Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Matko, oby dzisiejszy dzień nie był powtórką z rozrywki, bo zwariuje.
A tatuś nie mógł uwierzyć, że córka nie śpi w ciągu dnia i popłakuje, bo na spacerze przez 2h spała i była taka spokojna.
Większość dzieci śpi na spacerach wiec niech nie będzie taki mądry... a poza tym mój na przykład w ogóle przy tatusiu jest grzeczny skubaniec.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:My czekamy na położną. Mieliśmy pójść podpisać umowę na konto oszczędnościowe dla Ignacego. I muszę odwołać. Pogoda jakby nas tam na górze ktoś nienawidził.
Młody śpi mi po 15 minut. Resztę czasu gada, śmieje się, leży i ogląda zabawki.
Ja mam nadzieje że ta pogoda się poprawi... bo wiatr taki że strach na spacer isc👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:Większość dzieci śpi na spacerach wiec niech nie będzie taki mądry... a poza tym mój na przykład w ogóle przy tatusiu jest grzeczny skubaniec.
A ja mu powiedziałam, że nie przebywa z nią 24/7 a 2h to kropla w morzu 😊
Paula 90, DorotaAnna, india, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

-
Dobrze mu powiedziałaś Karolina!
Właściwie to ja też nie rozumiem czemu Kasia nie mogła z nim zostać skoro dziecko jest karmione na żądanie. Ale z drugiej strony to tylko 6 godzin a najważniejsze żeby było wszystko dobrze
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja polecałam i nadal polecam 😊 Mam dwa i cały czas używam zamiennie. Mega wygodne do karmienia.Fasolka77 wrote:dziewczyny polecicie jakieś staniki do karmienia ale bez gumy? normalnie drapię sie jak szalona.. uczula mnie ta guma co jest w obwodzie stanika albo może za bardzo się pocę i w połączeniu z tą gumą mam cały czas czerwoną i swędzącą skórę... smaruję bepanthenem ale to nic nie pomaga... kupiłabym taki bez gumy... ktoś? coś?
https://rafjolka.pl/product-pol-39155-Mama-Daily-Black-miekki-biustonosz-do-karmienia-Momtobe-czarny.html
-
nick nieaktualnyWaga dziecka x 160= ilość ml na dobę. Aleee tego się nie liczy w nieskończoność. Jak dziecko zacznie jeść na porcje 150-140 ml to już wzoru się nie używa nie ważne od wagi dziecka.martusiawp wrote:Karmelllka mogłabyś jeszcze raz podać ten wzór na ilość mm którą powinien zjeść dzidziuś?
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Nie mają tutaj warunków do spania (brak łóżek na tym oddziale). Można sobie wynająć hotel za 40 zł (taki szpitalny) i wtedy dzwonią za każdym razem jak jest dziecko głodne. Ale z racji tego, że ja mieszkam 4 km od szpitala to mi powiedziały, że nie ma sensu, bo mało miejsc w hotelu, warunki średnie, że raczej to się nadaje dla rodziców, którzy mieszkają kilkadziesiąt km od Opola. I poleciły właśnie odciągać pokarm, skoro się upieram, żeby karmić swoim mlekiem.Anete wrote:Kasiulka zdrówka dla Klemensika. Oby to były tylko brodawki. Swoją drogą to straszne, że nie mogłaś zostać z nim w szpitalu 😢 nie rozumiem tego systemu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:47

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja córka wczoraj zjadła 22:10 obudziła się po 4 a później po 6 i o 9 teraz jesteśmy już umyte ubrane, mała pogadała do zabawek, a najwięcej radości ma jak siedzi przy niej pies nasz i do niej gada jak się śmieje od wczoraj takie atrakcje. A teraz zasnęła. Ja czekam na przyjaciółkę...
Co do pogody, ja nawet nie mam jak wyjść do sklepu
nie dość że zimno tak że przydałoby się kaloryfery odpalić to leje 24/24 od wczoraj... A dzisiaj auto zabrał mąż więc jestem uziemiona.
Dziewczyny pamiętacie jak komoletowalysmy wyprawkę? Jak pisalyscie że rodzimy na wiosnę dziecko będzie w samym body albo nawet pampersie ... Jak ja się cieszę że czytałam pogody długoterminowe, mała wyrosła mi już z kwietniowych rzeczy ale na szczęście zaopatrzyłam się w większe rozmiary tez cieplejsze
india lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiulka90 wrote:Ja polecałam i nadal polecam 😊 Mam dwa i cały czas używam zamiennie. Mega wygodne do karmienia.
https://rafjolka.pl/product-pol-39155-Mama-Daily-Black-miekki-biustonosz-do-karmienia-Momtobe-czarny.html
Kasia i tam nie ma gumki? tylko koronka?Fasolka77

-
nick nieaktualnyCo do laktacji z moich obserwacji i rozmyślań wynika, że to nie do końca prawda, że kobieta kp może jeść wszystko. Omijam wszystko co wzdymajace, ale dwa dni miałam nie wiem po czym ale spore wzdęcia i mała też mi się wierciła wtedy. Dwa dni podałam jej tylko i wyłącznie, HiPP comfort ani razu nie kweknęła. Więc mleko spuscilam mam nadzieję że "rury" oczyszczone 😀.
I drugie przemyślenie, moim zdaniem to nie jest tak że w każdych piersiach jest tyle mleka ile dziecko potrzebuje, u jednej z nas będzie za dużo bo piersi przestymulowane a u drugiej będzie za mało, to nie jest normalne że dziecko wisi na piersi godzinę czy dwie, u mnie tyle wisiała jak nie dojadała bo cycki były zapchane. CDL mówiła mi, że dziecko maxymalnie powinno jeść 30 minut, później wkłada za dużo wysilku, meczy się i jest rozdrażnione lub przysypia że zmeczenia wybudza się possie i tak w kółko.
Jeśli dziecko je regularnie i regularnie opróżnia pierś a Kasia po 7 godzinach nie opróżnienia piersi nie miała akcji typu ból czy zaczerwienie...to że po 7 godzinach krócej odciagnela to 40 ml to też normalne bo nazbierało się więcej mleka w większą ilość godzin.
Moja siostra przez miesiąc czasu walczyla o kp przez miesiąc czasu odciagala max 30 ml ani razu więcej mała wisiała na cyckach nie najadala sie, przybierala ale chciała jeść non stop. A piersi w cale nie produkowały więcej po miesiącu się poddała.
Taka sama historię w sobie opowiedziała mi znajoma ci u nas była z 1,5 rocznym synkiem ona wytrzymała 3 tygodnie.
Pamiętacie zdanie że najlepszy laktator to dziecko?? Skoro ja i wiewiórka przestymulowalysmy piersi laktatorami elektrycznymi to taki maluch cmokajacy cycka większość dnia powinien go przestymulowaac jeszcze bardziej no nie jest w stanie Przejść na porcje 200-300 ml a np tyle odciaga wiewiorka.
No tak na logikę.
Doradca doradcy nie równy ja swojej tej drugiej ufam bo babeczka jest szkoleniowcem.
A tak poza tym tak mnie wkręcił temat laktacji i kp że od września idę do szkoły medycznej żeby dostać papier i moc zrobić kursy na doradcę ... Maz mnie wspiera mama też zajmie się mała na weekendy z mężem jak będę w szkole 😊
Tunia76, Kasiulka90, DorotaAnna, martusiawp, Lili90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Nie, gumki nie ma. Sam materiał jest elastyczny, więc fajnie pracuje na ciele. Ta koronka co prawda się zwija, jedyny minus. Ale może dlatego, że powinnam jednak wziąć mniejszy obwód? Trochę mi się schudło znowu...Fasolka77 wrote:Kasia i tam nie ma gumki? tylko koronka?