Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anete wrote:Mi pediatra też mówiła o słabej dostępności szczepionki 5w1 i jak chcielibyśmy szczepić tą, to musimy kupić od razu wszystkie dawki, żeby potem nie było, że nie będzie
Byliśmy u pediatry, Heniek przybrał w 3 tyg i 3 dni kilogram, waży teraz 4220g. Wychodzi na to, że przybiera średnio 40g na dobę. Niezły klopsik z niego.
I Karolcia witaj w klubie, pediatra kazała mi odstawić mleko i czekoladę, bo stwierdziła, że w kupce jest śluz i jest kwaskowa (akurat zrobił przy niej i oglądała). Porażka 😩
Tylko mleko ? Czy ogólnie nabiał ?
Ja tego mleka piłam niedużo, jedynie pod Femaltiker i czasem lubiłam sobie zjeść zupę mleczną .. i właśnie po mleku nie zauważyłam żadnej zmiany w kupie Marcyśki. Dopiero po twarogu, a i żarłam codziennie całą czekoladę, więc i może po tym.
Czyli Henio trzyma sojusz z Marcyską a matki będą głodować, no masakra. -
Karollinax26 wrote:Tylko mleko ? Czy ogólnie nabiał ?
Ja tego mleka piłam niedużo, jedynie pod Femaltiker i czasem lubiłam sobie zjeść zupę mleczną .. i właśnie po mleku nie zauważyłam żadnej zmiany w kupie Marcyśki. Dopiero po twarogu, a i żarłam codziennie całą czekoladę, więc i może po tym.
Czyli Henio trzyma sojusz z Marcyską a matki będą głodować, no masakra.
No właśnie mówiła, że jogurty mogę jeść. Nie mogę mleka, śmietany, czekolady i pomidorów. Myślę, że prędzej może być to od pomidorów niż mleka... -
Karollinax26 wrote:Anete, z jaką wagą Henio wyszedł ze szpitala ? Bo między naszymi dziećmi jest tylko dzień różnicy, urodził się 3200 tak ? Teraz waży 4200. Marcela urodzila się 3450, teraz waży 4560, tylko na wyjściu ze szpitala ważyła 3100.
Urodził się 3220, po dwóch dniach 2940. Teraz obliczyłam, że przybiera średnio 40g na dobę. To chyba za dużo 😳 no ale jak takiemu dziecku ograniczyć? No przecież się nie da...
To Marcela przybiera chyba podobnie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:37
-
Fasolka u mnie jest 8 st ma być 10 a na 12.30 jedziemy do lekarza. Ubieram body na długi rękaw, półśpiochy cienką czapeczkę i kombinezonik (raczej pajac) taki dresowy. Będzie w foteliku cały czas no bo tylko do samochodu i z samochodu
Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Jeszcze nie, jutro dostanę przelew, więc się będę dzwonić i umawiać. Mam nadzieję, że miliony taka porada nie kosztuje.
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny, czy Wy konsultowalyscie z pediatra podawanie tych wszystkich kropelek?
Czy same zaczelyscie podawać?
Ja Wiki podaję tylko witamine D.
A czy bierzecie jeszcze te witaminy co w ciąży, czy już nie?
A te kropelki dla Kasi podaje z zalecenia położnej. Espumisan 100 3×dziennie 5 kropli. I delicol do każdego karmienia 6 kropli.Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Ja sądzę że jeżeli są jakiekolwiek u mnie problemy związane z jedzeniem to czekolada niestety... Jem za dużo.. Jak tu nie jesc.. 🙈
Jest 11:30 a ja juz jednego wedla z nadzieniem malinowym mam w sobieale za to wczoraj poscilam to dzis juz nadrobilam a gdzie tam do wieczora
martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
A my sami cały dzień. Młody zasnąl ale zaraz wstanie jeść. Że spaceru nici bo leje jak z cebra i zimno. Dzisiaj za to udało mi się namówić Kazika na ćwiczenia na brzuszku, z 20 minut tak leżał. Pospirwalismy sobie i widzę, że już taki kumaty się książę robi, bo leżał w kolysce i gapil się na maskotke
niedługo będzie można zamontować pałąk z zabawkami
fajnie
Jestem głodna, bo zjadłam 5 łyżeczek skyra tylko, ale mam też ochotę się zdrzemnac i to jest jednak silniejsze na te chwileFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny