Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona wrote:Mój podobnie, ale sen ma mega czujny i tylko na rączkach. No a dzisiaj zaczął być bardziej aktywny, zobaczymy jutro. Oczywiście jak tata wrócił z pracy to dziecko śpi w kołysce samo, bezproblemowo...
Nic Nie mów! Ja się cały dzień mecze a to kupka a to jeść a to pobujać ponosić pogadać... a mąż wraca z pracy i mówi: o matko jakie mamy grzeczne dziecko nic tylko śpi! A mnie kurwica bierze za przeproszeniem 😂Tunia76, Fasolka77, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Menka888 wrote:Jestem już w szpitalu. Przyjęli mnie na oddział. Leze pod ktg, na razie badała mnie tylko położna, szyjka jeszcze niezgladzona, centymetr rozwarcia
Dobrze, że pojechałaś. Powodzenia i oby szybko poszło 😊Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Podstawowe wyniki badań powinny być niedługo. Nie opiszę Wam teraz dokładnie co i jak, bo mam słabą baterię, ale konsultacja z kilkoma różnymi osobami może namieszać w głowie! Jedni mówią dokarmiaj mm, inni absolutnie, mleko matki najlepsze, nie daj sobie przegadać. No szału można dostać. Krwotok wewnętrzny to nie jest, bo wymiotowałby też świeżą krwią. Prawdopodobnie to wszystko przez moje brodawki, bo Klemek często nieodpowiednio chwyta, mnie karmienie boli, więc mógł trochę krwi połknąć. No ale sprawdzają inne możliwości.
-
Lolka30 wrote:Kasiulka jestem z Wami myślami, mam nadzieję że to nic groźnego 😙. Daj znać jak będziesz mogła.
Menka trzymam kciuki za spokojne rozwiązanie, mam nadzieję że zielone wody to jakaś pomyłka.
My dziś byliśmy u pediatry pierwszy raz. Filip waży dziś 4200,czyli o 1 kg więcej od najniższej wagi, która mial 3 tyg temu. Na brzuszek mamy dawać espumisan już przy każdym karmieniu i spróbować delicol. Szczepic będziemy 6w1 bo podobno jest problem z dostępnością 5w1. Na meningokoki też szczepimy bo nie chce się bać o Filipa tak jak się bałam ostatnio o siebie i męża po tej akcji z pacjentem. Zastanawiam się nad pneumokokami czy brać płatne czy na NFZ. Pediatra polecala płatne.
A na rotawirusy będziecie szczepić ?
My też bylismy pierwszy raz u pediatry dzisiaj wyliczył że mały średnio przybierał 31 g na dzień. I tylko usłyszałam że wagowo jest powyżej 10 centyla ale ta pielęgniarka nie powiedziała dokładnie na którym jest👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Czy tylko ja mam takiego śpiocha co to tylko rano i wieczorem można z nim „pogadać” a pozostała cześć dnia i nocy on przesypia? Ledwo go nakarmię a on już przy odbiciu zasypia i śpi do następnego karmienia najczęściej. Tylko rano i wieczorem nie śpi między karmieniami
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Tunia pierwszy skok rozwojowy jest w okolicach 5 tygodnia, czasem 4.
Ale na tym etapie co jest Wiktoria u nas zaczęły się bóle brzuszka i gorsze spanie.
Ostatnio zauważam że jak sięZosia denerwuje przy jedzeniu to trzeba jej wyczyścić noś bo coś jej tam zalega. Potem jest od razu lepiej.
Ja dziś głodna chodzę, miałam zrobić obiad ale nie mogę odłożyć dziecka. Czekam na męża bo już mnie bolą ręce i plecy. -
Kasiulka90 wrote:Podstawowe wyniki badań powinny być niedługo. Nie opiszę Wam teraz dokładnie co i jak, bo mam słabą baterię, ale konsultacja z kilkoma różnymi osobami może namieszać w głowie! Jedni mówią dokarmiaj mm, inni absolutnie, mleko matki najlepsze, nie daj sobie przegadać. No szału można dostać. Krwotok wewnętrzny to nie jest, bo wymiotowałby też świeżą krwią. Prawdopodobnie to wszystko przez moje brodawki, bo Klemek często nieodpowiednio chwyta, mnie karmienie boli, więc mógł trochę krwi połknąć. No ale sprawdzają inne możliwości.
Trzymamy kciuki żeby to nic poważnego nie było!Kasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Karmelka a co ma pozycja pionowa do wklęsłego ciemiączka?
Nie słyszałam nic o tym.
A dłuższą podróżą się nie przejmuj. My jak wyjeżdżamy to mamy trasy na 3h i jakoś trzeba to przeżyć. Jedną przerwę robimy 30min i dalej w drogę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMojej córci się coś śniło brzydkiego bo się wybudziła z krzywa minką (może szczepienie) wzięłam ją na kangurka śpi...znowu się skrzywiła otworzyła oczka spojrzała na mnie uśmiechnęła się poszła spać a ja w Bek.... Niech ten czas tak nie pędzi!!!! Ona jest taka kochana i grzeczniutka. I już tak urosła. Zrobiłam kalsacje ubranek już dwa pudła odłożyłam ....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Nie puścić
Albo spotykam takich co za wszytsko chcą pieniędzy, albo takich jak w technikum gdzie miałam 16 lat i ksiądz na katechezie zaprosił mnie na pizzę i przejażdżkę motorem...oczywiście odmówiłam. Później księdza spotykał się z dziewczyną ze wsi od mojego męża i go przenieśli. -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:No o tym samym myślę. Poważnie. Ja jestem wierząca ale zawsze powtarzam, ze ja nie wierzę w księży.
Albo spotykam takich co za wszytsko chcą pieniędzy, albo takich jak w technikum gdzie miałam 16 lat i ksiądz na katechezie zaprosił mnie na pizzę i przejażdżkę motorem...oczywiście odmówiłam. Później księdza spotykał się z dziewczyną ze wsi od mojego męża i go przenieśli.
Nazywał się Józef Jamróz. Bardzo głośno było o jego śmierci na plebani w Jelczu koło Oławy. Przygotowywał mnie do komunii.
Kiedy przyszedł do nas po kolędzie to nigdy nie wziął pieniędzy bo mama wychowywała nas samotnie i zawsze mówił żeby kupiłam coś za te pieniądze.
Ani wcześniej ani później nie miałam do czynienia z takim prawdziwym "pasterzem owieczek"
Ja nie wiem czy puścimy na religię. Może do tego czasu wywala religie ze szkół do kościoła tam gdzie ich miejsce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 18:23
-
Kasiulka daj boze by to bylo z powodu Twoich brodawek.
Trzymam za was kciuki i informuj jak tylko bedziesz mogla.
Ja mam kryzys laktacyjny. Od 12 nie karmilam cycem a o 17.15 zebranie mialam w szkole u corki i chcialam odciagnac mleko dla malego by M mogl go nakarmic i dupa raptem 40ml z obu piersi.
Gdzie tyle to sciagalam z jednej i to po karmieniu.
Boje sie ze nie przetrwam tego.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Basiu a chusta?
Ogólnie to nawet chyba nic ją nie bolało, po prostu budziła się po 10 minutach odłożenia do łóżeczka, kilka razy zasypiała na moich rękach i po jakimś czasie się znów budziła, nie mogła spać.
W nosku coś zalegało, 2 razy czyściłam gruszką, ale to są dla niej "tortury".
Jak mąż wrócił to użyliśmy odkurzacza, bo wtedy jest dużo spokojniejsza.
Przed chwilą dopiero poszła spać! Ja wychodzę na chwilę z domu do brata, więc sobie odpocznę
Na szczęście noce mamy spokojne, więc takie dni jestem w stanie znieść.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:U mnie też idzie czekolada kilogramami
Zaczęłam się zastanawiać czy trądzik małej to przypadkiem nie od mojej czekolady.
Chyba się przerzucę na Rafaello, też słodkie a nie ma kakaoB_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasiulka90 wrote:Podstawowe wyniki badań powinny być niedługo. Nie opiszę Wam teraz dokładnie co i jak, bo mam słabą baterię, ale konsultacja z kilkoma różnymi osobami może namieszać w głowie! Jedni mówią dokarmiaj mm, inni absolutnie, mleko matki najlepsze, nie daj sobie przegadać. No szału można dostać. Krwotok wewnętrzny to nie jest, bo wymiotowałby też świeżą krwią. Prawdopodobnie to wszystko przez moje brodawki, bo Klemek często nieodpowiednio chwyta, mnie karmienie boli, więc mógł trochę krwi połknąć. No ale sprawdzają inne możliwości.
To w sumie dobre wiadomościKasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
angella908 wrote:Czy ktoś z was ma kosmetyki na atopową skore ? Możecie coś polecić, bo u nas to jednak nie jest trądzik niemowlęcy
a jutro pierwsza szczepionka (doustna)
nie pozwolili karmic 2 godz przed...mam nadzieje ze nie kaza czekac dlugo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 18:47