X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nic nikt nie mówił o dostępności 5w1 i ta właśnie szczepilismy i nawet były na stanie w aptece nie musieli zamawiać

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jakby tak bylo powinnaś mieć ciążę rozwiązane natychmiast. Zielone wody to oddana smolka przez dziecko przecież to jest niebezpieczne dla życia dziecka. Może coś źle zrozumiałaś.
    Dobrze zrozumiałam, bo powtórzył to położnej, żeby już nie zapisywać do niego na wizytę bo mam zielone wody, tylko w czwartek na konsultacje w czwartek z lekarzem że szpitala w celu umówienia wywołania porodu. Ale do czwartku jeszcze tyle czasu...

Misiabella lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, które nie daje mi spokoju...
    Czy lekarz podczas badania USG może stwierdzic czy wody sa zielone?

Menka podczas USG nie ale podczas badania ginekologicznego tak...wkładają coś jak metalowy wziernik i światełkiem świeca...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka myslałam dzis o Tobie.
    Jak samopoczucie?
    Wlasnie doczytalam, ze mssz podejrzenie zielonych wod. Z rego co sue orientuje to dosc powazna sprawa i intereencja lekarza powinna byc szybka. Zawsze to większe ryzyko

Syska u mnie chyba podobnie działa fotel bujany :) troche sie z mała pokolysze i też odlot 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 01:11

Menka888 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę jestem zawiedziona łózeczkiem lionello. Jak sie opusci jeden bok, by zrobic dostawkę, płaszczyzna łozeczka wszerz jest pochylona lekko na jedna strone, na ta do ktorej sie dostawia. A to dlatego, ze jak sie odkreci ten górny pałąk, to ten material utrzymujacy calosc na górze opada w dol, a z wlozonym pałakiem jest na jednym poziomie z reszta i wtedy nie ma tego problemu.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Laski a te pneumokoki to lepiej prevanar czy synflorix?
    Ja biorę prenevar. Na więcej działa.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na odbicie po jedzeniu🙄🙄🙄🤣🤣🤣

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o GoT to podzielam zdanie Kiwony. Dooobryyy odcinek. Oj bardzo! Wróciłam dobra GOT.. Czyli jest to czego nikt się nie spodziewał i wzbudza kontrowersje. Ciekawe czy moja teoria z Aria się sprawdzi czy to będzie też zbyt oczywiste :)

Menka jeżeli miałabyś zielone wody powinna być natychmiast cc... Troche nie rozumiem o co u Ciebie chodzi lekarzom.

Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Czekam na odbicie po jedzeniu🙄🙄🙄🤣🤣🤣
    Ja już się teraz poddalam. To jedyna pora ten środek nocy że on jest tak nieprzytomny że nie zauważa jedzenia i nie ma szans na odbicie... Ale nie Ulewa po odlozeniu. Za to wieczorem po jedzeniu po kąpieli 4 razy dziś zmienialismy śpiochy. 4!!

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella, kurde, to lipa! I co, dziecko ma bokiem leżeć?! Może napisz do producenta i wyjaśnij problem?
    Ja przed porodem też się zdziwiłam, że coś jest nie tak, że lekko pochyłe, ale zauważyłam, że po bokach jest dodatkowy materiał, który powinno się włożyć w stelaż. Mąż tego nie zauważył przy rozkładaniu. A to bardzo istotna część, bo stabilizuje całe łóżeczko. My mamy chicco next to me i ten jeden dłuższy bok mamy cały czas otwarty, więc Klemek śpi praktycznie z nami 🙂

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A ja trochę jestem zawiedziona łózeczkiem lionello. Jak sie opusci jeden bok, by zrobic dostawkę, płaszczyzna łozeczka wszerz jest pochylona lekko na jedna strone, na ta do ktorej sie dostawia. A to dlatego, ze jak sie odkreci ten górny pałąk, to ten material utrzymujacy calosc na górze opada w dol, a z wlozonym pałakiem jest na jednym poziomie z reszta i wtedy nie ma tego problemu.
    Dokładnie tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jeżeli chodzi o GoT to podzielam zdanie Kiwony. Dooobryyy odcinek. Oj bardzo! Wróciłam dobra GOT.. Czyli jest to czego nikt się nie spodziewał i wzbudza kontrowersje. Ciekawe czy moja teoria z Aria się sprawdzi czy to będzie też zbyt oczywiste :)

Menka jeżeli miałabyś zielone wody powinna być natychmiast cc... Troche nie rozumiem o co u Ciebie chodzi lekarzom.
    Na prawdę się tego nie spodziewalas?chyba tylko ja jestem zbyt wymagająca. Dla mnie aria zabije " królowa"

B_002 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Jaką masz teorie co do Arii? Ja uważam że ona zabije Daenerys :)

B_002, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na prawdę się tego nie spodziewalas?chyba tylko ja jestem zbyt wymagająca. Dla mnie aria zabije " królowa"

Mój mąż też cały czas mówił że jej odbije i wszystkich pozabija, ja cały czas w nią wierzyłam xd

Paula 90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jaką masz teorie co do Arii? Ja uważam że ona zabije Daenerys :)
    No wlasnie ja tak samo.. I uważa tak każdy.. Więc chciałabym żeby było inaczej :)
    Zobaczymy

Wiecie chcialabym żeby było zaskoczenie jak w starej GOT.. Np Aria chcąc zabić królowa zabija niechcący Johna bo ten jest pajacem i chce być słownym bo przysiadl Dence i ja broni. No i królem musi zostać Kowal :)... No żeby było coś wow! A nie to co myślimy wszystkie.

Tak czy siak smutne że 8 lat mojego życia w jakiś sposób się skończy. Kocham ten serial i od początku jak wariatka oglądałam. I będzie koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 05:36

Kiwona, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja musze sobie zorganizowac ogladanie gry o tron, tak zachecacie. Wczesniej ogladalam wszystkie sezony.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, tylko to kwestia ze kazde lozeczko lionello raczejj tak ma, taki produkt do konca nieprzemyslany. Przechył jest niewielki, ledwo dostrzegalny, ale widze ze sprawia pewien dyskomfort. Maly woli lezec z glowa tylem do dostawki, a przeciez chodzilo o cos odwrotnego ;)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z Was podaje espunisam 100. Chyba Wiewióreczka???
    Jak aplikować?
    Bo ja 40tke to daje 7kropli 3 razy a o setkę się pyta koleżanka

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnieniowe dziewczyny, czy Wy bierzecie jeszcze dopegyt?
    Jak Wasze ciśnienie?

Mi przy wypisie kazali brać 2xdziennie. Ale mam ciśnienie 105/58 i sama odstawiłam. Narazie ciśnienie po odstawieniu mam w normie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ktoras z Was podaje espunisam 100. Chyba Wiewióreczka???
    Jak aplikować?
    Bo ja 40tke to daje 7kropli 3 razy a o setkę się pyta koleżanka
    My dajemy teraz 10 kropli do każdego karmienia. Czyli około 7 razy dziennie.
    Przed skończonym miesiącem dawaliśmy 5 kropel do kazdego karmienia.

Mama36 lubi tę wiadomość

‹‹ 3182 3183 3184 3185 3186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ