X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaisula matko trzymam kciuki! Dawaj znać!!

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karolcia, nie jem jajek i nabiału czyli mleka, jogurtów, serów jako odrębnych produktów. Ale np.naleśniki zjem czasem, gdzie też jest jajko i mleko, bo zostałby mi chleb z dżemem jakbym tak wszystkiego sobie odmówiła...póki co bez efektów, mały ma właśnie kolkę i płacze tak, że się zapowietrza..

No właśnie, też już nie wiem co zrobić. Koleżance został właśnie tylko chleb .. i to tylko razowy, taki który nie zawiera żadnego mleka. Dopiero po prawie miesiącu widzi poprawę.

Kasiulka, mam nadzieję że to nic poważnego! Obserwuj małego.

Daffi, jak u Was ? Czujesz się trochę lepiej ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kurde nie dobrze mi.. Zoladek mnie boli i mam uczucie ze bede wymiotowac. Boje sie bo jestem 12 dni po cc. Do tego M idzie na nocke na 23 i zostaniemy sami z Jula i Fifim..

Daffi wypij miętę!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja to mam akcje... Rano ratowanie duszącego się dziecka, a teraz po karmieniu chciałam go odbić i ulało mu się krwią i nawet skrzep krwi wyleciał. Zadzwoniłam do szpitala położniczego i mam obserwować dziecko i brodawkę, którą karmiłam. Obstawiam właśnie sutka, bo dosyć boleśnie mi go złapał, a teraz podałam drugą pierś i będę obserwowała. Trzymajcie kciuki, żeby to nie był krwotok wewnętrzny.

Oj... Trzymam kciuki! Oby to sutek... Sorry Kasiulka ale tak byłoby lepiej..

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant my też jeszcze jedziemy na pieluszkach 1.
    Bilirubina nam spada!!! Dziś było 10 :)

martusiawp, Misiabella, Bubek lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie patrzę na tego sutka i nic nie widzę... Normalny zdrowy. Wygląda lepiej niż w większość dni. Póki co karmię małego z drugiej piersi. On tak długo lubi wisieć... A też nie chcę mu na siłę wyjmować, bo będzie ryk, bo miał kolkę i się darł przed karmieniem.
    Lekarka przez tel. mi poleciła umyć sutka i wycisnąć, żeby sprawdzić czy leci krew. Próbowałam tak na sucho wycisnąć, ale oczywiście oooo jednak kropla mleka poszła. Samo mleko, bez krwi. To co to kuźde było?!

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka jutro ci napisze coś o pobudzaniu laktacji teraz spróbuję mała uśpić na przytulasa.

Czekam z niecierpliwością Karmellka!!! :*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja to mam akcje... Rano ratowanie duszącego się dziecka, a teraz po karmieniu chciałam go odbić i ulało mu się krwią i nawet skrzep krwi wyleciał. Zadzwoniłam do szpitala położniczego i mam obserwować dziecko i brodawkę, którą karmiłam. Obstawiam właśnie sutka, bo dosyć boleśnie mi go złapał, a teraz podałam drugą pierś i będę obserwowała. Trzymajcie kciuki, żeby to nie był krwotok wewnętrzny.
    Kasiulka straszne rzeczy się dzieją! Obserwuj dziecko i dawaj znać. Aż się przestraszyłam tym co piszesz :(

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym nie zasnęła w nocy... Chciałabym czuwać przy nim. Leży sobie lord na środku łóżka 😄 Mimo że ma łóżeczko dostawne, to chyba nie będę go przekładała, chociaż z drugiej strony mąż się rozpycha przez sen i bezpieczniej by było jakby leżał u siebie 🤔
    Póki co wszystko ok, zachowanie normalne, smacznie sobie śpi.

B_002 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam już umyć sutka, bo dziecko najedzone i grzecznie śpi, chyba nawet kolka mu przeszła dzisiaj 😱 Sutek normalny, nie ma żadnego krwiaka, nawet żadnej czerwonej kropki. Ale wycisnąć z niego nic nie jestem w stanie. Uciskam i nic nie leci. Myślicie żeby przy kolejnym karmieniu dać tego "chorego" czy "zdrowego"? Pokusiłabym się dać tego, który spowodował wylew krwi, żeby sprawdzić drugi raz. Ale z drugiej strony to noc, więc chyba lepiej takie eksperymenty za widoku przeprowadzać.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Daffi a M nie może zostać awaryjnie w domu skoro tak źle się czujesz?
    Ciężko skoro zostajesz sama a będziesz musiała się jeszcze uporać z własnym złym samopoczuciem :(
    Bylam w szpitalu na IP bo sie pogorszyło. Strasznie wymiotowalam a bol w plecach tak sciskal ze oddychac mi bylo ciezko. W szpitalu potraktowali mnie priorytetowo wiedzac ze mam w domu zostawionego 12 dniowego noworodka i jestem 12 dni po cc. Stwierdzili nieżyt żołądka.. Dostalam gastrolit i enterol oraz paracetamol. Nic więcej karmiacej nie mozna.. Nawet przeciw wymiotnych.
    M zostal w domu ze mna jak ja padne ktos musi Fifiego ogarniac bym mogla odrobine wypocząć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 23:00

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, całe szczęście, że sytuacja ustabilizowana! Korzystaj z obecności męża i prześpij się, musisz zregenerować organizm 😘

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezus Maria, jak on momentami cicho oddycha... Ja po tej nocy chyba w psychiatryku wyląduję.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Daffi, całe szczęście, że sytuacja ustabilizowana! Korzystaj z obecności męża i prześpij się, musisz zregenerować organizm 😘
    Tylko zeby bolec przestalo bo bol jest nadal. Ale marzę o tym by sie przespać.

Leze juz z moim Filipkiem.. Patrzac na niego od razu mi lepiej. Mam nadzieje ze do rana mi przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 23:17

Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dobrze że byłaś na IP i na szczęście to nic poważnego. Odpoczywaj, a dziś w nocy niech Filipkiem zajmie się M.

Kasiulka dzieci w fazie głębokiego snu oddychają tak cichutko że prawie tego nie widać. Nie martw się, to normalne. Ale rozumiem że po dzisiejszych akcjach się denerwujesz.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast korzystać że moje dziecko już od 3 godzin śpi to siedzę na komputerze :P
    Nadrabiam, bo mam kilka rzeczy zaplanowanych do zrobienia.
    Chcę wywołać dużo zdjęć, bo lubię mieć je w albumach, a już od połowy tamtego roku nie wywoływałam. Robię też fotoksiążkę.

Chyba zaraz pójdę do łóżka, ale spodziewam się że będzie pobudka wkrótce. Chociaż jak będę miała szczęście to i do 1 w nocy mała wytrzyma. Ostatnio zaczyna mieć coraz bardziej stałe pory pobudek w nocy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Misia a ile minut?
    Ja odciagam 20 minut na raz obie piersi. Ty pewnie masz pojedynczy laktator, to 15 min starczy na jedna. Nie wiem czy moge Ci polecic metode 753, moze Wiewioreczka cos Ci podpowie, na mnie ona nie dziala. Polozne w szpitalu przestrzegaly przed nia, jakoby mogla „naprodukowac” za duza ilosc mleka.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90, wspulczuje kochana takich przezyc. Mysle ze to watpliwa sprawa zeby to byl krwotok. Mi raz z sutka poszedl krwiak, jak tylko laktatory odpalilam j nie przestawilam je na wlasciwa sile ssaca, a minielectric ma spira sile ssaca. To bylo cos wyjatkowo paskudnego. Na sutku mialam pozniej taka czerwona plamke pod skora, ale krew mi potem nie leciala w ogole. Moze u Ciebie podobnie jest.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis spanikowalam i zrobilam inaczej niz mowila mi cdl. Przez caly dzien maly kiepsko ssal, wlasciwie przy kazdym karmieniu, a moze nawet nie kazdym zrobil killa pociagniec i to tyle, byl ospaly, non stop zasypial i pod wieczor go zwazylam i przybral przez 7 karmien 5 gram, wtedy przestraszylam sie ze maly sie odwodni, ze te 40 ml ktorym kazala dokarmiac od wczorajszego wieczora cdl to stanowczo za malo jak on nie ssie. Zapodalam mu na 8 karmienie najpierw butle i to z 60 ml, a on wtedy rzucil sie na cycki. Po 8 karmieniach wazyl juz 8035g. Czyli 30 g wiecej. Dalam mu najpierw butle bo dzis mialam kiepsko, zeby odciagnac od razu po karmieniu. A wlasnie to jest kluczem do sukcesu. By szybko odciagnac i do karmienia uplynelo ze 2 godziny, bo maly po godzinie od odciagania nie bardzo co ma ssac. Musi sie wtedy mocniej nameczyc.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam na karmienie bo az przeciekam. Malutki moj czujnik dba żeby mamie cyce nie pekly. Czuje sie duzo lepiej. Ehh strachu sobie napedzilam. Bardzo sie balam ze wymiotami i calym tym cisnieniem zrobie sobie krzywde tak gdzie bylo ciecie tylko ze w wewnątrz cos puści.

Najgorsze ze Jula musiala widziec moje wymioty i plakala jak byla z tesciowa.. Ubzdurala sobie ze wymiotowalam krwia a to wiecie kwasy zoladkowe swoje zrobily i to bylo takie troche pomaranczowe.. Jak wrocilam z IP rzucila mi sie na szyje i musialam ja biedna uspokoic. Kocham te moje dzieci bardzo!

Kasiulka90, B_002, Mama36 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 3172 3173 3174 3175 3176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ