X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teoria jest taka że to Jon ukatrupi Matkę Smoków.
    Teoretycznie smok powinien być mu posłuszny skoro jest z rodziny.
    I będzie królem ze smokiem 🐉

Kiwona, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ciśnieniowe dziewczyny, czy Wy bierzecie jeszcze dopegyt?
    Jak Wasze ciśnienie?

Mi przy wypisie kazali brać 2xdziennie. Ale mam ciśnienie 105/58 i sama odstawiłam. Narazie ciśnienie po odstawieniu mam w normie.

Tunia kurcze odstawiaj to dziadostwo.......dopegytu po porodzie nie mozna brac bo sie depresji nabawisz...juz teraz wiem dlaczego u Ciebie takie "smucenie" ostatnimi czasy.....

mi juz w szpitalu odstawiali dopegyt...lekarka wlasnie tlumaczyla ze z powodu problemow z depresja i laktacja...naukowo udowodnione zapisane na ulotce......w zamian za dopegyt kazali brac 3 inne leki.....bralam je podczas pobytu w szpitalu ( nabawialam sie przez to tylko rozstroju zeladka ) po przyjsciu do domu odstawialm wszystko....
    na poczatku mierzylam cisnienie 3 razy dziennie bylo wysoki bo podchodzilo do 90 czasami nawet 100 ..ale z biegiem czasu samo spadalo....teraz sie tak 120-85 albo 116 na 75 zalezy czy mnie ktos wkurzy czy nie :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka czekasz do czwartku???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant o dzięki. A ja narzekam na nastrój i mało pokarmu.
    Czyli to faktycznie może być wina dopegytu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj caly dzien poza domem .....wybralam sie sama z 3 dzieci samochodem 60km.....dalam rade :) droga powrotna wszyscy spali :)

za to wieczorem Franczesko chyba byl przestymulowany bo do 22:30 nie potrafil zasnac wypil 4 cycki naraz za drugim podejsciem picia juz chyba ciagnal na pusto bo flaki straszne byly.....potem jeszcze go 30 minut nosilam ciagnal smoka ze jakbym miala mm w domu to bym odrazu podala a tak ze nie mialam no to jechal na smoczku.....w koncu zasnal i spal 4 godziny.....( czyli glodny nie byl)
    alergia na pieluchy zeszla w koncu po 3 dniach zakladania tetrowych pieluch.... prania 2 pralek dziennie i kupy prasowania....no ale dziecko gladkie i bez kropek :) wracam do pampersow..

a 78 sztuk bella happy 1 jutro niose do szpitala na noworodki......zostalo mi jeszcze 78 sz. 2 .....moze za jakis czas sprobuje czy ciagle ma alergie :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Stresant o dzięki. A ja narzekam na nastrój i mało pokarmu.
    Czyli to faktycznie może być wina dopegytu.
    100% wina dopegytu......mi podawali jeszcze 2 dni po porodzie (zanim zwolali konsylum kardiologow zeby ustalic nowe leczenie) maialam takie stany lekowe ze balam sie na 2 minuty zostac sama z dzieckiem .....balam sie isc do WC w sumie to sie wszystkiego balam ...jak ktos do drzwi zapukal to ja podskakiwalam na lozku ... po odstawiemu dopegytu skonczyl sie placz i lek.....

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Bunio wczoraj mi chyba pobudził laktacje bo zdaje mi się że mleka jest dużo,cycki pełne.... noc dość spokojna...pobudki co 2-3 h.... ciekawe czy dziś będzie powtórka z rozrywki z wczoraj....

Paula 90, Karmelllka90, Misiabella, Kasiulka90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy konsultowalyscie z pediatra podawanie tych wszystkich kropelek?
    Czy same zaczelyscie podawać?
    Ja Wiki podaję tylko witamine D.

A czy bierzecie jeszcze te witaminy co w ciąży, czy już nie?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja wczoraj caly dzien poza domem .....wybralam sie sama z 3 dzieci samochodem 60km.....dalam rade :) droga powrotna wszyscy spali :)

za to wieczorem Franczesko chyba byl przestymulowany bo do 22:30 nie potrafil zasnac wypil 4 cycki naraz za drugim podejsciem picia juz chyba ciagnal na pusto bo flaki straszne byly.....potem jeszcze go 30 minut nosilam ciagnal smoka ze jakbym miala mm w domu to bym odrazu podala a tak ze nie mialam no to jechal na smoczku.....w koncu zasnal i spal 4 godziny.....( czyli glodny nie byl)
    alergia na pieluchy zeszla w koncu po 3 dniach zakladania tetrowych pieluch.... prania 2 pralek dziennie i kupy prasowania....no ale dziecko gladkie i bez kropek :) wracam do pampersow..

a 78 sztuk bella happy 1 jutro niose do szpitala na noworodki......zostalo mi jeszcze 78 sz. 2 .....moze za jakis czas sprobuje czy ciagle ma alergie :)

Szacun Stresant...ja rozważam wyjście na pocztę ale na razie sonduje nastrój Bunia...jest 7 stopni.,nie wiem jak go ubrać na spacer....

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy konsultowalyscie z pediatra podawanie tych wszystkich kropelek?
    Czy same zaczelyscie podawać?
    Ja Wiki podaję tylko witamine D.

A czy bierzecie jeszcze te witaminy co w ciąży, czy już nie?

ja tez nic oprocz witaminy D nie podaje .....

czasami widze ze go brzuszek boli przeciaga sie wierci steka narzeka....ale wtedy rozbieram cwicze nogami popierdzi i jest ok

Tunia76 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka tez musze isc na poczte...ale zostawie to na jutro ..bo jutro do lekarza wiec przy jednym ubieraniu i na poczte dzis u nas 5 stopni i leje....

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam tego bibsa ale przez internety. Mam nadzieję ze dojdzie jeszcze w tym tyg i ze maly chetniej go wezmie.
    W ogole zastanawiam sie czy problemy z karmieniem nie sa przez smoczek.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moja teoria jest taka że to Jon ukatrupi Matkę Smoków.
    Teoretycznie smok powinien być mu posłuszny skoro jest z rodziny.
    I będzie królem ze smokiem 🐉
    Podoba mi się też ta teoria

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka tez musze isc na poczte...ale zostawie to na jutro ..bo jutro do lekarza wiec przy jednym ubieraniu i na poczte dzis u nas 5 stopni i leje....

No to też pogoda do dupy....w sumie u nas też się zanosi na deszcz...mam też paczkę do odbioru w paczkomacie...chyba karuzela to moze sie Buniowi spodoba

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończymy dziś 4 tygodnie :) a za dwa dni pierwsza miesięcznica :)

mysla.nieskalana, Daffi, Mama36, Kiwona, india, Kasiulka90, martusiawp, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola umowilas już się z radcą prawnym?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal biorę dopegyt,tak jak mi kazali w szpitalu przy wypisie. Nie mam depresji na razie,odpukac. Jedynie można się doszukiwać w mojej laktacji problemow. Ciążowe witaminy biorę nadal.
    Bibsy już mamy 3 bo i innego Brunek nie toleruje.

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibsy robią robotę ;)

Dziewczyny w co ubrać dziecko przy 7 stopniach?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra też mówiła o słabej dostępności szczepionki 5w1 i jak chcielibyśmy szczepić tą, to musimy kupić od razu wszystkie dawki, żeby potem nie było, że nie będzie

Byliśmy u pediatry, Heniek przybrał w 3 tyg i 3 dni kilogram, waży teraz 4220g. Wychodzi na to, że przybiera średnio 40g na dobę. Niezły klopsik z niego.
    I Karolcia witaj w klubie, pediatra kazała mi odstawić mleko i czekoladę, bo stwierdziła, że w kupce jest śluz i jest kwaskowa (akurat zrobił przy niej i oglądała). Porażka 😩

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bibsy robią robotę ;)

Dziewczyny w co ubrać dziecko przy 7 stopniach?

U nas 9 stopni, Henio śpi na balkonie w wózku. Ma body na dł rękaw, bluzę, spodenki, skarpetki, cienką czapkę i przykryty jest średnim kocykiem. Kark ma ciepły

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 3183 3184 3185 3186 3187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ