X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teoria jest taka że to Jon ukatrupi Matkę Smoków.
    Teoretycznie smok powinien być mu posłuszny skoro jest z rodziny.
    I będzie królem ze smokiem 🐉

Kiwona, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ciśnieniowe dziewczyny, czy Wy bierzecie jeszcze dopegyt?
    Jak Wasze ciśnienie?

Mi przy wypisie kazali brać 2xdziennie. Ale mam ciśnienie 105/58 i sama odstawiłam. Narazie ciśnienie po odstawieniu mam w normie.

Tunia kurcze odstawiaj to dziadostwo.......dopegytu po porodzie nie mozna brac bo sie depresji nabawisz...juz teraz wiem dlaczego u Ciebie takie "smucenie" ostatnimi czasy.....

mi juz w szpitalu odstawiali dopegyt...lekarka wlasnie tlumaczyla ze z powodu problemow z depresja i laktacja...naukowo udowodnione zapisane na ulotce......w zamian za dopegyt kazali brac 3 inne leki.....bralam je podczas pobytu w szpitalu ( nabawialam sie przez to tylko rozstroju zeladka ) po przyjsciu do domu odstawialm wszystko....
    na poczatku mierzylam cisnienie 3 razy dziennie bylo wysoki bo podchodzilo do 90 czasami nawet 100 ..ale z biegiem czasu samo spadalo....teraz sie tak 120-85 albo 116 na 75 zalezy czy mnie ktos wkurzy czy nie :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka czekasz do czwartku???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant o dzięki. A ja narzekam na nastrój i mało pokarmu.
    Czyli to faktycznie może być wina dopegytu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj caly dzien poza domem .....wybralam sie sama z 3 dzieci samochodem 60km.....dalam rade :) droga powrotna wszyscy spali :)

za to wieczorem Franczesko chyba byl przestymulowany bo do 22:30 nie potrafil zasnac wypil 4 cycki naraz za drugim podejsciem picia juz chyba ciagnal na pusto bo flaki straszne byly.....potem jeszcze go 30 minut nosilam ciagnal smoka ze jakbym miala mm w domu to bym odrazu podala a tak ze nie mialam no to jechal na smoczku.....w koncu zasnal i spal 4 godziny.....( czyli glodny nie byl)
    alergia na pieluchy zeszla w koncu po 3 dniach zakladania tetrowych pieluch.... prania 2 pralek dziennie i kupy prasowania....no ale dziecko gladkie i bez kropek :) wracam do pampersow..

a 78 sztuk bella happy 1 jutro niose do szpitala na noworodki......zostalo mi jeszcze 78 sz. 2 .....moze za jakis czas sprobuje czy ciagle ma alergie :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Stresant o dzięki. A ja narzekam na nastrój i mało pokarmu.
    Czyli to faktycznie może być wina dopegytu.
    100% wina dopegytu......mi podawali jeszcze 2 dni po porodzie (zanim zwolali konsylum kardiologow zeby ustalic nowe leczenie) maialam takie stany lekowe ze balam sie na 2 minuty zostac sama z dzieckiem .....balam sie isc do WC w sumie to sie wszystkiego balam ...jak ktos do drzwi zapukal to ja podskakiwalam na lozku ... po odstawiemu dopegytu skonczyl sie placz i lek.....

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Bunio wczoraj mi chyba pobudził laktacje bo zdaje mi się że mleka jest dużo,cycki pełne.... noc dość spokojna...pobudki co 2-3 h.... ciekawe czy dziś będzie powtórka z rozrywki z wczoraj....

Paula 90, Karmelllka90, Misiabella, Kasiulka90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy konsultowalyscie z pediatra podawanie tych wszystkich kropelek?
    Czy same zaczelyscie podawać?
    Ja Wiki podaję tylko witamine D.

A czy bierzecie jeszcze te witaminy co w ciąży, czy już nie?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja wczoraj caly dzien poza domem .....wybralam sie sama z 3 dzieci samochodem 60km.....dalam rade :) droga powrotna wszyscy spali :)

za to wieczorem Franczesko chyba byl przestymulowany bo do 22:30 nie potrafil zasnac wypil 4 cycki naraz za drugim podejsciem picia juz chyba ciagnal na pusto bo flaki straszne byly.....potem jeszcze go 30 minut nosilam ciagnal smoka ze jakbym miala mm w domu to bym odrazu podala a tak ze nie mialam no to jechal na smoczku.....w koncu zasnal i spal 4 godziny.....( czyli glodny nie byl)
    alergia na pieluchy zeszla w koncu po 3 dniach zakladania tetrowych pieluch.... prania 2 pralek dziennie i kupy prasowania....no ale dziecko gladkie i bez kropek :) wracam do pampersow..

a 78 sztuk bella happy 1 jutro niose do szpitala na noworodki......zostalo mi jeszcze 78 sz. 2 .....moze za jakis czas sprobuje czy ciagle ma alergie :)

Szacun Stresant...ja rozważam wyjście na pocztę ale na razie sonduje nastrój Bunia...jest 7 stopni.,nie wiem jak go ubrać na spacer....

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy konsultowalyscie z pediatra podawanie tych wszystkich kropelek?
    Czy same zaczelyscie podawać?
    Ja Wiki podaję tylko witamine D.

A czy bierzecie jeszcze te witaminy co w ciąży, czy już nie?

ja tez nic oprocz witaminy D nie podaje .....

czasami widze ze go brzuszek boli przeciaga sie wierci steka narzeka....ale wtedy rozbieram cwicze nogami popierdzi i jest ok

Tunia76 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka tez musze isc na poczte...ale zostawie to na jutro ..bo jutro do lekarza wiec przy jednym ubieraniu i na poczte dzis u nas 5 stopni i leje....

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam tego bibsa ale przez internety. Mam nadzieję ze dojdzie jeszcze w tym tyg i ze maly chetniej go wezmie.
    W ogole zastanawiam sie czy problemy z karmieniem nie sa przez smoczek.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moja teoria jest taka że to Jon ukatrupi Matkę Smoków.
    Teoretycznie smok powinien być mu posłuszny skoro jest z rodziny.
    I będzie królem ze smokiem 🐉
    Podoba mi się też ta teoria

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka tez musze isc na poczte...ale zostawie to na jutro ..bo jutro do lekarza wiec przy jednym ubieraniu i na poczte dzis u nas 5 stopni i leje....

No to też pogoda do dupy....w sumie u nas też się zanosi na deszcz...mam też paczkę do odbioru w paczkomacie...chyba karuzela to moze sie Buniowi spodoba

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończymy dziś 4 tygodnie :) a za dwa dni pierwsza miesięcznica :)

mysla.nieskalana, Daffi, Mama36, Kiwona, india, Kasiulka90, martusiawp, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola umowilas już się z radcą prawnym?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal biorę dopegyt,tak jak mi kazali w szpitalu przy wypisie. Nie mam depresji na razie,odpukac. Jedynie można się doszukiwać w mojej laktacji problemow. Ciążowe witaminy biorę nadal.
    Bibsy już mamy 3 bo i innego Brunek nie toleruje.

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibsy robią robotę ;)

Dziewczyny w co ubrać dziecko przy 7 stopniach?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra też mówiła o słabej dostępności szczepionki 5w1 i jak chcielibyśmy szczepić tą, to musimy kupić od razu wszystkie dawki, żeby potem nie było, że nie będzie

Byliśmy u pediatry, Heniek przybrał w 3 tyg i 3 dni kilogram, waży teraz 4220g. Wychodzi na to, że przybiera średnio 40g na dobę. Niezły klopsik z niego.
    I Karolcia witaj w klubie, pediatra kazała mi odstawić mleko i czekoladę, bo stwierdziła, że w kupce jest śluz i jest kwaskowa (akurat zrobił przy niej i oglądała). Porażka 😩

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bibsy robią robotę ;)

Dziewczyny w co ubrać dziecko przy 7 stopniach?

U nas 9 stopni, Henio śpi na balkonie w wózku. Ma body na dł rękaw, bluzę, spodenki, skarpetki, cienką czapkę i przykryty jest średnim kocykiem. Kark ma ciepły

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 3183 3184 3185 3186 3187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ