Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tunia76 wrote:Ciśnieniowe dziewczyny, czy Wy bierzecie jeszcze dopegyt?
Jak Wasze ciśnienie?
Mi przy wypisie kazali brać 2xdziennie. Ale mam ciśnienie 105/58 i sama odstawiłam. Narazie ciśnienie po odstawieniu mam w normie.
Tunia kurcze odstawiaj to dziadostwo.......dopegytu po porodzie nie mozna brac bo sie depresji nabawisz...juz teraz wiem dlaczego u Ciebie takie "smucenie" ostatnimi czasy.....
mi juz w szpitalu odstawiali dopegyt...lekarka wlasnie tlumaczyla ze z powodu problemow z depresja i laktacja...naukowo udowodnione zapisane na ulotce......w zamian za dopegyt kazali brac 3 inne leki.....bralam je podczas pobytu w szpitalu ( nabawialam sie przez to tylko rozstroju zeladka ) po przyjsciu do domu odstawialm wszystko....
na poczatku mierzylam cisnienie 3 razy dziennie bylo wysoki bo podchodzilo do 90 czasami nawet 100 ..ale z biegiem czasu samo spadalo....teraz sie tak 120-85 albo 116 na 75 zalezy czy mnie ktos wkurzy czy nie -
ja wczoraj caly dzien poza domem .....wybralam sie sama z 3 dzieci samochodem 60km.....dalam rade
droga powrotna wszyscy spali
za to wieczorem Franczesko chyba byl przestymulowany bo do 22:30 nie potrafil zasnac wypil 4 cycki naraz za drugim podejsciem picia juz chyba ciagnal na pusto bo flaki straszne byly.....potem jeszcze go 30 minut nosilam ciagnal smoka ze jakbym miala mm w domu to bym odrazu podala a tak ze nie mialam no to jechal na smoczku.....w koncu zasnal i spal 4 godziny.....( czyli glodny nie byl)
alergia na pieluchy zeszla w koncu po 3 dniach zakladania tetrowych pieluch.... prania 2 pralek dziennie i kupy prasowania....no ale dziecko gladkie i bez kropekwracam do pampersow..
a 78 sztuk bella happy 1 jutro niose do szpitala na noworodki......zostalo mi jeszcze 78 sz. 2 .....moze za jakis czas sprobuje czy ciagle ma alergie
-
Tunia76 wrote:Stresant o dzięki. A ja narzekam na nastrój i mało pokarmu.
Czyli to faktycznie może być wina dopegytu.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Bunio wczoraj mi chyba pobudził laktacje bo zdaje mi się że mleka jest dużo,cycki pełne.... noc dość spokojna...pobudki co 2-3 h.... ciekawe czy dziś będzie powtórka z rozrywki z wczoraj....
Paula 90, Karmelllka90, Misiabella, Kasiulka90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
stresant wrote:ja wczoraj caly dzien poza domem .....wybralam sie sama z 3 dzieci samochodem 60km.....dalam rade
droga powrotna wszyscy spali
za to wieczorem Franczesko chyba byl przestymulowany bo do 22:30 nie potrafil zasnac wypil 4 cycki naraz za drugim podejsciem picia juz chyba ciagnal na pusto bo flaki straszne byly.....potem jeszcze go 30 minut nosilam ciagnal smoka ze jakbym miala mm w domu to bym odrazu podala a tak ze nie mialam no to jechal na smoczku.....w koncu zasnal i spal 4 godziny.....( czyli glodny nie byl)
alergia na pieluchy zeszla w koncu po 3 dniach zakladania tetrowych pieluch.... prania 2 pralek dziennie i kupy prasowania....no ale dziecko gladkie i bez kropekwracam do pampersow..
a 78 sztuk bella happy 1 jutro niose do szpitala na noworodki......zostalo mi jeszcze 78 sz. 2 .....moze za jakis czas sprobuje czy ciagle ma alergie
Szacun Stresant...ja rozważam wyjście na pocztę ale na razie sonduje nastrój Bunia...jest 7 stopni.,nie wiem jak go ubrać na spacer....stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny, czy Wy konsultowalyscie z pediatra podawanie tych wszystkich kropelek?
Czy same zaczelyscie podawać?
Ja Wiki podaję tylko witamine D.
A czy bierzecie jeszcze te witaminy co w ciąży, czy już nie?
ja tez nic oprocz witaminy D nie podaje .....
czasami widze ze go brzuszek boli przeciaga sie wierci steka narzeka....ale wtedy rozbieram cwicze nogami popierdzi i jest okTunia76 lubi tę wiadomość
-
Kupilam tego bibsa ale przez internety. Mam nadzieję ze dojdzie jeszcze w tym tyg i ze maly chetniej go wezmie.
W ogole zastanawiam sie czy problemy z karmieniem nie sa przez smoczek.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
stresant wrote:Fasolka tez musze isc na poczte...ale zostawie to na jutro ..bo jutro do lekarza wiec przy jednym ubieraniu i na poczte dzis u nas 5 stopni i leje....
No to też pogoda do dupy....w sumie u nas też się zanosi na deszcz...mam też paczkę do odbioru w paczkomacie...chyba karuzela to moze sie Buniowi spodobaMama36 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
A ja nadal biorę dopegyt,tak jak mi kazali w szpitalu przy wypisie. Nie mam depresji na razie,odpukac. Jedynie można się doszukiwać w mojej laktacji problemow. Ciążowe witaminy biorę nadal.
Bibsy już mamy 3 bo i innego Brunek nie toleruje.
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Mi pediatra też mówiła o słabej dostępności szczepionki 5w1 i jak chcielibyśmy szczepić tą, to musimy kupić od razu wszystkie dawki, żeby potem nie było, że nie będzie
Byliśmy u pediatry, Heniek przybrał w 3 tyg i 3 dni kilogram, waży teraz 4220g. Wychodzi na to, że przybiera średnio 40g na dobę. Niezły klopsik z niego.
I Karolcia witaj w klubie, pediatra kazała mi odstawić mleko i czekoladę, bo stwierdziła, że w kupce jest śluz i jest kwaskowa (akurat zrobił przy niej i oglądała). Porażka 😩 -
Fasolka77 wrote:Bibsy robią robotę
Dziewczyny w co ubrać dziecko przy 7 stopniach?
U nas 9 stopni, Henio śpi na balkonie w wózku. Ma body na dł rękaw, bluzę, spodenki, skarpetki, cienką czapkę i przykryty jest średnim kocykiem. Kark ma ciepłyFasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość