Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi a jak się czujesz jak się chwile przespałaś?
Kasiulka nic nie mów z tym oddychaniem... ja swojego czasem dźgam palcem jak śpi bo nie widzę żeby oddychał xDKasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Daffi a jak się czujesz jak się chwile przespałaś?
Kasiulka nic nie mów z tym oddychaniem... ja swojego czasem dźgam palcem jak śpi bo nie widzę żeby oddychał xDDorotaAnna, B_002, Bubek lubią tę wiadomość
-
Ja tez dotykam malego, jak za cicho sobie śpi
Teraz bylo karmienie masakra. Znow dalam wczesniej dokarmianie niz piers. 50 ml, wypil 40 i sie wcale nie uspokoil. Chcialam go odbic po tym ale nie odbil, a ze dalej byl zdenerwowany, to przystawilam go do piersi, to znaczy chcialam, ale tak wierzgal, ze nie moglam go usadowic spokojnie na poduszce do karmienia i ulal. Wiec znow wzielam go do odbicia a potem do piersi, nie odbil, wyrywal sie a przy piersi zasnal po minucie. Masakra z takim karmieniem. Moze mial coś nie tak z brzuszkiem bo zjadlam dzis w akcie desperacji lody czekoladowe, ktore przyniosl moj maz, by mnie zalatwic na noc...
-
Dafi ja 7 dzien po cc mialam identycznie jak ty...rani mnie wypisali ze azpitala o 16 bYlam z powrotem na IP ze skorczami zeladka i ogromnym bolem takim ze im na krzesle w poczekalni zemdlalm....dali zastrzyk przeciw bolowy i odeslali do domu....zylam na samYch biszkoptach i czarnej herbacie....
Tylko ze ja to mial chyba z lekow na cisnienie -
Strasznie się martwię że mały znowu za dużo przytył
a on naprawdę nie je dużo, bo ma miesiąc a tylko 60-90 ml co 3 godziny, w nocy ma jedną przerwę 5 godz...
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Daffi dobrze że już lepiej, fajnie że mąż miał możliwość zostania z Wami w domku👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Hej Dziewczyny
Cholera, chyba mam zatkany kanalik...pod piersia zrobil mi sie twardy guzek wyczuwalny pod palcami i piers mnie boli. Czy ktoras z Was tak miala?? Jesli tak, to co pomoglo? Wyczytalam o cieplych okladach i masowaniu piersi no ale nie do konca wiem jak mialabym masowac...bol tez tego nie ulatwia.
Dodam, ze mleko odciagam tylko laktatorem
-
Chce_byc_mama może Karmelka ci więcej doradzi co do zatkanych kanalików.
Ja w sumie to nie wiem jak to wtedy wygląda.
Ale miałam czasem takie zgrubienia twarde na piersi, zwłaszcza gdy była przepełniona. Rozmasowywałam to miejsce i ściągałam mleko laktatorem. Pomagały też ciepłe okłady lub prysznic.
Ale nie wiem czy u ciebie zrobiło się to samo czy to coś innego.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karollinax26 wrote:Kasiulka jak u Was ?
Daffi jak się czujesz ?
Boli mnie oko, od wczoraj wieczora. Mam czerwone i trochę ropieje. Spojówki ?
Czasem tak sie zdarzy jeden czy dwa dni i po wszystkim. Jak masz sol fizjologiczna przeplucz oczy.
Ja czuje sie o niebo lepiej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChce być mamą- ja ekspertem nie jestem bo dopiero dwa razy problem się pojawił.
U mnie działa:
- Ibuprom co 6 godzin
- częstsze przystawianie
- rozgrzewanie piersi termoforkiem przed karmieniami
- stłuczone liście kapusty schłodzone w lodówce na piersi (zmieniam co 2godziny).
Z tym masażem to warto uważać. Podobno jak się robi to źle (za mocno na przykład) to można uszkodzić kanalik. A wtedy to już dużo gorsza sprawa.
Mi ulgę przynosiło jak siedziałam pod prysznicem polewając ciepła wodą i leciutko glaskajac pierś. Mleko wtedy leci i przynosi to ulgę.
Jeśli zrobi Ci się mocno czerwona pierś to nie masuj i nie rozgrzewaj bo to stan zapalny który możesz roznieść na całą pierś. U mnie udało się to "wygoić" ibupromem,częstym przystawianiem i odciaganiem laktatorem do ulgi kiedy piersi były pełne a Młodzież moja spała.
Jeśli w ciągu 48 godzin nie ma wyraźnej poprawy to warto iść do lekarza -
nick nieaktualny
-
Mama19 dziś noc zwyczajna, czyli można powiedzieć że całkiem dobra. Standardowe godziny karmienia, dwie przerwy 4h, reszta co 3h.
Myślę że to dzięki temu że wyjechakiśmy wcześniej i dotarliśmy na czas nie zaburzając Zosi godzin wieczornych kiedy idzie spać na dłużej. Zdążyliśmy ją też wykąpać i poszła pięknie spać
Jeszcze ta kąpiel super się udała wczoraj, dziecko takie zrelaksowane było w tej wodzie. Podobało jej się
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Kasiulka CO U WAS???? DAJ ZNAĆ KOCHANA...
Daffi dobrze,że w porę zareagowałaś i że potraktowali Cię poważnie na Sor bo tyle się teraz słucha o ich działalności...Ważne,że czujesz poprawę😘
Mały właśnie wjechał do mojego łóżka bo skończyłam polowicznie obiad robić i chciałam jeszcze godzinkę pospać a tu z łóżeczka zaczęły dobiegać odgłosy niczym z dżungli🤣może uda się jeszcze na chwilę oko zmrużyć bo po następnym karmieniu chcę już iść na spacerek bo sloneczko od rana😉
Nie wiem czy to jakiś z odruchów czy coś neurologiczngeo ale Małemu trzęsą się nóżki np.podczas tego jak się przeciąga albo jak go rozbieram🤔Bubek, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasiu - dobrze pamietam że to Ty kupowałam mate edukacyjną? Doszła już? Wyprobowaliscie?
My też się powoli rozglądamy. Fajna jest ta z Tiny love, ale w sumie nie wiem na co zwrócić uwagę.
Myślę o tej:
https://allegro.pl/oferta/tiny-love-interaktywna-mata-edukacyjna-z-palakami-7837709855?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare -
nick nieaktualnyU nas nocka super, wczoraj wieczorem nie było krzyku. Poza momentem wyciągania z wanienki 🙄 Najpierw nie chciał do wanienki wchodzić a teraz nie chce z niej wychodzić.
Karmiliśmy się o 20, potem o 4 i ten szogun dalej śpi. Mam nadzieję że te hiperdlugie przerwy nie zaburza jego przybierania na wadze. W sumie podoba mi się takie długie spanie 😋