X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia przyjęłam zaproszenie 😉.

Karmelka tak u nas jest tak od początku i ta pierwsza CDL też mówiła że za słabo przelyka, ale myślała że to dla tego że nie ma siły bo nie dojada. Moja położna nie badała go pod kątem napięcia A do pediatry pierwszy raz idziemy we wtorek.
    My też dziś mieliśmy w planach sadzenie roślin na tarasie, ale skończyło się tylko na sprzatnieciu donic i umycie desek i mat bo jak podjechalismy po drodze do naszego ogrodniczego to miejsc na parkingu nie bylo A kolejka wychodziła przed sklep🙈. Masakra normalnie. W poniedziałek to ogarniemy.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M jutro przyjeżdża do małej, jak mam się zachować ? Nie wiem. Na dodatek mama mi powiedziała, że nie chce go w domu oglądać ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella jak patrzę na aplikację jak dziś wyglądają karmienia to też wyjdzie 400, a nawet więcej bo już jest 385ml. Dziś pierwszy raz jest taki niespokojny, płaczący i glodny.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maly wysypany na brzuchu troszke a tam gdzie dotyka brzuszka pielucha to krosta na kroscie normalnie dokladna kopia pieluchy na brzuchu ...nawet z wycieciem na pepek..wiec obstawiam alergie na pieluchy ...chociaz na dupce nozce spojeniu nie jest wysypany...wiec zeby tylko uczolony byl na brzuchu? dziwne....
    dzis caly dzien w tetrowych pieluchach....co pol godziny przebieram ...zobaczymy czy pomoze...chocaz ta tetra bardziej szorstka i twarda niz pampers...no ale moze bez chemii...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czy kapiecie zawsze o tej samej porze?
    Jak mała zasnie to budzić czy czekać?
    Już nie pamiętam początków z synem.
    Wierzę w rutynę i chciałabym ją wprowadzić w życie.

My zwykle o 21-22

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras ma problemy skorne na karku i plecach? ja chyba mam gronkowca :( maz mi naliczyl 20 syfow ( wrzodow)na karku skorze wlosiw i plecach jeden kolo drugiego....najpierw myslalam ze to hormony po porodzie i dodatkowo poce sie strasznie w nocy ale juz 6tyg. minelo i nie znika codziennie nowy bolacy ropiejacy syf...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Hejka hejka. Nadrobiłam 😁 my dzisiaj aktywnie od samego ranan, wyspalismy się z mężem ja chyba po tej akupunkturze dodatkowo czuję się jak młody Bóg. fasolka wkłucia miałam w śródstopie prawe na brzuchu i pod piersią i naciskane różne punkty na rękach.
    My dzisiaj rano sprzątanie później i od 12 poszliśmy z małą do dwóch szkółek z roślinami kupiliśmy wszytsko potem karmienie pojechaliśmy do entliczka i do obi wróciliśmy przyjechali goście powiedzieli z nami na ogródku bo piękna pogoda a teraz mąż sądzi kwiaty a my z córcia bujamy się na jaju.

Fasolcia taras jeszczs nie zdobiony ale coming soon 😉
    Cześć zieleniny

Proszę nie cytować będę usuwać zdjecia

Jeszcze sądzi mąż kwiaty na balkonie ale nie mam jak wstać haha

Noooo bajerka! :)
    Karmellka yyyy na tym zdjęciu to Ty czy jakaś Twoja kilkuletnia siostrzenica???

Ta Aku brzmi... Trochę boleśnie ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas od kilku dni codziennie jazda wieczorem. Młody płacze, ale nie wygląda, żeby go bolał brzuszek, zresztą dostaje espumisan 10 kropli przed każdym karmieniem. Żadnych wysypek nie ma ani nic. Jakaś pseudo kolka czy co?
    Wymieniamy się z mężem co chwilę. Zwykle kończy się jazda koło 20-21 jak dotąd a zaczyna 17-18.

Angella - dzieki za radę z okapem. Właśnie testujemy, mąż buja syna w kuchni i nie słyszę płaczu :)

Karmelka - zazdraszczam jaja do bujania. Kwiatków nie lubię pod żadną postacią - zdychają mi zawsze ;) Ale mąż ma trochę zielska w domu. Jemu to wszystko kwitnie i kiełkuje.

Paula o jakim zielsku piszesz ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    M jutro przyjeżdża do małej, jak mam się zachować ? Nie wiem. Na dodatek mama mi powiedziała, że nie chce go w domu oglądać ...

Niech weźmie Małą na spacer.. Karola TY nic nie musisz .. trzymaj się swoich ustaleń i tyle, bądź konsekwentna.... Mam nadzieję, że po tych akcjach M. Już nie żywisz jakiś mocnych uczuć do niego...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Misiabella jak patrzę na aplikację jak dziś wyglądają karmienia to też wyjdzie 400, a nawet więcej bo już jest 385ml. Dziś pierwszy raz jest taki niespokojny, płaczący i glodny.

To chyba coś jest w powietrzu...bo mój też dziś głodny i płaczący cały dzień...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    czy ktoras ma problemy skorne na karku i plecach? ja chyba mam gronkowca :( maz mi naliczyl 20 syfow ( wrzodow)na karku skorze wlosiw i plecach jeden kolo drugiego....najpierw myslalam ze to hormony po porodzie i dodatkowo poce sie strasznie w nocy ale juz 6tyg. minelo i nie znika codziennie nowy bolacy ropiejacy syf...

Stresant ale dlaczego od razu gronkowiec???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Niech weźmie Małą na spacer.. Karola TY nic nie musisz .. trzymaj się swoich ustaleń i tyle, bądź konsekwentna.... Mam nadzieję, że po tych akcjach M. Już nie żywisz jakiś mocnych uczuć do niego...

Fasolka, już nie mam złudzeń, że między nami coś będzie. Nie czekam na telefon bądź smsa, żyje swoim życiem. Małej mu nie dam, pójdę z nim. Gorzej jak nie bedzoe pogody dobrej, poza tym czy będę się z dzieckiem 3h spacerować ? Mama jest mocno na niego cięta, nie chce awantury.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów tęsknię za czasami z przed roku. 😥
    Jestem złą matką.😞

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis dzien wzorowy ciekwee jak noc. Maly zasnal po 16 i do 20 z przerwa na karmienie spal w wozku na dworze na działce u brata. Wróciliśmy do domu szybko kapiel troche placzu i dosc efektywnie ssal 20min odbilam go i spi. Boje sie ze te 10min mniej ciumkania mu nie wystarcza. I ze po takim maratonie snu w dzien w nocy będzie buszowal.
    Jestem dzis wypoczeta noc byla wzorowa i dsien tak samo.
    Ale wiecznie nie moze byc kolorowo.

Dziewczyny macie 8 karmien? U mnie wychodzi ciagle 7... Zaczynamy 2 w nocy, 5, 8, 11, 14, 17, 20 i pozniej zasypia i znow powtorka o 1 lub 2 w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 20:59

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas od kilku dni codziennie jazda wieczorem. Młody płacze, ale nie wygląda, żeby go bolał brzuszek, zresztą dostaje espumisan 10 kropli przed każdym karmieniem. Żadnych wysypek nie ma ani nic. Jakaś pseudo kolka czy co?
    Wymieniamy się z mężem co chwilę. Zwykle kończy się jazda koło 20-21 jak dotąd a zaczyna 17-18.

Angella - dzieki za radę z okapem. Właśnie testujemy, mąż buja syna w kuchni i nie słyszę płaczu :)

Karmelka - zazdraszczam jaja do bujania. Kwiatków nie lubię pod żadną postacią - zdychają mi zawsze ;) Ale mąż ma trochę zielska w domu. Jemu to wszystko kwitnie i kiełkuje.
    Paula podobno bóle kolkowe zaczynają się zawsze o tej samej godzinie.

My dzisiaj przez gości byli z 1,5 rocznym synem na ogródku więc luzik ale było głośno mała wybudzal bo rozrabiaka to teraz mała ma problem z.zasnieciem wyłapaliśmy ja i jadła aż nagle zwymiotowała ... I nie wiem czy powinnam dać jej spokój czy powinna dalej jeść?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Tysia przyjęłam zaproszenie 😉.

Karmelka tak u nas jest tak od początku i ta pierwsza CDL też mówiła że za słabo przelyka, ale myślała że to dla tego że nie ma siły bo nie dojada. Moja położna nie badała go pod kątem napięcia A do pediatry pierwszy raz idziemy we wtorek.
    My też dziś mieliśmy w planach sadzenie roślin na tarasie, ale skończyło się tylko na sprzatnieciu donic i umycie desek i mat bo jak podjechalismy po drodze do naszego ogrodniczego to miejsc na parkingu nie bylo A kolejka wychodziła przed sklep🙈. Masakra normalnie. W poniedziałek to ogarniemy.
    Słabo przełyka? Co to znaczy? Możesz opisać jak wygląda że słabe przełykanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Myślę że powinnaś wyjść do niego z dzieckiem i ograniczyć się do rozmowy o dziecku

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, już nie mam złudzeń, że między nami coś będzie. Nie czekam na telefon bądź smsa, żyje swoim życiem. Małej mu nie dam, pójdę z nim. Gorzej jak nie bedzoe pogody dobrej, poza tym czy będę się z dzieckiem 3h spacerować ? Mama jest mocno na niego cięta, nie chce awantury.

No on się musi dostosować... Marcepanek to Maluszek i musi być przede wszystkim z mamą.. skoro takie macie warunki to godzina spaceru wystarczy i niech wraca... Prawo twojej mamy aby go nie gościć w domu i to on musi się dostosować do waszych warunków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:09

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    maly wysypany na brzuchu troszke a tam gdzie dotyka brzuszka pielucha to krosta na kroscie normalnie dokladna kopia pieluchy na brzuchu ...nawet z wycieciem na pepek..wiec obstawiam alergie na pieluchy ...chociaz na dupce nozce spojeniu nie jest wysypany...wiec zeby tylko uczolony byl na brzuchu? dziwne....
    dzis caly dzien w tetrowych pieluchach....co pol godziny przebieram ...zobaczymy czy pomoze...chocaz ta tetra bardziej szorstka i twarda niz pampers...no ale moze bez chemii...
    A może na barwnik ma uczulenie? I góry zazwyczaj pieluchy są kolorowe a barwniki często bardzo uczulają baaaaardzo

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No on się musi dostosować... Marcepanem to Maluszek i musi być przede wszystkim z mamą.. skoro takie macie warunki to godzina spaceru wystarczy i niech wraca... Prawo twojej mamy aby go nie gościć w domu i to on musi się dostosować do waszych warunków

Stwierdził, ze przyjedzie o 12 i chce przynajmniej do 16-17 pobyć z córką. Masakra.

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3161 3162 3163 3164 3165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ