X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w szpitalu. Przyjęli mnie na oddział. Leze pod ktg, na razie badała mnie tylko położna, szyjka jeszcze niezgladzona, centymetr rozwarcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 15:42

estrella, DorotaAnna, Daffi, Fasolka77, B_002, india, Reniiata, martusiawp lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A na rotawirusy szczepisz ?

Tak, mimo, że długo rozkminialam i Kingi nie szczepilam to teraz się boję, że przyniesie coś z przedszkola i mała zarazi. Tak więc tym razem będę szczepić.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Pytanie do mam dających wodę.
    U Was dzieci spokojnie piją tą wodę? Bo u mnie Ala tak szybko i nerwowo piję że zawsze się krztusi.

A próbowałyscie dawać herbatki koperkowe?

Ile mniej więcej Wasze dzieci śpią na dobę?

Martusia ja dałam kilka razy wodę to raz pił chętnie a raz nie...już nie daje...
    Co do snu.... Zwykle rano ma ok 3 h aktywności potem sen, znowu 1_2 h aktywności, sen i znowu 3 h aktywności...

Herbatek na razie nie daje ale położna mówiła, żeby zwracać uwagę aby były bez cukru

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Hmm u nas właśnie żadnych kryzysów chyba nie ma...

Szczęściara :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady :) mąż pomaga mi się ogarnąć do szpitala, już ogólna, wykapana, starsza córka przygotowana na 3 dni do szkoly, dopasować resztę rzeczy do walizki w razie " w" i jedziemy na IP.

Menka dawaj znać!trzymam kciukasy ! ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Kasiulka trzymam za Was kciuki i czekam na same dobre informacje ✊

Menka daj znać jak tam u Was. Powodzenia 🙂

Kiwona z tego co opisujesz u nas karmienia wyglądają podobnie... Mała zjada około 90-120 ale często ulewa i za chwilę znów głodna... Ogólnie to długo pije, w międzyczasie przyśnie czy zrobi kupę albo muszę ją brać na odbicie więc czasem z 1,5 h się męczymy... Po czym ona jak minie 2,5 czy 3 h od rozpoczęcia karmienia znów jest głodna... Neverending story 🙂

Nie wiem czy to możliwe ale chyba moja młoda już przechodzi skok rozwojowy... Od wczoraj jest masakra, ciagle płacze i chce być na rękach, a czasami nawet to nie pomaga... Mega jest marudna, ma problemy ze snem, co chwila się przebudza... Mam nadzieję, że niedługo to minie bo już brak mi sił.. Dobrze, że starsza w przedszkolu i mąż jest w domu bo bym padła na pysk...

A jutro mamy sesje i nie wiem jak ja to przeżyję jeśli będzie taka marudna jak dziś i wczoraj.
    My z jednego dnia, u nas podobnie. Kazik co prawda raczej nie placze, ale oczekuje bycia na raczkach. To na pewno skok, bo widzę, że skupia już wzrok i rozkminia świat wokół tak wnikliwie. Ja jestem sama cały dzień, młody w szkole a mąż w pracy. Ledwo zjadłam śniadanie z młodym na rękach, ledwo łososia pezypraiwlam i wrzuciłam do piekarnika bo już się złościl i mnie wolał.
    Z karmieniem u nas identycznie! No aż trudno uwierzyć, że taki sam schemat, heh.
    Ja muszę poczytać o tych meningo koniecznie w wolnej chwili.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    My z jednego dnia, u nas podobnie. Kazik co prawda raczej nie placze, ale oczekuje bycia na raczkach. To na pewno skok, bo widzę, że skupia już wzrok i rozkminia świat wokół tak wnikliwie. Ja jestem sama cały dzień, młody w szkole a mąż w pracy. Ledwo zjadłam śniadanie z młodym na rękach, ledwo łososia pezypraiwlam i wrzuciłam do piekarnika bo już się złościl i mnie wolał.
    Z karmieniem u nas identycznie! No aż trudno uwierzyć, że taki sam schemat, heh.

Tak właśnie myślę, że to skok bo Olga też bardziej kumata się robi. Skupia wzrok na naszych twarzach, odwraca głowę w stronę, z której jakiś dźwięk dobiega i mam wrażenie, że niektóre uśmiechy są świadome. Jak Kinia do niej mówi to widać radość w oczach i lekki uśmiech 🙂 ja dziś żeby się umyć czekałam aż mąż ogarnie wniosek do żłobka 😉 bo tylko śniadanie dała mi zjeść, 10 minut polezala w miarę spokojnie. No i teraz śpi od 2,5 h przy włączonym odglosie bicia serca 🙂

Kiwona lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka odezwij się!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    O to by tłumaczyło zachowanie mojej córci. Od 3 dni oszaleć można. Ciągle cycek i problem ze spaniem.
    Jak długo to potrwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:07

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    O to by tłumaczyło zachowanie mojej córci. Od 3 dni oszaleć można. Ciągle cycek i problem ze spaniem.
    Jak długo to potrwa?
    Tunia, tak długo, aż się bąble przyzwyczają do nowości, tak myślę...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam takiego śpiocha co to tylko rano i wieczorem można z nim „pogadać” a pozostała cześć dnia i nocy on przesypia? Ledwo go nakarmię a on już przy odbiciu zasypia i śpi do następnego karmienia najczęściej. Tylko rano i wieczorem nie śpi między karmieniami

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A myślałam że tylko ja wpierdzielam czekoladę kilogramami...
    U mnie też idzie czekolada kilogramami :P
    Zaczęłam się zastanawiać czy trądzik małej to przypadkiem nie od mojej czekolady.
    Chyba się przerzucę na Rafaello, też słodkie a nie ma kakao :D

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Tunia, tak długo, aż się bąble przyzwyczają do nowości, tak myślę...
    A potem kolejny skok i tak do roku😜

B_002, Kiwona lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jak długo to potrwa?
    Tunia pierwszy skok rozwojowy jest w okolicach 5 tygodnia, czasem 4.
    Ale na tym etapie co jest Wiktoria u nas zaczęły się bóle brzuszka i gorsze spanie.
    Ostatnio zauważam że jak sięZosia denerwuje przy jedzeniu to trzeba jej wyczyścić noś bo coś jej tam zalega. Potem jest od razu lepiej.

Ja dziś głodna chodzę, miałam zrobić obiad ale nie mogę odłożyć dziecka. Czekam na męża bo już mnie bolą ręce i plecy.

Tunia76 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    U mnie też idzie czekolada kilogramami :P
    Zaczęłam się zastanawiać czy trądzik małej to przypadkiem nie od mojej czekolady.
    Chyba się przerzucę na Rafaello, też słodkie a nie ma kakao :D

ale mi robicie smaka .. a nie mam nic słodkiego w domu....

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Trzymasz ja dużo pionowo i dlatego . Już sialam w majówkę panikę u Leosi bo 1,5 godz była w foteliku i dlatego
    Karmelka a co ma pozycja pionowa do wklęsłego ciemiączka?
    Nie słyszałam nic o tym.

A dłuższą podróżą się nie przejmuj. My jak wyjeżdżamy to mamy trasy na 3h i jakoś trzeba to przeżyć. Jedną przerwę robimy 30min i dalej w drogę.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze sie Wam pochwalic :) ubralam dzis obcisle majty i zmiescilam sie w sukienke w ktorej w zeszlym roku bylam na komunii corci...na chrzciny jak znalazl :) znow dwie stowy zaoszedzone

troche w biodrach szpanuje i cyckach ale brzuch wklesly :) godzine w koscieůe wytrzymam :)

DorotaAnna, Tunia76, Fasolka77, Kiwona, Kasiulka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    musze sie Wam pochwalic :) ubralam dzis obcisle majty i zmiescilam sie w sukienke w ktorej w zeszlym roku bylam na komunii corci...na chrzciny jak znalazl :) znow dwie stowy zaoszedzone

troche w biodrach szpanuje i cyckach ale brzuch wklesly :) godzine w koscieůe wytrzymam :)
    jakie to majtasy masz?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Czy tylko ja mam takiego śpiocha co to tylko rano i wieczorem można z nim „pogadać” a pozostała cześć dnia i nocy on przesypia? Ledwo go nakarmię a on już przy odbiciu zasypia i śpi do następnego karmienia najczęściej. Tylko rano i wieczorem nie śpi między karmieniami
    Mój podobnie, ale sen ma mega czujny i tylko na rączkach. No a dzisiaj zaczął być bardziej aktywny, zobaczymy jutro. Oczywiście jak tata wrócił z pracy to dziecko śpi w kołysce samo, bezproblemowo... :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka jestem z Wami myślami, mam nadzieję że to nic groźnego 😙. Daj znać jak będziesz mogła.

Menka trzymam kciuki za spokojne rozwiązanie, mam nadzieję że zielone wody to jakaś pomyłka.

My dziś byliśmy u pediatry pierwszy raz. Filip waży dziś 4200,czyli o 1 kg więcej od najniższej wagi, która mial 3 tyg temu. Na brzuszek mamy dawać espumisan już przy każdym karmieniu i spróbować delicol. Szczepic będziemy 6w1 bo podobno jest problem z dostępnością 5w1. Na meningokoki też szczepimy bo nie chce się bać o Filipa tak jak się bałam ostatnio o siebie i męża po tej akcji z pacjentem. Zastanawiam się nad pneumokokami czy brać płatne czy na NFZ. Pediatra polecala płatne.

Kiwona, Kasiulka90, DorotaAnna, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 3189 3190 3191 3192 3193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ