X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a w jakim celu wy wykluczacie nabiał bo nie pamiętam? Czy to ma związek z laktoza? Bo jeśli laktoza to wykluczanie jest bezsensu bo mleko matki zawiera laktozę wytworzona przez matkę nie z pożywienia. Dodawałam nawet artykuł chyba wczoraj ...

Podejrzenie alergii ze względu na śluz w kupie i kwasowe kupy

atdcj48aq9519a2w.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do snu to miała w dzień może 3 drzemki po 10min. To jest takie błędne koło, bo im bardziej była zmęczona, tym trudniej było Jej zasnąć i odpocząć.
    Na noc od tygodnia układam Ją w tym otulaczu tuliku na suwak. On jest elastyczny więc się w nim wygina, rusza rękami i nogami, ale chociaż się nie wybudza bijąc się po twarzy. Bez tego tulika to sobie nie wyobrażam spania.
    Jedynie karmienie póki co nam wychodzi, bo ani spanie, ani spacery, ani ubieranie, ani kąpanie Kasi nie pasują!

age.png
    age.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka dzięki za inspiracje 😊
    Ja nie tęsknie aż tak za samym mlekiem jak za twarogiem, który uwielbiam ze śmietaną. I ogólnie za naleśnikami, placuszkami itp, a to wszystko na mleku. Wszystkie sosy do makaronu też idą w odstawkę... Moja dieta opierała się głównie na nabiale. Przekichane

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za Wami dziś nie nadążam... :P
    Zosia daje mi mało czasu dla siebie a trzeba jeszcze ogarniać jedzenie, pranie itd, więc na forum już czasu brakuje, czytam na szybko ale nie jestem w stanie odpisywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 22:02

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Anete Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Od dwóch dni przechodzimy jakiś trudny czas. Wczoraj Kasia płakała mi 3 godz z krótką przerwą na jedzenie, a dzis już około 5 godz płaczu z przerwami na jedzenie. No idzie zeswirowac! Tak się przy tym pręży i wygina, że ledwo Ją mogę utrzymać na rękach. Dopiero po wieczornej kąpieli i karmieniu się wyciszyla, dała sie uśpić i odłożyć. Ciężko nam dziś było ze sobą..

Może bolał brzuszek? Probowałaś termofor? Albo masaż brzuszka? W czasie kąpieli w ciepełku się wygrzała i pewnie ulżyło jej od razu 😊

atdcj48aq9519a2w.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    w Krakowie szescioraczki sie urodzily wszystko mozliwe :) taja milosc razy 6 :)
    Wole te moja x2. W zupelnosci mnie spelnia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Kasiulka dzięki za inspiracje 😊
    Ja nie tęsknie aż tak za samym mlekiem jak za twarogiem, który uwielbiam ze śmietaną. I ogólnie za naleśnikami, placuszkami itp, a to wszystko na mleku. Wszystkie sosy do makaronu też idą w odstawkę... Moja dieta opierała się głównie na nabiale. Przekichane

Ja dokładnie tak samo, a jak nie można to jeszcze bardziej się chce. Też zjadłabym twaróg ze śmietaną na słodko, naleśniki .. albo chociażby kanapkę z serem 🥺
    Mleko nie jest aż tak problemem, piłam tylko pod Femaltiker, czasem zjadłam jakąś zupę mleczną albo płatki z mlekiem bardzo rzadko. Przerzuciłam się na ryżowe, kokosowe, migdałowe i owsiane. Całkiem spoko.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Podejrzenie alergii ze względu na śluz w kupie i kwasowe kupy
    Aaaa alergii. Bo myślałam że laktoza bo strasznie dużo się mówi o laktozie. Mi moja położna próbowała wmowic po majówce że może mała przy jedzeniu płacze bo laktoza. A ona miała taką formę kolek, co prawda delicol jej podaje ale nie do każdego już karmienia i bez różnicy jedynie Espumisan widzę że działa bo jak nie dam to się pręży żeby pryknac. A najlepiej pryka po mleku comfort tylko że mnie się wydaje że ono takie zadkie jest i fakt że ona go szybciej trawi

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kanapki możecie zamiast masła też humus stosować a włoski jest cała masa veganskich past które można zamiast masła. Chociaż wiadomo nic tak nie smakuje jak świeża bułeczka z dobrym maselkiem.
    A do dżemu probowałyscie masło orzechowe?
    Ja też ograniczyłam nabiał prawie do zera ale ja mam takie zalecenie po akupunkturze. Bo mam za wilgotny organizm. I ograniczyć gluten... Generalnie przez dwa dni jechałam na owocach i warzywach tylko i spoko bo 4 kg mniej na wadze ale zaczęło mi się kręcić w głowie rano na trzeci dzień i na czwarty też i się wystraszyłam bo sama z dzieckiem a jakbym fiknela...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ogląda któraś the100 na netflixie? 6 sezon jest jak na razie 3 odcinki ja je dzisiaj pochłonęłam i teraz na wieczór nie mam co oglądać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały po tym Szczepieniu chyba zasnął dziś przed 22.. A spał i tak prawie cały dzień.. Czy będę wyrodna matka jak będę go szczepić... Codziennie??? 🙈😜

B_002, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj siedziałam w wannie prawie godzinę, taatys z córcia spał. Wygolilam się porządnie maseczka olejowanie i te sprawy...pomyślałam że może już czas na coś wiecej. I wiecie co, teraz mąż siedzi w wannie ja leżę w łóżku mała śpi w dostawcę i spać mi się nie chce ale nie mogę tak przy małej, jak sobie pomyślę o sexie to mam blokadę wstydzę się 😂😂😂 chyba coś ze mną nie tak?

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was dziś nadrabiałam na spacerach ale czasu brakło na pisanie...

Daffi obyś jak najszybszej trafiła na stół bo to będzie dla Ciebie wybawienie. Moja mama po porodzie brata dokladnie w 8 dobie miała atak aż w końcu zabrała ją karetka z domu i trafiła na stół ...Po fakcie śmiała się,że modelką mogalby byc bo była na minus tuż po porodzie a dieta po operacji sprawiła,że ważyla 46 kg przy wzroście 162cm takze no...Ale najważniejsze było dla niej,że w końcu ustąpił ból,wymioty i notoryczne zaparcia...

My do tej pory robiliśmy zadanie domowe z córką😑😑😑😑😑😑😑 nie chce mi się nawet komentować...nie chce mi się nic a miałam plany na aktywną nockę😂😂😂😂

Poza tym ot tak zaczęła mnie boleć pięta do tego stopnia,że nie mogę stanąć pełną stopą na ziemi...🤬🤬🤬🤬🤬

Daffi lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wybrałyście już metodę antykoncepcji???

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja dzisiaj siedziałam w wannie prawie godzinę, taatys z córcia spał. Wygolilam się porządnie maseczka olejowanie i te sprawy...pomyślałam że może już czas na coś wiecej. I wiecie co, teraz mąż siedzi w wannie ja leżę w łóżku mała śpi w dostawcę i spać mi się nie chce ale nie mogę tak przy małej, jak sobie pomyślę o sexie to mam blokadę wstydzę się 😂😂😂 chyba coś ze mną nie tak?
    My ćwiczymy bo im częściej tym szybciej wrócę do formy, takie mam zdanie :D Ale też nie możemy przy dziecku, to znaczy jak jest w swoim łóżeczku to mi nie przeszkadza, ale mężowi przeszkadza że jest w tym samym pokoju. Poszliśmy dziś na kanapę do salonu 😂😂

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki, mierzycie sobie ciśnienie ? Głównie chodzi mi o tętno .. w ciąży miałam wysokie 100-120, teraz mega niskie 60-55. Sprawdzacie czy niekoniecznie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można coś na wysokie ciśnienie przy KP ? Pierwszy raz mi się zdarzyło, 133/93, tętno 55.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Z innej beczki, mierzycie sobie ciśnienie ? Głównie chodzi mi o tętno .. w ciąży miałam wysokie 100-120, teraz mega niskie 60-55. Sprawdzacie czy niekoniecznie ?
    Ja nie mierzę, ale zawsze przy pomiarach mam blisko normy 120/80 przed ciążą i w ciąży. Nie mam nawet ciśnieniomierza w domu to nie sprawdzę.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie wysokie, 140/90, nie wiem co robić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi podała wyciąg z jemioły na obniżenie ciśnienia, w związku z tym do rana, mniej więcej do 7 nie będę karmić, w nocy dam mm.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3279 3280 3281 3282 3283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ