Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Biedna...
Sama jesteś w domu?
Może zaczyna się u Was skok rozwojowy?
Pierwszy jest około 4-5 tygodnia.
Jak już w końcu uda się go uspokoić to też idź spać, na pewno pośpi dłużej po takim męczącym dniu.
Tak Basia, jestem sama....może to skok...jutro kończymy 4 tygodnie.....udaje mu się jedynie przy cycach usnąć na moment...jest zachłanny jak cholera ...przynajmniej mi przystymulował dzisiaj cycki zamiast laktatorapołożna mówiła że te cycki flaczki świadczą o ustabilizowanej laktacji no mam nadzieję że tak jest ... czekam do 19:00 aż K. wróci z pracy i idę chyba spać
B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
estrella wrote:Jakie to pocieszające, że nie tylko moja młoda nie lubi spać 🙂 tzn noce są w miarę ok... Chociaż też zdarzają się gorsze. Jedna dłuższą drzemke w dzień też zazwyczaj ma ale reszta dnia to płacz... Jeśli nie śpi to chciałaby ciągle jeść, a jak je i je to później ulewa i znów robi się głodna... Ehhh nie jest lekko. W zasadzie nie potrafi polezec na spokojnie... Smoczka nie chce, jeśli już jakimś cudem zassie to chwila i wypluwa. Mam nadzieję, że po skoku rozwojowym będzie trochę spokojniejsza.
Za to jestem zachwycona moją Kinią. Początkowo była na mnie zła i zazdrosna ale zaczyna być coraz lepiej. A jej podejście do małej wyciska mi łzy z oczu. Nazywa ją swoim szczęściem, całuję, glaszcze, nie wyjdzie do przedszkola bez ucalowania siostry... Ojj już nie mogę się doczekać aż będą razem się bawić ❤️
Byliśmy dziś u pediatry i młoda od wtorku przybrała 145 g. Szału nie ma ale wreszcie wróciła do wagi urodzeniowej. Poza tym wszystko ok. Tylko ponoć z szczepionkami 5 w 1 jest problem i pediatra zalecala 6w 1... A ja jakoś przekonana nie jestem.[/QUOTE
Średnie pocieszenie Stresantłącze się w bólu
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:fasolka
Przepraszam że dopiero teraz, ale od rana zalatana, godizne temu wróciłam dopiero z małą do domu.
Więc tak:
Poczytaj sobie ten artykuł
https://www.mlekiemmamy.org/power-pumping/
Jeśli ściągasz mleko ciągiem z jednyj piersi 15 minut to nie pobudzasz zbytnio laktacji to raczej żeby sciagnac pokarm oproznic piersi i tyle.
U mnie i u wiewióreczki sprawdziła się metoda 7-5-3 ona jest do pobudzania laktacji. Ale ten artykuł co ci wklepilam opisuje metodę która jest killerem !! Ale ważne żeby nie przesadzić tego nie wolno robić więcej niż 2 x na dobę bo na prawdę power pumping to killer w pobudzaniu laktacji można sobie zrobić kuku i potem mały nie ściągnie pokarmu i będziesz wisieć na laktatorze a nie daj Boże zastoje zapalenia itd.
Pij femaltiker 2x dziennie moim zdaniem na mleku lepiej niż na wodzie tak mnie się wydaje. I ja bym ci jeszcze poradziła raz dziennie popołudniu laktosan wypić ale zaparzyc sobie od razu podwójna dawkę czyli dwie torebki. Mojej przyjaciółce zanikła laktacja na miesiąc czasu bo miała dużo stresu z partnerem i rozchulalysmy ja w ten sposob.
Fasolcia ja uważam że ty mleko masz, może faktycznie Bunio potrzebuje troszkę więcej niż z jednego cyca, więc spróbuj troszkę pobudzic laktację. A ja ci bym jeszcze sprawdziła ( ale to ja ) czy on sobie smoczka nie zrobił z cycków.
Dałabym mu pierś jedna, jak zobaczysz że już nie ssie zbyt aktywnie lub kiedy uznasz że powinnaś dać druga pierś ja bym dala mi butelkę z twoim mlekiem lub mm zobaczyć ile zje i ile czasu wytrzyma bez cycka. Jeśli pójdzie spać na minimum 3 godziny to wtedy bym się zastanawiała co nie tak jest z laktacja a jeśli on zawoła szybko cyca to znaczy że cycoholik i juz
Dzięki Karmellka... dziś mi młody tak cycki wystymulował i dalej stymuluje od 7:30 rano że po prostu chyba nie potrzebuję żadnego laktatora femaltiker piję dwa razy dziennie tzn jem z jogurtem naturalnym, zamówiłam sobie tez zioła rukwicy czy coś takiego co Stresant polecała więc będę to pić... położna mi powiedziała że jak cycki robią się flaczki to znaczy że jest prawidłowa laktacja i ustabilizowana dzisiaj ewidentnie nie miałabym czasu na korzystanie z laktatora w żadnej postaci ani na piętnaście minut ani tą metodą 753 bo młody wisi cały czas na cycu jest nieodkładalny po prostu już mnie ręce bolą ramiona mi odpadają dupa mnie boli od siedzenia na sofie i po prostu mam dość już tego dnia jak tylko K. wróci z pracy to przeczytam ten artykuł i odciąganie dwa razy dziennie już bardziej do mnie przemawia więc na pewno sprawdzę ta metodę killeraFasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak to prawda że flaczki to ustabilizowana laktacja jeszcze będą twardnieć na pewno bo zapotrzebowanie małego będzie rosnąc. A ty nawet nie myśl że jesteś wybrakowana. Wybrakowany to ja mam jeden cycek gdzie mam wycięty miąższ cycka i stąd te problemy. Bo lewy cycek ma idealną laktację. Mięciutki bez zastojów. Obecnie wyciszylam laktację o połowę i jestem szczesliwa. Karmię mała modyfikiem na przemian z moim mlekiem ja odciągam co 6 godzin i mam czasu a czasu ...
Fasolka77, Mama36 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:U nas na bank skok rozwojowy bo mała nie płacze tylko nie mogła zasnąć, i często się w nocy wybudzala chciała spać przytulona do mnie i koniecznie trzymać mnie za palec - nie wyspalam się. Ale rano ogarnelysmy się ją się myłam malowałam a ona spala przy suszarce 😂
Potem karmienie i zaladowalam ja w fotelik pojachalysmy do centrum musiałam zawieść skierowanie na bioderka. Potem pojechałyśmy na rucZaj czyli drugi koniec Krakowa tam do sklepu matuli kupilysmy butelki twistsheker bo kupiłam jedna na próbę i mała super z nich zjada. Dużo lepsze niż dr Browns czy tommetippe. Kupiłam 4 sztuki obecnie mam 18 butelek 😲😲. Po co mi tego tyle...
Leosia kupiła sobie turban..no typowa kobietka nie wyszła ze sklepu bez niczego - tatuś zbladł jak zobaczył na koncie ile zeszło kasy. A jeszcze termos kupiłam taki kolorowy ( jakbym nie mogła zwykłego).
No ale tatuś zobaczył zdjęcie córci w turbanie i mu przeszło haha. Ale serio były turbany za 52 zł ale oczywiście mojej córce ładnie musiało być w tym za 72 zł z bio organicznej bawełny bo z normalnej nie mogło być..... Później pojeździłem jeszcze po Krakowie brakowało mi tego i wracałam się w korek i się troszkę obsralam bo pra jedzenie się zbliżała 😂 ale znalazłam wyjazd i zdarzylam haha
Karmellkaerka czy ty masz jakieś lusterko do obserwacji dziecka bo rozumiem że Leosia jeździ na tylnym siedzeniu ja kupiłam takie lusterko ale jest chujowe bo nie dość że jest małe to jeszcze w zasadzie nic w nim nie widać i ciężko jest do zagłówka przymocowaćFasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny wy się martwicie że wam dzieci nie śpią a ja ze moja śpi za dużo... Ale jak wczoraj popołudniu nie mogła zasnąć to już was rozumiem.
A próbowaliście suszarki lub odkurzacza?
Dziś był szumiś była suszarka i okap w kuchni i nicFasolka77
-
Ale jestem dziś wkurwiona 😡. Mój mąż nie złożył deklaracji na nowe warunki ubezpieczenia grupowego na życie i od sierpnia byliśmy bez ubezpieczenia. 4 tyś za urodzenie dziecka poszło się jebać🤬🤬🤬. Ciekawe czy mój dzisiejszy humor będzie widać na zdjęciach bo mieliśmy dziś sesję w końcu.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
P.s. no dziś to bym się napila tej whisky jak nic.
Fasolka77, Mama36 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Mama36 wrote:Chce wnieść reklamację 🤣🤣🤣
Daffi Paula I Ja... Myli mi się wszystko. Za bardzo podobne avatarki 🙈🙈🙈
ja najszybciej rozpoznaje po suwaczkach kto jest kto
Karollinax26 wrote:Nie wiem, boję się że będę wyglądać jeszcze gorzej 😞
Masakra, mała dalej nie śpi.
najlepiej by bylo jakby Ci mama jakies obiadki porobila i pomrozila, bo sama nie masz czasu tego zrobic a muszisz jesc.
Jakies makarony jesli lubisz, to dostarczy sporo wegli i bedziesz miec sily
AAAA WIECIE COOOOO !?
polozylam mala na brzuszku zeby cwiczyla glowke
wnerw byl taki ze glowa mala, oparla sie na lapkach wyprostowala je i bach na plecki!
w szoku bylam !
przytrafilo wam sie cos takiego ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:51
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Karmellkaerka czy ty masz jakieś lusterko do obserwacji dziecka bo rozumiem że Leosia jeździ na tylnym siedzeniu ja kupiłam takie lusterko ale jest chujowe bo nie dość że jest małe to jeszcze w zasadzie nic w nim nie widać i ciężko jest do zagłówka przymocować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:56
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Ale jestem dziś wkurwiona 😡. Mój mąż nie złożył deklaracji na nowe warunki ubezpieczenia grupowego na życie i od sierpnia byliśmy bez ubezpieczenia. 4 tyś za urodzenie dziecka poszło się jebać🤬🤬🤬. Ciekawe czy mój dzisiejszy humor będzie widać na zdjęciach bo mieliśmy dziś sesję w końcu.
-
nick nieaktualnyBubek wrote:Karmellka jakie macie autko jesli nie tajemnica? - (zaciekawilo mnie ktore auto ma tyle poduszek
) my tez mamy z tylu w slupkach ale nie 20
Poprawilam. Nawet nie wiem czy arteon ma 20 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:57
Bubek, Mama36 lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Ale jestem dziś wkurwiona 😡. Mój mąż nie złożył deklaracji na nowe warunki ubezpieczenia grupowego na życie i od sierpnia byliśmy bez ubezpieczenia. 4 tyś za urodzenie dziecka poszło się jebać🤬🤬🤬. Ciekawe czy mój dzisiejszy humor będzie widać na zdjęciach bo mieliśmy dziś sesję w końcu.
O ja współczuje serio...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️