X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytył 220gr w tydzień czyli 31 dziennie czyli git.

No tak.. Powiem Wam że już dziś poczułam te 6 kg... A to dopiero początek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 15:02

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG i mam diagnozę. Mam bardzo liczne kamienie w woreczku zolciowym o wielkości od 4 do 10mm. Jak najszybciej do usunięcia operacyjnego woreczka. Ponadto mam uwazac na prawa nerke bo coś z nią zaczyna sie dziac. W obecnej sytuacji Pani radiolog mowila ze gastroskopia jest zbedna.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    37,3 na czole...mam zmierzyć w pupie? Wystarczy zdezynfekować "nasz" termometr? Bo dla małego mam ten do czoła... Ale śpi teraz...długo się trzyma ten w pupie? Jak głęboko się go wkłada...Boże...boję się mu coś wkładać.. w sumie je normalnie... I zawsze jak mierzymy to ma 37,2. 37,3...położna mówi, że to normą u dzieci....
    Fasolka moj jak sie na wscieka albo placze to na czole też ma 37.1 czy 37.2. A jak spo 36.6 do 36.8

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi i co? Teraz do lekarza z tym wynikiem i da skierowanie do szpitala?

• india Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka po prostu jedna noc z ta przytulanka spałam :) trzymalam ja troche na cyckach (alw ze stanikiem, aby mlekiem nie nasiąkła), trochę pod glowa... o praniu rytuał powtarzam.
    Pola ma w przytulanki, niestety na jedna jest jeszcze za mała i niestety potrafila ja sobie niebezpiecznie na głowę naciagnac.

Paula zapach sprawia, ze dziecko caly czas czuje mame i chyba przwz to ma spokojniejszy sen.
    U nas szpitalu pielegniarki zachęcaly mamy wczesniakow aby do inkubatorka dac pieluchę ze swoim zapachem.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi i co? Teraz do lekarza z tym wynikiem i da skierowanie do szpitala?
    Tak z wynikiem do rodzinnego da skierowanie do chirurga i tam maja wyznaczyć termin operacji.. Najgorsze ze to sa 3 doby.. Jak się rozstac z Fifkiem.. I co z pokarmem? Ja po narkozie nie będę w stanie odciagac cyckow..

b2ujp2.png

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A kiedy szczepić trzeba na Rota i pneumokoki ? Bo ja dziś idę na 6w1.
    My mieliśmy rotawirusy dzisiaj przy okazji 5w1 i za 2 tygodnie pneumokoki. Julo mi przytył 260g w 7 dni na samym tylko cycku... jestem w szoku ;) trud wstawania w nocy co 2-3 godziny się opłacił ;))

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka, India - o co chodzi z tymi przytulankami? Nanosi się swój zapach i dziecko śpi spokojniej samo? Moje dziecko śpi na mnie najdłużej. Teraz już 4 godzina od karmienia mija a on śpi. Jakby leżał sam to już dawno by wstał.

W nocy mimo że był blisko, to co się odsunął to się budził. Zaczyna mi wędrówki urzadzac po łóżku. Głównie się przysuwał a tej nocy coś go w drugą stronę pchało. I co stracił kontakt ze mną to pobudka. Ciężka noc za nami. Spałam godzinę ciurkiem maksymalnie. Po nocach gdzie spaliśmy po 5 godzin i więcej to masakra.
    No właśnie im moja strasza tym ten sen jakiś krótszy łatwiej się wybudza, na mnie śpi rewelacyjnie ale pozwalam na to raz dziennie bo ja też potrzebuje przestrzeni zrobić siku pomalować się itd. a ona jak na mnie zaśnie to śpi od karmienia do karmienia fajnie usypia mi teraz z pielucha na oczkach ale wiesz to jest duże a takie doudou myślę fajne i robi też jako przytulanka tylko nie wiem czy potrzeć się tym czy np włożyć w stanik o pochodzi z tym a nawet iść spać. Dzisiaj w nocy musiałam trzymać ją za rękę wtedy spala a jakoś coś mi się przyśniło że jej rękę urwałam więc puściłam dosłownie po chwili dziecko w płacz złapałam ja za rękę dziecko śpi. W dostawce a nad ranem musiałam ją wziąć przytulić koło siebie bo inaczej nie chciała spać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił więc się cieszę bo w razie płaczu przy USG nie będę sama. Strasznie przeżywam te jej badania taki maluszek nie wie że to nic złego że dla jej dobra...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja w 10 dni 260g, myśle że to mało, może przez te jej niebudzenie się w nocy ..
    My idziemy za tydzień na Rota i od razu zapytam o Pneumokoki, bo chce szczepić na wszystko.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi w końcu jest diagnoza i Twoje męki się skończą. Kiedy będziesz znała termin operacji?

Karmelka Leosia płacze po karmieniu? Mój Henio ulewał przy prawie każdym karmieniu. Czasem tylko ociupinkę a czasem więcej. Wczoraj rano ulał dwa razy z odrobiną żółtego 😳 zmieniłam mu pozycję przy karmieniu, żeby głowa była wyżej niż pupa i teraz w ogóle nie ulewa, ale z kolei płacze/stęka/piszczy po karmieniu. Obawiam się, że ma refluks i go tam piecze 😔 coś Ci zaleciła pediatra oprócz tego układania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:06

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19 duży chłop 😊

Karolka ja jutro mam wizytę położnej, ciekawe ile mój klusek waży 😊

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na diecie bez nabiału. Podrzućcie pomysły na obiad. Ja kompletnie nie mam co jeść. Na śniadanie codziennie kanapka z polędwicą, sałatą i ogórkiem, na kolację kanapka z dżemem. I tak od ponad tygodnia. Już mi się niedobrze robi od tego... z obiadami to w ogóle jest tragedia

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Dziewczyny na diecie bez nabiału. Podrzućcie pomysły na obiad. Ja kompletnie nie mam co jeść. Na śniadanie codziennie kanapka z polędwicą, sałatą i ogórkiem, na kolację kanapka z dżemem. I tak od ponad tygodnia. Już mi się niedobrze robi od tego... z obiadami to w ogóle jest tragedia

Mam ten sam problem 😞
    Koleżanka mówiła, że je kurczaka, polędwiczki albo indyka, zazwyczaj piecze, grilluje albo smaży. Najczęściej z ryżem albo makaronem, no i warzywa.
    Ja nie jem tak zdrowo.
    Mam już dość tej diety, w sklepie to nawet nie wiem co kupić sobie do jedzenia. Dziś mi położna powiedziała, że nawet w wędlinie zawarta jest serwatka.
    Masakra.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mam ten sam problem 😞
    Koleżanka mówiła, że je kurczaka, polędwiczki albo indyka, zazwyczaj piecze, grilluje albo smaży. Najczęściej z ryżem albo makaronem, no i warzywa.
    Ja nie jem tak zdrowo.
    Mam już dość tej diety, w sklepie to nawet nie wiem co kupić sobie do jedzenia. Dziś mi położna powiedziała, że nawet w wędlinie zawarta jest serwatka.
    Masakra.

O rany czyli wędliny też nie? Ja w zasadzie z wędlin to tylko polędwicę sopocką jem. Nic innego mi nie wchodzi 🤢 w kurczakach z kolei jest mnóstwo antybiotyków i hormonów. Też nie powinno się dużo tego jeść. Tragedia. Dzisiaj zjadłam rano kanapkę i do tej pory nic. Nawet nie mam na nic ochoty już, bo nic co lubię nie mogę 😢

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka ja też tak czekałam jak głupia A wczoraj neurolog nam uświadomiła że za blisko mu gębę pchamy i on nas nie widzi dobrze, jak ona złapała jego ogniskowa odsuwajac się od niego to od razu mu się micha cieszyła.

Oooo ;) czyli jaka ma być odległość? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jestem po USG i mam diagnozę. Mam bardzo liczne kamienie w woreczku zolciowym o wielkości od 4 do 10mm. Jak najszybciej do usunięcia operacyjnego woreczka. Ponadto mam uwazac na prawa nerke bo coś z nią zaczyna sie dziac. W obecnej sytuacji Pani radiolog mowila ze gastroskopia jest zbedna.

To dobrze i niedobrze....znasz diagnozę ale pewnie szpital Cię czeka... Biedna Ty ;(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak z wynikiem do rodzinnego da skierowanie do chirurga i tam maja wyznaczyć termin operacji.. Najgorsze ze to sa 3 doby.. Jak się rozstac z Fifkiem.. I co z pokarmem? Ja po narkozie nie będę w stanie odciagac cyckow..

to samo przeżywałam Daffi niedawno ....może spróbujesz się dogadać , może skrócą ci pobyt do dwóch dni? może jacyś ludzcy ci lekarze będą

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym zapachem to coś jest na rzeczy Bo wychodzac do przychodni psiknęłam się perfumami i się chyba młodemu nie spodobało tak sie darł.... chyba nie czuł swojego standardowego zapachu który zwykle czuje i nie moglam go uspokoić. lekarz go zbadał, plucka mu zbadał, w gardełko zaglądnal i powiedział że kaszelek może się zdarzyć trzeba nawilżać w domu powietrze, na razie nie trzeba żadnych leków dawać, kazał spacerować ale niestety ze względu na żółtaczkę na razie się szczepić nie będziemy i za dwa tygodnie mam znowu skontrolować poziom bilirubiny

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    O rany czyli wędliny też nie? Ja w zasadzie z wędlin to tylko polędwicę sopocką jem. Nic innego mi nie wchodzi 🤢 w kurczakach z kolei jest mnóstwo antybiotyków i hormonów. Też nie powinno się dużo tego jeść. Tragedia. Dzisiaj zjadłam rano kanapkę i do tej pory nic. Nawet nie mam na nic ochoty już, bo nic co lubię nie mogę 😢

Wędliny zalecono jej przygotowywać samej, upiec jakąś pierś z kurczaka czy coś. Mówiła mi, że kupuje takie wędliny gdzie w składzie nie ma mleka.
    Przecież to idzie zwariować. Ja aż tak tego nie przestrzegam. Nie pije mleka, nie jem twarogu, jogurtów, serów, jajek unikam, nie jem ciast i słodyczy.

Kupiłaś te krówki ? Smakowały Ci ? Ja jeszcze dorwałam ostatnio ciasteczka zbożowe Kupiec, o smaku kokosowym i malinowym z żurawiną, też pyszne, bez mleka oczywiście.

Anete lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3276 3277 3278 3279 3280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ