X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, sporo masz tych kamieni 😕 u mnie jest jeden. Za to tarczycę mam do wyrzucenia psu na pożarcie, cała w guzkach. W przyszłym tyg muszę iść po skierowanie na usg. W poniedziałek mam jeszcze wizytę kontrolną u Monety, a w piątek dentystę, żeby skończyć zęba, którego zaczęłam powtórnie leczyć w trakcie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:29

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Daffi w końcu jest diagnoza i Twoje męki się skończą. Kiedy będziesz znała termin operacji?

Karmelka Leosia płacze po karmieniu? Mój Henio ulewał przy prawie każdym karmieniu. Czasem tylko ociupinkę a czasem więcej. Wczoraj rano ulał dwa razy z odrobiną żółtego 😳 zmieniłam mu pozycję przy karmieniu, żeby głowa była wyżej niż pupa i teraz w ogóle nie ulewa, ale z kolei płacze/stęka/piszczy po karmieniu. Obawiam się, że ma refluks i go tam piecze 😔 coś Ci zaleciła pediatra oprócz tego układania?
    Nie płacze. Ja mam zalecenie mleko AR dzisiaj przyszło od kolejnego karmienia będzie na 4 miarki normalnego dostawać 1 miarkę AR ona jest gęstsze, ale układanie jej pomaga. Jak ci ulał na żółto to max refluks na pewno. Nie wiem czy czytałaś ten artykuł ale on super opisuje fajnie też poczytać komemtarze z tego artykułu.

• angella908 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a któraś już zaliczyła bujanie wózka z zakupami w Biedrze? ;)
    Ja ostatnio drzwi od lodówki bujalam 😂😂

Kiwona, espoir, Syska2202, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • india Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi bidulko :( dobrze, ze chcociaz wiadomo co ci dolega.
    Dla spokoju chyba bym jednak gastro zrobila.skoro masz juz skierowanie. Nigdy nie wiadomo czy "tylko" kamienie ci tak dokuczaly

Dziewczyny jak.nazywa sie grupa na fb dot. fotelików

Misiabella lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    z tym zapachem to coś jest na rzeczy Bo wychodzac do przychodni psiknęłam się perfumami i się chyba młodemu nie spodobało tak sie darł.... chyba nie czuł swojego standardowego zapachu który zwykle czuje i nie moglam go uspokoić. lekarz go zbadał, plucka mu zbadał, w gardełko zaglądnal i powiedział że kaszelek może się zdarzyć trzeba nawilżać w domu powietrze, na razie nie trzeba żadnych leków dawać, kazał spacerować ale niestety ze względu na żółtaczkę na razie się szczepić nie będziemy i za dwa tygodnie mam znowu skontrolować poziom bilirubiny
    To przy zoltaczce nie mozna szczepic? Czy chodzi o fakt ze moze byc ona wywolana infekcja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:48

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam atak. Ja juz dluzej nie dam rady.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Znowu mam atak. Ja juz dluzej nie dam rady.
    Daffi chyba szybka interwencja nieunikniona :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    To przy zoltaczce nie mozna szczepic? Czy chodzi o fakt ze moze byc ona wywolana infekcja?

Nie wiem.... Ma podwyższone leukocyty... Lekarz kazał czekać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma podwyzszone leukocyty to moze tak. A Twoj Bunio majac zoltaczke jest apatyczny troche czy temperamentny?chociaz jak tak dlugo ssie to raczej to drugie.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Daffi bidulko :( dobrze, ze chcociaz wiadomo co ci dolega.
    Dla spokoju chyba bym jednak gastro zrobila.skoro masz juz skierowanie. Nigdy nie wiadomo czy "tylko" kamienie ci tak dokuczaly

Dziewczyny jak.nazywa sie grupa na fb dot. fotelików
    Społeczność osiem gwiazdek.

india lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka co do tej odległości to mi się wydaje że to ok 70cm będzie, ja po prostu się odsuwam i obserwuje kiedy skupia wzrok na mnie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w jakim celu wy wykluczacie nabiał bo nie pamiętam? Czy to ma związek z laktoza? Bo jeśli laktoza to wykluczanie jest bezsensu bo mleko matki zawiera laktozę wytworzona przez matkę nie z pożywienia. Dodawałam nawet artykuł chyba wczoraj ...

Fasolka77, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byla u mnie doradca laktacyjna i lekarka Magdalena Nhering Gugulska, ktora pisze podreczniki o kp. Uswiadomila mi ze nie przestawie teraz malego na kp, a taka szanse mam, jak podrosnie, ale to bedzie zalezec od mojej determinacji. Ma jakies wedzidelko podsluzowkowe, podciecie go i tak nie daje 100 procent szans ze sytuacja sie polepszy, a podciecie go chyba jest jakies bardziej skomplikowane i wymaga interwencji chirurga. Ma bardzo cofnieta brodke, ktora nie ulatwia mu karmienia i ssie jak wczesniak, nawet z butelki jak pije to nie robi tego super sprawnie, choc jak na swoje mozliwosci dobrze sobie radzi, dlatego jest sznsa ze sie ogarnie, pod wplywem treningu i rozwoju. Troche brzmi jak science fiction. Ale bede probowac, bo nawet jakby troche ssal jest to lepsze niz samo kpi.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na USG i super. Leosia dzielny pacjent nawet nie pisnela leżała grzecznie całe badanie. Pan doktor wychwalił, że wszystko w porządku bada się prawidłowo. Zapytałam o kontrolę jakaś powiedział że kontrola jest tylko w przypadku jak cos się nieprawidłowo bada. A u niej i bioderka i stópki są prawidlowe.
    Rozmawiałam z nim o chuście i właśnie on też potwierdził że dobrze że zaczekalismy do skończonego 4 tygodnia życia z chustowaniem.

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka u nas usg bioderek po porodzie w 6 tyg. i w 3 miesiacach standardowo ale fajnie ze u was juz nie trzeba

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dzis byla u mnie doradca laktacyjna i lekarka Magdalena Nhering Gugulska, ktora pisze podreczniki o kp. Uswiadomila mi ze nie przestawie teraz malego na kp, a taka szanse mam, jak podrosnie, ale to bedzie zalezec od mojej determinacji. Ma jakies wedzidelko podsluzowkowe, podciecie go i tak nie daje 100 procent szans ze sytuacja sie polepszy, a podciecie go chyba jest jakies bardziej skomplikowane i wymaga interwencji chirurga. Ma bardzo cofnieta brodke, ktora nie ulatwia mu karmienia i ssie jak wczesniak, nawet z butelki jak pije to nie robi tego super sprawnie, choc jak na swoje mozliwosci dobrze sobie radzi, dlatego jest sznsa ze sie ogarnie, pod wplywem treningu i rozwoju. Troche brzmi jak science fiction. Ale bede probowac, bo nawet jakby troche ssal jest to lepsze niz samo kpi.
    Misia moj tez ma te brodke cofnieta i cos z jezyczkiem i wczesniak ale staramy sie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a w jakim celu wy wykluczacie nabiał bo nie pamiętam? Czy to ma związek z laktoza? Bo jeśli laktoza to wykluczanie jest bezsensu bo mleko matki zawiera laktozę wytworzona przez matkę nie z pożywienia. Dodawałam nawet artykuł chyba wczoraj ...

Kasia, u nas była wysypka na twarzy i kupy śluzowe z nitkami krwi, lekarz zalecił odstawienie nabiału, czekolady. Takie kupy zauważyłam po twarogu szczególnie, poza tym zjadałam też duże ilości czekolady.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg też dostałam wytyczne,że kolejne w 4 miesiącu i pytałam to pani doktor powiedziała,że to normalna procedura.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja po usg też dostałam wytyczne,że kolejne w 4 miesiącu i pytałam to pani doktor powiedziała,że to normalna procedura.

Mi lekarz też powiedział, że wszystko w porządku. Następna kontrola w sierpniu, koleżanka też powtarzała i też u niej było ok.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:

U mnie to samo

Dzięki Lolka 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:39

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 3277 3278 3279 3280 3281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ