X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Niech żyje femaltiker.
    Zdrówko kochane!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66a171ba5241.jpg

też już jedną porcję wcięłam :) z jogurtem naturalnym, orzechami, borówkami i truskawkami :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal w koszuli, bez prysznica, z wlosami jak mop... dzis dzien przytulaska. Mała marudna i placzliwa, nie pozwala sie odłożyć. Usypia ja tylko fotel bujany oczywiscie na mnie :p
    Chcoiaz na macie chwile polezala to przynajmniej wypilam kawke i zjadlam rogala ;) na reszte zabraklo czasu wolnego

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femaltiker uwielbiam! Ten karmelowy oczywiście, czekoladowy mi nie podchodzi, w dodatku ciężko go wymieszać i pływają takie gluty na wierzchu.

My się od rana nosimy, Marsupi jakoś daje radę, chwilę popłakała w nim ale dałam cycka i już możemy się nosić w spokoju, zasypia oczywiście 😊

Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też felmatiker karmel bardzo smakuje, z jogurtem naturalnym najlepiej, ale też narazie odstawiłam, bo produkcja jest w sam raz. Narazie wypiłem jedno opakowanie, mam 2 w zapasie, może na kolejny "kryzys laktacyjny" około 5-6 tydz???
    Kasia śpi już 2,5godz.☺Nie wiem czy to może dlatego, że wczoraj nic nie spala i dziś nadrabia?

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Mi też felmatiker karmel bardzo smakuje, z jogurtem naturalnym najlepiej, ale też narazie odstawiłam, bo produkcja jest w sam raz. Narazie wypiłem jedno opakowanie, mam 2 w zapasie, może na kolejny "kryzys laktacyjny" około 5-6 tydz???
    Kasia śpi już 2,5godz.☺Nie wiem czy to może dlatego, że wczoraj nic nie spala i dziś nadrabia?

mnie też karmelowy smakuje :) i też z jogo! Bunio też śpi już 1,5h więc... korzystajmy Sansiviera :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, mamy podobne dni z naszymi Maluchami ostatnio 😉 z resztą, są z jednego dnia!

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Fasolka, mamy podobne dni z naszymi Maluchami ostatnio 😉 z resztą, są z jednego dnia!

dokładnie! :) ciekawe czy kolejne "kryzysy" będą się pokrywać ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten femaltiker pijecie 30 minut do godziny przed karmieniem? bo ja nigdy nie potrafie utrafic kiedy bedzie pil :)

pije rano i wieczorem do sniadania i do kolacji

Fasolka przyszly ziolka?

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mowilam Wam ze 2.6. chrzcimy? 30 ludzi na obiad 7 na noc.....jak ja to ogarne z malym dzieciem nie wiem....

• angella908 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ciśnieniowe dziewczyny, czy Wy bierzecie jeszcze dopegyt?
    Jak Wasze ciśnienie?

Mi przy wypisie kazali brać 2xdziennie. Ale mam ciśnienie 105/58 i sama odstawiłam. Narazie ciśnienie po odstawieniu mam w normie.

Ja miałam przy końcu problemy z ciśnieniem, a przed ciąża nigdy nie miałam :) No i teraz po wyjściu ze szpitala nic się nie działo wiec nie biore tych tabletek ;)

Tunia76 lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, czarna kupka w nocy i ulewa na brązowo. A już myślałam, że koszmar się skończył. Chyba jednak musimy w końcu jechać do szpitala. Pewnie coś z żołądkiem albo przewodem pokarmowym 😢

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a ten femaltiker pijecie 30 minut do godziny przed karmieniem? bo ja nigdy nie potrafie utrafic kiedy bedzie pil :)

pije rano i wieczorem do sniadania i do kolacji

Fasolka przyszly ziolka?

ja też piję o różnych porach :)
    ziółka są w paczkomacie :)- muszę iść odebrać

a propos... wzięłam taki susz a nie zmielone.. to chyba dobrze? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a mowilam Wam ze 2.6. chrzcimy? 30 ludzi na obiad 7 na noc.....jak ja to ogarne z malym dzieciem nie wiem....

ale u Was śpią? ja robię 15.08 na 40 osób a 20 z noclegiem no ale my robimy w hotelu :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Cholera, czarna kupka w nocy i ulewa na brązowo. A już myślałam, że koszmar się skończył. Chyba jednak musimy w końcu jechać do szpitala. Pewnie coś z żołądkiem albo przewodem pokarmowym 😢

ojej :( jedź koniecznie Kasiulka! Daj znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:42

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Lubię karmelowy czekoladowy już nie taki dobry, narazie pic nie muszę bo mleka mam duzo 😜
    My dziś po szczepieniu, Hubert waga przy urodzeniu 3160 a dziś 5370 mały pulpecik 😜 biedny przy szczepieniu po pierwszej dawce zapłakał i spał dalej ale dwa kolejne ukłucia go już zabolały. Teraz odsypia, mam nadzieje ze nie będzie go bardzo bolały nóżki ;)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam Wam kiedyś, że olejowałam sobie krocze żeby mnie nie nacięli?

Nacięli... :D I to na grubo. Wydaje mi się, że mam jakoś bardzo nisko szyjkę. Nawet w sumie palca nie muszę wkładać za mocno. Ćwiczę kegla cały czas bo się boje wypadania pochwy.

Ale ja nie o tym. Olejek użyłam do włosów. Jest super do tego celu :P Także polecam do olejowania włosów olejek weleda. Do krocza nie polecam :D

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Kasiulka jedzcie jak najszybciej. Lepiej to sprawdzic i odzyskac spokoj. Sciskam 😙

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka jedz szybko i daj znac koniecznie co sie dzieje...biedactwo

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka nie wiem czy susz lepszy ja mam takie w herbacie w saszetkach ...takze trudno mi powiedziec.....

my robimy w domu....a ta 7 to z lodzkiego przyjezdza dlatego na caly wikend ....a reszta to ma blisko wiec tylko na msze i obiad......ale ciesze sie ze bedziemy balowac :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka nie wiem czy susz lepszy ja mam takie w herbacie w saszetkach ...takze trudno mi powiedziec.....

my robimy w domu....a ta 7 to z lodzkiego przyjezdza dlatego na caly wikend ....a reszta to ma blisko wiec tylko na msze i obiad......ale ciesze sie ze bedziemy balowac :)

ja tez z łódzkiego to moze sie zabiore z nimi ? :) dawno nie balowałam :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3185 3186 3187 3188 3189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ