Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi dobrze, że polozna trochę cie uspokoila
Mama w tej pozycji Poli samo sie odbija i faktycznie tak jest, ze jak czasem ja meczy przwd odbiciem to tez szarpie sie z cyckiem ale dodatkowo wierci się caly ciałem. Tym razem chodziło o cos innego, obstawiam jednak, ze problem byl wyplyw mleka jak ona juz chciala.sobie tylko pociumkac 😊 bo jak schowalam piers, przytulilam ja, to od razu taka wtulona odpłyneła.
Kiwona jestes super mama :* sciskam mocno
Daffi lubi tę wiadomość
-
To widzę że nie tylko moja Kasia nie lubi spać.. też się dziś meczymy już któraś godzinę bez odpoczynku. Oczka już ma zaczerwienione, a nie śpi tylko się wierci i płacze lub krzyczy. Tylko jak je to jest spokojna.
Zamówiłam dziś otulacz tulis z nadzieją że coś pomoże... spowijanie trochę Ją wycisza, przynajmniej nie bije się własnymi rękami. Trochę to brutalne takie krepowanie ale już próbuje wszystkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 14:56
-
nick nieaktualny
-
Melduję, że u nas OK 🙂 Klemcio wybawiony przez tatę, teraz spokojnie śpi. Położna też nie wie, skąd ta krew, ale obejrzała moje sutki i mówi, że na 100% nie z piersi. Teraz zauważyłam, że ma w nosku śpiczka takiego w kolorze zakrzepłej krwi, więc może po prostu w nosku mu jakieś naczynko pękło? Chyba się nie dowiemy, ważne, że ten koszmar za nami.
Przybrał 400 g w 2 tygodnie, więc chyba dobrze dopasam 😊😊😊DorotaAnna, B_002, MamaAga85, Fasolka77, Bubek lubią tę wiadomość
-
W dzień zawsze biorę do odbicia i czasami od razu beka a czasami wcale. W nocy nie chce Jej dodatkowo wzbudzać więc po karmieniu ciasno przytulam i liczę na to, że wróci do snu, ale dziś np się to nie udało i było kilka koncertów.
Już stosuje espumisan i delikol na zmianę, ale nie widzę poprawy.😞 -
nick nieaktualnyMama - jutro odbieram moja mate z robocikami. Dzięki
Ciekawa jestem czy Ignacy polubi taką zabawkę. Już się skubany rozgląda i zagaduje. Codziennie dosłownie widzę coś nowego, jakiś postęp. To jest niesamowite jak dzieci szybko się rozwijają i jaki chłonny jest ludzki mózg.
My byliśmy na spacerze 2 godziny. Miało lać a grzeje dalej słoneczkoMama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:Moje dziecko nie śpi od 7.30.....
Sama jesteś w domu?
Może zaczyna się u Was skok rozwojowy?
Pierwszy jest około 4-5 tygodnia.
Jak już w końcu uda się go uspokoić to też idź spać, na pewno pośpi dłużej po takim męczącym dniu.Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyJakie to pocieszające, że nie tylko moja młoda nie lubi spać 🙂 tzn noce są w miarę ok... Chociaż też zdarzają się gorsze. Jedna dłuższą drzemke w dzień też zazwyczaj ma ale reszta dnia to płacz... Jeśli nie śpi to chciałaby ciągle jeść, a jak je i je to później ulewa i znów robi się głodna... Ehhh nie jest lekko. W zasadzie nie potrafi polezec na spokojnie... Smoczka nie chce, jeśli już jakimś cudem zassie to chwila i wypluwa. Mam nadzieję, że po skoku rozwojowym będzie trochę spokojniejsza.
Za to jestem zachwycona moją Kinią. Początkowo była na mnie zła i zazdrosna ale zaczyna być coraz lepiej. A jej podejście do małej wyciska mi łzy z oczu. Nazywa ją swoim szczęściem, całuję, glaszcze, nie wyjdzie do przedszkola bez ucalowania siostry... Ojj już nie mogę się doczekać aż będą razem się bawić ❤️
Byliśmy dziś u pediatry i młoda od wtorku przybrała 145 g. Szału nie ma ale wreszcie wróciła do wagi urodzeniowej. Poza tym wszystko ok. Tylko ponoć z szczepionkami 5 w 1 jest problem i pediatra zalecala 6w 1... A ja jakoś przekonana nie jestem.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
U nas mamy postępy jeśli chodzi o spanie. Kilka razy udało się Zosię odłożyć chwilę po tym jak zamknęła oczy i nawet jeśli w łóżeczku je otworzyła to zasnęła sama, nie na rękach.
Nie zawsze się to udaje, czasem wspomagam się Szumisiem, ale ważne że w ogóle się udało bo wcześniej zasypiała tylko na rękach.
Poza tym próbuję ją odkładać do jej łóżeczka a nie wszędzie gdzie tylko jest miejsce. Wcześniej czasem spała na sofie, czasem na fotelu lub na naszym łóżku. Ale pomyślałam że jak będzie większa to może stamtąd spaść bo nie ma zabezpieczenia a będzie się już przekręcać z boku na bok. Lepiej niech się nauczy że do spania ma łóżeczko
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny