Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy wszystkie używacie już pieluch 2?
Ja dopiero kupiłam ale mamy jeszcze 30szt.1 a że są dobre nadal to zużyjemy😉
My na Pampers Derma Care.
Byliśmy jednak na jednym spacerku,potem obiad i jakoś zleciało a ze Maly wcześniej jakoś domagał się jedzenia to i kąpiel o 19 już była.
Teraz ciągle w półśnie a ja obok i głaskam główkę,brzuszek a On tak leży i przysypia i się budzi od dluuuuuugiego czasu...
-
Daffi wrote:Kurde nie dobrze mi.. Zoladek mnie boli i mam uczucie ze bede wymiotowac. Boje sie bo jestem 12 dni po cc. Do tego M idzie na nocke na 23 i zostaniemy sami z Jula i Fifim..
Ciężko skoro zostajesz sama a będziesz musiała się jeszcze uporać z własnym złym samopoczuciem
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Fasolka jak on zjadl 5 ml to wcale nie byl glodny....gdyby wychlal pol flaszki to mozesz rozpaczac ale 5 ml ewidentnie go gniotlo i chcial odbic...nastepnym razem zatkaj smokiem...moj czasami nie chce smoka i wymysla to mocno go przytule do cycka i zwine w klebek tak ze sie ruszac nie umie i dam smoka
nie kombinuj z mm... mleko masz i nie ma powodu zeby zniknelo jakims cudem...tylko spokoj moze cie uratowacFasolka77 lubi tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Czy wszystkie używacie już pieluch 2?
Ale już chyba ostatnią paczkę skończymy, bo jeszcze nie są za małe i będziemy przechodzić na rozmiar 2.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Czy wszystkie używacie już pieluch 2?
Byliśmy jednak na jednym spacerku,potem obiad i jakoś zleciało a ze Maly wcześniej jakoś domagał się jedzenia to i kąpiel o 19 już była.
Teraz ciągle w półśnie a ja obok i głaskam główkę,brzuszek a On tak leży i przysypia i się budzi od dluuuuuugiego czasu... -
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Zmierzyliśmy Ignacego centymetrem.
Główka 38cm 90centyl (urodzony 35)
Długość 57cm 90centyl (urodzony 55)
Waga 4,5kg 50 centyl (urodzony 3,3)
Ciekawa jestem tylko czy dobrze zmierzyliśmy. Bo wygląda że jest za długi i ma za duża głowę. Albo za mało waży. To powinno być wszystko na jednym centylu?
Jak Wasze pomiary? Mierzycie? -
Ja to mam akcje... Rano ratowanie duszącego się dziecka, a teraz po karmieniu chciałam go odbić i ulało mu się krwią i nawet skrzep krwi wyleciał. Zadzwoniłam do szpitala położniczego i mam obserwować dziecko i brodawkę, którą karmiłam. Obstawiam właśnie sutka, bo dosyć boleśnie mi go złapał, a teraz podałam drugą pierś i będę obserwowała. Trzymajcie kciuki, żeby to nie był krwotok wewnętrzny.
-
nick nieaktualnyCo do pieluch dla mnie numer jeden są bambiboo z rossmanna obecnie używamy dwójkę co prawda sa troszkę duże ale jedynki za bardzo się odbijały i mi szkoda tego ciałka. Używam ich na wyjścia i na noc, w domu w dzień używam 2 Pampers premium care i już więcej nie kupię bo one jak mała zasika robią się jak bloto. Nie są chłonne. Używam też lupilu z Lidla i jestem zadowolona miałam jedynki teraz mam dwójki i dwójki są troszkę duże przydałoby się rozmiar 1,5 😁 moja mama kupila dada fioletowe i dla mnie nieporozumienie sztywne bardzo i odbijały się na skórze dziwne. I w sumie tyle, mieliśmy że szpitala Bella happy i porownywalne do pampersa bym powiedziała. Moja nie uczulaja żadne. Nie odparzaja ale może to kwestia pielęgnacji też.
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Ja to mam akcje... Rano ratowanie duszącego się dziecka, a teraz po karmieniu chciałam go odbić i ulało mu się krwią i nawet skrzep krwi wyleciał. Zadzwoniłam do szpitala położniczego i mam obserwować dziecko i brodawkę, którą karmiłam. Obstawiam właśnie sutka, bo dosyć boleśnie mi go złapał, a teraz podałam drugą pierś i będę obserwowała. Trzymajcie kciuki, żeby to nie był krwotok wewnętrzny.
-
Karolcia, nie jem jajek i nabiału czyli mleka, jogurtów, serów jako odrębnych produktów. Ale np.naleśniki zjem czasem, gdzie też jest jajko i mleko, bo zostałby mi chleb z dżemem jakbym tak wszystkiego sobie odmówiła...póki co bez efektów, mały ma właśnie kolkę i płacze tak, że się zapowietrza..
-
Kasiulka90 wrote:Ja to mam akcje... Rano ratowanie duszącego się dziecka, a teraz po karmieniu chciałam go odbić i ulało mu się krwią i nawet skrzep krwi wyleciał. Zadzwoniłam do szpitala położniczego i mam obserwować dziecko i brodawkę, którą karmiłam. Obstawiam właśnie sutka, bo dosyć boleśnie mi go złapał, a teraz podałam drugą pierś i będę obserwowała. Trzymajcie kciuki, żeby to nie był krwotok wewnętrzny.
Matko Kasiulka ja to już bym dawno pewnie w szpitalu była... obserwuj małego! A brodawka Ci nie krwawi? Nie widzisz żadnych ranek? Jak wypluł skrzep to coś powinnaś widzieć ze się dzieje z sutkiem jeśli wyssał to z niego👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyJa poszłam spać o 15:00 i spalam 3,5 godziny mała od 17:00 jakoś się wierciła mężowi nie mogła zasnąć jak wstalam zjadła i dalej jakoś zasnąć nie mogła o 19:20 zapakowaliśmy ja w fotelik i 1,5 godziny jeździliśmy po Krakowie a ona spala wróciliśmy do domu zjadła 105 ml i znowu nie może zasnąć ale nie płacze tylko wiecie taka maruda no ale przecież nie wsadzę jej w folelik i nie będę znowu jeździć...na paliwo nie wyrobie 😀
-
Mama36 wrote:Ktoras próbowała pieluch z Lidla?
Ja mam swoje ulubione z Rossmann fun&fit ale będę jutro w Lidlu robiła zakupy i Jeszcze nie wiem czy Tych nie wypróbowaćStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
MamaAga85 wrote:Czy wszystkie używacie już pieluch 2?
Teraz ciągle w półśnie a ja obok i głaskam główkę,brzuszek a On tak leży i przysypia i się budzi od dluuuuuugiego czasu...
My jutro kończymy 4 tygodnie i ciagle używamy 1 i raczej jeszcze trochę ich poużywamy taka chuda dupka👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Jutro przychodzi położna ostatni raz. Ciekawe ile mały przytył i co powie... coś mi się wydaje że znowu za duzo przybrał👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️