Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem już w szpitalu. Przyjęli mnie na oddział. Leze pod ktg, na razie badała mnie tylko położna, szyjka jeszcze niezgladzona, centymetr rozwarcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 15:42
estrella, DorotaAnna, Daffi, Fasolka77, B_002, india, Reniiata, martusiawp lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
martusiawp wrote:Pytanie do mam dających wodę.
U Was dzieci spokojnie piją tą wodę? Bo u mnie Ala tak szybko i nerwowo piję że zawsze się krztusi.
A próbowałyscie dawać herbatki koperkowe?
Ile mniej więcej Wasze dzieci śpią na dobę?
Martusia ja dałam kilka razy wodę to raz pił chętnie a raz nie...już nie daje...
Co do snu.... Zwykle rano ma ok 3 h aktywności potem sen, znowu 1_2 h aktywności, sen i znowu 3 h aktywności...
Herbatek na razie nie daje ale położna mówiła, żeby zwracać uwagę aby były bez cukrumartusiawp lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Menka888 wrote:Dzięki dziewczyny za wszystkie rady
mąż pomaga mi się ogarnąć do szpitala, już ogólna, wykapana, starsza córka przygotowana na 3 dni do szkoly, dopasować resztę rzeczy do walizki w razie " w" i jedziemy na IP.
Menka dawaj znać!trzymam kciukasy !Fasolka77
-
estrella wrote:Kasiulka trzymam za Was kciuki i czekam na same dobre informacje ✊
Menka daj znać jak tam u Was. Powodzenia 🙂
Kiwona z tego co opisujesz u nas karmienia wyglądają podobnie... Mała zjada około 90-120 ale często ulewa i za chwilę znów głodna... Ogólnie to długo pije, w międzyczasie przyśnie czy zrobi kupę albo muszę ją brać na odbicie więc czasem z 1,5 h się męczymy... Po czym ona jak minie 2,5 czy 3 h od rozpoczęcia karmienia znów jest głodna... Neverending story 🙂
Nie wiem czy to możliwe ale chyba moja młoda już przechodzi skok rozwojowy... Od wczoraj jest masakra, ciagle płacze i chce być na rękach, a czasami nawet to nie pomaga... Mega jest marudna, ma problemy ze snem, co chwila się przebudza... Mam nadzieję, że niedługo to minie bo już brak mi sił.. Dobrze, że starsza w przedszkolu i mąż jest w domu bo bym padła na pysk...
A jutro mamy sesje i nie wiem jak ja to przeżyję jeśli będzie taka marudna jak dziś i wczoraj.
Z karmieniem u nas identycznie! No aż trudno uwierzyć, że taki sam schemat, heh.
Ja muszę poczytać o tych meningo koniecznie w wolnej chwili. -
nick nieaktualnyKiwona wrote:My z jednego dnia, u nas podobnie. Kazik co prawda raczej nie placze, ale oczekuje bycia na raczkach. To na pewno skok, bo widzę, że skupia już wzrok i rozkminia świat wokół tak wnikliwie. Ja jestem sama cały dzień, młody w szkole a mąż w pracy. Ledwo zjadłam śniadanie z młodym na rękach, ledwo łososia pezypraiwlam i wrzuciłam do piekarnika bo już się złościl i mnie wolał.
Z karmieniem u nas identycznie! No aż trudno uwierzyć, że taki sam schemat, heh.
Ja muszę poczytać o tych meningo koniecznie w wolnej chwili.
Tak właśnie myślę, że to skok bo Olga też bardziej kumata się robi. Skupia wzrok na naszych twarzach, odwraca głowę w stronę, z której jakiś dźwięk dobiega i mam wrażenie, że niektóre uśmiechy są świadome. Jak Kinia do niej mówi to widać radość w oczach i lekki uśmiech 🙂 ja dziś żeby się umyć czekałam aż mąż ogarnie wniosek do żłobka 😉 bo tylko śniadanie dała mi zjeść, 10 minut polezala w miarę spokojnie. No i teraz śpi od 2,5 h przy włączonym odglosie bicia serca 🙂Kiwona lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:My z jednego dnia, u nas podobnie. Kazik co prawda raczej nie placze, ale oczekuje bycia na raczkach. To na pewno skok, bo widzę, że skupia już wzrok i rozkminia świat wokół tak wnikliwie. Ja jestem sama cały dzień, młody w szkole a mąż w pracy. Ledwo zjadłam śniadanie z młodym na rękach, ledwo łososia pezypraiwlam i wrzuciłam do piekarnika bo już się złościl i mnie wolał.
Ja muszę poczytać o tych meningo koniecznie w wolnej chwili.
Jak długo to potrwa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:07
-
Czy tylko ja mam takiego śpiocha co to tylko rano i wieczorem można z nim „pogadać” a pozostała cześć dnia i nocy on przesypia? Ledwo go nakarmię a on już przy odbiciu zasypia i śpi do następnego karmienia najczęściej. Tylko rano i wieczorem nie śpi między karmieniami👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:A myślałam że tylko ja wpierdzielam czekoladę kilogramami...
Zaczęłam się zastanawiać czy trądzik małej to przypadkiem nie od mojej czekolady.
Chyba się przerzucę na Rafaello, też słodkie a nie ma kakaoMama36, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:O to by tłumaczyło zachowanie mojej córci. Od 3 dni oszaleć można. Ciągle cycek i problem ze spaniem.
Jak długo to potrwa?
Ale na tym etapie co jest Wiktoria u nas zaczęły się bóle brzuszka i gorsze spanie.
Ostatnio zauważam że jak sięZosia denerwuje przy jedzeniu to trzeba jej wyczyścić noś bo coś jej tam zalega. Potem jest od razu lepiej.
Ja dziś głodna chodzę, miałam zrobić obiad ale nie mogę odłożyć dziecka. Czekam na męża bo już mnie bolą ręce i plecy.Tunia76 lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:U mnie też idzie czekolada kilogramami
Zaczęłam się zastanawiać czy trądzik małej to przypadkiem nie od mojej czekolady.
Chyba się przerzucę na Rafaello, też słodkie a nie ma kakao
ale mi robicie smaka .. a nie mam nic słodkiego w domu....B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Trzymasz ja dużo pionowo i dlatego . Już sialam w majówkę panikę u Leosi bo 1,5 godz była w foteliku i dlatego
Nie słyszałam nic o tym.
A dłuższą podróżą się nie przejmuj. My jak wyjeżdżamy to mamy trasy na 3h i jakoś trzeba to przeżyć. Jedną przerwę robimy 30min i dalej w drogę.
-
musze sie Wam pochwalic
ubralam dzis obcisle majty i zmiescilam sie w sukienke w ktorej w zeszlym roku bylam na komunii corci...na chrzciny jak znalazl
znow dwie stowy zaoszedzone
troche w biodrach szpanuje i cyckach ale brzuch wkleslygodzine w koscieůe wytrzymam
DorotaAnna, Tunia76, Fasolka77, Kiwona, Kasiulka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:musze sie Wam pochwalic
ubralam dzis obcisle majty i zmiescilam sie w sukienke w ktorej w zeszlym roku bylam na komunii corci...na chrzciny jak znalazl
znow dwie stowy zaoszedzone
troche w biodrach szpanuje i cyckach ale brzuch wkleslygodzine w koscieůe wytrzymam
-
DorotaAnna wrote:Czy tylko ja mam takiego śpiocha co to tylko rano i wieczorem można z nim „pogadać” a pozostała cześć dnia i nocy on przesypia? Ledwo go nakarmię a on już przy odbiciu zasypia i śpi do następnego karmienia najczęściej. Tylko rano i wieczorem nie śpi między karmieniami
-
Kasiulka jestem z Wami myślami, mam nadzieję że to nic groźnego 😙. Daj znać jak będziesz mogła.
Menka trzymam kciuki za spokojne rozwiązanie, mam nadzieję że zielone wody to jakaś pomyłka.
My dziś byliśmy u pediatry pierwszy raz. Filip waży dziś 4200,czyli o 1 kg więcej od najniższej wagi, która mial 3 tyg temu. Na brzuszek mamy dawać espumisan już przy każdym karmieniu i spróbować delicol. Szczepic będziemy 6w1 bo podobno jest problem z dostępnością 5w1. Na meningokoki też szczepimy bo nie chce się bać o Filipa tak jak się bałam ostatnio o siebie i męża po tej akcji z pacjentem. Zastanawiam się nad pneumokokami czy brać płatne czy na NFZ. Pediatra polecala płatne.Kiwona, Kasiulka90, DorotaAnna, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień