X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie chce pic wody :( jak wypije ciurkiem 10 ml to jest dobrze, a tak to po dwa łyczki dosłownie pije.

Koleżanka mi powiedziała że jej mały chetnie wodę bo słodzą mu ją glukozą .... 🤦‍♀️

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karmelka, co sądzisz o laktatorze na dwa cycki jednocześnie?;) są takie...XXI wiek, nowoczesną mućką być... serio nad tym myślę, bo szkoda mi czasu na odciąganie.
    Pytanie nie do mnie, ale jesli chcesz odciagac choc kilka miesiecy, to dla mnie wylacznie podwojny wchodzi w rachube. Kiedys jak mialam taka sytuacje to zalowalam ze bawilam sie z 1 laktatorem az 4 miesiace

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ja od niedzieli nie biorę już tabletek przeciwbólowych wiec jest lepiej. Chodzę na spacery, ale krotkie bo inaczej zaczyna bolec. Nie mam jednak odwagi by znowu tam zajrzec. Jeszcze poczekam...

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona pochichralam się :D dzięki :)

Dziewczyny współczuję Wam nieodkladalnych dzieci, w takiej sytuacji bez jakiegokolwiek wsparcia to daleko nie zajedziecie. A chusty? Te nosidla?

Ja poszłam prasowa do innego pokoju, z myślą że usłyszę jak mi się dziecko obudzi. Za jakiś czas zaglądam a ona sobie leży i ogląda sama nie wiem co

DorotaAnna lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym poście chce uczcić wszystkich listonoszy, kurierów i tych panów co spisują liczniki.
    Za ich niewzruszoną postawę wobec nas, matek z cyckiem na wierzchu, kupą gdziekolwiek i fryzurą jakby nas prąd popieścił.
    Wielki ukłon 😉

malutka_mycha, Kiwona, Fasolka77, DorotaAnna, B_002, Lolka30, Misiabella, india, MamaAga85, Lili90, Kasiulka90, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dobrze pamiętam, że któraś z Was ostatnio pisała o kryzysie laktacyjnym 5. tygodnia? Anete? Jak długo to trwa? Dostawiam młodego tak często jak się da. Kupię też dzisiaj Femaltiker. Muszę to uratować!!!

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przeczytajcie proszę ten artykuł i komentarze do niego
    http://mamapediatra.pl/2015/04/21/o-gorach-gerdach-i-ulewaniach/

Sama zdiagnozowalam mała po nocy gdzie tak mi ulewala że bałam się spać, zadzwoniłam rano do pediatry powiedziałam jej i okalo się ze tak ze od 1,5 tyg ma refluks. A nie skok rozwojowy a może i połączone ale refluks ma
    - ulewac zaczęła
    - kaszelek połączony z połykaniem śliny a gardło czyste
    - płacze gdy leży poziomo od razu uspokaja się w pionie
    - chce spać na mnie odłożona budzi się lub marudzi
    - wysypka na skorze niewiadomego pochodzenia
    - doi smoczek bardzo mocno

Zaczęłam szukać w nocy i trafiłam na ten artykuł dopasowałam do nas i zadzwoniłam do naszej pediatry.

Pamietam zgagę w ciazy teraz rozumiem moje dziecko

Wprowadzam mleko AR spanie pod 45 stopni zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Blagam powiedzcie ze tez tak macie bo sie zalamie
    Jak Franus nie spi to jest ciagle na rekach albo go karmie albo nosze po karmieniu czasami i godz. Bo jak odloze to uleje albo jak zaraz zasnie to za godzine wymiotuje serem...wiec go dlugo nosze zeby mu troche strawilo....jak chcec spac to tylko przy cycku i dlatego to ulewanie bo ciagle je.....jak juz nie mam sily to woze we wozku po domu....ale spi tylko jak woze...maz calymi dniami w prac

U mnie już tak trzeci dzień... Co chwila chce jeść, u Ciebie pół biedy bo karmisz piersią a u mnie cały czas mycie i sterylizacja butelek, przebieram kilka razy siebie i ją bo na mnie też ulewa... Dramat. Spanie głównie na rękach, czasem się uda odłożyć ale pół h czy 40 minut i pobudka, czasem jeszcze szybciej. Tylko raz dziennie pospi dłużej ale musi być szumis włączony bo jak się wyłącza to płacz... W nocy też noszę i noszę, a i tak uleje... Niedługo będę jak zombie. Najgorsze ze nawet na spacerze pospi z pół h i wcale jej kolysanie wózka nie uspokaja ☹️ mam nadzieję, że to skok i niedługo minie bo już nerwy mi wysiadaja... Właśnie zaparzylam melisy w imbryk i będę się wspomagać 😜 bo inaczej wyjdę z siebie i stanę obok 😉

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    życzę wszystkim duuuużo cierpliwości! :)

Espoir forumowa oaza spokoju ;)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka co to jest z tym spaniem po 20 min. tez tak ma.....a ja naiwna myslalam ze jak w koncu zasnal to mam godzine spokoj

Espoir dzieki ze sie odezwalas zaraz mnie do pionu postawilas :)

chce byc mama a jak ty sie goisz wszystko juz ok?

Stresant położna mówiła, że są dzieci co śpią po 15 min nawet w nocy także i tak mamy szczęście ;)

stresant, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Moj nie chce pic wody :( jak wypije ciurkiem 10 ml to jest dobrze, a tak to po dwa łyczki dosłownie pije.

Koleżanka mi powiedziała że jej mały chetnie wodę bo słodzą mu ją glukozą .... 🤦‍♀️

A po co słodzą????

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jak tam?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella
    stressant

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Czy dobrze pamiętam, że któraś z Was ostatnio pisała o kryzysie laktacyjnym 5. tygodnia? Anete? Jak długo to trwa? Dostawiam młodego tak często jak się da. Kupię też dzisiaj Femaltiker. Muszę to uratować!!![/QUOTE

Kasiulka. .. kilka dni :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Espoir forumowa oaza spokoju ;)
    nie można się dać tym potworkom! pamiętam, że po urodzeniu Bartka też miałam takie nerwy, Mąż mnie wkur*iał samym faktem, że jest itp.
    teraz już wiem, że musimy się trzymać razem, bo mamy wspólnego "wroga" hah :P a po prostu na pewne rzeczy patrzę z dystansem, bo wiem, że to minie. przy pierwszym dziecku jak mi ktoś mówił, że wiecznie ryczeć nie będzie, nie wierzyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 12:21

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    estrella
    stressant

No właśnie juz myślałam o zmianie mleka ale jeszcze poczekam... Zobaczę czy to będzie trwało długo czy ustapi po kilku dniach bo w poprzednim tygodniu też jeden dzień był masakryczny, była nieodkladalna i cały czas chciała jeść, po czym ulewala ale następne dni były już ok. Teraz od poniedziałku znów masakra... Ona cały czas chce ciumac, smoczka żadnego nie akceptuje i przez to że tyle je, to ulewa... Na moje to skok bo jest niespokojna i widzę też zmiany w jej zachowaniu i rozwoju ale będę obserwować.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dobrze :)
    Ja i India też się łapiemy na nie ze względu na wcześniactwo.
    A u nas niewiele "zabrakło" żeby się załapać na darmowe.
    Pani doktor powiedziala że jakby Zosia ważyła ponad 80g mniej przy urodzeniu to byłyby darmowe. Bo z wagą poniżej 2500 się dzieci kwalifikują.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka z tego co piszesz to kazdy myslnik nam odpowiada lacznie z wysypka (a ja mysle ze to na pampersy uczulenie):(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella u nas też są zmiany w rozwoju, ale właśnie ewidentnie za dużo się składa na refluks. Więc poza skokiem rozwojowym u nas refluks jest, jutro ma mi przyjść mleko HiPP anti refluks będę robiła porcję mieszana 2 miarki AR 2 miarki normalnego. Teraz dostała normalne ale jadła w pozycji niemal siedzącej odbiła podczas jedzenia i odbiła potem przez ramię teraz ja położyłam na bujaczku bo przez godzinę nie mogę jej położyć na płasko. Na razie ma czkawkę ale nie ulewa. Próbuje się też dostać prywatnie do pediatry bardzo wychwalanej w Krakowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka z tego co piszesz to kazdy myslnik nam odpowiada lacznie z wysypka (a ja mysle ze to na pampersy uczulenie):(
    Skóra jest podatna na wysypki przy tym problemie.

‹‹ 3266 3267 3268 3269 3270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ