Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mój starszak był rok temu u komunii, ani razu 0otem do kościoła nie poszedł. Z mszy rocznicowej zrezygnował. Zastanawiam się, czy jest opcja wypisania go z religii od nowego roku, bo mówi że nie widzi sensu. Młodszego chrzcic nie będziemy. Jak ktoś chce znaleźć Boga, to go znajdzie. Czy będzie miał w papierach wpisany "zaliczony sakrament" czy też nie.
-
Kiwona wrote:Mój starszak był rok temu u komunii, ani razu 0otem do kościoła nie poszedł. Z mszy rocznicowej zrezygnował. Zastanawiam się, czy jest opcja wypisania go z religii od nowego roku, bo mówi że nie widzi sensu. Młodszego chrzcic nie będziemy. Jak ktoś chce znaleźć Boga, to go znajdzie. Czy będzie miał w papierach wpisany "zaliczony sakrament" czy też nie.
Mój młodszy brat po komunii miał taką awersje do kościoła że do tej rocznicowej mszy nie poszedł ani razu. A teraz ma bierzmowanie i już mówi że po nim go w kościele do ślubu nie zobaczą, to chyba nie tak powinno działać żeby zniechęcać młodych ludzi...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mojego zapisałam w tym roku dodatkowo na etykę i muszę Wam powiedzieć, że syn bardzo sobie chwali i my widzimy, że na tej etyce omawiają naprawdę ważne sprawy i on dużo z tych zajęć wynosi, dyskutuje z nami. A na religii uczą się na pamięć przykazań i koloruja święte obrazki w ćwiczeniach. Różnica kolosalna.
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Mój starszak był rok temu u komunii, ani razu 0otem do kościoła nie poszedł. Z mszy rocznicowej zrezygnował. Zastanawiam się, czy jest opcja wypisania go z religii od nowego roku, bo mówi że nie widzi sensu. Młodszego chrzcic nie będziemy. Jak ktoś chce znaleźć Boga, to go znajdzie. Czy będzie miał w papierach wpisany "zaliczony sakrament" czy też nie.
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Polecam mieć przy sobie butelkę z przegotowaną wodą dla małej.
Zosia wypiła podczas ostatniej drogi (3 godziny) około 50ml wody. Co jakiś czas jej dawałam bo była włączona klimatyzacja i mi się chciało pic więc jej pewnie też. Jak płakała to się napiła kilka łyków i się uspokajała i zasypiała
Dzięki temu nie ma problemu z odwodnieniem w samochodzie.
A w połowie drogi było karmienie. -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Może rzeczywiście to skok.
No nic, trzeba przetrwać.
Nie udało mi się dzisiaj ugotować obiadu. Mąż wracając z pracy kupił gotowe pierogi, a potem obiad zrobił na jutro.
Ja wyszłam na pół godziny, a jak wychodziłam to ona jednak już nie spała, tata się musiał zająć bo była ledwo co nakarmiona więc niegłodna, tylko płacz był z innych powodów.
Jak wróciłam to nie spała. Wykąpaliśmy ją, teraz kończy jeść i zasypia przy cycu. Jak teraz zaśnie mocno to jest szansa że będzie spać do północy lub dłużej. Ale s tym to też nie wiadomo -
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:dziewczyny jak i kiedy dawkujecie ten Espumisan 100?? chodzi mi o to że przed każdym karmieniem czy po prostu jak widać że boli brzuszek i ile kropelek?
A co do tej zgody nas chrzest to taki jest odgorny wymóg, do ślubu też takie zaświadczenie musieliśmy mieć z parafii gdzie mieszkamy plus zapowiedzi musiały tam też być.Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karollinax26 wrote:Dzień pod hasłem ból brzucha, od 14 nie śpi a od 16.30 płacz i darcie się. Ciężko 😞
Ale nie przez bóle brzucha, po prostu nie spała. Miała kilka krótkich drzemek na rękach.
Zasnęła dopiero około 21. Na razie śpi i oby przynajmniej do północy się udało. Ja się wykąpałam, posiedziałam nawet chwilę w wannie. Cały dzień nie zrobiłam nic, a coś miałam w planach, więc teraz jest na to czas.
Różne dni bywają, trzeba jakoś je przeżyć.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:Basiu moja zasypia jak tylko ją ubieram ona wie że albo fotelik albo wozek,a moja ci buzi na spaniu nie otworzy chyba że zbliża się godzina karmienia. Ja jej wodę podaje tylko w jej godzinach aktywności. Ale to prawda już coraz starsza i im dłuższe trasy będę tym wode jaka przemycić będę musiała a może sama poczuje pragnienie
Moja wytrzymuje mniej więcej 1-1,5h jazdy w samochodzie i wtedy sobie też czasem śpi a czasem nie śpi. Ale potem już zaczyna się wiercić i płakać. Jak nie śpi to daję jej wodę. Jak śpi to się cieszę że jest spokój i jedziemy dalej
-
Lolka30 wrote:A co do tej zgody nas chrzest to taki jest odgorny wymóg, do ślubu też takie zaświadczenie musieliśmy mieć z parafii gdzie mieszkamy plus zapowiedzi musiały tam też być.
Teraz będziemy chrzcić już na miejscu to nie trzeba będzie chodzić dwa razy.
-
Fasolka77 wrote:Wiem Dafi co przeżywasz
może Mlody po prostu woli butelkę bo mu lepiej leci? A z cyca po prostu mu się nie chce ciągnąć? mnie położna przestrzegała przed tym jak szłam do szpitala że po jednym dniu na butli dziecko może nie chcieć już piersi .... a może ma problem z wędzidełkiem ??? sprawdzalas?
Jutro dokupie femaltiker bo pilam te probki ze szpitala dzis 2 a dostalam z pzu karte apteczna na 250zł i jutro ma byc aktywna to sobie zaszaleje.. Nie wiem czy powinnam po karmieniu uruchomic laktator czy dac cycckom spokoj zeby sie napelnily do kolejnego karmienia.. Musze po czytac w sieci jakis mądrych rad. Tak sie przez te 2 tyg zwiazalam z cycowaniem ze ja juz sie nie chce rozstawac.. Kocham te moje male slepka jak patrza na mnie i cialko wtulone a jedna raczka czesto mi cyca gdzies sciska pazurkami.. Naprawde marze by chociaz rok karmic piersia.. Uniknelam zastoju, gigantycznych nawalow po ktorych mialam problem z corka..
No nic trzeba dzialac.Fasolka77, B_002, Misiabella, Mama36 lubią tę wiadomość