Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
india wrote:Dżiewczyny jak czyścicie maluchom uszka?
A jak dbacie o higienę jamy ustnej? Jeżeli chodzi o drugie to polozna mowila, ze nic.nie robimy poki maluch jest kp. A jak jest u was?
A jamy ustnej na razie nie czyszczę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 05:02
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
U nas wieczorem znowu był koncert... od 18.30 do 22. Ja nie rozumiem naprawdę w dzień to jest złote dziecko nawet jak nie śpi to się „bawimy” potem daje znać ze już jest śpiący idę przytulam zasypia. A wieczorem jakby diabeł wstąpił. Trzeba nosić bujać spać nie chce ale oczy jak dwa przecinki zasypia budzi się po 5 min z płaczem... ja już nie mam pomysłu dziewczyny pomóżcie 😭😭😭😭😭👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karolina jak się czujesz ? Ja nigdy nie mialm problemów z ciśnieniem wiec ciężko mi coś pomoc. Ale terno faktycznie bardzo niskie👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
B_002 wrote:ja za Wami dziś nie nadążam...
Zosia daje mi mało czasu dla siebie a trzeba jeszcze ogarniać jedzenie, pranie itd, więc na forum już czasu brakuje, czytam na szybko ale nie jestem w stanie odpisywaćB_002 lubi tę wiadomość
-
Daffi współczuję bólu. Dostaniesz skierowanie na cito? Ile można z tym czekać?
Misia nie zwróciłam wcześniej uwagi że kpi, jak sobie radzisz? Też Cie to męczy tak jak mnie? U mnie mała też ma cofnieta zuchwe i źle układa język. Chcę iść do neurologopedy i porozmawiać o ewentualnym powrocie do kp. Wiem że Nina potrafi bo niedawno ja przystawilam na próbę. U nas problemem byłoby karmienie mieszane. Potrafi pić z piersi i potrafi z butelki. Ale gdybym podczas jednego karmienia chciała to połączyć żeby ją do karmić to nie potrafi się przestawić i krztusi się butelka bo jednak za szybko leci.
Ale logistycznie to ogarnąć to jest dramat, ja czasami jechałam z lodowka turystyczna (żeby włożyć odciagniete mleko), koszem który jest termoizolacyjny i miałam tam już odciagniete Mleko i torba z laktatorem. I tak codziennie do szpitala, wyglądałam jakbym na piknik się wybierała. -
Malutka mycha jak juz tak czesto boli to czasu nie wiele mam.. Po pierwsze bole wykanczaja a po drugie nigdy nie wiemy kiefy dojdzie do ostrego stanu zapalnego.. Kamyki moga zatykac przewod zolciowy i wtedy jest niedobrze bardzo.
Jak doszloby do pęknięcia woreczka to juz laparoskopem operacja w gre nie wchodzi tylko tradycyjna bo musza dobrze oczyscic to co się rozlalo.
-
india wrote:Daffi a co znowu sie dzieje?
U nas pierwsza nic w śpiworku na szelkach, który uniemozliwia wędrowanie po łozku -
Karollinax26 wrote:A ja nadal nie śpię, ciśnienie spadło, martwi mnie moje niskie tętno, jak w ciąży miałam 100, tak teraz mam 50 ...
India, ja jamy ustnej niczym nie czyszczę.
Ja uszka delikatnie czyszczę patyczkiem dla dzieci - tą wewnętrzną część też, ale bez wkładania do środka.
Jamy ustnej nie czyszczę.
Aha i pediatra powiedział mi "do 2 r.ż.precz od napletka!" -
DorotaAnna wrote:U nas wieczorem znowu był koncert... od 18.30 do 22. Ja nie rozumiem naprawdę w dzień to jest złote dziecko nawet jak nie śpi to się „bawimy” potem daje znać ze już jest śpiący idę przytulam zasypia. A wieczorem jakby diabeł wstąpił. Trzeba nosić bujać spać nie chce ale oczy jak dwa przecinki zasypia budzi się po 5 min z płaczem... ja już nie mam pomysłu dziewczyny pomóżcie 😭😭😭😭😭