę, gdzie wchodzi się lasem pod górkę jakieś pół godziny drogi, potem lody na zaporze, młody zjadł butle w plenerze, obsikal wózek 😅 ale było super, starszak na rolkach pojeździl. Potem domek obiad z wczoraj,ale młody marudny i wiecznie głodny. Dałam mu wodę, wypił 80 ml a za 20 minut wciągnął 120 ml mleka. Gdzie on to mieści?! No ale znów nie odbił i jka ja poszłam myć łazienkę to ulał dość mocno. Jesteśmy wykończeni a jutro mamy gości. Czekamy z kąpielą bo książę sobie zasnął w koncu. Zaraz go obudze i mycie. Oby ta noc była lepsza.
    Byłam też na zakupach, wpadłam do pepco bo nie mam bluz żadnych na wierzch dla Kazika, ale kurde dla dziewczynek cała ściana ciuszków a dla chłopców lipa. Najmniejsze bluzy na 68. No ale coś tam kupiłam, bo coś ubrać mu musimy jak jest ciepło, nie będę go pakowala w kombinezon pluszowy przecież. W przyszłym tyg wybiorę się może do hm.
    Tunia, jesteś cudowna mama! Mamy prawo mieć gorsze dni, ja mam często jakieś dołki i też mi się marzy mieć wolny wieczór z mężem... Ale to normalne! 😘

Kiwona ja nie odbijam w nocy.. ale nie karmię butelką.. kładę Młodego jak na lewym, raz na prawym boczku i śpi :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja jak mam kryzysowe dni z malym to mam mysli by wrocil do brzucha.. Ale ide spac.. Wstaje i kocham najmocniej w swiecie i sie zastanawiam jak w ogóle moglam tak pomyslec. Dla nas po 10 latach jest to ogólnie przewrocenie wszystkiego do gory nogami ale okres niemowlecy jest najkrótszy a później nie będzie lzej bo sie nalatamy za brzdacem i pojawia sie inne problemy.

dokładnie! potem będzie coraz gorzej :) Małe dziecko - mały kłopot etc... :)
    ja uwielbiam czas spędzany z Buniem! Nie lubię jak płacze i nie wiem czemu no ale w końcu ten płacz też się kończy i znowu wychodzi słoneczko!

Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    No chyba już tylko ja zostałam.
    Jeszcze się turlam w dwupaku. Strasznie boli mnie spojenie i pachwiny.
    Dziś wyszedł ze mnie kolejny kawałek czopu dużo większy niż ostatnio więc może coś się zacznie rozkręcac

Przedwczoraj na wizycie mała 4709g, głowa jeszcze nie w kanale niestety, skurcze co wizyta słabsze, ja już nie wiem co się dzieje. Jak do środy nie urodze to w czwartek mam konsultacje z lekarzem że szpitala i mamy się umówić na wywołanie porodu chyba, że mnie zbada i zdecyduje o cesarce... 🤔

ooo Menka.. to niezła kluseczka! przy takiej wadze nie ma wskazania do cc z automatu???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3164 3165 3166 3167 3168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ