Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez pisałam ok.4 posta elaborat i strona się zmuliła i post wciągnęło🤬😑to już odpuściłam.
Kasiulka mam nadzieje,że wszystko jest dobrze z Klemensikiem❤❤❤ Kiedy do domku będziecie mogli iść?Czy to typowa obserwacja 3-5 dniowa?
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj słuchajcie już druga noc potrzebuje jeść co 2 godz. Nie wiem co się stało, je krótko inie mogę mu na siłę wcisnąć. Trudno
grunt że jest zdrowy i wszystko ok. Jak potrzebuję co 2 godz to potrzebuje. Karmienie piersią to w końcu na żądanie jest karmienie
Druga rzecz... Od wczoraj nie ulał ani razu.wiem że każda z Nas o tym marzyła ale dla mnie aż to dziwne. Ani razu.. Nawet malutkiego... Super jak dla mnie kupy normalne ale nie potrafię tego skojarzyć z niczym innym.. No tylko z jedzeniem co 2 godziny.
martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
MAMY DZIŚ MIESIĄC ❤❤❤❤❤❤❤❤
WCZORAJ BYŁA POŁOŻNA I 5KG NA LICZNIKU STUKNĘŁO NATANKOWI🥰
Mało mnie na forum,zresztą w ciąży też nie byłam jakoś mega aktywna ale czytam Was Kochane w wolnej chwili zawsze ❤
Teraz kiedy tak ciepło wybieram spacerek z synkiema w innych wolnych chwilach gotowanie,sprzątanie itd.😉
martusiawp, india, Kasiulka90, Fasolka77, mysla.nieskalana, Mama36, Lolka30, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:India, ten słodki gówniarzyk, który śpi smacznie obok mi ją daje
Ciekawe co u Malutkiej Mychy, długo się nie odzywa....
Na pewno wie że wszystkie ja wspieramy max!!!Misiabella, martusiawp, Kasiulka90, Fasolka77, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, MamaAga85, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:No u mnie w dzień podobnie, co 2,5-3h. Ale zdarzały mi się dłuższe przerwy w ciągu dnia więc może spróbuję ich unikać na korzyść nocy.
Ja jednak pieluszke najpierw zmieniam bo przewijanie po jedzeniu skutkuje ulaniem, a normalnie to jej się nie zdarza ulewać.
Ja też się staram przed karmieniem, chyba że nie zdążę wyłapać momentu w którym się budzi. Bo jak już się rozbudzi to jest koniec drze się jakby ze skory obdzierali.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyMy dzisiaj pobudki co 3-4godziny.
Śmiałam się do męża że Ignas usłyszał wieczorem jak mówiłam że chce go karmić co trzy godziny żeby znowu napędzić laktację trochę (nie lubi z flaczków pić🙄).
Nasz budzi się i sobie tam coś gada po swojemu. Nie pamiętam żeby obudził się z płaczem. Nam sporo czasu żeby go przebrać, podać Espumisan, ułożyć do karmienia.
W szpitalu mieliśmy takiego sąsiada małego który budził się od razu z syrena alarmowa. Dla mnie dźwięk jego płaczu był nadzwyczaj irytujący. A zwłaszcza w nocy. Stawiał oddział na nogi bo jego mama dokarmiała go mm. Zanim poszła do położnych, wzięła butelkę, nakręciła smoczek itd to przez kilka minut był dźwięk jakby ktoś tarł zardzewiała piła. Krzyk na wdechu i wydechu. No jeszcze czegoś takiego nie słyszałam.
Dzieci zwykle płaczą z głodu tak żałośnie, że rozrywa serce. A tamten maluch rozrywał moje strzępki nerwów 😂😂😂
Też trzymam kciuki za Myche. Jeśli nas czytasz to wiedz że wszystkie tutaj wysyłamy Wam same dobre myśli i życzenia -
Fasolka77 wrote:Poważnie??? to jest jakis odgórny wymóg żeby brać zaświadczenia z niby swojej parafii???
chcialam w swojej parafii gdzie sie wychowalam, a mieszkalismy gdzie indziej i musialam zaswiadczenie przyniesc. Ale nie kazali placic
zbieramy sie na szczepienie - trzymajcie kciuki plisDorotaAnna, martusiawp, Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Bubek trzymam mocno
U mnie ze ślubem też tak było. Chcieliśmy brać ślub w małym uroczym kościółku- nie w naszej parafii. Potrzebowaliśmy z naszej parafii tzw licencje- czyli wszystkie formalności wypełniał ksiądz z naszej parafii, zapowiedzi były u nas, a do tamtego kościoła w zasadzie pojechaliśmy tylko na ślub. I my daliśmy pieniądze i naszemu księdzu (bo tak naprawdę cała robotę zrobił on) i tamtemu co udzielał ślubu. No i organistce xdBubek lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:My dzisiaj pobudki co 3-4godziny.
Śmiałam się do męża że Ignas usłyszał wieczorem jak mówiłam że chce go karmić co trzy godziny żeby znowu napędzić laktację trochę (nie lubi z flaczków pić🙄).
Nasz budzi się i sobie tam coś gada po swojemu. Nie pamiętam żeby obudził się z płaczem. Nam sporo czasu żeby go przebrać, podać Espumisan, ułożyć do karmienia.
W szpitalu mieliśmy takiego sąsiada małego który budził się od razu z syrena alarmowa. Dla mnie dźwięk jego płaczu był nadzwyczaj irytujący. A zwłaszcza w nocy. Stawiał oddział na nogi bo jego mama dokarmiała go mm. Zanim poszła do położnych, wzięła butelkę, nakręciła smoczek itd to przez kilka minut był dźwięk jakby ktoś tarł zardzewiała piła. Krzyk na wdechu i wydechu. No jeszcze czegoś takiego nie słyszałam.
Dzieci zwykle płaczą z głodu tak żałośnie, że rozrywa serce. A tamten maluch rozrywał moje strzępki nerwów 😂😂😂
Też trzymam kciuki za Myche. Jeśli nas czytasz to wiedz że wszystkie tutaj wysyłamy Wam same dobre myśli i życzenia
No to właśnie mój się z taką syreną budziale już poznaje że jak trochę tak się wierci to że będzie się budził to wtedy szybko robię mleko i biorę go na przewijak
Paula 90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MamaAga85 wrote:Kasiulka mam nadzieje,że wszystko jest dobrze z Klemensikiem❤❤❤ Kiedy do domku będziecie mogli iść?Czy to typowa obserwacja 3-5 dniowa?
Dziękuję za wsparcie 😘
Byłam w szpitalu o 6:10 i pani właśnie kończyła dawać butelkę, więc nie mogłam już nakarmićA piersi pełne. Godzinę temu przyszła do mnie doradczyni laktacyjna i wystraszyła się, że miałam ponad 7-godzinną przerwę w karmieniu/odciąganiu, więc poleciła przystawić dziecko i Klemek nawet dosyć podjadł z jednej piersi. A z drugiej potem odciągnęłam laktatorem, żeby mi się nie daj Boże zastój nie zrobił albo nie wyhamowała laktacja. I co? Ściągałam 5 minut i nazbierało się 40 ml!!! Specjalnie więcej nie wyciągałam, żeby tam było cokolwiek jak Klemek będzie chciał jeść za 2 godziny (też uzgodniłam z DL). Niech mi kurde nie wmawiają, że mam mało pokarmu! 😤😤😤
Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
dziewczyny polecicie jakieś staniki do karmienia ale bez gumy? normalnie drapię sie jak szalona.. uczula mnie ta guma co jest w obwodzie stanika albo może za bardzo się pocę i w połączeniu z tą gumą mam cały czas czerwoną i swędzącą skórę... smaruję bepanthenem ale to nic nie pomaga... kupiłabym taki bez gumy... ktoś? coś?Fasolka77
-
Wiewióreczka wrote:India, ten słodki gówniarzyk, który śpi smacznie obok mi ją daje
Ciekawe co u Malutkiej Mychy, długo się nie odzywa....
Ja też codziennie o Was myślę Mycha! 😚
Dość mam już tej pogody! Za chwile cały maj przeleci w jesienny nastroju -
Mama36 my też przwchodzilismy ten etap jedzenia co 2 godziny, w dzien i w nocy. To minie :*
Bubek kciuki!
Karolinka aby dzis bylo spokojniej.
Mała od godziny spi na mnie. Nawet nie próbuje jej odłożyć, jesy cudownie 😊 a ogarne sie później. Najważniejsze, ze kawka wyputa i śniadanko zjedzone
DorotaAnna, Kasiulka90, martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy czekamy na położną. Mieliśmy pójść podpisać umowę na konto oszczędnościowe dla Ignacego. I muszę odwołać. Pogoda jakby nas tam na górze ktoś nienawidził.
Młody śpi mi po 15 minut. Resztę czasu gada, śmieje się, leży i ogląda zabawki.Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość