X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cale dopoludnia narzekam ze nie spi...teraz kurnia jak usnal to sie obudzic nie moze....a ja siedze i czekam zamiast co robic ale nie chce mi sie za robote zabierac bo sie mi wydaje ze sie obudzi za chwile.......ciagle pierdzi i beka bo spi we wozku na brzuchu

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ten refluks występuje fizjologicznie u 85% dzieci do 6 msc powinien ustalić jak nie to wtedy diagnozowany jest pod kątem GOR i GERT. U nas dopiero od 1,5 tygodnia się to nasiliło. Ale dzisiaj w nocy nie spałam bo tak chlustała a zjadła tylko 90 ml. I przez to też nie było dłuższej przerwy tylko co 3 godz. Ale wiecie jak się wie że dziecko ma zgagę to już nawet jęczenie nie denerwuje człowieka hahaha tylko się współczuję i wymyśla jak pomóc. Teraz smacznie śpi a ja mogę poleżeć bez dziecka na sobie. Nawet wezmę książkę i poczytam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 15:10

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mialam zrobic zupe a przesiedzialam na internecie te 1,5 godziny, moglam tez pojsc spac :) No ale mozg mi umrze ;) Maz sie dziwil ze chce obejrzec gre o tron, zamiast spac, nie zalapal ze w trakcie odciagania na raty chce ogladac, pytalam sie go czy widzi we mnie jeszcze czlowieka czy tylko maszyne do produkcji mleka i zmieniania pieluch ;) Niestety jak jest zmeczenie i zbyt wiele na glowie i znikad pomocy, to tak sie robi mniej rozowo w zwiazku i kazdy na kazdego by zrzucil troche swoich obowiazkow ;) My sie nie klocimy na szczescie, ale widze, jak maz sprowadza moja osobe do jednej roli, poza tym nie pomaga mi w nocy z myciem na przyklad laktatorow i butelek, tylko sobie spi. Z Michalkiem mi pomagal, a teraz jakos uznal ze nie musi. Tez ma ciezko i siedzi do pozna w nocy i pracuje na kompie, ale czasem zasypia z michalkiem i spi do rana. A jak mowie ze spalam godzine bo jak juz szlam spac to maly sie wybudzil itd i tylko raz od karmienia do karmienia udalo mi sie przespac, to nie przejmuje sie moim losem, tylko mowi wez to lepiej zorganizuj. Juz jestem na takim etapie ze nie walcze i nawet tego nie komentuje, chyba ze zmeczenia i swiadomosci ze i tak losu nie zmienie ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella współczuję i tule mocno. Mój pomaga ale dzisiaj w nocy mnie wkurzył. Sam rano napisał mi SMS z pytaniem co zrobił bo jak wychodził do pracy karmiłam mała i warczalam na niego, ale byłam nie wyspana cała noc czuwalam bałam się że y mała się nie udlawila. No tak jeszcze nigdy nie ulewala.
    A w nocy on się mnie zalytal w czym mi pomóc to ja mówię weź zmień pampersa a ten wziął sobie mala przytulił i zadowolony siedzi. Ja robię mleko i pytam zmieniłeś a ten ze nie ... No to po UJA pyta w czym pomoc jak nic nie zrobił... No ale byłam podminowana anonse zaspany więc teraz widzę trzeźwo że to dopierdolka o nic byla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 15:15

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/8QqTEx2jxQs

POLECAM...tak pod przypierdolki do naszych chłopów... Myślę że humor wam dopisze 😉

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Chyba dziś wszystkie to marudy. Myślę że pogoda robi swoje.
    My też mamy gorsze dni.. Tylko my to zadzwonimy do do kumpeli, mamy czy faceta się wyzalic.. Pójdziemy kupić paczka jak Daffi czy wieczorem wina sue człowiek napoje...
    A one mają tylko nas i to jeszcze nie potrafią powiedzieć o co chodzi bidulki

Ja planuje sie napic wina juz od tygodni, ale nie mam czasu😅 jak tylko Maly zasnie to szybko wskakuje do lozka zeby troche snu nadrobic

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 22 maja 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsadzilam mojego w wozek i wywiozlam do parku. Darl sie jak glupi, ale w koncu zasnal....przysiadlam chwile na laweczce, musze przewietrzyc umysl bo on mnie wykonczy:P

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia lacze sie w bolu jak czytam posty ile Wam mezowie pomagaja kapia przewijaja to mi zal
    Moj wyjezdza o 7 wraca o 18:00 zje i idzie ogarnac na dworze wraca kolo 20:30 jak robi sie ciemno. Malego nie kapie nie przewija w nocy nie wstaje bo musi byc wyspany do pracy....ja to rozumie...ale czasami mi przykro jak sie zale a on mowi"sama chcialas ja ci mowilem ze nie bedzie latwo" wtedy mam ochote go zatluc ale ciedze cicho bo ma racje....ja chcialam

Misiabella lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 maja 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co? Nakupiłam mojemu tyle ładnych ubranek, ale po domu ubieram go w pajacyki bo mu tak najwygodniej, a jak wychodzimy to i tak zakladam mu coś co najszybciej wchodzi bo nie chce go zruszyc żeby się nie rozbeczał. Teraz leży w wózku w pajacu i mu sweterek na wierzch założyłam, ale wyglada to od czapy jak się tak na niego patrzę haha. 62cm już się robi małe, a ja mialam ubranka tylko na 56 i 62. Nie wiem po co bylo to wszystko kupowac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 15:30

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo mam... body w ch..j nakupione po 10 z kazdego rozmiaru spodni skarpet a maly w pizamach chodzi :) a na pole nawet sweterka nie zakladam tylko do spiwora pakuje i zapinam pod szyje :) i tak nikogo na dpacerze nie spotykam bo laze po wsi gdzie domow nie ma

• stresant Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubieracie do chrztu? Caly na bialo? Czy np. Koszule i spodnie?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Lolka,mój też pierwszy raz dziś spał na brzuszku 😁

Mój tez mój tez !!

Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Pola ma chyba radar na gosci i lubi mi wtedy wssystko utrudniac. Z polowy drogi do sklepu musialam sie wrocic bo zaczela w wozku strasznie plakac, tylko na raczkach bylo ok. Aktualnie jest niodkładalska... nie moge dokonczyc obiadu o reszcie nie wspomnę... szaszłyki nabijalam z prędkością światła 😂 a tu przed 16 będziemy gościć 5 osób. A moj luby w pracy. Oj bedzie ciekawie 🙃
    India też mamy dzisiaj gości. Mieszkanie nieogarnięte. Zosia prawie nieodkładalna dzisiaj. Prawie bo czasem mi się udało i pół godziny pospała sama to obiad zrobiłam. Troszkę na macie poleżała i sama się pobawiła więc zaczęłam sprzątać.
    Karmię ją teraz, czekam na męża aż z pracy wróci, zjemy i albo ja albo on ogarniemy na szybko. A jedzenie dla gości on zrobi. Ale jeszcze mamy 2 godziny to jakoś chyba damy radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:04

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które wyeliminowały nabiał z pożywienia przeczytajcie ten artykuł

https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/131242,czy-nietolerancja-laktozy-u-dziecka-jest-przeciwwskazaniem-do-karmienia-piersia

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyle ubrań że teraz dopiero mogę mała stroić bo jest większa. Ale ja np w niedzielę przebierałam mała 4 razy a co ... Ona lubi ubieranie to ja ją stroje haha

india lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    MamaAga- ja stelaż dokupiłam używany za 200zl i mam dwa stelaze. Jeden w mieszkaniu a drugi w piwnicy. Znoszę tylko gondole, schodzę do piwnicy, wyciągam stelaż i montuje i w długą.
    Polecam takie rozwiązanie 😎

I najlepszego dla Córki 😘

Z ciekawości poszukalam używanego stelaża na ebay ale stoja po 500e gdsie nowy to 800e wiec odpuszcze😉😂

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga najlepszego dla cory!

Misiabella a może nakupoc butelek i jeszcze jeden laktator np i po prostu żebyś mniej w nocy myła.jal oglądałam Mame ginekolog na insta to ona tak robiła przy tym małym. Rano cały zlew do Mycia ale człowiek bardziej wyspany

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    MamaAga najlepszego dla cory!

Misiabella a może nakupoc butelek i jeszcze jeden laktator np i po prostu żebyś mniej w nocy myła.jal oglądałam Mame ginekolog na insta to ona tak robiła przy tym małym. Rano cały zlew do Mycia ale człowiek bardziej wyspany
    Ja tak robiłam. Jeden laktator ale nakupilam tych butelek do laktatora i wieczorem przygotowywałam sobie na noc rano myłam przez dzień zbieralam wieczorem myłam . Ale wkładałam już potem do zmywarki potem do wyparzacza i tylko wycieranie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś spacer 3h, od 13 do 16, pogoda sprzyja, aż mnie rozbolała głowa od słońca.
    Marcelina na spacerze pospała może godzinę, trochę poleżała, trochę popiszczała. Oczywiście nie jest dziś śpiąca, teraz jest przy cycku, nie może zasnąć i płacze.

Karmelka, czy Ty mówiłaś, że masz ten termometr Microlife ?

Basia, moja koleżanka urodziła w lutym córeczkę, mała ważyła 2700 i zaliczyli ją do wcześniaków, w związku z niską masą urodzeniową, byłam zdziwiona.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zazdroszcze pogody u nas caly dzien leje i to jak ...wiadrami normalnie czlowiek w sekunde mokry

‹‹ 3268 3269 3270 3271 3272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ