X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle mówiłam Pani doktor o tych kupach, więc powiedziała, żeby odstawić nabiał(mleko, twaróg, jogurty, sery i śmietany), obserwować jak będzie po jajkach, do tego odchodzi czekolada, oczywiście cytrusy, odradziła też truskawki.

Jak żyć ?

Anete lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Marcelina nie śpi od 7, właśnie zasnęła mi na rękach ale boję się odłożyć, bo po 10 min kończy się wybudzeniem.

Któraś z Was stosuje vivomixx ? Ile kropel podajecie i o jakiej porze dnia ?

Henio też dzisiaj śpi na mnie. I też się boję odłożyć, bo coś piskliwy jest. Może skok rozwojowy?
    Ja daję 10kropel rano przed karmieniem. Nauczył się tym pluć i połowę wypluwa. Smaczne to chyba nie jest, proszek w oleju 🤢

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Chce wnieść reklamację 🤣🤣🤣
    Daffi Paula I Ja... Myli mi się wszystko. Za bardzo podobne avatarki 🙈🙈🙈

Dokładnie! Mi też się mylicie 😂

niutek87 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A tak w ogóle mówiłam Pani doktor o tych kupach, więc powiedziała, żeby odstawić nabiał(mleko, twaróg, jogurty, sery i śmietany), obserwować jak będzie po jajkach, do tego odchodzi czekolada, oczywiście cytrusy, odradziła też truskawki.

Jak żyć ?

Chciałam zacytować, nie polubić.
    Co się dzieje z kupami u Marceli?

atdcj48aq9519a2w.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spał na mnie ale odłożony do wózka bo obiad musiałam dokończyć i śpi dalej😉
    Czekamy na kolejne karmienie i spadamy na spacerek znowu😉

Marzy mi się tabliczka czekolady🐷😱😂
    pewnie zrealizuje jeszcze dziś to marzenie😂😂😂

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Chciałam zacytować, nie polubić.
    Co się dzieje z kupami u Marceli?

Dwa czy trzy dni pod rząd zjadłam twaróg, mała miała kupy ze śluzem z nitkami krwi(bardzo mało tej krwi było ale zauważyłam), do tego w kolorze zielonkawym.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam prasować ciuszki Misia bo już niezła sterta jest😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 16:40

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dwa czy trzy dni pod rząd zjadłam twaróg, mała miała kupy ze śluzem z nitkami krwi(bardzo mało tej krwi było ale zauważyłam), do tego w kolorze zielonkawym.

O nie, bardzo współczuję 😔 co Ty Kochana teraz będziesz jadła? Bo chyba bardziej nabiałowa jesteś? 🥺

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka
    Przepraszam że dopiero teraz, ale od rana zalatana, godizne temu wróciłam dopiero z małą do domu.
    Więc tak:
    Poczytaj sobie ten artykuł
    https://www.mlekiemmamy.org/power-pumping/

Jeśli ściągasz mleko ciągiem z jednyj piersi 15 minut to nie pobudzasz zbytnio laktacji to raczej żeby sciagnac pokarm oproznic piersi i tyle.
    U mnie i u wiewióreczki sprawdziła się metoda 7-5-3 ona jest do pobudzania laktacji. Ale ten artykuł co ci wklepilam opisuje metodę która jest killerem !! Ale ważne żeby nie przesadzić tego nie wolno robić więcej niż 2 x na dobę bo na prawdę power pumping to killer w pobudzaniu laktacji można sobie zrobić kuku i potem mały nie ściągnie pokarmu i będziesz wisieć na laktatorze a nie daj Boże zastoje zapalenia itd.
    Pij femaltiker 2x dziennie moim zdaniem na mleku lepiej niż na wodzie tak mnie się wydaje. I ja bym ci jeszcze poradziła raz dziennie popołudniu laktosan wypić ale zaparzyc sobie od razu podwójna dawkę czyli dwie torebki. Mojej przyjaciółce zanikła laktacja na miesiąc czasu bo miała dużo stresu z partnerem i rozchulalysmy ja w ten sposob.

Fasolcia ja uważam że ty mleko masz, może faktycznie Bunio potrzebuje troszkę więcej niż z jednego cyca, więc spróbuj troszkę pobudzic laktację. A ja ci bym jeszcze sprawdziła ( ale to ja ) czy on sobie smoczka nie zrobił z cycków.
    Dałabym mu pierś jedna, jak zobaczysz że już nie ssie zbyt aktywnie lub kiedy uznasz że powinnaś dać druga pierś ja bym dala mi butelkę z twoim mlekiem lub mm zobaczyć ile zje i ile czasu wytrzyma bez cycka. Jeśli pójdzie spać na minimum 3 godziny to wtedy bym się zastanawiała co nie tak jest z laktacja a jeśli on zawoła szybko cyca to znaczy że cycoholik i juz

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziwcYny a noe próbujecie usypać dzieci w wózku w domu, ja mam drugi wózek w salonie i w sumie Hubert spędza w nim cały dzień, jak mam usypiać jade z nim do kuchni wlacam okap wciskam smoczek i spi 😜 ale moje dziecko nie za bardzo lubi spać na rękach chyba tylko z 3 razy udało mi się go tak uśpić.

Jak narazie bardzo spokojne dziecko z czego się cieszę 😊 za to starszy dał dziś popalić bo w nocy bolało go ucho plus gorączka i płakał od 3 w nocy 🙈

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Ja mam 4moms ale niestety jeszcze nie napisze opinii na ten temat bo czekam na niunie..
    Też mam jest super

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prośbę Szanownego Gremium Avatar zmieniony :D

Mama36, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys robilam power pumping raz dziennie, ale wtedy ogolnie mialam mniej mleka i na mnie zadne metody tego typu nie dzialaly znaczaco. Samo zwykle odciaganie po karmieniu tez pobudza laktacje, bo daje sygnal do mozgu ze trzeba naprodukowac wiecej mleka, bo zapotrzebowanie jest wieksze.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na bank skok rozwojowy bo mała nie płacze tylko nie mogła zasnąć, i często się w nocy wybudzala chciała spać przytulona do mnie i koniecznie trzymać mnie za palec - nie wyspalam się. Ale rano ogarnelysmy się ją się myłam malowałam a ona spala przy suszarce 😂
    Potem karmienie i zaladowalam ja w fotelik pojachalysmy do centrum musiałam zawieść skierowanie na bioderka. Potem pojechałyśmy na rucZaj czyli drugi koniec Krakowa tam do sklepu matuli kupilysmy butelki twistsheker bo kupiłam jedna na próbę i mała super z nich zjada. Dużo lepsze niż dr Browns czy tommetippe. Kupiłam 4 sztuki obecnie mam 18 butelek 😲😲. Po co mi tego tyle...
    Leosia kupiła sobie turban..no typowa kobietka nie wyszła ze sklepu bez niczego - tatuś zbladł jak zobaczył na koncie ile zeszło kasy. A jeszcze termos kupiłam taki kolorowy ( jakbym nie mogła zwykłego).
    No ale tatuś zobaczył zdjęcie córci w turbanie i mu przeszło haha. Ale serio były turbany za 52 zł ale oczywiście mojej córce ładnie musiało być w tym za 72 zł z bio organicznej bawełny bo z normalnej nie mogło być..... Później pojeździłem jeszcze po Krakowie brakowało mi tego i wracałam się w korek i się troszkę obsralam bo pra jedzenie się zbliżała 😂 ale znalazłam wyjazd i zdarzylam haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 16:32

Lolka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Kiedys robilam power pumping raz dziennie, ale wtedy ogolnie mialam mniej mleka i na mnie zadne metody tego typu nie dzialaly znaczaco. Samo zwykle odciaganie po karmieniu tez pobudza laktacje, bo daje sygnal do mozgu ze trzeba naprodukowac wiecej mleka, bo zapotrzebowanie jest wieksze.
    Tak ale to musisz ściągnąć mleko do zera. Czasem jest tak że kobiet ma po prostu slabsza laktację i żadne metody nie zadziałają. Ja się np przestymulowalam bardzo szybko.

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gdyby tak moja Kasia chciała spać w wózku jak Twój Hubercik...ja Ją zawsze w dzień odkładam do wózka na spanie, ale na 5 odłożen może jedno kończy się rzeczywiście dłuższym snem, zwykle 10-15 min i się wierci i budzi...już mi dziś plecy chcą pęknąć!!

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy się martwicie że wam dzieci nie śpią a ja ze moja śpi za dużo... Ale jak wczoraj popołudniu nie mogła zasnąć to już was rozumiem.
    A próbowaliście suszarki lub odkurzacza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na prośbę Szanownego Gremium Avatar zmieniony :D
    Żeby było fear też zmieniłam 😅😅

Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Melduję, że u nas OK 🙂 Klemcio wybawiony przez tatę, teraz spokojnie śpi. Położna też nie wie, skąd ta krew, ale obejrzała moje sutki i mówi, że na 100% nie z piersi. Teraz zauważyłam, że ma w nosku śpiczka takiego w kolorze zakrzepłej krwi, więc może po prostu w nosku mu jakieś naczynko pękło? Chyba się nie dowiemy, ważne, że ten koszmar za nami.

Przybrał 400 g w 2 tygodnie, więc chyba dobrze dopasam 😊😊😊

Kasiulka ja się pytałam mojej położnej bo dzisiaj była u mnie i powiedziała że to moze coś z kanalika z piersi przy ciągnięciu mogło pójść ....u ciebie mogło w piersi naczynko pęknąć i stąd ta krew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:39

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3177 3178 3179 3180 3181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ