Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle mówiłam Pani doktor o tych kupach, więc powiedziała, żeby odstawić nabiał(mleko, twaróg, jogurty, sery i śmietany), obserwować jak będzie po jajkach, do tego odchodzi czekolada, oczywiście cytrusy, odradziła też truskawki.
Jak żyć ?Anete lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Marcelina nie śpi od 7, właśnie zasnęła mi na rękach ale boję się odłożyć, bo po 10 min kończy się wybudzeniem.
Któraś z Was stosuje vivomixx ? Ile kropel podajecie i o jakiej porze dnia ?
Henio też dzisiaj śpi na mnie. I też się boję odłożyć, bo coś piskliwy jest. Może skok rozwojowy?
Ja daję 10kropel rano przed karmieniem. Nauczył się tym pluć i połowę wypluwa. Smaczne to chyba nie jest, proszek w oleju 🤢 -
Karollinax26 wrote:A tak w ogóle mówiłam Pani doktor o tych kupach, więc powiedziała, żeby odstawić nabiał(mleko, twaróg, jogurty, sery i śmietany), obserwować jak będzie po jajkach, do tego odchodzi czekolada, oczywiście cytrusy, odradziła też truskawki.
Jak żyć ?
Chciałam zacytować, nie polubić.
Co się dzieje z kupami u Marceli? -
Mój spał na mnie ale odłożony do wózka bo obiad musiałam dokończyć i śpi dalej😉
Czekamy na kolejne karmienie i spadamy na spacerek znowu😉
Marzy mi się tabliczka czekolady🐷😱😂
pewnie zrealizuje jeszcze dziś to marzenie😂😂😂
-
Karollinax26 wrote:Dwa czy trzy dni pod rząd zjadłam twaróg, mała miała kupy ze śluzem z nitkami krwi(bardzo mało tej krwi było ale zauważyłam), do tego w kolorze zielonkawym.
O nie, bardzo współczuję 😔 co Ty Kochana teraz będziesz jadła? Bo chyba bardziej nabiałowa jesteś? 🥺 -
nick nieaktualnyfasolka
Przepraszam że dopiero teraz, ale od rana zalatana, godizne temu wróciłam dopiero z małą do domu.
Więc tak:
Poczytaj sobie ten artykuł
https://www.mlekiemmamy.org/power-pumping/
Jeśli ściągasz mleko ciągiem z jednyj piersi 15 minut to nie pobudzasz zbytnio laktacji to raczej żeby sciagnac pokarm oproznic piersi i tyle.
U mnie i u wiewióreczki sprawdziła się metoda 7-5-3 ona jest do pobudzania laktacji. Ale ten artykuł co ci wklepilam opisuje metodę która jest killerem !! Ale ważne żeby nie przesadzić tego nie wolno robić więcej niż 2 x na dobę bo na prawdę power pumping to killer w pobudzaniu laktacji można sobie zrobić kuku i potem mały nie ściągnie pokarmu i będziesz wisieć na laktatorze a nie daj Boże zastoje zapalenia itd.
Pij femaltiker 2x dziennie moim zdaniem na mleku lepiej niż na wodzie tak mnie się wydaje. I ja bym ci jeszcze poradziła raz dziennie popołudniu laktosan wypić ale zaparzyc sobie od razu podwójna dawkę czyli dwie torebki. Mojej przyjaciółce zanikła laktacja na miesiąc czasu bo miała dużo stresu z partnerem i rozchulalysmy ja w ten sposob.
Fasolcia ja uważam że ty mleko masz, może faktycznie Bunio potrzebuje troszkę więcej niż z jednego cyca, więc spróbuj troszkę pobudzic laktację. A ja ci bym jeszcze sprawdziła ( ale to ja ) czy on sobie smoczka nie zrobił z cycków.
Dałabym mu pierś jedna, jak zobaczysz że już nie ssie zbyt aktywnie lub kiedy uznasz że powinnaś dać druga pierś ja bym dala mi butelkę z twoim mlekiem lub mm zobaczyć ile zje i ile czasu wytrzyma bez cycka. Jeśli pójdzie spać na minimum 3 godziny to wtedy bym się zastanawiała co nie tak jest z laktacja a jeśli on zawoła szybko cyca to znaczy że cycoholik i juzFasolka77 lubi tę wiadomość
-
DziwcYny a noe próbujecie usypać dzieci w wózku w domu, ja mam drugi wózek w salonie i w sumie Hubert spędza w nim cały dzień, jak mam usypiać jade z nim do kuchni wlacam okap wciskam smoczek i spi 😜 ale moje dziecko nie za bardzo lubi spać na rękach chyba tylko z 3 razy udało mi się go tak uśpić.
Jak narazie bardzo spokojne dziecko z czego się cieszę 😊 za to starszy dał dziś popalić bo w nocy bolało go ucho plus gorączka i płakał od 3 w nocy 🙈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kiedys robilam power pumping raz dziennie, ale wtedy ogolnie mialam mniej mleka i na mnie zadne metody tego typu nie dzialaly znaczaco. Samo zwykle odciaganie po karmieniu tez pobudza laktacje, bo daje sygnal do mozgu ze trzeba naprodukowac wiecej mleka, bo zapotrzebowanie jest wieksze.
-
nick nieaktualnyU nas na bank skok rozwojowy bo mała nie płacze tylko nie mogła zasnąć, i często się w nocy wybudzala chciała spać przytulona do mnie i koniecznie trzymać mnie za palec - nie wyspalam się. Ale rano ogarnelysmy się ją się myłam malowałam a ona spala przy suszarce 😂
Potem karmienie i zaladowalam ja w fotelik pojachalysmy do centrum musiałam zawieść skierowanie na bioderka. Potem pojechałyśmy na rucZaj czyli drugi koniec Krakowa tam do sklepu matuli kupilysmy butelki twistsheker bo kupiłam jedna na próbę i mała super z nich zjada. Dużo lepsze niż dr Browns czy tommetippe. Kupiłam 4 sztuki obecnie mam 18 butelek 😲😲. Po co mi tego tyle...
Leosia kupiła sobie turban..no typowa kobietka nie wyszła ze sklepu bez niczego - tatuś zbladł jak zobaczył na koncie ile zeszło kasy. A jeszcze termos kupiłam taki kolorowy ( jakbym nie mogła zwykłego).
No ale tatuś zobaczył zdjęcie córci w turbanie i mu przeszło haha. Ale serio były turbany za 52 zł ale oczywiście mojej córce ładnie musiało być w tym za 72 zł z bio organicznej bawełny bo z normalnej nie mogło być..... Później pojeździłem jeszcze po Krakowie brakowało mi tego i wracałam się w korek i się troszkę obsralam bo pra jedzenie się zbliżała 😂 ale znalazłam wyjazd i zdarzylam hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 16:32
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Kiedys robilam power pumping raz dziennie, ale wtedy ogolnie mialam mniej mleka i na mnie zadne metody tego typu nie dzialaly znaczaco. Samo zwykle odciaganie po karmieniu tez pobudza laktacje, bo daje sygnal do mozgu ze trzeba naprodukowac wiecej mleka, bo zapotrzebowanie jest wieksze.
-
Angela gdyby tak moja Kasia chciała spać w wózku jak Twój Hubercik...ja Ją zawsze w dzień odkładam do wózka na spanie, ale na 5 odłożen może jedno kończy się rzeczywiście dłuższym snem, zwykle 10-15 min i się wierci i budzi...już mi dziś plecy chcą pęknąć!!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasiulka90 wrote:Melduję, że u nas OK 🙂 Klemcio wybawiony przez tatę, teraz spokojnie śpi. Położna też nie wie, skąd ta krew, ale obejrzała moje sutki i mówi, że na 100% nie z piersi. Teraz zauważyłam, że ma w nosku śpiczka takiego w kolorze zakrzepłej krwi, więc może po prostu w nosku mu jakieś naczynko pękło? Chyba się nie dowiemy, ważne, że ten koszmar za nami.
Przybrał 400 g w 2 tygodnie, więc chyba dobrze dopasam 😊😊😊
Kasiulka ja się pytałam mojej położnej bo dzisiaj była u mnie i powiedziała że to moze coś z kanalika z piersi przy ciągnięciu mogło pójść ....u ciebie mogło w piersi naczynko pęknąć i stąd ta krew
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:39
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77