X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy efekt trudnego karmienia Filipa. W 3 dni przybral tylko 40g jestem zalamana. Tak ladnie sie karmil szlo nam to cycowanir a tu w piatek wazyl 4600 a dzis 4640..plakac mi sie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 11:43

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja już nie mam siły od 7:30 wisi na cycu po prostu od lewego do prawego od prawego do lewego nie śpi w ogóle ja już nie mam siły siedzę i płaczę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, mama36 też mi się wydaje że to kolejny etap w rozwoju. U nas też Majdanie rękami raz strzeli się w oko potem w nos i zdziwiona . Łapie za smoczek i wyrywa z buzi a karmienie...mam ochotę jej ręce związać.

U nas u nas skok rozwojowymała ma problemy z zasypianiem tylko suszarka daję radę i samochód

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, my mamy Lionelo Robin, jestem zadowolona też, mała się w niej huśta i czasem zasypia 😊

Jak mi mała przytyła 780g w ciągu niecałych 3 tyg to dobrze ? Waży 4560.
    Dostałyśmy vivomixx.

Lili90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu mam.nadzieje, ze to nic poważnego. Badzcie czujni i obserwujcie

Daffi kochana ty sie jeszcze nie zalamuj. To tylko 3 dni, zobaczysz jaki bedzie kolejny pomiar. Musimy założyć jakas tolerancje przy ważeniu... czasem wystarczy, ze dziecko sie jakos inaczej ułoży lub jest bardziej ruchliwe podczas ważenia. Po jedzeniu, przed jedzeniem... po kupce czy przed... sprawdz za kilka dni.

U mnie Pola znowu nerwy przy piersi... na poczatku jest ładnie a później nie wiem o co chodzi. Szarpie, puszcza, chwyta, ciagnie... i juz myślę sobie, ze mleka brak. Ale jak naciskam to leci. Woec może ona sie wkurza, ze leci a ona juz nie chce pić?
    W koncu jej zabralam i przytulilam i dopiero jest spokojniejsza. Juz nie mam pomysłu

Daffi, Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Kasiu mam.nadzieje, ze to nic poważnego. Badzcie czujni i obserwujcie

Daffi kochana ty sie jeszcze nie zalamuj. To tylko 3 dni, zobaczysz jaki bedzie kolejny pomiar. Musimy założyć jakas tolerancje przy ważeniu... czasem wystarczy, ze dziecko sie jakos inaczej ułoży lub jest bardziej ruchliwe podczas ważenia. Po jedzeniu, przed jedzeniem... po kupce czy przed... sprawdz za kilka dni.

U mnie Pola znowu nerwy przy piersi... na poczatku jest ładnie a później nie wiem o co chodzi. Szarpie, puszcza, chwyta, ciagnie... i juz myślę sobie, ze mleka brak. Ale jak naciskam to leci. Woec może ona sie wkurza, ze leci a ona juz nie chce pić?
    W koncu jej zabralam i przytulilam i dopiero jest spokojniejsza. Juz nie mam pomysłu
    Polozna uspokajala ze ogolnie patrzy sie od najniższej spadkowej wagi 4220g a teraz 4640g a ma 13 dni. No ale dzieki wizycie u pediatry wiemy ze wazyl w piątek 4600..dzis na wadze mocno sie ruszal raz bylo 4680 rwz 4640 ale waga stanela na 4640 i tak wpisala.. Mowila mi ze nie jest zle bo przybral nie stoi w miejscu zalecila szukac innych pozycji do karmienia np spod pachy.. W czwartek/piatek mam dac znac przyjdzie go zwazyc zebym nie zwariowała.
    Jest tez szansa na skokowy przyrost.. W 3 dni 40g a a do pelnego tygodnia ma jeszcze 4 dni i moze sie okazac ze po tych 4 dniach przyrost tygodniowy będzie juz ok. Ale martwie sie.. Nie moge przestac myslec.. A z drugiej str glodne dziecko plakaloby mi.. Nie dalo spac.. A tu prosze misio jadl od 10 do 10.30 ale z mega wielkimi cyrkami a teraz tak spiocha
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1bb6891ec2a.jpg

DorotaAnna, Misiabella, Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulis.. Tylko się uspokoj bo to na pewno nie pomoże.. To tak jak z chudnieciem na diecie. Ważymy się codziennie i raz się chudnie raz nie i się denerwujemy jak głupie. Waz małego raz w tyg. A nie co pare dni. Mam nadzieję że jak przyjdzie Polozna to będzie wszystjo dobrze i panika nie była potrzebna okaże się. Czlowiek bez wagi dla dziecka jest jednak dużo szczęśliwszy :)

India a próbowałas odbijać jak ma takie napady.. U mnie wlqnsie się skończyły.. Tzn jak tylko się taki zaczyna odbijam i przechodzi.. W ogóle odbijam parę razy podczas jedzenia i już pisałam espunisam nawet poszedł w odstawke. Dziecko szczęśliwe

india lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Wpadlam zameldowac, że u nas ok, żyjemy ;) Dzisiaj wazonko i mamy równe 4 kg. W kość daje nam odbijanie i ulewanie i notorycznie obsrywanie i obsikiwanie, a także moje podłe nastroje. Mam tak, że każde kwilenie Kazika wywołuje u mnie stres i się oskarżam, że coś źle robię. Dobrze, że mam K, jest cudowny, najlepszy. Gdyby nie on, już dawno bym osiwiala i w kaftanie wylądowała ;)
    Kasiulka, martwię się o Was, dawaj znać na bieżąco 😘
    Fasolka, ja nie pomoge, bo jak wiesz jestem jedynym mieczakiem na forum, co się poddał z KP zanim zaczął... Ale ściskam ♥️
    Daffi zdrówka!
    Ogólnie wszystkie Was ściskam i spadam do mojego pierdziucha.
    Wieczorem GoT! Sasasasasa! 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 12:33

Mama36, Paula 90, martusiawp, Misiabella, mysla.nieskalana, Fasolka77, Bubek, Kasiulka90, Lolka30, B_002, estrella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na brzuszek, na boki w pionie tak i smak i owak i kurwa nie chce mu się odbić może dlatego tak płacze, nie może spać po prostu kurwa nie potrafię odbijać dziecka no i co poradzę na to nie mam siły

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ale nie każde dziecko odbija po cycu, jeśli ładnie spokojnie je i nie nałyka sie powietrza to nie czuje potrzeby odbijania :) a ulewa Ci?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo huśtawek ja mam taką

https://m.ceneo.pl/14233845

Dostaliśmy od znajomych po ich dziecku. Ogólnie bardzo fajna tylko mały chyba za mały do niej... głowa mu tak zwisa xd próbowałam go na chwile tam wsadzić ale jak zobaczyłam ta pozycje ciała to go zaraz wyciągnęłam. Myśle że jakby był większy to super, też bym go tam wsadzała jak Mama19 żeby czasem moc spokojnie siku zrobić. Ale chyba musi poczekać troche

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja tez mam problem z odbijaniem. Jak odbije to potem ladnie spi, jak nie to sie budzi, czasem uleje i kiepsko spi. Dzis tez od rana kiepsko je. Boje sie tych smiesznych 40 ml, jakimi go dokarmiam, ze sie odwodni. Wczoraj niby przytyl 30 g. Ale te 30 g to bylo po ostatnim karmieniu ktore jest u nas odnosnikiem pomiarow. Przed tym karmieniem mial 5g na plusie i dzis rano to samo, nie 30 a 5g, czyli wazyl 3815g, a ja tej babce podalam wczoraj 3835g bo tyle wazyl tuz po karmieniu. Kiwonia, nie sprobowalas kp, ale przynajmniej masz swiety spokoj i nie rozkminiasz, rzucic to czy nie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, nie pitol 😛 ja odciagam dziennie jakieś 120 ml,reszta to mm,więc nie jesteś sama.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka kladz tak żeby brzuszek był prawie że na ramieniu. Tak wysoko i trzachajac za dupke klep w plecy

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hello
    Wpadlam zameldowac, że u nas ok, żyjemy ;) Dzisiaj wazonko i mamy równe 4 kg. W kość daje nam odbijanie i ulewanie i notorycznie obsrywanie i obsikiwanie, a także moje podłe nastroje. Mam tak, że każde kwilenie Kazika wywołuje u mnie stres i się oskarżam, że coś źle robię. Dobrze, że mam K, jest cudowny, najlepszy. Gdyby nie on, już dawno bym osiwiala i w kaftanie wylądowała ;)
    Kasiulka, martwię się o Was, dawaj znać na bieżąco 😘
    Fasolka, ja nie pomoge, bo jak wiesz jestem jedynym mieczakiem na forum, co się poddał z KP zanim zaczął... Ale ściskam ♥️
    Daffi zdrówka!
    Ogólnie wszystkie Was ściskam i spadam do mojego pierdziucha.
    Wieczorem GoT! Sasasasasa! 😁

Właśnie co Ty gadasz, my też jesteśmy tylko na mm już obecnie. Ja po 2 tyg płakałam że już nie chce kp, taka jestem zajebista... do tej pory jest mi przykro że przegrałam sama ze sobą, ale trudno przynajmniej wszyscy jesteśmy szczęśliwi

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jaką masz huśtawkę Mama36 ???
    Mi w oko wpadła 4moms ale ciągle myślę i czekam na jakiś przelew od pracodawcy albo kasy chorych bo u nas po porodzie to się czeka i czeka😑😑😑😑

Kawa dopita,ciastka zjedzone i idę się w końcu umyć🤣🤣🤣🤣bo póki co tylko zęby ogarnięte🤣 a Mały przysypia przy muzyce(od czasów ciąży wpajam dobre nawyki muzyczne😉🤣i słucha Naszej ulubionej)
    Ja mam 4moms ale niestety jeszcze nie napisze opinii na ten temat bo czekam na niunie..

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka ale nie każde dziecko odbija po cycu, jeśli ładnie spokojnie je i nie nałyka sie powietrza to nie czuje potrzeby odbijania :) a ulewa Ci?

no dziś nie ulał ale od 7:30 może miał jedną drzemkę 10 minutową i przed chwilą 15 minutową jak była położna nawet nie zdążyłam się wysikać ani kanapki zrobić i znowu wisi na cycu z przerwami na ryk. położna mówiła że dziecko na piersi nie ma potrzeby odbijania więc sama już nie wiem. Młody waży 3 730 więc w sumie od wyjścia ze szpitala czyli 3 tygodnie temu przytył 700 gram więc jakby wagowo jest okej to chyba mleko jest

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Ja mam 4moms ale niestety jeszcze nie napisze opinii na ten temat bo czekam na niunie..
    U mojego kuzyna 4moms padla po miesiacu uzytkowania.
    Mysleli ze taki model, wymienili naprawili az dziecko wyroslo bo ten kodel co mieli (nie wiem ile jest) by zdaje sie do 8kg?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, moja od 7 miała może 3-4 drzemki po 15 min, w sumie godzina się uzbierała nie więcej. Przed wyjściem do przychodni to tak zaczęła płakać, że usiadłam i gotowa byłam ją rozbierać już i nigdzie nie wychodzić.
    Po powrocie z przychodni, wszystko porozrzucane gdzie się da, ubranka, torby, itp. a ja leżę i próbuje uspać dziecko. Także tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 13:51

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, z tym odbijaniem to i ja mam problem. Podnoszę go kilka razy do odbicia i czasem mu się odbije, czasem nie a czasem odbije i uleje jednocześnie. Jak nie odbije to uleje po jakimś czasie, nie raz mam wrażenie, że zwrócił wszystko co zjadł. Jutro mam pediatrę to zobaczymy czy dobrze przybiera, już ponad 2 tyg nie był ważony.

Możliwe żebym miała nawał pokarmu po takim czasie? Myślałam, że to tylko na początku 😳 może dlatego on mi tak ulewa teraz

Kasiulka straszne jest to co piszesz. Daj znać jak tam sytuacja

MamaAga mój trzęsie rączkami jak jest zdenerwowany. Mam nadzieję, że to przez niedojrzały układ nerwowy. Dzisiaj mamy usg główki, dam znać jak się czegoś dowiem

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 3175 3176 3177 3178 3179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ