Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStresant bardzo współczuję.. Takie dni ma każdy.. Ponieważ mój nie śpi w ogóle prawie to pomogło dopiero smoczek.. I jak mam Bujak.. Mate i łuk z Ikea. Każdym się pobawi ale 20 mini sie nudzi.. Trzeba zmieniać.
Dzie jeszcze bez spaceru więc nie śpi i marudzi bo jego pora spania. Nie może w domu dłużej zasnąć jak na 10, 15 min.
Zycieeeee....
Co do tego jak czytam jakie rzeczy piszecie o ksiedzach kościołach itd.. To mi się tylko nóż otwiera w kieszeni... 600 zamiast 200.. K****a ... Najchętniej poddalabym się apostazji i byłoby w ogóle po problemie. Na szczęście mam mojego kochanego biskupa, ojca mojej przyjaciółki to jest Narodowy kościół Katolicki. Tam mają po prostu rodziny. Boże! Oni są cudowni i jaki jedyni trzymają mnie jeszcze w miarę blisko wiary.
To tylko tak wtracilam.. Jestem antyklerykalem i nic na to nie poradzę 🙈🙈🙈
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
od 11 spi co 20 minut sie budzac.......o 12 jadl....spi we wozku jak zacznie sie wiercic musze wyciagnac spionizowac chwile ponosic zasypia znowu i odkladam i tak co 20 minut robie.....czasami beknie .......to chyba nie jest normalne......
a ja myslalam ze on sie przejada bo je co 2 godziny...i do tego nie potrafi odbic...naciaga sie naciaga ale powietrze nie wychodzi.....a jak czasami wymiotuje to jak moj pies....naciagnie go i taki odglos przy tym wydaje.....czasami wylici ser a czasami tylko pare razy go naciagnie z odglosem i nic nie wylatujeMama36 lubi tę wiadomość
-
Hello, my dziś byliśmy u neurologa, super babka i lekarz. Wg niej Filip nie ma żadnego obniżonej napięcia, asymetrii ani nic z tych rzeczy, jest zdrowy i silny. Przybrał w tydzień 350g więc dużo i zaczynam się zastanawiać nad kolejną próbą przejścia na samego cyca. Ćwiczyć możemy dalej profilaktycznie, dostaliśmy też zalecenie szczepionki bezkomorkowej więc prawdopodobnie będziemy mieć refundowane 5w1.
Mama36, mysla.nieskalana, india, Misiabella, Karmelllka90, Kasiulka90, B_002, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Jestem po lekarzach.
Fifek osluchowo ok ma wciaz tylko katarek i raczej sie to nie zmieni skoro to juz 6 dzien.
inahalcje z soli teraz tej 0.9% cebion nadal.
zauwazylam u pediatry ze mu sie zastrzał zrobił.. zajrzala i rzeczywiscie gdzies skoorke zadarl i lekko podeszlo ropka.. dostal detreomycyne.. mamy mu to zaplastrowac po posmarowaniu.
Ja dostalam skierowanie od lekarza na gastroskopie PILNE. termin mam na srode za tydzien o 6:50.. troche sie boje ale to badanie da nam jakas odpowiedz..bo bole moje pasuja czesciowo do kilku schorzen i ciezko strzelac ktore jest wlasciwe.
ponadto przylazl mi zas pijak ten kuzyn M ktorego cala rodzina sie wyrzekla.. zadzwonil do drzwi a na klatce ciemno wiec otwieram a on sie ładuje.. powiedzialam tylko O nie nie i zamknelam szybko drzwi przekluczajac zamek.
wiecie ze pijak ale dzentelmen? dowiedzial sie ze urodzilam dziecko i przyniosl mi bukiet rozyczek z lidla i zostawil pod drzwiami.
pogoda u nas tragiczna.. wszystko zalatwialam w deszczu...
ale teraz na pocieszenie i oslodzenie zycia kupilam sobie paczusia od babci Janci
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee29644256ea.jpg
aaaa co do badan krwi i wyniku rozmazu powiedziala mi pediatra ze te podwyzszone limfocyty swiadcza o infekcji wirusowej...
potwierdzila mi ze jak ja tez mam infekcje to wytwarzam przeciwciala ktore jemu z mlekiem przekazuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 13:41
Mama36, B_002 lubią tę wiadomość
-
Pola ma chyba radar na gosci i lubi mi wtedy wssystko utrudniac. Z polowy drogi do sklepu musialam sie wrocic bo zaczela w wozku strasznie plakac, tylko na raczkach bylo ok. Aktualnie jest niodkładalska... nie moge dokonczyc obiadu o reszcie nie wspomnę... szaszłyki nabijalam z prędkością światła 😂 a tu przed 16 będziemy gościć 5 osób. A moj luby w pracy. Oj bedzie ciekawie 🙃
-
nick nieaktualnyChyba dziś wszystkie to marudy. Myślę że pogoda robi swoje.
My też mamy gorsze dni.. Tylko my to zadzwonimy do do kumpeli, mamy czy faceta się wyzalic.. Pójdziemy kupić paczka jak Daffi czy wieczorem wina sue człowiek napoje...
A one mają tylko nas i to jeszcze nie potrafią powiedzieć o co chodzi bidulkiDaffi, mysla.nieskalana, Paula 90, DorotaAnna, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Chyba dziś wszystkie to marudy. Myślę że pogoda robi swoje.
My też mamy gorsze dni.. Tylko my to zadzwonimy do do kumpeli, mamy czy faceta się wyzalic.. Pójdziemy kupić paczka jak Daffi czy wieczorem wina sue człowiek napoje...
A one mają tylko nas i to jeszcze nie potrafią powiedzieć o co chodzi bidulkiFasolka77, mysla.nieskalana, DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze bede konsultowac malego z inna doradca laktacyjna i zarazem lekarka, ktora pisze poradniki o karmieniu, Magdalena Nhering-Gugulska. Wczoraj poczytalam o zoltaczce poznej i troche sie przestraszylam ze malego probuje przestawic na piers zmiejszajac porcje dokarmiania wg zalecen tamtej doradczyni, a podobno dzieci z taka zoltaczka musza koniecznie jesc efektywnie i czesto by wyplukac bilirubine z organizmu...a maly ujowo ssie, zaczal mniej przybierac, moze musze zrezygnowac ze swoich marzen o kp, albo probowac tego i tego, tylko bez porcji glodowych. I w ogole czytalam ze trzeba ustalic czy to ze jest zoltaczka nie ma innego podloza, na przyklad infekcyjnego. Sa tez choroby jakies dziwne, ze w ogole trzeba odstawic mleko mamy. Dzis maz zaniosl mocz malego do badan, a w piatek moze pojdziemy pobierac krew na crp, bilirubine i aspat i alat, tak jak wypisala nam lekarka.
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Stresant bardzo współczuję.. Takie dni ma każdy.. Ponieważ mój nie śpi w ogóle prawie to pomogło dopiero smoczek.. I jak mam Bujak.. Mate i łuk z Ikea. Każdym się pobawi ale 20 mini sie nudzi.. Trzeba zmieniać.
Dzie jeszcze bez spaceru więc nie śpi i marudzi bo jego pora spania. Nie może w domu dłużej zasnąć jak na 10, 15 min.
Zycieeeee....
Co do tego jak czytam jakie rzeczy piszecie o ksiedzach kościołach itd.. To mi się tylko nóż otwiera w kieszeni... 600 zamiast 200.. K****a ... Najchętniej poddalabym się apostazji i byłoby w ogóle po problemie. Na szczęście mam mojego kochanego biskupa, ojca mojej przyjaciółki to jest Narodowy kościół Katolicki. Tam mają po prostu rodziny. Boże! Oni są cudowni i jaki jedyni trzymają mnie jeszcze w miarę blisko wiary.
To tylko tak wtracilam.. Jestem antyklerykalem i nic na to nie poradzę 🙈🙈🙈 -
U mnie Brunek przedpal caly dzien, ale wcale to mnie nie cieszy. Zawsze czlowiek chce miec to czego nie ma
A na serio to martwie sie zeby nie bylo to symptomem czegos nieciekawego. Spokoju do swojej smierci juz nie zaznam
Poza tym stuczylam sie jak prosiak. Nie spie wiec organizm magazynuje tluszcz i wpierdzielam owsiane ciasteczka by przetrwac w nocy.
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Hello, my dziś byliśmy u neurologa, super babka i lekarz. Wg niej Filip nie ma żadnego obniżonej napięcia, asymetrii ani nic z tych rzeczy, jest zdrowy i silny. Przybrał w tydzień 350g więc dużo i zaczynam się zastanawiać nad kolejną próbą przejścia na samego cyca. Ćwiczyć możemy dalej profilaktycznie, dostaliśmy też zalecenie szczepionki bezkomorkowej więc prawdopodobnie będziemy mieć refundowane 5w1.
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój właśnie śpi na brzuszku ale na mnie.
Mam nowego skilla - umiem obsługiwać laptopa stopami. Młody na mnie śpi, ja mam lapka na stoliku kawowym i obsługuje stopą.
PS. Jeszcze nie umiem pisać na klawiaturze, ale dajcie mi trochę czasu to napiszę Wam coś w końcu stopą.
PS2. Ten post pisze już na telefonie, bo mąż przyszedł z kuchni i mi podał. Miał dziwną minę ale nie skomentował mojego "nożnego napędu"Misiabella, Lolka30, Kasiulka90, Fasolka77, Kiwona, Daffi, DorotaAnna, B_002, india, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Tez polecam serial Wikingow, kiedys ogladalam po 3 odcinki poznym wieczorem. To film ktory wciaga. Dobre kino akcji
A gry o tron jakos nie moge obejrzec, bo ciagle cos. Jeszcze polecam „opowiesci podrecznej” tez wciaga
Paula 90, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość
-
Kiwona uśmiałam się na maxa😂😂😂😂
Łączę się w bólach z tymi co wysoko mieszkają i wózek muszą taszczyć kilka razy dziennie( Paula90 i ktoś jeszcze?)...Ja czesto 3 razy dziennie zapierniczam najpierw ze stelażem a potem z Małym w gondoli na 3 pietro...a dziś jeszcze zakupy wnosiłam w miedzy czasie...
Co do ulewania-ja nie wiem juz sama jak to jest ...Mały zje,odbije,nosze Go 10-20min.a tak później uleje...
Córka miala to samo ale Ona to az tak spektakularnie mi ulewała i rzygala na odległość i jedyne co to miala mleko AR mimo niepotwierdzonego refulksu.De facto-mleko i tak nie pomogło.przeszło wraz z kończącym się 5 miesiącem życia kiefy dojrzał na tyle uklad trawienny jak stwierdzili pediatrzy ...
Na poniedziałkowej wizycie z Małym tez Jego ulewanie przypisano niedojrzałosci ukl.trawiennego.
Co do chrzcin bez ślubu kościelnego mi z córką odmówiono w głównej parafii.Ksiądz doslownie powiedział "A co to tak bez ślubu kościelnego dzieci robicie a w grzechu żyjecie?" po czym wyjął cennik ślubów i innych i powiedział "Najpierw ślub,potem chrzciny".Nie będę cytować co mąż księdzu powiedział 🤬🤬😂😂 i wyszliśmy.Córkę ochrzciliśmy w malutkiej kaplicy wojskowej bez zbędnych pytań😉u super księdza,który jak zobaczył kopertę to dal do wózka Małej i kazał dziecku coś kupić ...
Zaraz odkładam Małego bo spi na mnie po karmieniu i zabieram się za niespodziankę dla córki...Boziu...11 lat temu na świat przyszło moje 1wsze wymarzone i wywalczone dziecko❤❤❤❤🥰🥰🥰🥰Paula 90, Misiabella, Fasolka77, Mama36, Daffi, DorotaAnna, Kasiulka90, B_002, india, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga- ja stelaż dokupiłam używany za 200zl i mam dwa stelaze. Jeden w mieszkaniu a drugi w piwnicy. Znoszę tylko gondole, schodzę do piwnicy, wyciągam stelaż i montuje i w długą.
Polecam takie rozwiązanie 😎
I najlepszego dla Córki 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 14:41
stresant, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Ja po karmieniu jak maly nie odbije, ukladam go na brzuszku w lozeczku pod katem. Zdarza mu sie wtedy odbic, ale nie ulac. Jak kladlam go na boku lub na plecach na prosto troche ulewal, jak nie odbil. Niestety nie moge go nosic dlugo i czekac az odbije. Na razie nie trapia go kolki, co nie oznacza ze sie nie zaczna...Tylko raz jak nazarlam sie lodow czekoladowych, byl niespokojny i placzliwy, no ale nie byl to kilkugodzinny placz. Tak na codzien jem wszystko, poza czekolada i nabialem i orzechami.
-
Paula 90 wrote:MamaAga- ja stelaż dokupiłam używany za 200zl i mam dwa stelaze. Jeden w mieszkaniu a drugi w piwnicy. Znoszę tylko gondole, schodzę do piwnicy, wyciągam stelaż i montuje i w długą.
Polecam takie rozwiązanie 😎
I najlepszego dla Córki 😘
ja tez tak mam, chociaz mieszkam w domu i nie musze taszczyc na 3 peitro to jeden stelaz mam na dwor a drugi po domu zeby nie myc za kazdym razem kol....a trzeci wozek (po starszakach) mam w samochodzie i nie wyciagam....tylko do niego mozna wpiac fotelik..wiec jak jade na miasto to smigam z fotelikiem na stelazu.....