X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka co się dzieje u was po vivomixie? To probiotyk i na prawdę bardzo dobry, nie powinno być atrakcji żadnych, moja pediatra mówiła że jedynie biogaja powoduje zaparcia.

Kasieńka, nie wiem czy po Vivomixxie, szukam winowajcy 😁
    Mała wczoraj cały dzień płacząca, miała problem ze zrobieniem kupy, także szukam winnego. A może ten ból brzucha to wina moja, bo jadłam KFC a ta panierka trochę pikantna 🤔

Kasia czy Ty też podajesz vivomixx ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Nie, gumki nie ma. Sam materiał jest elastyczny, więc fajnie pracuje na ciele. Ta koronka co prawda się zwija, jedyny minus. Ale może dlatego, że powinnam jednak wziąć mniejszy obwód? Trochę mi się schudło znowu...

Kasia a ten wpis? "- guma między miseczkami a koronką bardzo dobrze podtrzymuje nawet większy biust" ? o jaką gumę chodzi? Sugerujesz, żeby zamówić mniejszy rozmiar? w sumie może masz rację... ja brałam z bonprix 80 ale jakby był mniejszy to też by było...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też leje, już 3 dni. Leżę pod kołdrą, mała na mnie przy cycku, oby ten dzień był bez atrakcji 🙏🏼

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po południu wychodzimy!!! 😍 Czaicie, że przy przyjęciu ważyli Klemka i miał 3400 g. Jak wiecie karmiłam go cały pobyt piersią, w nocy był karmiony moim odciągniętym i szkoda, że się odrobinę spóźniłam... Weszłam do pokoju o 6:10 i pani akurat kończyła karmić sztucznym. Zjadł 50 ml. Gdybym była 10 min. wcześniej, podałabym swoją pierś i dopiero byłoby im głupio!!! Wyobraźcie sobie, że waga dzisiaj to 3466 g. Przybrał przy normalnej ilości siku i kup prawie 70 g!!! Nie wmówią mi, że mam mało pokarmu! 😤😤😤 Brawo, Klemek, pokazaliśmy im 💪

Wyniki są ok, czekają tylko na posiew krwi, ma być jutro, ale jakby coś było nie tak, to będą dzwonić. Ja mam w domu pracować nad techniką przystawiania, żeby mnie sutki nie bolały, a i dziecko ma się wtedy mniej męczyć i może krócej będzie jadł.

Jestem zadowolona, że tu przyjechaliśmy. Mam mieszane odczucia względem opieki i efektów, ale przynajmniej jestem spokojna, że dziecko zdrowe. I chyba szczęśliwe, bo rano się do mnie uśmiechał 😍 Mama też tęskniła 😘

Dziewczyny, bardzo serdecznie Wam dziękuję za wsparcie. Jesteście cudowne! Dzięki Wam czułam się psychicznie dużo lepiej 🙂

Fasolka77, DorotaAnna, Daffi, india, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasia a ten wpis? "- guma między miseczkami a koronką bardzo dobrze podtrzymuje nawet większy biust" ? o jaką gumę chodzi? Sugerujesz, żeby zamówić mniejszy rozmiar? w sumie może masz rację... ja brałam z bonprix 80 ale jakby był mniejszy to też by było...
    Ja mam mierząc centymetrem 75 w miejscu koronki, ale myślę, że spokojnie 70 by mi pasował, bo teraz zapinam na te najciaśniejsze zapięcia.
    Co do opisu gumy hmmm może jest wszyta w materiał? Ja tam nic nie czuję, sam materiał. Mam zapasowy stanik 80C, który kupiłam w ciąży. Teraz go nie używam, bo jest za luźny. Ten sam model. Może chciałabyś, żebym Ci go wysłała pocztą? Za free oczywiście, i tak mi zalega w szafie niepotrzebnie, a szkoda mi wyrzucić, bo tylko kilka razy go miałam na sobie.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo fakt, jest jakaś gumka. Cienka i taka materiałowa. Czy to to Cię uczula? No nie wiem jak ten materiał opisać.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, muszę chyba z 5 razy Twój post przeczytać, bo przeczytałam 2 i nie rozumiem 😂 Może to moje niewyspanie. Twierdzisz, że naprawdę mam problem, bo dziecko nie dojada i prędzej czy później laktacja mi zaniknie? Absolutnie nie pytam złośliwie, z ciekawości, wszystko przyjmę na klatę, skoro już tyle słyszałam na temat swoich cycków i laktacji. Póki co mam wolę walki i będę walczyć. Chciałabym karmić wyłącznie piersią do 6-7 miesiąca, a naaaajkrócej do skończonego 3 miesiąca. To już niedługo heh 👍

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U nas też leje, już 3 dni. Leżę pod kołdrą, mała na mnie przy cycku, oby ten dzień był bez atrakcji 🙏🏼

a ja wczoraj poszlam na spacer w lekkim deszczu :) założyłam na wózek foliowy ochraniacz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Po południu wychodzimy!!! 😍 Czaicie, że przy przyjęciu ważyli Klemka i miał 3400 g. Jak wiecie karmiłam go cały pobyt piersią, w nocy był karmiony moim odciągniętym i szkoda, że się odrobinę spóźniłam... Weszłam do pokoju o 6:10 i pani akurat kończyła karmić sztucznym. Zjadł 50 ml. Gdybym była 10 min. wcześniej, podałabym swoją pierś i dopiero byłoby im głupio!!! Wyobraźcie sobie, że waga dzisiaj to 3466 g. Przybrał przy normalnej ilości siku i kup prawie 70 g!!! Nie wmówią mi, że mam mało pokarmu! 😤😤😤 Brawo, Klemek, pokazaliśmy im 💪

Wyniki są ok, czekają tylko na posiew krwi, ma być jutro, ale jakby coś było nie tak, to będą dzwonić. Ja mam w domu pracować nad techniką przystawiania, żeby mnie sutki nie bolały, a i dziecko ma się wtedy mniej męczyć i może krócej będzie jadł.

Jestem zadowolona, że tu przyjechaliśmy. Mam mieszane odczucia względem opieki i efektów, ale przynajmniej jestem spokojna, że dziecko zdrowe. I chyba szczęśliwe, bo rano się do mnie uśmiechał 😍 Mama też tęskniła 😘

Dziewczyny, bardzo serdecznie Wam dziękuję za wsparcie. Jesteście cudowne! Dzięki Wam czułam się psychicznie dużo lepiej 🙂

cudownie Kasiulka!!! brawa dla Klemka!!! <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybralismy 200g w ten tydzień. Położna już była ostatni raz :-( Fajnie było jak przychodziła ;-)

To daje nam średnio 47g na dzień od najniższej wagi i 39 od urodzeniowej.

I zmierzyła nam Ignacego. Ma 62cm a nie 57. Mówiła że fest go wydłużyło ;-)

U nas w przychodni nie ma problemu z szczepionkami 5w1. Dzwoniłam i mam zadzwonić we wtorek jeszcze raz jeśli chce sobie zaklepac na 100%.

Za tydzień w piątek mamy szczepienia. Już sram po gaciach że stresu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 11:56

martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu masz urodzinki ? Wszystkiego najlepszego zatem! Dużo chwil pełnych miłości <3

My się przytulamy właśnie <3 mały kończy miesiąc dzisiaj! Niech ten czas tak nie leci...

A wiecie zauważyłam że on dużo mniej potrzebuje smoka niż wcześniej u Was też tak jest?

Fasolka77, martusiawp, B_002, estrella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja mam mierząc centymetrem 75 w miejscu koronki, ale myślę, że spokojnie 70 by mi pasował, bo teraz zapinam na te najciaśniejsze zapięcia.
    Co do opisu gumy hmmm może jest wszyta w materiał? Ja tam nic nie czuję, sam materiał. Mam zapasowy stanik 80C, który kupiłam w ciąży. Teraz go nie używam, bo jest za luźny. Ten sam model. Może chciałabyś, żebym Ci go wysłała pocztą? Za free oczywiście, i tak mi zalega w szafie niepotrzebnie, a szkoda mi wyrzucić, bo tylko kilka razy go miałam na sobie.

Kasia nie wiem czy C nie bedzie za mały... ale możemy sie umówić, ze jak bedzie dobry to Ci zapłace jakas okreslona kwote a jak bedzie mały to odesle, ok?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ooo fakt, jest jakaś gumka. Cienka i taka materiałowa. Czy to to Cię uczula? No nie wiem jak ten materiał opisać.

nie wiem czy to uczulenie czy po prostu w połączeniu z potem jest jakaś reakcja "odparzeniowa" ... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Basiu masz urodzinki ? Wszystkiego najlepszego zatem! Dużo chwil pełnych miłości <3

My się przytulamy właśnie <3 mały kończy miesiąc dzisiaj! Niech ten czas tak nie leci...

A wiecie zauważyłam że on dużo mniej potrzebuje smoka niż wcześniej u Was też tak jest?

zdrówka dla Maluszka! Mój jutro kończy miesiąc :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Kasia ❤️

Basia, samych cudowności, dużo szczęścia i pociechy z Zosi ❤️

Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,a ja miałam Ciebie pytać czy nie myślałaś żeby samej zostać doradcą 😃
    Długo długo myślałam o tym i po rozmowie z CDL ona mi pomogła troszkę teraz szukam dobrej szkoły medycznej bez tego nie mogę

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasieńka, nie wiem czy po Vivomixxie, szukam winowajcy 😁
    Mała wczoraj cały dzień płacząca, miała problem ze zrobieniem kupy, także szukam winnego. A może ten ból brzucha to wina moja, bo jadłam KFC a ta panierka trochę pikantna 🤔

Kasia czy Ty też podajesz vivomixx ?
    Tak ja daję vivomix od 9 doby życia. Może byc po KFC u mnie po Mc Donaldzie był ból brzuszka tak podejrzewam bo potem spuscilam mleko jedną porcję i potem był problem z glowy a ostatnio co bylo marudzenie to nie wiem po czym więc dwa dni oczyszczałam cycki.

• Anete Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Anete, nie zaobserwowałaś żadnych skutków ubocznych po Vivomixxie ?

Basia podsunęła dobry pomysł z zastąpieniem czekolady Rafaello, chyba muszę dziś wyjść kupić, bo ledwo żyje ..

Ja podaję też biogaję oprócz vivomixxu. Mały jest niespokojny od kilku dni, ale zwalam to na skok rozwojowy 🤭 dużo też pruka, ale czy to od probiotyków czy tak po prostu to nie wiem. A Ty coś zauważyłaś? Mnie wkurza ten vivomixx, bo ciężko wylatują te kropelki, cały czas się otwór zatyka 😤

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karmelka, muszę chyba z 5 razy Twój post przeczytać, bo przeczytałam 2 i nie rozumiem 😂 Może to moje niewyspanie. Twierdzisz, że naprawdę mam problem, bo dziecko nie dojada i prędzej czy później laktacja mi zaniknie? Absolutnie nie pytam złośliwie, z ciekawości, wszystko przyjmę na klatę, skoro już tyle słyszałam na temat swoich cycków i laktacji. Póki co mam wolę walki i będę walczyć. Chciałabym karmić wyłącznie piersią do 6-7 miesiąca, a naaaajkrócej do skończonego 3 miesiąca. To już niedługo heh 👍
    Nie nie. Absolutnie nie że ci laktacja zaniknie. W szpitalu miałaś dwie opinię nie koniecznie pani która mówiła że dziecko je długo bo niedojda w krótkim czasie nie ma racji. Skoro wędzidełko jest ok jeśli napięcie mięśniowe jest dobre to dziecko powinno się najadać w krótszym czasie. Myślę Kasiu że żebyś i ty i klemek się nie męczyli powinnaś skontaktować się z na prawdę dobrym doradcą laktacyjnym. A sama masz dojść do tego jak prawidłowo dostawiać małego czy oni ci pokazali??

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawostek dostałam okres 🙄🙄🙄🙄, już nie krwawilam nie miałam żadnej wydzieliny czysciutko przez 2 tygodnie na pewno . Wczoraj jak szłam spać bolał dół brzucha jak zawsze lekko na okres rano już krwawienie

‹‹ 3197 3198 3199 3200 3201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ