Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi, sporo masz tych kamieni 😕 u mnie jest jeden. Za to tarczycę mam do wyrzucenia psu na pożarcie, cała w guzkach. W przyszłym tyg muszę iść po skierowanie na usg. W poniedziałek mam jeszcze wizytę kontrolną u Monety, a w piątek dentystę, żeby skończyć zęba, którego zaczęłam powtórnie leczyć w trakcie ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:29
-
nick nieaktualnyAnete wrote:Daffi w końcu jest diagnoza i Twoje męki się skończą. Kiedy będziesz znała termin operacji?
Karmelka Leosia płacze po karmieniu? Mój Henio ulewał przy prawie każdym karmieniu. Czasem tylko ociupinkę a czasem więcej. Wczoraj rano ulał dwa razy z odrobiną żółtego 😳 zmieniłam mu pozycję przy karmieniu, żeby głowa była wyżej niż pupa i teraz w ogóle nie ulewa, ale z kolei płacze/stęka/piszczy po karmieniu. Obawiam się, że ma refluks i go tam piecze 😔 coś Ci zaleciła pediatra oprócz tego układania? -
Daffi bidulko
dobrze, ze chcociaz wiadomo co ci dolega.
Dla spokoju chyba bym jednak gastro zrobila.skoro masz juz skierowanie. Nigdy nie wiadomo czy "tylko" kamienie ci tak dokuczaly
Dziewczyny jak.nazywa sie grupa na fb dot. fotelikówMisiabella lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:z tym zapachem to coś jest na rzeczy Bo wychodzac do przychodni psiknęłam się perfumami i się chyba młodemu nie spodobało tak sie darł.... chyba nie czuł swojego standardowego zapachu który zwykle czuje i nie moglam go uspokoić. lekarz go zbadał, plucka mu zbadał, w gardełko zaglądnal i powiedział że kaszelek może się zdarzyć trzeba nawilżać w domu powietrze, na razie nie trzeba żadnych leków dawać, kazał spacerować ale niestety ze względu na żółtaczkę na razie się szczepić nie będziemy i za dwa tygodnie mam znowu skontrolować poziom bilirubiny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:48
-
india wrote:Daffi bidulko
dobrze, ze chcociaz wiadomo co ci dolega.
Dla spokoju chyba bym jednak gastro zrobila.skoro masz juz skierowanie. Nigdy nie wiadomo czy "tylko" kamienie ci tak dokuczaly
Dziewczyny jak.nazywa sie grupa na fb dot. fotelikówindia lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Fasolka co do tej odległości to mi się wydaje że to ok 70cm będzie, ja po prostu się odsuwam i obserwuje kiedy skupia wzrok na mnie.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyDziewczyny a w jakim celu wy wykluczacie nabiał bo nie pamiętam? Czy to ma związek z laktoza? Bo jeśli laktoza to wykluczanie jest bezsensu bo mleko matki zawiera laktozę wytworzona przez matkę nie z pożywienia. Dodawałam nawet artykuł chyba wczoraj ...
Fasolka77, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość
-
Dzis byla u mnie doradca laktacyjna i lekarka Magdalena Nhering Gugulska, ktora pisze podreczniki o kp. Uswiadomila mi ze nie przestawie teraz malego na kp, a taka szanse mam, jak podrosnie, ale to bedzie zalezec od mojej determinacji. Ma jakies wedzidelko podsluzowkowe, podciecie go i tak nie daje 100 procent szans ze sytuacja sie polepszy, a podciecie go chyba jest jakies bardziej skomplikowane i wymaga interwencji chirurga. Ma bardzo cofnieta brodke, ktora nie ulatwia mu karmienia i ssie jak wczesniak, nawet z butelki jak pije to nie robi tego super sprawnie, choc jak na swoje mozliwosci dobrze sobie radzi, dlatego jest sznsa ze sie ogarnie, pod wplywem treningu i rozwoju. Troche brzmi jak science fiction. Ale bede probowac, bo nawet jakby troche ssal jest to lepsze niz samo kpi.
-
nick nieaktualnyByliśmy na USG i super. Leosia dzielny pacjent nawet nie pisnela leżała grzecznie całe badanie. Pan doktor wychwalił, że wszystko w porządku bada się prawidłowo. Zapytałam o kontrolę jakaś powiedział że kontrola jest tylko w przypadku jak cos się nieprawidłowo bada. A u niej i bioderka i stópki są prawidlowe.
Rozmawiałam z nim o chuście i właśnie on też potwierdził że dobrze że zaczekalismy do skończonego 4 tygodnia życia z chustowaniem. -
Misiabella wrote:Dzis byla u mnie doradca laktacyjna i lekarka Magdalena Nhering Gugulska, ktora pisze podreczniki o kp. Uswiadomila mi ze nie przestawie teraz malego na kp, a taka szanse mam, jak podrosnie, ale to bedzie zalezec od mojej determinacji. Ma jakies wedzidelko podsluzowkowe, podciecie go i tak nie daje 100 procent szans ze sytuacja sie polepszy, a podciecie go chyba jest jakies bardziej skomplikowane i wymaga interwencji chirurga. Ma bardzo cofnieta brodke, ktora nie ulatwia mu karmienia i ssie jak wczesniak, nawet z butelki jak pije to nie robi tego super sprawnie, choc jak na swoje mozliwosci dobrze sobie radzi, dlatego jest sznsa ze sie ogarnie, pod wplywem treningu i rozwoju. Troche brzmi jak science fiction. Ale bede probowac, bo nawet jakby troche ssal jest to lepsze niz samo kpi.
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny a w jakim celu wy wykluczacie nabiał bo nie pamiętam? Czy to ma związek z laktoza? Bo jeśli laktoza to wykluczanie jest bezsensu bo mleko matki zawiera laktozę wytworzona przez matkę nie z pożywienia. Dodawałam nawet artykuł chyba wczoraj ...
Kasia, u nas była wysypka na twarzy i kupy śluzowe z nitkami krwi, lekarz zalecił odstawienie nabiału, czekolady. Takie kupy zauważyłam po twarogu szczególnie, poza tym zjadałam też duże ilości czekolady. -
mysla.nieskalana wrote:Ja po usg też dostałam wytyczne,że kolejne w 4 miesiącu i pytałam to pani doktor powiedziała,że to normalna procedura.
Mi lekarz też powiedział, że wszystko w porządku. Następna kontrola w sierpniu, koleżanka też powtarzała i też u niej było ok.mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Ja po usg też dostałam wytyczne,że kolejne w 4 miesiącu i pytałam to pani doktor powiedziała,że to normalna procedura.
U mnie to samo
Dzięki Lolka 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:39
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość